Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Vaxi
a guggolás az egyik kedvencem, ki nem hagynám.

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Effe88
pfff
az ilyen már nagyon xtrém és k*rva gáz
terembe is van egy pár ilyen csak õk nadrággal takargatják
pedig semmibõl nem állna legalább héten 1 guggolást meg egy vádlit megcsinálni

UltraZord

Szerintem pedig igen is kezdjen el diétázni. Nyár van, olcsó a zöldség, süt a nap, jobb a közérzetünk, diétára ez a legjobb idõszak.

Különc
Ne fogyjál sehova, kezdõként egy bizonyos szintig még menni fog a zsírveszteség és erõsödés megfelelõ intenzitású edzéssel, alapismereteket olvasd el aztán gyere vissza ha kérdésed van

Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403

DaemoonHunter
Nagyon szépen köszönöm neked is. Megfogadom a tanácsot!😊

Csacsi
Sziasztok.

Jelenleg eléggé el vagyok hízva. 167cm-hez tartozik közel 80 kg, és nem izomból.

Szeretnék vékonyabb lenni, és közben szeretném, ha picit izmosabb is lennék. illetve ez nem igaz, csak erõnlétileg szeretnék fejlõdni.

Lehet, ezt egyszerre csinálni, vagy inkább elõbb fogyjak, majd utána építkezzek?

Valakinek valami jó diétás étrendje van? Illetve a futás elég a fogyáshoz?

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Tyler1
1,5 gramm az nagyon kevés, diéta alatt is minimum 2,5-3 gramm kell a normál mértékû fogyáshoz edzésnaptól, pihenõnaptól függetlenül. 2,5 gramm alatt már jelentõs lesz az izomveszteség, valamint a szervezet tápanyag hiányában átáll alacsony energiafelhasználásra, ami a diéta végén robbanásszerû visszazsírosodást fog jelenteni(yoyo effektus).
Én azt tanácsolom, hogy vedd vissza a jelenlegi ch bevitelt 3/4-ére, kardiózz heti 3-4x 30-40 percet, így kicsit normalizálódik a testkompozíciód pár hét alatt, ami után jöhet a tömegelés has nélkül.

Egyébként a nagy bendõ teljesen normális tömegeléskor, 103 kilónál már jelenetõs volt nekem is, de most kicsit túl a diéta felén már egész szépen lement 😊

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

DaemoonHunter
Köszönöm a válaszokat! Strand zavar a legkevésbé évente 1x járok 😄 Power proteinre akarok még beruházni, napi 2 adag kiegészítésnek. Azért a tavalyi heti 1kg plusz nagyon sok volt tömegeléskor, most jó ha 0,5 lesz, több fehérjével, kevesebb ch.

Roger6
Nekem is van (86 kg), de diétában az szépen lemegy. Meg strandon feszíts rá, hogy ne kapj levegõt. <#hehe>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

JohnnyNapalm
azaz égess el több kalóriát mint amennyit megeszel, de mégis amit megeszel abban legyen elég fehérje a növekedéshez

JohnnyNapalm
a "skinny fat"-re azt az egyszerû megoldást szokták javasolni, hogy több fehérje, kevesebb szénhidrát

DaemoonHunter
Még pár hónapja írtam, hogy a gyomrom feltûnõen nagy volt, kiderül hogy ez inkább a skinny fat elnevezésû alakomnak tudható be inkább. 180 centi vagyok, 65kg, szóval diétázni nem kéne, amit viszont olvastam, hogy érdemes 1,5gr ch/tskg bevitelt nyomni, edzésnapon 2gr, illetve fehérjebevitelt növelni(mostani házikoszthoz képest), mellé 1 óra futás naponta, bár a mozgással nincs gond az megvan nem az a gép elõtt ülõs vagyok de azért a plusz futást fontosnak tartom.
Másik megoldás: tömegelés, vagy 80 kilóig aztán szálkásítás. A gond csak azzal van hogy 75kg körül nekem már akkora hasam van mint egy terhes nõnek😄 Nem tudom ezzel ki van még így, bár hozzá kell tenni hogy a célért bármit...

Roger6
Teljes mértékben egyetértek veled.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Vaxi
annyira imádom, hogy azzal érvelnek, hogy régen a parasztok is kenyeret ettek kolbásszal meg szalonnával és nem voltak kövérek...
1. akkor még kenyér volt a kenyér
2. akkor még kolbász volt a kolbász
3. az ember 12-15 órákat dolgozott kint a földeken, sokszor nehéz fizikai munkákat, nem az irodában meg a TV elõtt rohadt egész nap a faszát vakargatva....

Effe88
annyi annyi

Sephirot T
mi akar ez lenni ketogén diéta reklámköntösbe?

Renjike
<#idiota><#eljen>

A bizonyíték hiánya , nem a hiány bizonyítéka !

Különc
Szerintem próbáld ki Vaxi Norbi parasztdiétáját, szerintem én is elhagyom a termet és nekiállok kolbászt enni töpörtyûvel és pálinkával

Itt ni

Vaxi

😄DDD

JohnnyNapalm
pont most volt a bodybuilding.com botránya, 7 millió dollárra büntették õket, mert kiderült hogy a webáruházukban árult táplálékkiegészítõk közül néhányban szteroid volt

habár a nálunk forgalmazott kiegészítõk között szerintem lehetetlen hogy ilyen elõforduljon

immovable
Sokan még azzal sincsenek tisztában mi az a hipertrófia, vagy hiperplázia, olyanról, hogy periodizáció ne is beszéljünk. 😊 De azért tolják a cuccot.
Különc
Híradó a Fazekas ügyrõl:

"NEM ZÁRHATÓ KI HOGY A TILTOTT SZER TÁPLÁLÉKKIEGÉSZÍTÕVEL KERÜLT A SZERVEZETÉBE"

Omg, biztos Scitec cuccot nyomat a fószer, mind veszélyben vagyunk akik eszik

Renjike
Nem tartozom egyenlõre a keménymag közé , és kezdõ is vagyok . Eddig kisebb megszorításokkal remekül fejlõdöm minden nélkül .

Vaxi
<#eljen>

Tyler1
Igen, de ez már kis milliószor meg lett itt vitatva, felesleges újból elõhozni. Mindenki aki legalább alapokkal rendelkezik a testépítésrõl, vagy inkább kondizásról, az tudja mik a tápkiegek, és tudja mi a céljuk, elõnyük, illetve ésszerû étrend mellett alkamazzák. Aki meg alapokkal sem rendelkezik, de zabálja a tömegnövelõt kolbásszal, illetve tablettázik, mert az 2 hét alatt 20 kiló izmot ad, azokkal nem lehet mit kezdeni 1 millió egyedszerre sem.

A szar cégek meg szart gyártanak, ez evidens, de nem hiszem, hogy ebbe beletartoznának a Scitec, Biotech, Peak, vagy Full Force cégek, mert nekik egyszerûen nem éri meg olyan szinten átverni a vásárlót, mint ahogy a blogban fel van festve amcsi nevenincs gyártókkal. Hogy megéri-e a fehérje azt döntse el mindenki maga, de manapság meg ne akarjunk megegyezõ ár/érték arányt semmiben, mert nem létezik.

Vaxi
<#nevetes1>

Vaxi
ja és a parasztvakítást nem a teljes piacra értettem, de azt el kell ismerned, hogy néhány termék kurvára vakuljparaszt kategóriába tartozik.

Különc
"Igen tudom, mik ezek, utána is néztem már és igen kezdõ vagyok, tolom a csirkét a rizst a tojást a házitejet a müzlit na meg a kreatint és egy megavit nevû tabit, csak a napozim is megfordult a fejemben próbaként és nem tom hogy együtt lehetne-e de aszem hagyom... Köszi!"

Ha ez nem troll, akkor isten nyugasztalja az agyát, mert halott

Vaxi
de te nem is 1 hónapja edzel, meg nem kérdezel olyat, hogy mi a különbség a kreatin és a napozim között... (hallottam már ilyen beszélgetést)
http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__egyeb-kerdesek__2155507-kreatin-vagy-napozim-vagy-mindketto <--- mondom rákeresek, tessék. 😄

Vaxi
a sok kis naiv testépítõ normálisan edz általában, és nem szarik nagy ívben a kajájára, hanem az utolsó grammig betartja az étrendjét.
én arról beszélek, hogy sokan basznak még edzeni is, de eszik a fehérjét kiló számra, mert hogy attól jön az izom, aztán meg pislognak, hogy nem fejlõdnek lófaszt sem.

Különc
Én mindig is úgy éreztem, hogy nálam beválnak a táplálékkiegészítõk, mivel meg tudom oldani a szükséges étkezést mennyiségben és minõségben egyaránt, nálam csak preferencia sorrend van, amiben élmezõnyben van az edzés utáni fehérje, az elõtte lévõ vitamin pack, a vitargo és a BCAA. A többi akkor ha van még rá keret.

Tyler1
De jó, hogy ebben a topicban azért napvilágot látnak az igazságok. A sok kis naiv testépítõ a nagy világban nem tudja ám, hogy az aminosavak nem természetes anyagok, leghatásosabban a krumplifõzelékkel lehet izomzatot növelni, legfaszább teljesítménynövelõ az edzés elõtti méz, a táplálékkiegészítõ piac kollektíven parasztvakítás, mert Amerikában pár névtelen gyártó bebukott, és hát legjobb a plusz pezsgõtabletta, mert az 100% labor-, és vegytiszta, és semmi marketingfogás nincs benne. J és majdnem kihagytam, hogyha valaki úgy érezné, hogy rakoncátlankodik a szíve, NE menjen orvoshoz, szarjon bele.

Remélem jövõhéten ki jön egy újabb kutatás eredménye valami végtelenül hozzáértõ blogon, melyben kiderül, hogy a Rambo 3 kanapén történõ nézése 1,93%-al fokozza az izmok fehérjeszintézisét, mint a súlyzós edzés, és akkor itt újabb elmés viták generálhatóak majd.

Renjike
shut up and take my money! <#idiota>

JohnnyNapalm

immovable
Engem még ez a börtön body building/fegyencedzés vagy mi a rák<#idiota> érdekelne amikor kizárólag saját súlyával edz az ember. Csak annyi már nem fér bele az idõmbe/erõmbe.
Vaxi
Láttam, szép darab vagy baszod 😄

Nyilván, különböznek a vélemények, ebben a témában meg különösen eltérõek lehetnek 😊

immovable
? Sok vitamin, meg ásványi anyag tápkieg. tabletta formában van. Hol itt a gond?
immovable
Én elfogadom a véleményed, csak nem osztom - mármint nem eszem. 😉 Én lelkes amatõrként a sport élvezetéért csinálom amit csinálok, az hogy ennek mellékterméke az erõ és izomzat növekedése, csak egy - nagyon - hasznos plusz számomra.

Tõlem mindenki ehet amit akar, csak ha megkérdez valaki elmondom, hogy SZERINTEM... aztán azt csinál amit akar, pont mint te. 😊

Te láttál rólam képet. Az mind natúr (értsd, csak 300 Ft-os reggeli pezsgõtabletta, meg magneB6<#idiota>) és büszke vagyok rá. 😊

A mi natúr, mi nem vitába meg bele sem érdemes menni, nem-igaz.? 😊
Effe88
így van!

Vaxi
nem feltétlen feleslegesek.
de az olyan termékek 90%-a drágább, mint amennyit ér 😊

abban egyetértek, hogy hatalmas a parasztvakítás.

Effe88
Én azt mondom, hogy fehérje és vitamin azért kell a többi csak parasztvakítás illetve ártani nem ártanak azért de teljesen fölöslegesek...

Roger6
Hát ez kurva jó! <#nezze><#hehe>

A cikk címe: Táplálékkiegészítõk - szükséges vagy felesleges?

A kép hozzá: kép.

Ezek után vegyem komolyan a cikket? Na menj már...

Vaxi
én használok tápkieget, edzés utáni fehérje, természetesen vitaminok, ízületvédõ stb.
de próbáltam már a kreatint is.
leírtam már anno, hogy számomra a fehérje jutalom is edzés után, mert kiba finom 😊 továbbá meg vagyok gyõzõdve, hogy pozitívan hat.
De. amit mondtam, azt tartom, sok ember túlságosan sokat tulajdonít ezeknek a termékeknek. meg kell nézni egy testépítéssel / erõemeléssel komolyabban foglalkozó ember étrendjét, és levonni a következtetést, hogy mire kell jobban figyelni, a szilárd étkezésekre, vagy a táplálék kiegészítõkre.
szerintem..

Roger6
Érdekes hogy sem Scitec, sem BioTech cuccokat nem látok a cikkben. Ha jól emlékszem pl. a Scitec-ben vizsgálat után 99%-ra megegyezett a fehérjetartalom a dobozra írttal. Szart mindenhol találni, még a vitaminokban is. Én arról csináltam volna inkább táblázatot. Zentrum meg a többi ökörség...

Vaxi
sehogy, nem izgat a dolog, sok embernek próbáltam már elmagyarázni a dolgot, sikertelenül. minek idegesítsem magam?
akit érdekel, annak elmondom, amit tudok, aki meg csak fikázódni akar, annak minek jártassam a pofám?

immovable
Hát igen. Én amúgy is abszolút tápkieg. ellenes vagyok. Max plusz vitamin, meg magnézium. 😊
Különc
Én egyszer elkövettem azt a hibát, hogy egy testépítõ magazint, - talán Muscular Developmentet vagy egy Scitec katalógust nem tudom már - nézegettem anno középsuliban, és arra jutottak a körülöttem lévõk, hogy ha ezt a sok szart eszed, 1 hónap alatt úgy fogsz kinézni, mint az akkor adott képen lévõ testépítõ az újságban

Én arra lennék kíváncsi, hogy hogy kezdenél ehhez hozzá Vaxi

Vaxi
"Ne felejtsük el azt sem, hogy az a kevés táplálékkiegészítõ is ami bizonyítottan hatásos, sem csodaszer: ha a teljesítmény ugrásszerû javulását várjuk, vagy diéta esetén abban reménykedünk hogy néhány tabletta beszedése után nem kell figyelni a bevitt kalóriamennyiségre, rossz helyen keresgélünk."

Ezt kéne mindenki fejébe beleverni, de olyan mélyen, amennyire csak lehet..

immovable