20837
Segítséget kérek
  • Metalmilitiakid
    Akkor ott intézőben bal fent van egy Rendezés gomb, azon belül Mappa és keresés beállításai azon belül a nézet fül, ott kb középen van a listában a Rejtett fájlok és mappák, ott rakd át a pipát a másikba.
  • Black Ghost
    O bocs!

Win7
  • Metalmilitiakid
    Win7 vagy xp ?
  • Black Ghost
    Sziasztok!

Az előbb elkövettem egy kis bakit! Egy képeket is tartalmazó mappát írásvédetté akartam tenni, de a "tulajdonságok/Attribútumok/Írásvédett" helyett a "Rejtett" opciót pipáltam ki. Így sikerült eltüntetnem 5GB-nyi fényképet.

Nos, hogy tudnám ezt visszacsinálni?
  • gergely1991
    Másik böngészővel minden rendben?
  • polarka
    Új gépet vettem, újra telepítettem. A probléma nem merült fel azóta.
  • Montanosz
    sziasztok

tegnap óta egyik percről a másik percre a gmail nem nyitja meg a levelemim, csak kiirja hogy betöltés és ennyi...chrome van fent.

help?
  • vollmoon
    Sziasztok!
    Akadt ma egy kis gondom, feltettem a gépre a Kresz 2012-t, miközben futott a floppy meghajtó állandóan frissítette magát, de gondoltam ez a program hibája, ám miután kiléptem a programból továbbra is állandóan frissíti magát. Azóta leszedtem a programot(Kresz 2012) és már többször újraindítottam a gépet, de ez sem oldotta meg a problémát. Szerintetek mi lehet a gond?
    Előre is köszi.
  • Metalmilitiakid
    Na igen teljesen másképp néz már ki az egész minden, de megvan ami kellett. Köszi a segítséget.
  • Metalmilitiakid
    Az igen jó mert nincs olyan menüm, akkor asszem firmware frissítés lesz vagy nemtom.
  • Thibi
    A googli szerint az IP QoS menüben lesz:
    http://screenshots.portforward.com/routers/TP-Link/TL-R460/IP_QoS.htm
  • Metalmilitiakid
    TP link routerem van (TL-R460), azt megtaláltam, hogy 100-199 ig osztja az IP t. De bandwith hez még csak hasonlít sem találtam, vagy opciót ahol kb vagy mb/sec et lehetne beállítani. Ez szomorú.
  • Metalmilitiakid
    Okés köszi meglesem. Albiba kellene beállítani, hogy ne legyen gáz hogy valaki elviszi a teljes netet a többi elől.
  • Balumann
    A routerben IP cím (konkrét ip, vagy ip tartomány) alapján tudsz beállítani sebességkorlátozást. Egy picit elbizonytalanodtam abban, hogy ha tartományra állítod be, akkor külön-külön érvényes-e az eszközökre, de szerintem igen.

Nézd meg a router DHCP beállításánál, hogy milyen tartományban osztja az IP címeket (pl. 192.168.1. 100 - 254 vagy ilyesmi), és erre a teljes tartománra állítsd be a 10 mega sebesség korlátozást. (nálam Tenda routerben "Bandwidth control" menüpontnál van, de más routerben sem nehéz megtalálni).
  • Metalmilitiakid
    Érdekelne, hogy lehet e routerrel olyat csinálni, hogy pl ha a bejövő net 30 megás ami 3 felé van osztva akkor az úgy legyen, hogy minden szálon max 10 mega mehessen, hogy ne tudják egymás kapcsolatát elszívni ? Illetve ez egyáltalán működőképes-e mivel ugye úgyis egy kábelen jön be a dolog. Előre is köszi a válaszokat.
  • kl24h
    Nem Linux-ot használtam, hanem a Midnight Commander-t, ami benne van az AVG Rescue CD-ben, persze ez Linux alapú.
  • Balumann
    Linux alatt rá tudsz tenni 4gb nagyobb fájlt és "működik is", tehát vissza is tudod másolni? Én nem hallottam még ilyenről, hogy ezt a korlátot meg lehetne kerülni, most is rákerestem linuxal együtt, de máshol is az NTFS-re particionálást írják megoldásnak.
  • kl24h
    Köszi! Ezt nem tudtam.
    Csak a Windows-ra gondoltam, hogy kell legyen valami beállítás, csak nem tudtam, hogy hol, mivel Linux alatt nincs ilyen gond. Érdekes, hogy Linux alatt elég a FAT32 formázás is, mégis szépen másolja a nagy darabokat. Másképp működik.
    Ha NTFS, akkor létre van hozva a System Volume Information rejtett mappa a pendriveren, pont mint a partíciókban.
  • Balumann
    Szerintem egyszerűbb NTFS -re formázni a pendriveot, a FAT32 4GB-s fájlt már nem tud kezelni. Picit lehet trükközni kell, hogy lehessen ntfs-be.
  • kl24h
    Itt nem csak *.iso fájlról van szó, lehet *.rar vagy más kiterjesztésű is, akkor is csak kb. a pendriver teljes méretének felét lehet másolni. Érdekes az, hogy Linuxos környezetben nincs ilyen gond. Ott lehet akkora *.iso, mint amennyi hely van üresen, szépen lehet másolni. Csak Windows esetében vannak ezek a gondok.

#19512: az ilyen problémát úgy lehet egyszerűen megoldani, hogy veszed a Total Commander-t és azt a nagy *.iso fájlt elvágod kisebbre (vagy amennyire akarod), amit már képes másolni és így meg tudod tölteni a pendrivert. Mikor át akarod másolni egy másik gépre, akkor direkt Total Commander-rel végzed, de kiválasztod az Összeillesztés opciót.

Ha nincs Total Commander az adott gépen, egyszerűen felmásolhatod (nem telepítés, hanem a te gépedről a totalcmd mappát rámásolod) a pendriverre és akkor majd onnan indítod.
  • öreghupi
    Akkor az utóbbi,tehát szívás. Halvány fogalmam sincs mit jelöltem be az elején.Nem szoktam foglalkozni vele mi hová kerül a gépen. Ezek szerint kellene. De most már mindegy.Ezentúl lejegyzem majd minden proginál ,és máskor már nem érhet meglepetés. Köszi szépen a segítséget!
  • commissioner
    Én is használom a progit. Egy *.kdbx kiterjesztésű fájlba kódolja a jelszavakat, aminek a helyét te határoztad meg a program első futásakor, szóval gyakorlatilag bármelyik partíción lehet. Ha ezt a fájlt meg tudod szerezni, akkor nyert ügyed van, egyébként szívás...
  • wollnerd #19534
    A Pendrive-re NEM lehet DVD-s iso fájlt tenni, elvileg csak a CD-st Én is próbáltam többször nem csak egy pendive-vel! A fájlrendszer miatt (FAT32) nem lehetséges nagyméretű iso-t másolni/áthelyezni!
  • adios
    Egyszerűbb volt a probléma, mint gondoltam... szimplán a chrome fagy le, mozillával teljesen jó nincs fagyás. Lehetséges lenne, hogy úgy telepítsem újra a chrome-ot, hogy az ottani beállításaim és kedvenceim megmaradjanak?
  • gergely1991
    És ha a kaspersky rescue disk-nél csatlakoztatod a hálózatot akkor is lefagy?
    Éppen azon gondolkodom hogy nem-e a pingelés fagyasztja le a gépet,sajnos itt viszont egy roppan rövid időre ki kell kapcsolni a tűzfalat.
  • adios
    Sajnos a lefagyásos dolog még mindig nem oldódott meg... végigfuttattam kasperskyvel, újratettem a hálózati drivert, kipróbáltam másik lankábellel, de az eredmény ugyanaz, ha hálózatra csatlakoztatom a laptopom lefagy az egész. Esetleg még valami amit nem próbáltam ki?
  • adios
    Köszönöm az értékes hozzászólásokat :) a kasperskyt midnenképpen kipróbálom, remélem megoldja a problémát.
  • öreghupi
    Sajnos nagyon amatőr vagyok úgyhogy ebbe inkább nem merülök bele.
    Kicsit várok hátha valaki tud valami megoldást. Ha nem akkor sajna marad az hogy mindent újra kell regisztrálnom és új jelszavakat adnom . Azért köszi hogy próbáltál segíteni!
  • kl24h
    Én nem ismerem a programot, de szerintem a tárolt jelszavak egy kódolt fájlba vannak elmentve, amelyek ha abban a partícióba vannak, amelyen van a Windows (C:\), akkor elvesztődnek. Ha viszont egy másik partícióba (pl. D:\) lett volna , akkor még megmaradhat, ha nem az egész gép lenne "rendbe rakva". Még a "rendberakás" előtt ha tudnád, hogy milyen fájlba és melyik mappába tárolja a jelszavakat, akkor azt még ki lehetne másolni pendriverre és mikor újra lesz téve a Windows, miután újra feltennéd ezt a programot, akkor csak oda a megfelelő helyre vissza kellene másolni és meg lenne minden. Persze ehhez kell érteni egy kicsit és kell ismerni a program működését is, hogy lehetséges-e így trükközni.
  • öreghupi
    Sziasztok!
    Bedöglött a gépem és gondban vagyok. A KeePass Password Safe nevű programot használtam a jelszavaim tárolására. Majd ha rendberakják a gépemet szükségem lenne rájuk. Ha valaki más is használja ezt a progit kérem segítsen.Most ugye ez a progi is elveszik de ha újból letöltöm élni fog e a régi mesterjelszavam és hozzáférek a többihez is vagy végleg keresztet vethetek rájuk és mindenhol újból kell regisztrálnom? Remélem valaki tud tanácsot adni! Köszönöm!
  • kl24h
    Nekem is van egy 8 GB pendriverem én ugyanez a probléma. Tényleg csak felét engedi másolni (nézd meg, hogy mennyinek felel meg pontosan GB-ban az a 8 G, nálam vagy 7.48 GB kb., mert a Capacity-ra azt írja, hogy 8037306368 byte = 7.48 GB).
    Egyes pendriverekre lehet másolni a maximális mérete, de nem mindegyikre. Az érdekes az, hogy csak Windows alatt van így, mert Linuxos környezetben már lehet szépen másolni a 7GB adatokat is a 8-ra.

A másik problémádra én is a #19525 hozászolást tudom ajánlani.
  • gergely1991
    Ez valami backdoor lesz.Nézd meg még a kaspersky rescue diskkel.Mondjuk ha van egy 1GB-os pendrivod is akkor nem kell közvetlenül CD-re kiírnod(meg ott is tesztelheted a másolást).
  • Metalmilitiakid
    Nem lehet, hogy fat32 re van formázva a pendrive és nem bírja el a 4 gigás isot ?
  • Puhos
    Akkor próbáld meg úgy másolni, hogy a tc-ből másolod a pendrive-ra. Ne az egész iso fájlt.
  • adios
    megtudom nyitni, azzal sincs probléma. Ezért nem értem az egészet :D
  • Puhos
    *Daemon-ba
  • Puhos
    Ha berakod az iso-t a Damenoon-ba, akkor azt meg tudod nyitni a TC-be? Nem lehet hogy sérült a fájl?
  • adios
    Igen, mindent lát, sőt a 2 iso fájl közül (játékról van szó) a 2.-at simán átmásolta, csak az elsővel baszakszik valamiért.
  • Puhos
    Másik gépbe próbáld meg, ha ott jó akkor nálad van valami gebasz. Az usb- csati jó, más usb eszközt lát a géped?
  • adios
    Igen, azt nem mondtam, hogy másik pendrive-al is próbáltam, de a hiba ugyanaz, elvileg megtelt a lemez, pedig 7,9gb szabad hely van.