Segítséget kérek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kissadamvikt
vki találkozott már ezzel?

AMD Athlon X2 4800+ 3.00 GHZ, ASUS M2N-SLI, 2x2Gb DDR800 Kingmax, MSI GeForce 8800GTS 320Mb, Samsung 250Gb, Windows 7 x64

kissadamvikt
szasztok
nincs még 1 napos az xp-m semmi progi nincs még rajta de már ezt a hibaüzit kapom természetesen kék képernyõvel:
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA

AMD Athlon X2 4800+ 3.00 GHZ, ASUS M2N-SLI, 2x2Gb DDR800 Kingmax, MSI GeForce 8800GTS 320Mb, Samsung 250Gb, Windows 7 x64

Dj Faustus
Ehem, mégse, sztornó.
A VirtualPc 2007-ben van más merevlemezhez való csatlakozás:
File/Virtual Disc Wizard menüpont/Next Gomb/Create A New Virtual Disc/Next gomb/A virual hard disc/Next gomb/Valahova elhelyezed a kért állományt/Next gomb/Linked to a hard disc/Next gomb/Utána megadod a kívánt merevlemezt.
Persze írja hogy óvatosan, mert ha nem vigyázol, adatvesztés lehet a vége...

A Virtualbox legújabb (1.4.0) verziója is már támogat "raw host disk support"-tot (forrás1, forrás2, forrás3) - bár még korainak tartom az örömöt:
"Warning: Raw hard disk access is for expert users only. Incorrect use or use of an outdated conguration can lead to total loss of data on the physical disk. Most importantly, do not attempt to boot the partition withthecurrently running host operating system in a guest. This will lead to severe data corruption."
Forrás: VirtualBox User manual - 9.8 Using a raw host hard disk from a guest

Dj Faustus
A Workstation-ra gondoltam, ami sajnos fizetõs.
De ahogy látom, van ingyenes Converter termékük, amivel átkonvertálható a fizikai rendszer virtuális rendszerré (amit már használhatsz ingyenes termékekben is).

vki
THX a választ, meglesem.

Amúgy a VMWare melyik fajtája? Mert van server, meg player, ami ingyenes, a többi meg fizetõs.

ACER Aspire 5738ZG

Dj Faustus
VMWare-ben emlékeim szerint van ilyen, VirtualPC-ben és VirtualBoxban most néztem - sajnos nincs (pedig reménykedtem, hogy van).

Dj Faustus
Regisztrációs adatbázis szerkesztõben (Start menü/Futtatás-ba írd be: regedit) keresd meg az alábbit:
HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Mouse
Itt keresd meg a MouseSensitivity karakterláncot. Elvileg maximális értéke 20, de ha átírod nagyobbra nem lesz gyorsabb?
Illetve vannak ott MouseThreshold1, MouseThreshold2 és MouseSpeed értékek is.

Illetve van egy ilyesmi: Start menü/Vezérlõpult/Egér/Hardver fül/Tulajdonságok gomb/Speciális beállítások/Mintavételezés sûrûsége.

vki
HI!

Virtual PC-vel meglehet azt csinálni, hogy windows xp alól egy elõre már feltelepített oprendszert futtatni? Az XP a C-n, a Vista a D-n van, és XP alól szeretném feléleszteni a Vista-t a gép újraindítása nélkül.

ACER Aspire 5738ZG

erre estleg tudna valaki megoldást?

Asus P5KC, Core 2 Duo E8400 @ 3 Ghz, Geil Ultra 4*1 GB @ CL4, Inno3D GeForce 8800 GTS 512 MB, WD 500 GB 16 MB Cache SATA2 Pioneer DVR-212D-RW SATA, Enermax EGLT500AWT Liberty, Chieftec SH-01-BBB

w77d
Isten vagy!!!! Nagyon-nagyon köszönöm barátom <#worship><#worship><#vigyor3>

Dj Faustus
Általában két problémát emlegetnek külföldi oldalakon:
1. Memóriaprobléma - ellenõrizd le a gép memóriáját például ezzel az eszközzel.
2. Inkompatibilis driver vagy hardverhiba.

Dj Faustus
1. Az Ace Mega Codec Pack nem jelent megoldást a problémádra, mivel a Youtube Flash-t használ. Sõt az Ace Mega Codec Pack nem egy szerencsés választás (telirakja a géped felesleges kódekekkel).
2. A problémát a Windows alapból feltelepített kódekjeinek elállítódása okozza. Ennek elhárítására nyisd meg a Jegyzettömböt, és másold bele az alábbit:
Windows Registry Editor Version 5.00

"midimapper"="midimap.dll"
"msacm.imaadpcm"="imaadp32.acm"
"msacm.msadpcm"="msadp32.acm"
"msacm.msg711"="msg711.acm"
"msacm.msgsm610"="msgsm32.acm"
"msacm.trspch"="tssoft32.acm"
"vidc.cvid"="iccvid.dll"
"VIDC.I420"="i420vfw.dll"
"vidc.iv31"="ir32_32.dll"
"vidc.iv32"="ir32_32.dll"
"vidc.iv41"="ir41_32.ax"
"VIDC.IYUV"="iyuv_32.dll"
"vidc.mrle"="msrle32.dll"
"vidc.msvc"="msvidc32.dll"
"VIDC.YVYU"="msyuv.dll"
"wavemapper"="msacm32.drv"
"msacm.msg723"="msg723.acm"
"vidc.M263"="msh263.drv"
"vidc.M261"="msh261.drv"
"msacm.msaudio1"="msaud32.acm"
"msacm.sl_anet"="sl_anet.acm"
"msacm.iac2"="C:\\WINDOWS\\system32\\iac25_32.ax"
"vidc.iv50"="ir50_32.dll"
"wave"="wdmaud.drv"
"midi"="wdmaud.drv"
"mixer"="wdmaud.drv"
"VIDC.WMV3"="wmv9vcm.dll"
"VIDC.VP40"="vp4vfw.dll"
"msacm.voxacm160"="vct3216.acm"
"MSVideo"="vfwwdm32.dll"
"MSVideo8"="VfWWDM32.dll"
"wave1"="wdmaud.drv"
"midi1"="wdmaud.drv"
"mixer1"="wdmaud.drv"
"aux"="wdmaud.drv"
"vidc.VP70"="vp7vfw.dll"
"vidc.X264"="x264vfw.dll"
"VIDC.FPS1"="frapsvid.dll"
"vidc.VP60"="vp6vfw.dll"
"vidc.VP61"="vp6vfw.dll"
"vidc.VP62"="vp6vfw.dll"
"vidc.DIVX"="DivX.dll"
"VIDC.UYVY"="msyuv.dll"
"VIDC.YUY2"="msyuv.dll"
"VIDC.YVU9"="tsbyuv.dll"
"VIDC.DRAW"="DVIDEO.DLL"
"VIDC.YV12"="yv12vfw.dll"
"wave2"="wdmaud.drv"
"midi2"="wdmaud.drv"
"mixer2"="wdmaud.drv"
"aux1"="wdmaud.drv"
"wave3"="wdmaud.drv"
"midi3"="wdmaud.drv"
"mixer3"="wdmaud.drv"
"aux2"="wdmaud.drv"
"VIDC.MSUD"="msulvc05.dll"
"wave4"="wdmaud.drv"
"midi4"="wdmaud.drv"
"mixer4"="wdmaud.drv"
"aux3"="wdmaud.drv"

Mentsd el .reg kiterjesztéssel, majd duplán klikkelj az elmentett állománya. A megjelenõ ablakban nyomj Igent.
Forrás: No Flash sound in Firefox
Itt is volt róla szó
Fixed the Adobe Flash no sound problem
No sound in Macromedia Flash Player 9?

w77d
sziasztok! a következõ a problémám: A gépem internetes videókhóz nem játszik hangot, sem a youtube-on se sehol. a számítógépen levõket viszont játsza gond nélkül! eddig játszotta az internetest is de most fölraktam az ACE Codec Pack-ot és ez van. elõször gondoltam talán ez a hiba és leszedtem, de így sem jó!!! könyörgöm segítsetek!!!

Hali! Valaki mondja már meg nekem; miért indul ujra a gépem játék közben!! újraindulás után ezt a hibakódot írja ki: BCCode:1000008e; BCP1:C000001d; BCP2:f71bf177; BCP3:f7c7ef60; BCP4:00000000; OSVer:5_1_2600; SP:2_0; Product:256_1 Segítsetek légyszi!!!
Dj Faustus
1. Freemail-nél, Gmail-nél van spam szûrési lehetõség.
2. A Thunderbird levelezõkliensben van tanítható, és beállítható spam-szûrõ. Hatékony, ajánlom.
3. Spamhilator - ingyenes, tud magyarul

passatgt
megvan, + jellel kellett😊

Tudtok valami (Ingyenes és magyar) SPAM-írtó programot, mert mostanában elég sok "szutykot" kapok?
passatgt
van itthon egy másik gép, asus a7v600-x alaplappal, és nemtudom, hol kell beállítani, hogy cd-rõl bootoljon. Valaki tudna segíteni?

Valaki tudna segíteni abban ,hogy hogyan és milyen progival írjak ps2-re játékot?<#help><#help><#help>
vki
THX

ACER Aspire 5738ZG

töltsd le EZT (registry clean expert), ez kipucol mondent...

++

Valaki tudna segíteni abban ,hogy hogyan és milyen progival írjak ps2-re játékot?<#help><#help><#help>
Dj Faustus
VirtualPC, VMWare, Innotek Virtualbox,...

vki
Hi! Létezik olyan program, amivel XP alól tudok egy másik operációs rendszert futtatni? A másik oprendszer másik partíción van. A válaszokat elõre is köszi.

ACER Aspire 5738ZG

Kipróbáltam a ccleaner-t ,de az sem oldotta meg a látogatott oldalak felajánlásának elfelejtését.
bmate0007
köszi szépen mindenkinek a segítséget.

hello!
lenne egy kérdésem: hogy lehet az egér mozgási sebességét gyorsabbra állítani /Vezérlõpultban a leggyorsabra van állítva/, és az egér driverében nincs ilyen lehetõség. SWEEX 4D Optical Browser Mouse-ról van szó
kösz a választ!

Asus P5KC, Core 2 Duo E8400 @ 3 Ghz, Geil Ultra 4*1 GB @ CL4, Inno3D GeForce 8800 GTS 512 MB, WD 500 GB 16 MB Cache SATA2 Pioneer DVR-212D-RW SATA, Enermax EGLT500AWT Liberty, Chieftec SH-01-BBB

Köszi, majd megnézem. Melóhelyen sajna ez van, otthon persze másokat használok. Ja egy ilyet találtam, ha kiveszem a pipát a webhelyek automatikus kiegészítésénél akkor már nem ajánlja fel a címeket.(igaz azért el sem felejti).
Használd ezt a programot,link.Ez mindent kitakarit.Az Internet Explorert meg szerintem hanyagold.Vannak nála jóval biztonságosabb böngészõk.

Sziasztok! Valaki meg tudná mondani, hogy hogyan lehet rávenni az internet explorert,hogy minden látogatott oldalamat elfelejtse? Hiába törlök minden elõzményt, a címmezõbe pl. egy n-betût beírva felhozza az ilyen betûvel kezdõdõ lapokat. A regedittel rákerestem ezekre a címekre, de ott nem találtam semmit sem.
hi all out file hogy lehet az ilyen filet megnyitni?
Print Screen gomb, majd képszerkesztõben CTRL+V ? <#fejvakaras> <#wilting>

aszizoli
Kell hozzá egy képlopó progi. Én most ezt használom, eddig bejött. Nézelõdhetsz ezek között is. Sok ingyenest (free) lehet találni, ezekre legalább nem kell pénzt költeni. Ha a magyar oldalakon jobban eligazodsz, akkor inkább innen keresgélj.

Az ilyenek miatt fogunk kipusztulni, mert pazarolják a föld energiaforrásait. Fogadjunk, most is be van kapcsolva a numlock-od, pedig nem is használod a keypadot!

marsu
Valahogy sejtettem, hogy ilyesmi választ fogok kapni, de azért kösz!
bmate0007
hogyan lehet képlopást csinálni, hogy a kép is meglegyen?

bmate0007
ez nekem naon magas, amúgy kösz 😄

zvaragabor
Gif animátorral. Pl Easy Gif Animator, Ulead Gif Animator, Advanced Gif Animator...

Chaos Anno Domini

bmate0007
hogy lehet ilyen animációs nickképet csinálni?

aszizoli
Nincs mit.

Az ilyenek miatt fogunk kipusztulni, mert pazarolják a föld energiaforrásait. Fogadjunk, most is be van kapcsolva a numlock-od, pedig nem is használod a keypadot!

bmate0007
jaj! nagyon szépen köszönöm. életet mentettél😊

aszizoli

Dj Faustus
Kedves mekxa!

A legegyszerûbb megoldás: Word.
Bepötyögöd a tartalmat, a címeket Címsor-ral formázod, a Tartalomjegyzéket pedig utólag elkészíted (Windows 2000: Beszúrás/Tárgymutató és tartalomjegyzék menüpont; Windows 2003: Beszúrás menü - Hivatkozás - Tárgymutató és tartalomjegyzék parancsát, majd a Tartalomjegyzék lap).

Komplikáltabb (és nem kifejezetten oldalas) megoldás: HTML
Jegyzettömb elõvesz és bepötyög (majd elment .htm kiterjesztéssel, és a kapott állományt böngészõben kipróbál):
<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-2"?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xml:lang="hu" xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
 <head>
  <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />
  <title>Oldalpélda</title>
 </head>
 <body>
  <h1 id="tartalomjegyzek">Tartalomjegyzék</h1>
  <ol>
   <li><a href="#tartalomjegyzek">Tartalomjegyzék</a></li>
   <li><a href="#fejezet1">1. fejezet</a></li>
   <li><a href="#fejezet2">2. fejezet</a></li>
   <li><a href="#fejezet3">3. fejezet</a></li>
  </ol>
  <h1 id="fejezet1">1. fejezet</h1>
  <p>Ez lesz az elsõ fejezet. Blablabla</p>
  <p><a href="#tartalomjegyzek">Vissza a tartalomjegyzékre</a></p>
  <h1 id="fejezet2">2. fejezet</h1>
  <p>Ez lesz a második fejezet. Blablabla</p>
  <h1 id="fejezet3">3. fejezet</h1>
  <p>Ez lesz a harmadik fejezet. Blablabla</p>
 </body>
</html>

A <h1> és </h1> elemek között vannak a címsorok, a <p> és </p> elemek között a bekezdések (a szöveg), <az <ol> és </ol> a tartalomjegyzéket (egyes tartalomjegyzék-pontok <li> és </li> elemek között). Az <a> és </a> elem azért felelõs, hogy az adott címsorra ugorjon.
Szinekkel emeltem ki, hogy melyik link hova fog ugorni.

bmate0007
na hi! Képzeljétek, valami trójai vagy vírus letörölte a Windows Installert.<#boxer> A p*cs*ba. Tudna valaki adni 1 linket ahonnan le lehet szedni? Kösz:Máté

Köszi.

mekxa:
Ilyen programnak csak kész termékét láttam eddig, magát a programot nem ismerem. Amúgy az Internet magazin c. digitális lap jött e-mailben egy ideig, de utána valamiért abbamaradt. Kb 5 db jött belõle. Van e-mailcímük vagyis fel van tûntetve egy, ha más sem tudja a program nevét, talán kérdezd meg tõle: [email protected]

GA EP35-DS3, C2D E6400@3,2, Geil Ultra 2x1 CL4, GTX 280 1024MB, 250GB WD RE, TT Armor Jr., Logitech X-230...Win 7

zvaragabor
Túlterhelt a szerver, esetleg korlátozva van, hogy mennyivel tudjanak letölteni.

Chaos Anno Domini

marsu
Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne hogy bizonyos szerverekrõl letudok tölteni 400-500 kbit/sec sebességel, viszont van olyan amirõl csak 90 kbit/sec sebességel tudok letölteni!!!
Mi lehet ennek az oka??
Elõre is köszi a segítséget.
Sziasztok.
szeretném leszögezni, hogy nagyon láma vagyok. Ezért nem kinevetni a kisebbet... :-)

A következõ dologban szeretném kérni a segítségeteket.
Szeretnék egy olyan szöveges dokumentumot készíteni ,ami úgynézki mint egy könyv.
Vagyis ha kész van és pl: elküldöm valakinek akkor az egész úgynézki mintha egy könyvet olvasna.
Tudna benne lapozni. Tartalom jegyzékbõl azonnal odatudna lépni amire kíváncsi.. stb:
Vagyis pontosan úgy lehesen használni mint egy könyvet.

Ebben szeretnék segítséget kérni tõletek, hogy ezt hogyan lehetne megvalósítani.
Vagy ha valaki segítene azt nagyon megköszönném.
De még egyszer közlöm, hogy nagyon kezdõ vagyok a számítógéppel és a programokkal.
Elõre is köszönöm mindenki segítségét.

Dj Faustus
TrueCrypt - meghajtóhoz
Windows beépitett file- és könyvtártitkositása - ez két kulcsú titkositást használ (szóval biztonságos)
PGP vagy ennek ingyenes változata GNUPG (van Windowsos változata is) - ez is két kulcsos titkositást használ
7Zip - tömöritõ, ebben AES-256-os titkositás van, ez is elég biztonságos
Camouflage - ez inkább rejtõprogram (képben rejti el az állományt), de csak avatatlan szemek számára hatásos (a képen nem fog látszani az eredmény, de a kép mérete megnõ...)

Titkosítók és visszafejtõ programok terén nem vagyok jártas, ezért kérdezem: milyen jó titkosító programok vannak? Amik lehetõleg fájlt és könyvtárat is titkosítanak és a titkosított adatot ne legyen könnyû feltörni.

GA EP35-DS3, C2D E6400@3,2, Geil Ultra 2x1 CL4, GTX 280 1024MB, 250GB WD RE, TT Armor Jr., Logitech X-230...Win 7