633
ADSL vs TVNet vs Chello
  • Coine
    Te aztán KŐKEMÉNYEN ELNZTED, mert nekünk már a papírt is kiküldték.
    Tehát: Aug. 31-ig nincs belépési díj !!!
    Tovább van a 2 éves szerződésnél egyszeri!!!! 10 ezer Ft LERAKATI díj a modemért, AMI VISSZATÉRÍTENEK 2 év múlva, érted ?
  • Todd
    Ja, nekem is infó kéne a Matávról. Ma találtam a postaládánkba kis információs csomagot a kábelnetről, de ugyebár az csak reklám. Azt sem értettem, hogy a modemet meg kell venni 75000-ért, vagy pedig havi 12000 kell tejelni? Akkor már nem értelmesebb egy 1000-el drágábban ADSL-t venni (már ha valaha eljön a III kerbe is), ami amúgyis gyorsabb?
  • Coine
    Nahát úgy néz ki, hogy """""""""""sajnos""""""""""""" MATÁV Kábelnetünk lesz, mert Fatert elijesztette a 30ezres beugró díj.

VAN VALAKINEK TAPASZTALAT A MATÁV KÁBELNETTEL KAPCSOLATBAN ???????????????????
    FONTOS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Laalee
    jelenleg az adsl gyorsabb, de dragabb belépési dij és tobb a havidij is viszont ha nincs chello nalatok akor nincs kerdes :)

chellonal nics adatkorlat, csak a broadband nal de az meg nics budapesten, csak videken.
  • Scooter
    Most, hogy van ez??? Tud valaki segíteni, melyikre érdemesebb előfizetni? ADSL vagy kábel? És melyik szolgáltatónál? Én a III.kerületben lakom. Úgy tudom oda csak az ADSL van kivezetve? Jól tudom? Én olyanra szeretnék előfizetni ahol nincs havi korlát és amelyik most a leggyorsabb!
  • Scooter
    Ezt bírom az emberekben, mindig az egyik okosabb akar lenni a másiknál!!! Aztán a végén kiderül, hogy az a hülye aki a vitát elkezdi :-) Ilyen az én haverom is - naiv mint állat :D
    Én erre csak azt tudom mondani, hogy én azt hallottam, hogy az ADSL jobb mert ott nincs havi korlát és a kábelnél van. Igaz egy netes barátom küldött egy árlistát az UPC-től, hogy kábelen nincs korlát. De a haverom azt mondja, hogy ez csak beetetés amíg oda nem mész aztán rögtön lekorlátozzák 1GB/hónapra.
  • PyRex
    Azert eszrevetted, hogy leirtam, hogy mind sebessegben mind arban a TVNET a legjobb? Olvasd mar el, hogy mit irok legalabb legyszives, es csak azutan suxxolj. Koszi.

PyRex
  • Laalee
    azert eszrevetted hogy neked mindig csak az a jo ami nekd van?

• PyRex
    Laalee:

"na persze feltoltottel 30 megat ezt is max jatek miatt... :) szal nemkell a rosz duma :)"

Nem ertelek...

"nekem chellom van batyamnak adsl szal azthiszem kicsit tobb összehasonlitasi alapom van, és nyugodtan merem mondani hogy az adsl jelenleg jobb valasztas, csak drágább... "

Es miert van jobb osszehasonlitasi alapod? Nekem is chellom van unokatestveremnek meg ADSL...

"mellesleg a adsl nagyobb sebessége nem azert van mert keves afelhasznalojuk... legalabb anyi van mint az upc nek ha nem tobb."

Erre nemtok mit mondani, ha ezt komolyan gondolod eleg nagy barom vagy mar bocs. Kicsit nezz mar utana, hogy miota van Bp-en chello, hany keruletben, illetve mikortol lehetett ilyen aron ADSL-re elofizetni...

PyRex
  • Laalee
    na persze feltoltottel 30 megat ezt is max jatek miatt... :) szal nemkell a rosz duma :)

nekem chellom van batyamnak adsl szal azthiszem kicsit tobb összehasonlitasi alapom van, és nyugodtan merem mondani hogy az adsl jelenleg jobb valasztas, csak drágább...

mellesleg a adsl nagyobb sebessége nem azert van mert keves afelhasznalojuk... legalabb anyi van mint az upc nek ha nem tobb.
  • PyRex
    FORGALMI STATISZTIKA:

Az Ön jelenlegi IP címe xxx.xxx.xxx.xxx (Ezt azert nem :)
    Az Ön által előfizetett szolgáltatási csomag: Chello
    A csomaghoz tartozó forgalmi korlát: 0 Gb
    A kábelmodemén fogadott adatmennyiség: 0.556 Gb
    A kábelmodemétől küldött adatmennyiség: 0.029 Gb
    A hónapban forgalmazott adatmennyiség: 0.585 Gb

Ebben a hónapban forgalmazható adatmennyiség: 0.000 Gb

PyRex
  • PyRex
    Ezt rosszul tudod, ugyanis a chello a garantalt 512Kbit/sec sebesseget iger. Az ADSL pedig azert gyorsabb meg mint az igert savszelesseg, mert iszonyu keves felhasznaloja van.

Ne full duplex a vonal? A feltoltes meg a letoltes karara megy? Mondd te mirol beszelsz? Mert, hogy nem a chellorol az biztos... :)

15K/sec toltok felfele most is es 56K/sec lefele, akkor mi megy minek a karara?

PyRex
  • Laalee
    ki bekötötte egy barom...
    nezd meg a broadband.hu oldalon a forgalom menut vilagosan kiirja hogy nics adatforgalmi korlat...

amugy ha azt nezuk hogy a felhasznaloszammal csökken a sebesség akkor ez inkabb a broadband féle halozatokra jellemző, és mig az adsl garantalt 128K s sebességet igér a szerverig a csello semmit.

a 64K pedig telleg csak elvben annyi hiszen nemszamoltal bele start és stopbit eket sem, valamint azt hogy nem full duplex a vonal, igy a feltoltes is a letoltes karara megy. a csello mellet az egyetlen erv hogy olcsobb mint az adsl.

a telefonhoz pedig eleg 64k lasd isdn...
  • PyRex
    Sziasztok!

Jelenleg a legjobb valasztas a TVNET, persze sajnos eleg keves helyen van... Mind arban, mind sebessegben a BEST, igaz, a belepesi dij, ha jol tudom 48 ezer HUF, de utana karpotol minket a sebesseg. Talan kis negativum meg, hogy mostanaban van problema a halozattal igye neha lehal, vagy csak iszonyuan csokken a sebesseg, esetleg egyes szerverek nem erhetoek el, stb...

ADSL: Sokat nem tudok rola, egy ismerosomnek van, amit fotel leirt lentebb az igaz. Lehet, hogy csak 384kbit/sec sebesseget iger, de NAGYSAGRENDEKKEL gyorsabb annal, igaz, van ugye a 2 eves szerzodes, es az ara is kicsit borsos. Ja, es valoszinu, hogy ha az elofizetok szama novekszik, akkor a sebesseg szepen csokkenni fog a 384K/sec-re...
    Ergo szerintem egyertelmu kudarc.

CHELLO: A legerdekesebb, magam is ezt hasznalom. Most NINCS BELEPESI DIJ! Mindent hozzad vagnak INGYEN. Szolsz, bekotik, csupan a havidijat kell fizetni. Namost ami biztos: nalam nem megy 55K/sec ala a letoltes, igaz nagyon ritkan megy 60 fole. (Elvben ugye 64K/sec = 512kbit/sec a maximum). A halozattal eddig semmi problema nem volt, neha a sajat proxyjuk szaraxik, de ezt ugysem kotelezo hasznalni. Ami nekem a gondom: nemhogy tiltva van az FTP szerver letrehozasa, en CSINALNI sem tudok :) Egyszeruen barmilyen programmal, barmilyen porton hozom letre az FTP szervert, senki "nem latja" azt. Igy belepni sem tudnak, habar ha megpingelik az IP-m, akkor latnak. Szoval ez erdekes. Masnal is elofordult ez, de valakinek meg engedi. A GB korlatozasrol: EGYERTELMUEN NINCS! Elvileg most 15GB korlat lenne havonta (a srac mondta, aki bekototte), de azt sem tartjak be (Sajat tapasztalat). Szoval a CHELLO sem rossz.

Es - bar nem publikus, de csak nem szurnak le erte - sebessegnovekedes varhato a CHELLONAL! Mivel a UPC telefont is fog szolgaltatni ha megszunik a MATAV monopoliuma, a mostani 512Kbites dolgokon fog jonni a telefon, es az internetet atteszik egy - allitolag - mimimum duplailyen savszelessegre. Magyarul 1MB/sec lesz lefele es 256KBit/sec felfele. Azert a 128K/sec letoltesi sebesseg mar nem olyan rossz. Ja, es hogy ezt honnan veszem? Van egy haverom, aki a UPC-nel dolgozik mint halozatfejleszto, vagy mi a szosz. O meselte, hogy egy ideje mast sem csinalnak, csak routereket cserelnek, stb, stb... Allitolag nyar vegen BP egyes keruleteiben mar erezheto lesz a sebessegnovekedes, de o sem mondott semmit 100%-ra. REMELEM NEM KAMU VOLT! :)

PyRex
  • Laalee
    oda születni kell... :)

amugy adsl is csak a korlatozas miatt lassu... ismerösnek elfelejtették beállitani a korlatozast es masfel honapig 4-500K val töltött le... szoval a dsl ben is van meg erő, csak igy sokal jobban megeri a matavnak.
  • Phyre
    Van valakinek tapasztalata az ADSL megoszthatóságáról? Két gép van hálózatba kötve, és mindkettőröl el szeretném érni a netet. Megy ez?
  • Coine
    addigra lehet lesz, nemtom, de kéne már, 56k suxxx
  • Laalee
    gyozd meg hogy januar 1 tol dragabb lesz a modem mint a adsl...
  • Coine
    bakkker :-(((((((((((((((((((((((((((((((
    beszéltem faterral, nincs 1ikre se keret, marad az 56k powerr, fakk :-(((((((((

• Laalee
    igen!
    matavkabelt nem ismerem de az a chellonal kicsivel gyorsabb letöltesnel... viszont dragabb is.
    söt hogy lassatok a matav nem egy troger banda mint ahogy azt sokan gondoljak, ingadozasok voltak a halozatban, ez kb azt jelentette hogy 2 szer fel napig nem lehetett elerni bizonyos url eket, erre mostani szamlaval egyutt jött egy bocsanatkeres és 3000ft os jovairas... mindezt nemtudodm mikor fogom az upc nel en is megkapni, de ugysejtem soha :)

aki meg visszamondja a vezetekes telefonjat az vagy telleg nem hasznalja vagy megerdemli mert a mobis sokkal dragabb lesz mint a +3000 ft...
  • Coine
    Húgecc, komoly ??? :OO

• Laalee
    adsl

sokkal gyorsabb mint amit igernek le 60-65K fel 15-20K
  • Coine
    Választanom kell 2 netelérés között:
    ADSL Otthon (384/64) vs. MATÁV Kábelnet (320/64)
    én az ADSL mellet állok, soroljátok az előnyeit és a hátrányait, minnél hamarabb, thx.

• Coine
    NA IZÉ, HELP MÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ EMBEREK !!!!!
  • Laalee
    dhcp rol halottal mar?:)
    az konfigural neked mindent, azert nem kell alitani semmit.
  • Laalee
    nezz utana egy kicsit a dolgoknak... :)))
  • MrTressy
    már mint az ADSL-elt
  • MrTressy
    na ma bekötötték két nap hiján két hét volt amig bekötötték elég jól megy de asszem kéne egy winreinstall mert kicsit furán müködnek a dolgok de a quake3 jól ment :))) (24:2) :))))))
  • Laalee
    igazabol nemertem mirol beszelsz mar 3 napja... miazhogy megy a linux meg a netcape ha nemmegy a broadband...
  • MrTressy
    kelemetlen
  • MrTressy
    ??? leállt???Az meg hogy lehet?
  • MrTressy
    ako a 7.kerbe marad az adsl ez van
  • Laalee
    aze neadd fel, mert ha megcsinalod visszamondom az elöfizumat :)
  • Laalee
    az upc a halokartya mac adresse alapjan engedelyezi a halo hasznalatot ugyhogy nemsok eselyt josolok neked.
  • Efreet
    48 a beugró(+egy kicsi a szerelés), és havi 10K.
    ár-teljesítményre a legjobb, csak nincs túl sok helyen.

(ja, és linux alól is simán pörög :)))

www.tvnet.hu
  • MrTressy
    hm akkó a tvnet ami a legjobb az ár/sebbesség alapján csak kár hogy 2 vagy 3 kerületben van :((((
  • Laalee
    9-10K
  • MrTressy
    Mennyibe kerül a havi elöfizetése cakk pakk???
  • Efreet
    másodpercenként... persze :)
  • Efreet
    TvNet jelenleg 200 KByte (~1.5 megabit) letöltést, és 60 Kbyte (~500kbit) feltöltést ad... és mostanság ki is tudom használni :)))