Segítséget kérek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gergely1991
Esetleg csinálsz egy Rendszer-viszaállítást?
Xp esetén start>minden program>kellékek>Rendszereszközök
Megkeresed azt az idõpontot mikor még nem törölted le.De figyelmeztetlek hogy ha azóta telepítettél valamit azok eltûnnek,de vissza is állíthatod.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

nyirog
80%-ban biztos vagyok benne h ez volt az a pro verzió amit le akartam törölni: DAEMON.Tools.Pro.Advanced.4.41.0315.0262.Incl.Patch-SND

nyirog
arra már sajnos nem emlékszem, 2 hete töröltem le, aztán el kellett utaznom és most akartam megcsinálni :\ de mivel nem enegedi manuálisan törölni tegyük fel h sikertelen volt a letörlése, ilyenkor hogy pucoljam ki rendesen?

(kicsi tnézelõdtem és az stpd verziója 1.78 és a verzió frissítésének\településnek ideje körülbelül az a hónap amikor a pro-t felraktam, szal valamilyen szinten összefüggés van a 2 dolog között; csak semmit nem tudok kezdeni az egésszel a leírtak miatt se az sptd telepítõjét nem tudom pucoláshoz használni, se a regeditben a számokat mert alapból 4-re van állítva)

A letörlése sikeres volt a Daemon Tools Pro-nak?
Másképpen mikor letörölted a Daemon Tools Pro-t, azután már kell engedje manuálisan törölni az sptd.sys fájlt.
cenobite
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni Tõletek. Ma cseréltem le a régi 17-es monitoromat egy 22-es Samu-ra. Felraktam a legújabb Nvidia driver-t, és a monitorhoz mellékelt cd-rõl amit tudtam. Mert volt amit valami vc_ msi hibával kiírt.
A lényeg: ha elindítok egy játékot az fut full hd-ben, de most pl. 640x480-ban gépelek, mert többet nem enged ez a genya. Márpedig nekem elsõsorban munka miatt kellett a monitor, de így "használhatatlan".û
Kérdésem, mi lenne a teendõ. Win XP sp3 van a gépen a legfrissebb Nvidia driver-el. Néha (random) rundll32 hibát ír ki.
Hol csesztem el? Nem ez volt az elsõ monitor beüzemelésem, eddig semmi gond nem volt. Köszönöm a választ elõre is!

gamertag: kenobita

nyirog
Már próbáltam így, daemon amúgy felmegy csak az sptd nem, sptd nélkül meg nem tudok virtuális meghajtót leképezni se képfájlt olvasni. regeditben meg vannak valamiféle maradványai, sptd -n belül belül a start értéknél alapból 4-re van állítva (ami a fórumok alapján a disable-t jelenti), átírtam nullára újraindítottam és win betöltésténél kék halál aztán indítási segéddel vissza kellett állítanom a beállításokat korábbi értékre. Másik érdekesség h néha megjelenik a hibaüzi mikor ügyködöd és kiírja h a daemon tools pro hibát észlelet holott lite van rajta, pro-t már rég letöröltem meg szarakodott

wollnerd
A webkamera problémámat ide írtam. Egy hozzáértõ segítsen!

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

gergely1991
Erre vannak a "Ghost" szerû szoftverek például Norton Ghost.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Mikor telepíted a Daemon Tools-t, akkor rendszergazdai joggal telepítsd (Run As Administrator). Ekkor kell sikerüljön.
Lehet, hogy egy backup (az egész C-rõl készítené egy backup adatot) módszerrel mûködne, de én nem próbáltam. Mikor kész van a backup adat, akkor azt felmásolni egy pendriverre és bemásolnád az új gépbe és ott alkalmaznád.
Lenne egy másik módszer, a Midnight Commander. Le kellene tölteni az AVG Rescue CD-t, ez egy Linuxban írt vírusellenõrzõ, de nem foglalkozol a vírusellenõrzéssel, hanem az Utility-ben megtalálod a Midnight Commander-t (hasonlít a Total Commander-hez) és ezen keresztül az egész C tartalmát másolhatod pendriverre. Ezek után a pendrivert átteszed az új gépedbe és csak a Midnight Commander-rel bemásolsz mindent. Mivel ott már szerepel a Windows, akkor lesznek olyan fájlok, amiket felül kell írni. Ezt sem próbáltam, de lehet mûködik. Miután ez meglett és a Windows nem indul el, akkor csak egy Windows Repair-t kellene adni.
nyirog
Halika. Azért írok mert már második napja szopóvárizok a virtuális meghajtó rendbeszedésével. Anno volt fenn a gépen daemon tools pro, egy darabig jól ment aztán láttam h nem tölti be rendesen magát mikor indul a windows, ezért letöröltem. Szerettem volna felrakni DT Lite-ot (legújabb ver), fel is ment, csak nem tudott virtuális meghajtót leképezni (error code 1500); akkor odassa neki sptd-t szerettem volna feltelepíteni de az meg telepítésnél hibaüzit dob ki h file write error, diasble all antivirus program (nincs is aktív antivírus program a gépen, vagy ahhoz hasonló). Regedtiben kikerestem az értékeit, kitöröltem nagy kínszenvedés és engedély átállítások után, viszont magát a fájlt az sptd.sys-t a windows\\system32\\drivers attriobumból képtelen voltam kiszedni- se törölni, se átnevezni nem tudom, ergo sptd-t se tudok telepíteni, se uninstallálni mivel a program saját telepítõjén a menük közt nem elérhetõ az uninstall gomb... nem tudom mi tévõ legyek, win7-et meg ezért nem akarom újratelepíteni, viszont így semmilyen emulátor program nem megy mert mindegyik sptd alapú :\. Ötlete valakinek?

Elõre is köszönöm a választ\segítséget

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni egy telepítési problémában. A helyzet a következõ: van egy laptopom, rajta Win XP fut, a C partíció kb. 25 GB, erre van telepítve az op. rendszer és minden egyéb program is. Most kaptam egy új laptopot, feltelepítetem a C partícióra a Win XP-t, és a kérdésem az lenne, hogy tudnám átvinni egy az egyben minden programot az új gép C meghajtójára, hogy ne kelljen mindent újra felinstallálnom, hogy megmaradjon minden beállítás ami a régi gépen is volt…

Minden segítség jól jönne…

Elõre is köszönöm.
hú, ez tök jó progi.

The Matrix has you...

kifli
fölösleges usb eszközökezt iktasd ki, és használd a lentebb írt blue screen view progit
The FlashBack
Sziasztok! Egy egyszerû flash animációt szeretnék elkészíteni, amiben lényegében mozgások vannak, de a vége nem sikerül. Ha valaki ért esetleg a flash-hez, nem segítne nekem egy kicsit?
Köszi

gergely1991
Milyen kóddal áll le a gép?

setuh
Nem probaltam,feltelepitettem es hagytam h magatol tegye fel a drivereket csak video kartya drivert toltottem hozza.Virusirtom AVG mas nincs.
Am most jutott eszembe h talan,de nem biztos lehet h mar elotte is,egy progi telepitese ota csinalja; K9 web protection a progi neve,mostanaban kezdtem hasznalni,most letoroltem,kivancsi leszek hatha ez volt a baki.
Nagyon remelem h nem hardver hiba...
Koszonom a segitseget 😉,ha nem jelentkezek helyre jott.

\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder

Itt most nem arról van szó, hogy agyontömd programokkal a gépet, hanem arról, hogy ne legyen programütközés, ekkor elég ha két program ütközik.
Azon gondolkozom, hogy ha lenne valami hardver probléma, akkor neked nem menne annyi ideig a géped, rövidesen be is következne a kekhalál (itt gondoltam túlmelegedésre).
Nem két antivírust használsz valós védelemben? Valamilyen programod kell legyen telepítve, ami ütközik egy másikkal.
Még egy kérdésem lenne: hogy tiszta Windows + az alaplap CD meg a videokártya CD feltelepítése esetében is jelentkezik a hiba? Vagy ezt nem tesztelted, hanem feltelepítettél mindent egyszerre?

Az is megtörténhet, hogy egy vírus szórakozik veled, ami a Windows újratelepítésével megmaradott vagy valamelyik programról úgy tudod, hogy tiszta, de közben nem és pont egy megadott idõ után nekifog futni és utána eredményezi a kékhalált.
setuh
Memtest megvolt semmi errort nem irt ki...A wint pont ezert tettem ujra most 1 hete kb mert kekhalalozott,de azota se hagyta abba pedig nincs agyontomve progikkal :-S.Teszter programok kozul nincs meg valami?

Én nem tudom, ha létezik olyan program, de a probléma egyszerû: vagy hardvere vagy szoftvere probléma lehet. Ha szoftvere probléma, akkor bonyolultabb a helyzet.
Egyelõre azt ajánlom, hogy ellenõrizd le, hogy nincs-e baj a RAM memóriákkal: MemTest 86 vagy AVG Rescue CD-ben is van Memtest 86. Ezek bootolható cuccok, az AVG esetében az egy vírusellenõrzõ, de még mikor bejön a boot menüje, akkor máris lehet a Memtest 86-ra menni és nem kell a vírusellenörzõjét használni. Ha a gépedet lehet USB-rõl is bootolni, akkor az AVG ajánlanám, mert ott van USB verziója is és egy *.iso fájlért nem kell CD elrontani.

Ha szoftvere probléma, akkor valószínû, hogy programütközésrõl lenne szó, ami a nap 3/4-ik részében kezd futni és ütközik a másikkal. Erre csak azt tudom ajánlani, hogy a fölösleges programokat kell törölni.
setuh
Hello!

Milyen megbizhato progival tudnam leelenorizni,h mitol kap a gepem naponta 1x(a nap 3/4-ben bekapcsolva van) kekhalalt?

JethroHUN
Van valakinek ötlete h lehet letiltani a frissítések keresését az Adobe CS5ben? Még csak a PS van fent, de majd felrakom a flast is. Nagyon zavaró hogy amit elindul a gép, jön vagy 5 üzenet h van update a ps hez acrobat readerhez, bridgehez extendsripthez, stb...

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

FlDutchman
hi, van a Virtual Dub-nak alternatívája, amivel hangsávot tudok cserélni a videó újrarenderelése nélkül? Sony Vegas 11 tud ilyet?
wmv-ben van a videó, vagy mp4-ben (ha visszatöltöm youtube-ról), de azokat pont nem kezeli a VDub..
Köszi!

Olyan program van, amelyik kiírja hogy az alaplapon az alkatrészek mekkora feszültséget kapnak, mekkora a hõmérsékletük, stb.. Az olyan programot meg lehet szerezni az alaplapod típusa szerint.
Nálam pl. ASUS alaplapom van és az alaplap CD-jére már fel volt téve az Utilities részben az ASUS PC Probe, amit telepíteni kellett és ez kiírta a fent említetteket.
Külön a tápegység paramétereit nem hinném, hogy program által meg lehetne jeleníteni, mert az alaplap a feszültséget szálakon kapja és nem hinném, hogy külön szálat vezetnének az alaplapra, ami átadna az információkat a tápegységrõl. Oda megint egy IC (Integrált Áramkör) kell illetve az alaplapra is, ami azokat az infókat átveszi. De lehet ezekkel az új gépekkel ilyent is beépítettek a tápegységbe illetve az alaplapba.
nem a leadott feszkó meg ilyesmi érdekelne? mert azt alaplap figyeli, de mást értéket nem nagyon szerintem sem. ezekre az aida vagy az everest is jó gondolom, bár ha próbáltad ezen progikat, akkor téged más érdekelt 😊

The Matrix has you...

kifli
Nemnagyon van ilyen. A táp nemnagyon kommunikál a géppel azon kívül, hogy ellátja árammal. Ami kiolvasható azt aida 64 kiírja.
tommygear
olyan programot tudnátok mondani ami kiírja a tápegység paramétereit??
És lehet, hogy *.docx kiterjesztést kellene adjon lementéskor, de valami miatt csak *.doc kiterjesztést ad és mivel ahogy írtam csak a 2003 verzió részét használja fõleg megnyitáskor, akkor máris megjelent a gond.
Ez csak feltételezés, lássuk milyen verziójú Office csomagot használsz, aztán meglátjuk.
Régebben találkoztam ilyen problémával, hogy ilyen kínai betûk jelentek meg, de csak abban az esetben, ha nem *.doc fájlt nyitottam meg. Ha *.zip fájlt nyitsz meg pl. Word-al, akkor tényleg olyan kínai betûk jelennek meg, mert akkor a Word felnyitja azokkal a karakterekkel, amiket lát benne. Elárulom, hogy a 2007 Office csomag tud lementeni ilyen *.docx formátumban. A *.docx olyan *.zip féle. Ha megfigyeled azokat a kínai betûket és PK-val kezdõdik, akkor *.zip-re utal, ami Word esetében *.docx. Mivel neked nem tudja megnyitni, az azt jelentheti, hogy az Office csomagodnak csak a 2003 verziónak megfelelõ része mûködik, ami miatt van ez gond.
A kérdésem az lenne, hogy milyen Office csomaggal dolgozol és milyen betûkkel kezdõdik a dokumentum, ami olyan kínai neked (mert csak kell legyen rendes betû benne)?
Ha 2007 office csomagot használsz vagy újabbat, akkor ha nem vírus okozza ezt a problémát, akkor újra kell telepíteni az egész Office csomagot (Word, Excel, PowerPoint).
doc. xls.be vannak és adatmentés után csinálják ezt és más dokumentum normálisan megjelenik....

Willenbrock
Az avast licensing alert ablak blokkolja a captcha kódokat nekem ha igaz.Kitöröltem a notiSw6.exe fájlt mert ez felel érte de valahogy újratelepül,talán az avast szerverérõl visszatölti magát vagy nem tudom hogy másképpen.A frissítés beállítások közt nem lehet letiltani,az lenne a kérdésem hogy hogy lehet kilõni végleg ezt?

gergely1991
Más dokumentum is "kínaiul" jelenik meg? Mert lehet hogy a hiba az ön Office-áben van.

"...na már most kész minden megvan a fájl mérete is neve is.." milyen kiterjesztéssel van meg neked a fájl (*.doc, *.xls, ..)?
Hello érdeklõdnék ,hogy véletlen nincs e olyan program amivel word és exel dokumentumot helyreállítani hogyna lehetne mert volt egy adatmentésem..na már most kész minden megvan a fájl mérete is neve is...
de nem tom megnyitni vagyis igen de kinai betük vannak...:S
esetleg jpg fájlokat is jó lenne...

gergely1991
Látom ide is beírtad:#24778

nem tudom mit használsz, de Total Commander bármelyik verziója megjeleníti ezeket a dolgokat. Tudod külön billentyû-parancsal is elérhetõvé tenni ezt a funkciót, amolyan ki/be kapcsolásra. nagyon hasznos, beállításokban megtalálod.

The Matrix has you...

NandorHUN
Hello, az lenne a bajom, hogy elrejtettem egy mappát (Windows XP-n) és sehogy se tudom visszahozni, már mindent próbáltam, amit találtam a neten. A rejtett file-okat vissza tudtam hozni, de a mappák nem sikerülnek. Valaki tudna segíteni? Nagyon kösz.
Sziasztok.Feltelepítettem a gépre a SpeedFan-t.Lemértem a hõmérsékleteket és elég nagyok voltak.Szétkaptam a gépet(laptop) le a hûtõt kipucoltam +nyílásokat + új paszta.Javult egy kicsit a helyzet mert 60°C nál bekapcsol a ventije fúj egy nagyobbat aztán még pörög kb 5 mp-ig és lehûti a dolgokat 48-ra,és kezdõdik elölrõl.Az lenne a kérdés hogy nem lehet valahol állítani hogy kicsit többet pörögjön a ventilátorja? vagy ne 60-61°C nál kapcsoljon be hanem hamarabb. Ha igen hol? Köszöntem a válaszokat. <#worship>
Tudtok segíteni?
Már nem elõször fordul elõ hogy valamiért egy szöveg vagy menürészlet ott marad az asztalon és nem lehet eltüntetni hiába frissitem vagy akármi.Ez mitõl lehet és hogy tudnám én ezt megszüntetni hogy ne legyen több ilyen?
Allock video converter menüjébõl ragadt ott

flashpointer
helló!
Egy régi játék .dat fájlját szeretném megnyitni, hangok vannak benne, 12 mega az egész. Mivel tudom ezt megtenni? Egyébként az Imperium galaktika 2 hangjairól lenne szó.

Emancipate yourself from mental slavement!

Willenbrock
Kösz!Most az avast talált a system 32-ben valamilyen fájlt,egyelõre látszanak ismét a kódok,talán sikerült levadászni.Ha nem akkor ezt is kipróbálom.

Szia!

Vagy ezzel próbáld meg.

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

Willenbrock
A malware valamit ugyan talált de nem a rendszerfájlok közt,jpg-s mappában volt valami,kitöröltem de folytatódik a különös jelenség.
Egy survey 2012-mozilla címû ablakocska szokott gyakran felugrani így amikor elkezd szarakodni a kód,ha ezt bezárom bezáródik az egész mozilla is.Mingyárt rászabadítom ismét az avastot lehet hogy tényleg valami vírus.Mikor újra van indítva a winfos akkor általában egy ideig láthatók a kódok egyébként.

gergely1991
A vírus szeret ilyenekkel szórakozni ezért a MalwareBytes Antimalware-val is ellenõrizd a géped(elõtte frissítsd az adatbázisát és a avast kivételei közé tedd a malwarebytes mappáját). Az sem kizárt hogy azok a látogatott weboldalak némi "javításra" szorulnak.

gergely1991
Talán azért mert a 6.0 verziót használod.:S
Az sg Captcha kódja se jelenik meg(regisztrációnál vagy valamelyik adatlapon)?

Willenbrock
Igen,de furán mûködik most az explorer,nagyon lassú,az oldalak képeit elnyújtva jeleníti meg-egy szar egyébként talán valami nincs jól ebben sem beállítva,alapértelmezett a legtöbb net beállítás amúgy.Explorerrel is ugyanez a helyzet-nincs kód.Korábban szó volt róla hogy reklám is okozhatja,hát néha felugrik reklámablak mikor a kódért kattintok-nem tudom ez belejátszik-e de szerintem korábban is felugrott egy-egy de mégis látszott attól a kód.Mi legyen a következõ lépés?

Willenbrock
Majd kipróbálom,most éppen letöltök.Ha igen akkor azon belül kell valamit beállítani?

gergely1991
Internet Explorer is ezeket csinálja?

Willenbrock
Senki nem tud semmi konkrétat javasolni? Most úgy van hogy elindítom a netet kb 5 percig láthatók a kódok aztán megint nem látszik sehol semmi!Ilyen már nincs!A ***zom kivan hogy egy hete alig tudok valamit letölteni!
Megnéztem a feladatkezelõt,nem látom hogy új folyamat indult volna azalatt az idõ alatt amíg a látható kódok láthatatlanná váltak volna így nem tudom mit kéne kilõni,nem tudom konkrétan mi blokkolja a captchát.