633
ADSL vs TVNet vs Chello
  • MrTressy
    Van egy ismerösöm ö azt mondja hogy 1,1 mbit én nem tom hogy igaz ez mert személyesen nem ismerem.Az ADSl nél az a 10baseT csatlakozó UTP-t jelent??Mert mert másmilyen Ethernet kártyát nem ismerek
  • Laalee
    talan a tv-net. utana meg adsl a matav alatt nemtom mit ertesz.
  • Laalee
    nemtöbb 2 hetnel az igeny bejelentesetöl szamitva.
  • Laalee
    az elmeleti keves a gyakorlati sokkal tobb legalabb a 2* ese es akkor mar feltoltesben is chello szinten vagyunk a letoltesmeg meg tobb is. +nincsenek fel napos kimaradasok meg satöbbik.
  • corleone
    A UPC-nek volt egy akciója év elején. Ha hozok egy megrendelőt, 2 heti díjat elengednek. Én beléptettem egy havert 3 hónapja, de semmi jóváírást nem kaptam. Az ügyfélszolgálati irodában azt mondták, hogy benne van a gépben, de nem tudják hogy mikor lesz jóváírva, a központ intézi. Ez dühítő. (Miskolc)
  • Coine
    csak sajna lasssú a feltöltési sebessége
  • Laalee
    az axelero oldalan van a online rendelés azt kitoltod es ha nalad lehetseges akkor postaznak egy szerződés ivet amit nem kötelező kitolteni...
  • Laalee
    na nem mintha az upc jobb lenne... 3 an lakunk egy hazban ismerosok mind a 3 unknak tok mast mondott upc... a szomszednak mar holnaptol lehetne chello nekem agusztus vegetöl a 3. nak meg levelben ertesitjuk :) jol csinaljak... asszem inkabb +2000 de majd jol meglatom
  • Coine
    Kérdezd már meg a KábelNettel mi van, u.a. a szar 320 kb-es van még mindig???

• Laalee
    nem, a meglevö kabelt hasznaljak fel hozza.
  • Laalee
    IV.ker 200 meterre levö hazban mar van kabel...
  • Laalee
    igaz nem 3 honap...
    multheten betelefonaltam, közöltek hogy felvetek az adatokat és agusztus környeken szoljak vissza addig nemtudnak foglalkozni vele... UPC... a vegen telleg adsl lesz, bar az dragabb és az upload kevesebb, viszont bena a matav és nemtudjak a szervereket és a telefonközpontot megfelöen konfiguralni, ugyhogy a 70k s letoltes maradnifog :)
  • Laalee
    lehet hogy meg regi a telefonvonalad és egy masik központba van kötve, ami nem engedi az adsl t.
  • Majati
    "a legjobb valasztas" ez azert picit eros. :D
    ha van a keruletben tvnet is akkor azert az nagysagrendekkel jobban megeri.
  • Laalee
    nem a letöltés hanem a savszelesség csak hat az ugyis akkora hogy elbir jonehany lakasnyit, mire te észreveszed :)
  • Coine
    1etértek, ez a feleződés baromság !
  • kowajano
    na azért durva lenne ha felezödne :)
  • Majati
    Szasztok!

Van itt valakinek ADSL 11. kerben?
  • Laalee
    és lényegesen lassabb is... a nextras elöfizuval meg csak 64K d van. és a 4700 as elöfizu is mar 6000 ha identol akarod hasznalni... arrol nembeszelve hogy jövöre valoszinuleg nagyot fogunk szivni a dialup al... mindenki oruljön az egyseges hirközlési törvénynek.
  • Laalee
    de most enenk mi koze a fix ip hez... ezt dinamikussal is ugyanigy megcsinalod...
  • GamerBoy
    Teljesen egyetértek Lalee utolsó megszólalásával, én is azt hallottam, hogy 75k-val vidáman szaggat az ADSL. Egyébként pedig biztos, hogy lesz még akciózás, ugyanis az axelero mellett mostmár a TVNet és az Enternet is szolgáltat ADSL-en, nem beszélve a chello-ról. Biztos, hogy lesz egy kis árcsata, amivel mi járunk a legjobban. A nagyobb sávszél szerintem mese, bár az axelero-s faszi azt nyilatkozta (kamuzta), hogy tervezik bevonni akcióba... A kábellel pedig nem lehet felvenni a versenyt, mert ha közel vagy a központhoz 200k is lehet a letöltés (állítólag)...
    Szóval csatlakozom Laleehoz.
    Viszont szerintem az axelero kábelnet kissé nevetséges a maga 320kbit-jével, szerintem ez csak üzlet, hogy vegyék az ADSL, most az axe úgyis arra koncentrál...
    Az ISDN-t meg kéretik nem szidni! 4700 havidíj + 4000 átalány + 2500 Nextra = 11300, de így legalább annyit pofázol a másik vonalon 6 után, amennyit akarsz... Szóval árában messze olcsóbb, mint az ADSL, vagy a Chello...
  • GamerBoy
    De van! Egyik gépen chatel vki, másikon meg webel vki. Chatelésre még egy 14.4-es modem is teljesen jó, webelésre meg egy 36.6-os. Így még mindig marad egy 1.5K, amin akár lehet letölteni...
  • GamerBoy
    Nincs értelme tesztelni, csak azoknak írtam ide, akik hangoskodnak, hogy milyen fasza külföldi szerverről az ADSL.
  • Laalee
    ird ala és 3 hoonap mulva bekötik... :) de lagalabb lesz megeri...
    az upc nel az 1 ev ugy van hogy ha mar fel evet lehuztal akor scak a szerzodes szerinti osszeg felet kell kifizetned...

az adsl pedig jelentősen több a nevleges sebességénél nalunk olyan 70-75k val tolt le... nemtudjak a szervereket megfelelően korlátozni...
    egy ismerösöm szerint axelero adsl csoportnal van 1-2 honapon belül lesz uj dijcsomag az adsl re, mely nagyobb savszelesseget enged. szerintem aki terv3zi az adslt az toltse ki a jelentkezesi lapot es varja meg az evveget, hogy mi lesz. igy kedvezmenyesen hasznalhatod + ha addigra lesz valami jobb alternativa akar azt is hasznalhatod. akinel meg van kabel az valassza azt.
  • kowajano
    Matávkábel talán még azért is jo lehet mert még nincs leterhelve
  • Bradock
    A 128K ISDN-be is bele lehet sz@rni. Igaz az Externet -nél "csak" 6500 Ft, de nagyon sokszor alig gyorsabb egy 56K -s modemnél. Legalábbis itt az 56-os körzetben.
    Erre az ADSL-t csak hírből ismerni.
  • Coine
    Elegem van, de qrvára !!!!
    Most belső 56k-s modemem van, agyhalál, ennél többre vágyom!
    Mit választhatok ?
    UPC alapból kilőve, mert MATÁV Kábel TV már be van kötve...
    ADSL ?
    2 éves előfizu, drágább, mint a Chello, lasabb is...+ Júni 30-ig lesz " kedvezményes (2 éves díjjal.) , na ez nem kell és már nem is lesz...
    ISDN ?
    már mindenki szerint szart se ér, mert sebességéhez képest dráááága, nem ?
    KábelNet ?
    http://www.axelero.hu/internetezni_jo/kabeltv.shtml
    Itt a link, ez egy röhej, lasabb, mint a Chello, de olcsóbb kb 1000 Ft-vel, szarabb, mint a fenti ADSL, mi marad ?
    Tudom, most sokan azt mondják, hogy ne legyek telhetetlen, de akkor is sztem a Chello egy igazi jó megoldás, ami nekem már tuti nem lesz :-((((
    Mi marad ? várakozás..............
    egy újabb akció, egy újabb csomag........akármi.......
  • Coine
    köszi a linket !
    ez beszarás, UPC 1000x jobb ennél, de sajna nekönk MATÁV van :-((((((

Kábeltelevíziós hálózatokon nyújtott internetszolgáltatás

Az Axelero egyelőre Budapest két kerületében, illetve Kaposváron kínál nagy sebességű internethozzáférést kábeltelevíziós hálózatokon. Az időben és adatforgalomban egyaránt korlátlan csomagok ideális és kedvező árú megoldást nyújthatnak otthoni és üzleti célokra egyaránt.

Csomagjaink 320 kbps letöltési és 64 kbps feltöltési sebességet biztosítanak folyamatosan a nap 24 órájában, emellett webtárhelyet és e-mail címeket is nyújtanak. A szolgáltatás működéséhez szükséges egy kábelmodem, amely a számítógépet köti össze a kábelhálózattal. A modemet előfizetőnk egy összegben vagy havi részletre megvásárolhatja, illetve az előfizetési díjba beépítve bérelheti.

A szolgáltatás jelenleg Budapest XVI. kerületében (Sashalom) és Budapest II. kerületében (Pesthidegkút) a MatávkábelTV Kft. hálózatán, illetve Kaposváron a Kaposkábel Kft. hálózatán érhető el. A közeljövőben számos további budapesti kerület és vidéki város is bekapcsolásra kerül.

• kowajano
    http://www.axelero.hu/internetezni_jo/kabeltv.shtml
    itt van
  • Coine
    Tud vki vmit a MATÁV " KábelNetjéről " vmit ????
    VAN ? LESZ,mikor ?? ÁR ?
  • Laalee
    es az mertjo neked? modemmel semmi haszna
  • Laalee
    ez meg az axeleronal is dragabb...
  • Laalee
    megis mi ertelme azt tesztelni ha egyszer szar a szerver a budos eletben nemlesz nagy a sebesseg hisz nem a te vonalad, hanem a szerver vagy az utközben felemrulo sok elagazas nyujta a kis keresztmetszetet...
  • GamerBoy
    A legrullább ügyfélszolgálat az Axeleronál van! 3/4ed órát zenél az a szar, mire felveszi valaki, majdhogynem elküld a picsába a csávó, hogy hogy merem basztatni, végig úgy beszél veled, mintha a seggéből rántott volna ki és nem köszön, nem mutatkozik be, magyarán mindent nélkülöz, amit az etikett megkövetel. Bár egy dolog biztos: még egy láma se volt, mindig tudtak segíteni. Ja de a slusszpoént még nem lőttem le.
    Ha valaki Axelero-s, dial-upos előfizuja van és hálózatos netezéshez kell neki fix ip cím, ingyen kaphat (elméletileg nem, de gyakorlatilag igen) az alábbi módon: hívjuk fel az ügyfélszolgot és mondjuk azt, hogy a vonal foglalt hibaüzenettel nem enged felcsatlakozni. Én 2x voltam MatávNET előfizető, mindkétszer sikerült ilymódon kicsikarni fix-ip-t ;-DD
  • GamerBoy
    Olvastam alul a Matáv 2 hónapos késését... EZ SEMMI! Ezt hallgassátok meg! 3. kerület, Budapest, állítólagos világváros, 1998. Megrendelünk egy Matáv vonalat, merthogy addig nem volt. Aláírunk minden papírt. Csak nem jön a telefon csak nem jön. Sorozatos hivogatások meg minden, aztán belefásultunk, meguntuk, nem küzdöttünk tovább. Az állunk viszont 2000 májusban koppant, amikor is a Matáv küldött egy papírt, konkrétan egy fizetési felszólítást, hogyha nem fizetjük ki a telefonra a bekötési díjat, akkor kikapcsolják a vonalat. Hát én összefostam magamat a röhögéstől! Sehol egy szál telefon, még csak nyoma sincs a vonalnak, erre jön a papír, hogy fizessünk... Mert lejárt a fél év (a Matáv adatbázisa szerint nálunk 1999 novemberében felrakták a telefont... kíváncsi vagyok ki tette azt akkor zsebre...)
    Szóval a két hónapos késéssel te a szerencsés kiválasztottak közé tartozol! :)
  • GamerBoy
    Lalee: a windows update gyors szervereken van. Hongkongi szervereket tesztelj, és ha az elmegy 5-6k fölé, akkor megtapsollak :) Nekem 10MBites teljes sávszélen (enyém volt az egész) és 50MBiten (hálózatban kábé 25 gép, de csak böngészésre meg chatre használták a többiek) sem ment el 2-3k fölé... Magyarról meg 1.5MB/sec :))
  • GamerBoy
    dewdew: sokkal olcsóbb, mint az ADSL és még mindig nagyságrendekkel jobb, mint a normál vonal. Nem beszélve arról, hogy sok helyen - pl. nálunk - még az ADSL sem elérhető, olyat, hogy TVNet meg ki se merek mondani :)
  • GamerBoy
    Luis: 54.900 forint, ha jól emlékszem...
  • kowajano
    ISDN re is aláirták
  • Laalee
    sokan...