633
ADSL vs TVNet vs Chello
  • Laalee
    nekemmegy upc vel a ftp... persze nem futtatok csak teszteltem
  • PyRex
    UPC

:)

PyRex
  • PyRex
    Ugy szeretem ezt: "Egyébként Chello-val lehet FTP szervert csinálni.A program neve:Serv-U FTP.Ezt is javaslom"

Barkinek azonnal fizetek 20 rongyot, ha nalam vagy 1-2 ismerosomnel (chellosak - naluk sem lehet FTP-t letrehozni) akarmilyen programmal letre tudnak hozni mukodo FTP szervert.

Ugyanis nem lehet. Nem tudom mi az oka, de egyszeruen nem lehet. A szerver elvben megy, de barkinek is adom meg a cimet, senki nem tud ra belepni. Kb. 50 kulonfele porton is probaltam, 2-3 programmal, de semmi. Es ne nezzetek mar pliz hulyenek. 4 eve netezek, egy ilyen dolog nem igazan szokott foldhozvagni, amig matavos voltam, elsore sikerult mindig, erdekes. Most meg a UPC-nel egyszeruen akarhogy is szenvedek, allitok barmit, nem megy... Passz.

PyRex
  • Laalee
    magyarorszag cs szervereinek a fele tv netes itt a tv neteseknek 20 as pingjuk van ha ennel jobbat csinal a adsl megtapsolom :)
  • Laalee
    ftp szervert barmelyik programmal csinalhatsz csak a szerzodes tilt barminemü szerver futtatasat bar azt is irja hogy dinamikus ip van nekem közel 3 honapja ugyanaz eleg csiga a dinamikaja :) mivel szervert nem futtatok, engem zavar hogy nem valtozik az ip cimem...

a kebalemodem meg az utolso 1 honapban jol ment tegnap megint kifagyott kikapcsol gép modem kihuz visszadug teszt megvar gep bekapcs halo jo... asszem akövetkezö eset utan en is elkezdek telefonalgatni...
  • Efreet
    FTP szervert fizikailag lehet csinálni, csak emlékeim szerint a szerződés tiltja meg, és ha komolyan veszik, akkor kivágnak szerződésszegésért.

Laalee (262) az a hülye az, aki nem szakadozós , gyors netet akar, hanem játszani, és sokkal biztosabb, stabilabb pinget...
  • Laalee
    dragabban mint a matavnal és ki az a hulye akinel van tvnet lehetöseg es adslt kér? raadasul dragabban :)
  • Efreet
    egyéb adatok:
    http://www.tvnet.hu/ (náluk is van adsl, meg egyebek is)
    http://info.hun.chello.hu/
    http://www.axelero.hu/ (valami akció van mostanság a kábeles ügyeknél asszem...)
  • Laalee
    a tvnet egy szolgaltato a kábel net meg egy elérési forma...

tvnet 10000
    upc 11000
    matav??? asszem 10000
  • Bilux
    Vagy tvnet attól függ ki hogy nevezi...:)
  • Bilux
    Cable net most mibe kerül???
    Előfizetés... vagy miket kell finanszírozni?
    Meg a bekötés?
    Válaszokat előre is köszönöm!
  • Efreet
    chellos korlát nincs, viszont a rendszer úgy van kiépítve, hogy lehet, csak be kell állítaniuk (egyelőre úgyse fogják).
    (tvnetnél sokmillióba kerülne a forgalomkorlát lehetőségének kiépítése)
  • Laalee
    xdls is mindig lesz tokmindegy hogy hivod az elsö betujet... jelenleg a tvnet kivetelevel az adsl a leggyorsabb...

chellora pedig nincs korlat nemtudom miert nem lehet vegre felfogni.
  • Propeller
    PyRex : még 24 órád van :)
  • Scooter
    AKCIÓ!!! Van a Matávnál a kábelnetre. Nincs kiépítési költség ha előfizetsz aug.31-ig, csak havi 9990Ft! Meggondolandó, ja és nincs korlátozva mint a szar UPC !
    Szerintem hosszabb a jövője a kábelnetnek, igaz 384 kbps ADSL-hez képest a 320 kbps lassú. Viszont már van BDSL is, és kábeltv mindig lesz.
  • Laalee
    az upc s kabelmodem nektek is szokott kifagyni?
    ugyertem hogy csak akkor mukodik a net ha kihuzom a modemet es visszadugom ekor ujrainditja magat és utana megint kifogastalanul megy ez nekem havonta 2-3 szor elofordul...

• Propeller
    Küld el az ip-det ide : [email protected] , megnézi, hogy mi lehet a gubanc.
  • PyRex
    Thx! :)
  • Propeller
    Ok, keddtől figyelem irc-n, ha feltünik, feltétlen szólok neki.
  • PyRex
    Hmm, azert lehet, hogy jo lenne az a te ismerosod :) Bar nekem is van nem is egy, de sajna mindkettonek elvesztettem az elerhetosegeit, szoval mintha nem is lennenek... :(

PyRex
  • Coine
    Van már vkinek tapasztalat evvel a MATÁV KÁBELNETTEL kapcsolatban ??????????????

• Todd
    Kicsit gonban vagyok. Nem tudom, hogy befizessek-e a Matáv kábelnetjére, vagy várjak 2002. jan1-ig. Talán akkor már más szolgáltató is használhatja a Matáv hálozatát és lehetne választani a kábeles szolgáltatók közül. Vagy ez csak vágyálom? Tényleg, nem fog a Matáv a jövőben gyorsítani ezen a 320-on, mert ez így a többi szolgáltathoz viszonyítva elég gyatrának hangzik...
    Tanácsok? Most, vagy várjak fél évet?
  • Propeller
    Ja, a lenyeget nem mondtam. RAGASZKODJ HOZZA !! hogy hivjon vissza egy ember, aki kompetens a kerdesben, az ugyfelszolgos csajnak ne magyarazz tul sokat, csak osszezavarodik szegenyke ;)
  • Propeller
    Figyelj.. nyugodtan hivd fel oket !! Rengeteg jatek es egyeb program ftp-n keresztul kommunikal, egyszeruen mond meg, hogy nem mukodnek a halozatos jatekok, programok, icq-n nincs filekuldes, stb.stb.stb. az mind1, ha nem igaz (bar szerintem igen.. mert ha ezek mennek, akkor nem a haloban lesz hiba) naszal... ezeket mond el, anyazz nekik fel oraig, naponta 4-szer, es talan meg fogjak nezni. De segithetek en is kozvetlenul, ha gondolod, bar par napba beletelhet, ugyanis veletlenul ismerek egy "nagy embert" a internetesek kozott a upcnel. Amugy nem csak Miskolcon van mar chello, hanem Veszpremben is, ahogy hallottam.
  • PyRex
    Ize, a Miskolci chello miatt meg bocsi, en tenyleg ugy tudtam, hogy meg csak Bp-en van, ELVILEG A CHELLO IS UGY HIRDETI MAGAT! Szoval nem ertem. En aszittem, hogy ott meg csak Broadband van. Sorry.

PyRex
  • PyRex
    Figyu:

Nem akarok hudefaszagyereket jatszani de 11 eve van gepem, azon belul ha jol emlexem 4 eve netezek. Egy FTP beallitasa nem igazan szokott gondot okozni :) Csak amiota CHELLO-m van. Egyszeruen NEM MEGY. Probaltam mar 3 fele Windows-t, tobbfele FTP szerver progit, de egyszeruen nem es nem. Elvileg letrehozza az FTP szervert, minden rendben. De amikor megadom az ip-met es a portot a haveroknak, akkor semmi. Nekik ugy tunik, mintha nem is elne az ip-m. Holott pl. ha megpingelnek, akkor "latnak". Szoval egyszeruen nem ertem mi lehet a gond. Es mondom: ez nem csak velem van: csomo havernak ugyanez a jelenseg. Probaltam mar vagy 50 fele porton, de nem megy. Ugyanakkor egy masik sracnak meg siman megy a 21-esen (default FTP port ugye) is. Szoval nem ertem. Viszont nem hivhatom fel a UPC-t, hogy nem tudok FTP szervert letrehozni, mert HIVATALOSAN (benne van a szerzodesben!) az tilos. Szoval total gaz. De ha valaki segiteni akar, azt elfogadom :)))))

PyRex
  • PyRex
    "Amit irtam arrol hogy ha max feltoltesed van szinte megall a letoltes is az igy van... utanalovastam... "

Sima dial-upos kapcsolatnal valoban igy volt nekem is. De a CHELLO-nal kabelmodemmel siman toltok le 55K-val mikozben fol meg 10-12-vel... Egyszerre.

PyRex
  • Propeller
    Hiába, aki pestországba' lakik, nem tuggya mi újság vidéken... :PPPPP jóvan, befejeztem..

Másik dolog : nem létezik olyan elbarmolt beállítás, ami csak a géped FELŐL továbbítja az ftp kommunikációt, visszafelé pedig nem. Illetve igen, de akkor ez szándékos, mert ekkora marhaságot senki nem csinál véletlenül. Azt azért ne monddd hogy abszolút nem volt ftp protokoll, merakkormeg aggyák vissza a pénzt.

• Propeller
    Hééé... kicsit szálljatok magatokba, régi motorosok vagytok úgytom, nem ártana utánanézni előbb a dolgoknak. Így nagyon könnyen leégeti magát az ember. Miskolcon tavaly október óta van chello, márpedig ez ugye nem tegnap volt.

• Laalee
    nekem megy az ftp szerver, bar ez a 128K edeskeves neki, lehet az ftp progi a szar amit hasznalni probaltal, vagy nemjol konfiguraltad.

Amit irtam arrol hogy ha max feltoltesed van szinte megall a letoltes is az igy van... utanalovastam... itt irt valaki egy linket ott tajekozodtam, eleg jo informativ oldal.
  • PyRex
    Propeller:

"PyRex : az hogy nem tudsz ftp servert létrehozni, nem a hálózat hibája... úgy hívják : fatal user error :P"

Aha, persze :) Mondd ezt annak a tobb 100 usernek, akik szinten nem tudnak letrehozni...

A masik dolog: Miskolcon miota van chello? Nem kene kamuzni. :)

PyRex
  • Laalee
    miskolcon nincs is chello ott broadband van...
  • Propeller
    PyRex, Laalee : nos, /me mint tősgyökeres chello user. Ma: leltöltött adatmennyiségem 23 giga, feltöltött 4 giga. A letöltéssebességem még soha nem ment fel 57K felé. A jelszintem az egyik legjobb Miskolcon. Az, hogy a háló sebességét a duplájára emelik, örvendetes, csak így ebben a formában nem igaz. Illetve ha igen, akkor az nem 10.900ban fog kerülni. Bár nekem mind1, én kifizetem a 20-at is, mert ez a sebesség egy nagy ****, nem bírom kikapcsolni a gépet, annyi a töltenivalóm. Jah, én nem ruháznék az ADSL-be.. jó, ha közel lakik a mókus a központhoz, meg ugye jelenleg még nem igazán korlátoznak, akár ugyanolyan gyors is lehet, mint a chello, sőt felfelé még gyorsabb, nade ! Ez nem felel meg a szerződésben leírtaknak... lehet már holnap visszakorlátozzák.. ki akar 7K-val feltölteni ??? Esküszöm az még rosszabb mint egy ISDN.

PyRex : az hogy nem tudsz ftp servert létrehozni, nem a hálózat hibája... úgy hívják : fatal user error :P
  • Todd
    Sajna én is így gondoltam, hogy ez a helyzet a 9990-es csomaggal de reménykedtem, hátha mégse... :( Ez így szar. Kiváncsi vagyok, hogy gondolja a Matáv: drágábban add kábeles szolgáltatást, mint a konkurens Chello. Drágábbat és névlegesen lasabbat... Sajna akkor várnom kell 2002-ig, hátha lesz más szolgáltató is, esetleg a Matáv árat csökkent 2db ezressel.
  • Laalee
    akkor jelenleg ez a legdragabb pesti net szolgaltatás ár/teljesitmenyt nezve.
  • Todd
    Ja én is azt mondtam neki, hgy 64 k nem lehet mert annál még az 50.667-em is jobb :).
    De én még mindig nem értem mi is az az "Otthon" (9990) csomag (nem pedig az Otthon+Modem). Ha valaki ezt el tudná mondani megköszönném.
  • Coine
    Na írok ide nyugi :)
    Tehát én a Kábel Otthon csomagra fizetünk elő, már leadtuk az IGÉNYLÉSI LAPOT, elindult a folyamat, wooohhooooo, no more 56k, yeahhh, szal :
    Havi 11900 Ft asszem, ÉS AUG. 31.-ig nincs belépési díj, ezt mi ki is használtuk :)
    Aztán ami a UPCnél van, u.a. van a MATÁVnál is.
    Egyszeri 10 e Ft LETÉTI díj van, AMI VISSZAKAPSZ ha lejár a szerződésed, ennyi ! Sztem érthető és világos.

• Coine
    ez beteg, elírta, tuti
  • Todd
    Hmm, senki nem fog ide írni? Egyébként CS közben beszéltem egy sráccal akinek Matávja van és ő azt mondta, hogy az "OTTHON" csomag az azért 9990Ft mert annak 64K a le és feltöltési sebessége...
    Ez elég hülyén hangzik nem? A prospektusokban nem ezt írja...
  • Todd
    Eh? Igen, belépési díj az nincs, feltéve ha szólsz nekik aug.31-ig, hogy kell.
    Ja csak azt nem értem mért írja a Matáv, hogy a modem MEGVÁSÁROLHATÓ (egyszerre vagy havi részletre) vagy BÉRELHETŐ (ez meg benne van a havi díjban, ami gondolom 11900Ft).

Azért nem értem mert sehol nem írja, hogy a letéti pénzt kitejelem és enyém a modem. Amit persze leadok ha szerződés lejár (nem hosszabbítom meg) és visszakapom a 10 rugót. CSak ilyet az információs csomag nem írt. Akkor most mi van?

Egyébként én is azt kaptam meg amiben már benne van az igénylőlap és a válaszboriték.