3765
Írjatok minél több tippet, és hogy hogyan szoktatok felcsípni egy csajt
  • Jacky
    De az se, hogy állandóan hajtogatod, hogy "miért, miért, miért"?
    A kérdéseiddel azt próbálod sulykolni, hogy te vagy az atyaúristen, de legalábbis valami kurva okos arc, holott abból hogy kérdezel, nem derül ki semmi.
    Nem kéne hangoztatnod a felsőbbrendűségedet, mert egyáltalán nem vagy az. Sőt, sok esetben akkora baromságokat csinálsz mint egy ház, lásd lejjebb, amikor megítéltél egy lányt egy srác pár mondata alapján és jól helyretettek.
    Az idézgetések miatt se leszel okos. Mindenki kurvára unja már.
  • chhaya #3603
    az se mindegy, hogy milyen az a sapka. :D
    tényleg van amikor minden baj. de akkor általában nem a "mi van" a problémás (van e sapka avagy nincs), hanem a "minőség" (milyen az a sapka? mit tudsz nyújtani sapka helyett?). remélem érthető, mert nemtom normálisabban megfogalmazni, de valami ilyesmi.
  • salsoul
    okés, csak nem a szaróképességed határozza meg a dolgok baromság-okosság faktorát
  • Jacky
    Akit nem kedvelek, azt leszarom hogy mit mond. És ezzel így van mindenki, akár elismered, akár nem. Pont.
  • plump
    Szerintem Salsoul társunkat most vették föl az egyetemre, és most ilyen friss okostojás. nyugi 3 év múlva (vagy az első vizsgaidőszak után!) csillapodni fog.
    tapasztalat!
    mellesleg még nem is irsz baromságokat, gratulálok!
  • Molnibalage
    Csak, ha mindig más? Ha van sapka akkor azért verik meg nyuszikát ha meg nincs akkor azért...

"chhaya: pedig így van. akkor elfelejtik kozolni, hogy mi az oka ..
    néma gyereknek .."

Hát kb. Kovács András Péter egyik előadása végén van ez jól és viccesen előadva. :)
  • salsoul
    Ohátpersze.
    Mutatsd ki, hogy pontosan miért baromság.
    Hopsz... neked az eddig sem ment, most sem megy, és úgy néz ki a jövőben sem nagyon fog menni...
    [attól, hogy egy gondolat unszimpatikus számodra még nem lesz baromság]

A másik témát illetően.
    Vakoknak hiába világítasz a szemükben, a süketeknek hiába ordítasz fülükbe: nem látnak, nem hallanak akkor sem.

Párkapcsolat általában arról (is) szól, hogy figyelek a másikra, ill megtanulok figyelni rá.
    Ha probléma van, az mindig ordit, csak az egyik, vagy másik fél süket.
  • Jacky
    Mert baromság. Pont.
    Ha hülyeségeket írsz, ne várd el, hogy bólogassanak.

chhaya: pedig így van. akkor elfelejtik kozolni, hogy mi az oka ..
    néma gyereknek ..
  • chhaya #3596
    utolsó sorodra, s főleg a második tagmondatra mint nő reagálok: NEM IGAZ.
    mindig van kiváltó ok.
    mindig.
  • salsoul
    Észrevetted, hogy mindent rögtön leszólsz, és baromságnak bélyegzel ami:

a, nem ért veled egyet
    és/vagy
    b, felfoghatatlan, megérinthetetlen SZÁMODRA
    és/vagy
    c, alternatív megoldást kínál egy általad megoldhatatlannak elkönyvelt problémára
  • Jacky
    Bolond lyukból bolond szél fúj.
  • salsoul
    Tedd próbára előbb ezt a sok "baromságot".
    Aztán méltathatod.
  • Jacky
    Megint csak osztogatod itt az észt, a baromságaidat.
  • salsoul
    #3589:
    Mindent meg lehet érteni, ha megfelelőképpen közelítesz.
    Csakis rajtad áll.
    Ha nem értetted meg, akkor tovább kell munkálkodni a megértésen.
    Olykor csak az a gond, hogy nem hajlandó nézőpontot váltani az ember.
    Nem jut eszébe, hogy esetleg a másik szemszögéből próbáljon meg gondolkodni, szemlélődni, hogy lássa miért lát valamit a másik úgy ahogy. Empátia. Beleérző-képesség- (Ezt Robert McNamara-tól tanultam)
    Persze ehhez a szemlélőnek ideiglenesenfel kell adnia saját egyéni nézőpontjait, korábbi ismereteit, hogy azok ne korlátozzák az új valójában történő megismerését.

A megismerés általános törvénye:
    A megismerés általános törvényét mindenki felhasználhatja független attól, hogy mit szeretne megismerni.
    A törvény a következő:
    1. Őszinte vágy arra, hogy megértsük, megismerjük egy téma realitását.
    2. Az adott, megérteni, megismerni kívánt témához kapcsolódó minden korábbi ismeretünket és hiedelmünket – minimum ideiglenesen - félre kell tennünk. Így eljutunk a "teljes ismeretlenhez" és "feltárul az ismeretek kamrája". Ameddig fenntartunk egy korábbi hiedelmet, meggyőződést az adott téma kapcsán, addig nincs mit megismernünk.
    3. Az adott témának megfelelően olyan tevékenységet kell keresnünk, folytatnunk, amin keresztül megtapasztalhatjuk a valóságot.
    4. Így megtapasztaljuk az adott téma valóságát, ami már mentes minden tévhittől, reménytől és kívánalomtól.

------------------

#3590:
    Látom a megfelelő helyre tapintottam. Teli találat.
    Abban helyzetben amit elmeséltél nem szemét és önző voltál, hanem pusztán önáltató (vak) idióta. És ezért kár a csajt okolni.
    Továbbra is fenntartok minden egyes korábbi szót.

[sértegetés: elképzelésem nincs mi az, és hogy hogy működik - bocsi]

-----------------
    Egyébként:
    nem kell a nőkbe vetítetni a saját hülyeségeket
  • Molnibalage
    "Molnibalage'-t nem csoda hogy otthagyták.
    Ki ne hagyna ott egy csak magával törődő önelégült embert párkapcsolatban..."

Na akkor anyádat sértegessed te senkiházi. Soha a büdös életben nem beszéltél velem honnan ismernéd milyen is vagyok. 12 kommentből itt. Zseniális. Hogy is van a puzzle játék a nőkkel? Ilyen rövid idő alatt vonsz le zseniális következtetéseket?
    ----

"és mellesleg olyan csajt fűzni akinek közben kapcsolata van... és a csaj még partner is benne miközben kapcsolata van... ez már önmagában elárulja, hogy milyen is a csaj... nincs semmi váratlan a történetben, csak jókora adag önáltatás]"

1. A pasi inkább csak haverja volt már, de a végén az sem. Ő az év 9 hónapjában fent volt pesten az egyetemen ő meg lent a világ végén.

2. 2 évig nem fűztem, csak vártam (de már vagy 2 éve ismertem is előtte). Mint jóbarát voltam vele. Annyi idő alatt viszonylag sok időt töltöttem vele itt-ott. Ha valami problémája, gondja volt mindig segítettem neki mindenben. Hol kisebb-hol nagyobb dolgokban.

3. Aztán egyszer anyázva és félig sírva jött, hogy a régi pasi már semmilyen szinten nem létezik. Ezután jött a 2 szép hónap. Már éppen tényleg összemelegedtünk volna aztán, paff. Úgy korcsolyázás közben megjegyezte, hogy visszament a pasihoz. Kösz...

Ezek után én lennék a szemét és önző? Hm....
  • Jacky
    Tökmindegy, hogy észben tartod-e vagy sem. Az is, hogy tudod mit szeretnél, mit akarsz elérni.
    Akkor sem fogod megérteni a nőt. Gondol egyet és otthagy a picsába, mert abban a pillanatban úgy érzi, hogy már nem vagy elég neki.
    Hiába filozofálunk erről.
    A nőket nem lehet megérteni, mert pillanatról pillanatra változtatják a hozzáállásukat!
  • salsoul
    ez szerintem önmagában még nem jelent kummunikációs nehézséget

a nehézséget az okozza, hogy a felek kölcsönösen nem tartják észben a gondolkodásuk (működésük) különbözőségét
  • chhaya #3587
    amúgy ugyanazt mondod ezzel a hsz-el, mint salsoul a #3569- el: nőül gondolkodni (érzelmi alapon), illetve férfiul (logikusan). nemde? máris megvannak a kommunikációs nehézségek. :Ð
    ha már ennyire egyszerűsítünk.
  • chhaya #3586
    ergo: ne próbálj logikusan hozzájuk állni. :P
    ennyi...
  • salsoul
    Akár mekkorát hánysz is tőle: igaza van.

A dolog nem arról szól, hogy negatívumokat keresünk, vagy hogy ha boldogtalanok vagyunk akkor Máraival narkózunk, hanem arról hogy a nagy hatjtásban egy kicsit megálljunk, és elgondolkozzunk azon, hogy valójában mit is szeretnénk, és hogy azért tényleg a jó irányban haladunk-e.

A hajós is nem csak vaktában elindul, vagy egyszer belövi az irányokat indulásnál, hanem folyamatosan ellenőriz, és korrigál ha kell, hogy elérjen a kívánt célba.

De ehhez legeleösször kristály tisztán meg kellene fogalmazni, hogy mit is szeretnék. Aztán meg kell vizsgálnom, hogy a cél eléréséhez milyen feltételeknek kell megfelelnem, milyen tulajdonságokat kell hogy kifejlesszek magamban, és milyeneket hanyagoljak.

'Molnibalage'-t nem csoda hogy otthagyták.
    Ki ne hagyna ott egy csak magával törődő önelégült embert párkapcsolatban...
    [és mellesleg olyan csajt fűzni akinek közben kapcsolata van... és a csaj még partner is benne miközben kapcsolata van... ez már önmagában elárulja, hogy milyen is a csaj... nincs semmi váratlan a történetben, csak jókora adag önáltatás]
  • Jacky
    Ne idézz Márait lécci, mert már hányok tőle, annyit láttam! Pont ezt az idézetet is.
    Azok a nők idézik legtöbbet, akik egyáltalán nem boldogok és lassan már elvesztik a képességüket is a boldogságra, mert állandóan a negatívumokat, a hibát keresik a másikban.
  • Jacky
    Tökéletesen megértem mit érezhettél. Nem lehet megismerni a nőket. Érzelmi alapokon működnek, nem logikusan.
    A férfi meg általában realista/logikus. Ennyi meg egy bambi.
  • salsoul
    nem szabály hanem a dolgok rendje

a kettő nem ugyan az
  • salsoul
    Ez olyan mint a(z emberi) művészet - bár ezt gondolatomat korábban lehurrogták, kitartok mellette.
    Csak odaadással lehet művelni. Ahogy a művész megalkotja múzsáját.

Márai Sándornak van egy ide vonatkozó brilliáns gondolata:

"Boldogság természetesen nincsen abban a lepárolható, csomagolható, címkézhető értelemben, mint ahogy a legtöbb ember elképzeli. Mintha csak be kellene menni egy gyógyszertárba, ahol adnak, három hatvanért, egy gyógyszert, s aztán nem fáj többé semmi. Mintha élne valahol egy nő számára egy férfi, vagy egy férfi számára egy nő, s ha egyszer találkoznak, nincs többé félreértés, sem önzés, sem harag, csak örök derű, állandó elégültség, jókedv és egészség. Mintha a boldogság más is lenne, mint vágy az elérhetetlen után!

Legtöbb ember egy életet tölt el azzal, hogy módszeresen, izzadva, szorgalmasan és ernyedetlenül készül a boldogságra. Terveket dolgoznak ki, hogy boldogok legyenek, utaznak és munkálkodnak e célból, gyűjtik a boldogság kellékeit – a hangya szorgalmával és a tigris ragadozó mohóságával. S mikor eltelt az élet, megtudják, hogy nem elég megszerezni a boldogság összes kellékeit. Boldognak is kell lenni, közben. S erről megfeledkeztek."

Az én helyzetem annyiban más, hogy én a saját életemet élem, és nem másokét, nem a társadalmi + akármilyen elvárásoknak való eleget tevés hajt.
    Csak a saját elképzeléseim. Magamat tettem középponttá.
    Nincs semmi amiért megérné kizsigerelnem magamat.
  • Dick Riddick
    Tehát két évig volt egy barátja, és mellette tartott Téged?
  • Dick Riddick
    A második nem egészen pontos. "Szabályok szerint", így pontos. És ez ugyanaz amiről te írsz.
  • Molnibalage
    "A Nő viszont még feltáratlan terep. Rejtély. Misztérium.
    Nincs univerzális megoldóképlet.
    Ez teszi izgalmassá és érdekessé."

Na most mondok egy csúnya dolgot, de nem kell komolyan venni. A férfiembertől manapság sokmindent elvárnak. Legyen jó melója, hogy legyen megfelelő egzisztenciája. Ehhez sokat kell melózni általában. Ettől kissé kiafacsart lesz az ember. Eztuán nem minig lesz kedve puzzle-t játszani az embernek. X csalódás után az ember nem izgalomról beszél hanem inkább flusztrációról szerintem. Vagy, ha még csúnyább akarnék lenni akkor mondhatnám azt is, hogy "szórakozz a nénikéddel érzés". Az embernek nincs végtelen ideje. Én szeretem nevén nevezni a gyereket és nem pazarolni az időmet. 2 évem ment el egy csajra. Aztán elhagyta a barátját. Juppé. 2 hónap felőtlen öröm. Aztán szépen visszament hozzá. Paff. 2 hónappal azelőtt még megölte volna. Aztán másfél évre rá szült neki egy gyereket. Ezután egy ideig nem volt kedvem a női lélek relytelmeit fejtegetni.

Érthető mire gondolok? Valahogy a mérleg két oldala szerintem nincs egyensúlyban.
  • salsoul
    Én a harmadikra voksolok: a megismerésre
  • salsoul
    A statisztika nem vezet eredményre, a kvantumfizika: nem tudom, nem értek hozzá.

A helyzet paradox, mert a kiszámíthatatlanság is már eleve kiszámítotott.
    [én abból indulok ki, hogy a véletlen nem létezik - legfeljebb az általunk vél-etlen]

Gondolj arra pl, hogy egy dodekaéder térfogata egy általános iskolás számára kiszámíthatatlan lesz. Ugyanakkor egy matematikusnak nem okoz gondot, mert a megfelelő ismertek [látásmód] birtokában van.

Sőt, voltak idők amikor a Földön nem volt olyan ember aki ki tudta volna számítani... Aztán egyszer megtalálták a megfelelő számítást.

Itt a kémia is.
    Mennyiféle kiszámíthatatlan anyaggal és vegyülettel operál, amiket ma már ki tudunk számolni. Ki tudjuk számolni a kiszámíthatatlanságát.
    Csak a megfelelő módszert kell(ett) megtalálni.

A Nő viszont még feltáratlan terep. Rejtély. Misztérium.
    Nincs univerzális megoldóképlet.
    Ez teszi izgalmassá és érdekessé.
  • Dick Riddick
    Szerintem jó Salsoul megközelítése. Két dolgot tehetsz: Vagy harcolsz ellene, vagy elfogadod és a szabályaik szerint játszol.
    Egy dolog biztos. Addig nem nyerhetsz, amíg nem ismered a szabályokat.
  • Molnibalage
    "Azzal, hogy megértetted, hogy nem lehet őket megérteni máris megértetted őket."

Tök jó. A szinte totális kiszámíthatatlansággal mit lehet kezdeni? Vagy gondolkozzak statisztikus / kvantumfizkus szemlélettel? Szeret a csaj meg nem is, és egyszerre két helyen vagyok meg nem is? Brr...
  • salsoul
    A válasz pedig tökéletes.

Azzal, hogy megértetted, hogy nem lehet őket megérteni máris megértetted őket.
    Mostmár csak a gyakorlati életben is fel kellene használni, tudomásul kellene venni eme csodálatos tudást.

Egyébként meg csak - szerintem - irtó rosszak a tapasztalataid, rossz helyen nyúlkálsz és folyton megégeted magad.
    Persze ezt nem veszed észre, tiltakozol a felismerés ellen és újra és újra és újra...

"Áradoznak arról, hogy milyen rendes férfira vágynak, meg hűségesre és álmaik netovábbja egy olyan férfi, aki törődik velük.
    Aztán ha felbukkan ez a férfi, de nem szebb az átlagosnál, elhajtják a búsba."

Ez most olyan éretlen infantilis tinis volt. De tényleg.
    Ideje már felnőni!

Elvégre Nőkről beszélünk!?

Mőst a női tagokhoz szólok annak kapcsán, hogy:

"A nőket nem lehet megérteni, mert maguk sem értik meg önmagukat. Hogy várhatják el mástól, főleg egy férfitól, hogy megértse őket?"

mert: hallgattassék meg a másik fél is.

Szerintetek a férfiak mennyire értik meg önmagukat, és a nőket
  • Jacky
    Nem válasz, mert nem jó válasz.
    A nőket nem lehet megérteni, mert maguk sem értik meg önmagukat. Hogy várhatják el mástól, főleg egy férfitól, hogy megértse őket?

Áradoznak arról, hogy milyen rendes férfira vágynak, meg hűségesre és álmaik netovábbja egy olyan férfi, aki törődik velük.
    Aztán ha felbukkan ez a férfi, de nem szebb az átlagosnál, elhajtják a búsba.
    Hmm?
  • salsoul
    Mibajod?
    Váratlan a válasz mely megoldást kínál, s nem csak neked bólogat, siránkozik és panaszkodik?
  • Jacky
    Osztogasd az észt máshol! Menj vissza a ritka rendes topicba, bár nem vagy oda való ..
  • salsoul
    Kénytelen leszel megtanulni nőül...

Egyébként nem várják el. Csak nőül gondolkodnak - náluk ez a standard.
    Ahogy te nem tudsz nőül gondolkodni, úgy a nők nem tudnak férfiul.

Ezt kell figyelembe venned.
    És nem a másik emberrel figyelembe vetetni!
  • Dick Riddick
    A nők rengeteg jelet adnak. Hogy mennyire tudjuk kiolvasni belőle a gondolatait, csak rajtunk áll. A legtöbbször nem is olyan nehéz, de nagyon meg is tudják kavarni a pasikat. De ha egyértelmű válaszokat akarsz, akkor csalódni fogsz. Maximum egyértelmű jeleket kapsz. Ezek a nők.
  • Jacky
    Az a tapasztalatom, hogy nem mondják ki még azt se, ha nem jön be nekik egy fiú.
    Jó, lehet, hogy éppen a rossz tapasztalatok miatt, amit te is említesz.
    De én szeretem tudni mi a helyzet és utálom, ha mellébeszélnek vagy egyáltalán nincs válasz.
    Úgy gondolom ennyi elvárható.
  • Jacky
    Alapvető dolgokat tudom. Nem arról van szó.
    Arról van szó, hogy elvárják a nők, hogy szó nélkül értsük őket.
    Nem vagyok gondolatolvasó, mint ahogy senki sem az!
  • Dick Riddick
    Ha tudsz magadon nevetni az jó, kell az önkritika.
    A jelek leadásában elbuktak a mai csajok? :) Lehet, bár én inkább úgy látom hogy a buta női magazinok tanácsait követik sokan. Mint amikor egy srác egy tinimagazinban azt olvassa hogy legyen flegma, tegyen úgy mintha nem is érdekelné a csaj. Aztán csak figyel hogy a haver viszi haza a nőt.