20838
Segítséget kérek
  • Revans85
    Sziasztok!

Egy ideje állónak látom az SG-n az animált logókat.
    ZoneAlarm/FF alatt gépzek. Hol/mit kell beállítani?
    Előre is kösz.
  • tilbury
    Sziasztok!
    Az mitől lehet, h a word-öm 1xercsak nem indul el? utolsó kilépésnél vmi hibát írt ki, azóta nem képes elindulni. "A program (winword.exe) hibákat generált és a windows be fogja zárni..." ezt írja ki. viszont a többi office alkalmazás megy. már vagy 3xor volt reinstall, de semmi.
    pl vki segítsen, mit lehetne tenni h elinduljon
  • Dj Faustus #9754
    Álló (nem animált) logókhoz: Corel Draw, Adobe Photoshop, Corel (Jasc) Paint Shop Pro, Gimp (ez utóbbi tud magyarul és ingyenes)
    Mozgó: Corel (Jasc) Animation Shop, Ulead Gif Animator, Gimp (az is tud animálni), Adobe (Macromedia) Flash
  • anikokiscsillag
    Sziasztok ! Segítsen vki...kéne nekem egy jó logószerkesztő progi (adobe photoshop és aaalogo kivételével)!
    Előre is kösz, ha valaki tud segíteni!!

Anee
  • Qwerty4
    megoldva!
  • Qwerty4
    Jóéjt!
    Az Opera-val hogyan lehetne felismertetni a japán karaktereket?
  • blackgamer
    esetleg innen elindulhatsz
  • arzi
    Szevasztok!!
    Az lenne a problémám, hogy a barátnőmnek elveszett a szakdolgozatából 20 oldal a végéről (a módosítás) hiába mentette le két helyre is Pendrive (PD) és vinyóra (W) ettől függetlenül, ha megnyitom a dokumentumot, nincs benne a hozzáírt 20 oldal. Megnéztem a fájl módosítási idejét, és a PD és W-re mentett változat közti időkülönbség 10 másodperc, tehát mentett, ez nem kétséges. Azonban nincs benne az a 20 oldal ami a lényeg lenne. ' perces mentésre van állítva a Word. Közben nem szállt el a gép ,nem merült le (laptop) nem történt semmiféle rendszerhiba.
    Azt szeretném megtudni, hogy mi módon tudom visszaállítani azokat az adatokat, van-e olyan program, amely segítségével vissza tudom pörgetni a wordben azt a részt ami előtt mentett. Minden rendben van, ért a géphez, tehát nem női butaság. Én komolyabban értek a géphez, de ez megfogott!!
    A getbackdata esetleg tud segíteni a dolgon? Vagy csak a manuálisan törölt fájlokat tudja visszahozni?
    Megpróbáltam mindenhogy előhozni a dok-ot, de az istennek nem sikerült. A Wordből, a könyvtárból a rejtett fájlokat lapozva, mindenhogy, de semmmmmi!!!!!

Legyetek szívesek, valaki mondjon valami okosat erre, mert holnap van a leadási határidő és ez most így eléggé necces!!

Bármi megoldást vagy ötletet szívesen fogadok!

Kösz a segítséget!

Üdv Vitya
  • akyyy
    nem lehet vhol beállítani a java cuccost, hogy csak egy bizonyos napon nézze emg van e frissités és akkor is tötlse le? mert elég gáz néha, hogy jól belassul a net, nézem mi van, majd feljon a buborék hogy a java frissítette magát.. :@

(ugyanígy nod32ba is, ez főkként zavaró hogy van mikor naponta 10szer frissul:S
  • kissadamvikt
    vki erre megoldást???? #9739???
  • prucsii
    Nem tudja vki honnan lehet letölteni a comenius logo-t?VAyg küldje el nekem emailba:[email protected] köszi
  • blackgamer
    nekem is de már megszoktam :(
  • peter01
    Minden t-offline-osnak megvan a full sávszélessége? Nekem mostanába megszakad a net és a sávszélesség fele van meg vagy még az se 30-60k.
  • Lennon1975
    Sziasztok
    Tudtok abban segíteni, hogy melyik az a segédprogram ami megállítja az időszámlálást a programoknál? pl van egy időkorlátos progid azt belerakod ebbe a programba, akkor megállítja a számlálást. Fent volt a gépemen, csak most újra lett telepítve és nem emlékszem a nevére. Légyszi ha tudtok segítsetek. Köszi.
  • Qwerty4
    Jóéjt!

program:Yahoo Messenger
    kérdés:Nem tudtok vmi olyan kis progit amivel láthatóvá lehetne tenni az üzenet elküldésének és fogadásának az idejét?
  • kissadamvikt
    hát nekem is de amikor feltettem az Ntune programot akkor már így adta ki és nemtom h hol kell áttenni....
  • leoon
    NVidia control panel-t, ha indítom nekem eleve úgy adja be, mint ahogyan te szeretnéd hogy lásd!
  • kissadamvikt
    Szasztok!

NVIDIA Control Panel menünézetet hol tudom áttenni, hogy ne így nézzem a menüket:
    [IMG] http://media.proxnet.hu/upload/20070430/22070256732.jpeg [/IMG]
    hanem így nézzem:
    [IMG] http://media.proxnet.hu/upload/20070430/22075272077.jpeg [/IMG]
    Kösz előre is!!!!
  • scorpeeon
    Köszi, sok hasznos beállítást találtam a linken :) Csakmérnincsígyezalapbólbeállítva? :)
  • zvaragabor
    Amit linkeltem, azon a fórumon az is le van írva, hogy hogyan működjön automatikusan.
  • scorpeeon
    Most épp vmi in-depth analízisre mentem és ez fut, ez remélhetőleg már eléggé szigorú lesz :) Csak az a bajom ezzel a Nodal h most is talált egy gyanus filet és kb fél órája arra várt hogy választ adjak rá, hogy mi legyen ezzel a file-al és ezalatt nem történt semmi. Mit gondolnak ezek, majd 5óráig nézem végig hogy hogy áll a scan és minden ilyenre helyből választ adok? :) Jobb lenne ha autómatikusabb lenne a dolog.
    units: thx, ezt megnézem.
  • units
    A registrybe rákeresel:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

a logban csak az eleje látszik, de szerintem itt lesz.
    A hjt-vel fixáltad a bejegyzést vagy csak kézzel törölted a filet?
    Ha készül minidump akkor azt lehetne analizálni, ha driver gond akkor azt kidobja.
    itt találod: %SystemRoot%\Minidump
    az analizáláshoz pedig:
    support.microsoft.com

erről az IRQ Not Less or Equal hibáról elég sok adatot talál a
    gugli
    pl:
    IRQ Not Less or Equal kék képernyő ::.::.:..

Sok felhasználónál elofordul a fenti hibaüzenet, okozója valamilyen hardverelem, ami ugyanazt az IRQ számot használja, amit egy rendszerösszetevo, pl. a Fejlett Energiagazdálkodás már lefoglalt. A hiba orvosolása a BIOS-ban rejlik. Eloször a Sajátgépen jobb klikkelve, a Tulajdonságokat választva, a Hardver fül alatt az Eszközkezelo gombon klikkeljünk, a megnyíló Eszközkezelo ablakban a Nézet menüpont alatt válasszuk ki az "Eroforrások típus szerint" opciót. Így a Megszakításkéréseket sorba szedve láthatjuk. Ha ugyanaz a szám többször is szerepel, ott gondok lehetnek, legtöbbször az egér vagy a hangkártya a bunös. Jegyezzük meg a többszörösen használt számot, és keressünk egy olyat, amit még egy eszköz sem használ. Indítsuk újra a gépet és a Del billentyuvel lépjünk be a BIOS-ba. Itt keressük meg az IRQ beállításokat és annak a PCI csatlakozónak, amelyikbe a problémás kártya csatlakozik, adjuk meg IRQ-ként a még nem használt számot. Ha nem kártya okozza a gondot, és a BIOS-ban erre van lehetoség, a problémás IRQ számot foglaljuk le, hogy új hardverelemek ne használhassák. A BIOS muveletek után indítsuk újra a gépet és távolítsuk el a problémás hardverelemet az Eszközkezeloben, majd újraindítás után telepítsük újra.
  • zvaragabor
    Trend Micro
  • zvaragabor
    Állítsd be a nodot szigorúbbra. EZ alapján. Aztán megint ellenőrzés.

De Leellenőrizheted a géped online scannerekkel is.
    Trend Micro, BitDefender, Panda, F-Secure.
  • scorpeeon
    Ejnye, most megint megnyílt aza rohadt reklám iexplorerben... A francba már, hogy a tűzfalam beengedi az ilyet, a NOD32 és a Spyware doktor meg nem bírják kiírtani :S
  • scorpeeon
    Ezen a problémán kívül mostanában elő szokott jönni egy másik probléma is, egy olyan hiba amitől kékhalállal meghal a gép így prntscreen-t sem tudtam róla csinálni, csak digicammal lefotóztam. Én 90%-ig biztos vagyok abban, hogy ez nem is szoftveres, hanem hardveres baj, de azért ide teszem be először. Nem jön elő nagyon sűrűn, pár hete jött elő talán először, aztán pár napja (filmnézés közben) aztán a rákövetkező napon (böngészés közben).
    Mostanában a gépem hardveréről:még nyáron lett véve bele +512MB RAM, október-november körül egy 7600GT (9600XT-ről). Az USB pár hónapja meghalt teljesen hirtelen (értsd: semelyik port nem működik a 8-ból: sem az első 2 sám a hátul lévő 6) előtte vettem pár nappal USB-s nyomtatót és hozzá volt kötve, de ennek nemtom h mennyi köze lehet az usb halálához. Ezután formáztama gépemet, szétszedtem, kifújtam, de semmi nem javult, tehát hardveres a probléma. Éppen PCI-os USB kártyát készülök venni. Naszóval amikor a probléma először előjött, azthittem h talán az a baj, hogy engedélyezve van az USB, pedig nem működik, BIOS-ban letiltottam az egész USB-t de ugyanúgy előjött a hiba a rákövetkezendő napon. Íme a gyönyörű kis hiba amiről beszélek:
    alapállapotban
    Ilyen is volt egyszer
  • scorpeeon
    Thx, letöröltem, azóta a popup nem jött elő, viszont bootnál továbbra is idegesít a hibaüzenetekkel, gondolom befészkelte magát rendszerfileokba és a spywareírtó vagy vmi azzal együtt írtotta ki így most hiányzikvmi file.
  • units
    Az elemzés szerint ez a kukac:

O4 - HKLM\..\Run: [InfoData] rundll32.exe "C:\WINDOWS\system32\wpwglysm.dll",realset
  • patiang
    Ha utána nézel, akkor ez az un. GHP egy hollandiai szerverre utal, és ha továbbkutakodsz, megtalálod a szolgáltatód szerverét.
  • scorpeeon
    Kösz a tippet, itt a log:

Logfile of HijackThis v1.99.1
    Scan saved at 16:04:20, on 2007.04.30.
    Platform: Windows XP Szervizcsomag 2 (WinNT 5.01.2600)
    MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

Running processes:
    C:\WINDOWS\System32\smss.exe
    C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
    C:\WINDOWS\system32\services.exe
    C:\WINDOWS\system32\savedump.exe
    C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
    C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
    C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
    C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
    C:\WINDOWS\Explorer.EXE
    C:\Program Files\Common Files\Autodesk Shared\Service\AdskScSrv.exe
    C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMax4PNP.exe
    C:\Program Files\Bonjour\mDNSResponder.exe
    C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\Smax4.exe
    C:\WINDOWS\mHotkey.exe
    C:\Program Files\Eset\nod32kui.exe
    C:\WINDOWS\TBPanel.exe
    C:\Program Files\Comodo\Firewall\cmdagent.exe
    C:\PROGRA~1\A4Tech\Mouse\Amoumain.exe
    C:\Program Files\Java\jre1.5.0_11\bin\jusched.exe
    C:\Program Files\Comodo\Firewall\CPF.exe
    C:\Program Files\MSN Messenger\MsnMsgr.Exe
    C:\Program Files\Autodesk\3dsMax8\mentalray\satellite\raysat_3dsmax8server.exe
    C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
    C:\Program Files\Eset\nod32krn.exe
    C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe
    C:\Program Files\CyberLink\Shared files\RichVideo.exe
    C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMAgent.exe
    C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
    C:\Program Files\Canon\CAL\CALMAIN.exe
    C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
    C:\Program Files\MSN Messenger\usnsvc.exe
    C:\WINDOWS\system32\wuauclt.exe
    C:\hjt\HijackThis.exe
    C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = about:blank
    R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Connection Wizard,ShellNext = http://redirect.zonelabs.com/redirect/route?oem=1023&prod=6&mode=0&app=inclient&version=6.5.731.000&lang=en&locale=hu-HU&date=-86400&link_id=8&dest=try_buy_product
    R1 - HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings,ProxyOverride = *.local
    R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Hivatkozások
    O3 - Toolbar: FlashGet Bar - {E0E899AB-F487-11D5-8D29-0050BA6940E3} - C:\PROGRA~1\FlashGet\fgiebar.dll
    O4 - HKLM\..\Run: [SoundMAXPnP] C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMax4PNP.exe
    O4 - HKLM\..\Run: [SoundMAX] "C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\Smax4.exe" /tray
    O4 - HKLM\..\Run: [CHotkey] mHotkey.exe
    O4 - HKLM\..\Run: [nod32kui] "C:\Program Files\Eset\nod32kui.exe" /WAITSERVICE
    O4 - HKLM\..\Run: [Gainward] C:\WINDOWS\TBPanel.exe /A
    O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup
    O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install
    O4 - HKLM\..\Run: [WheelMouse] C:\PROGRA~1\A4Tech\Mouse\Amoumain.exe
    O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Java\jre1.5.0_11\bin\jusched.exe"
    O4 - HKLM\..\Run: [COMODO Firewall Pro] "C:\Program Files\Comodo\Firewall\CPF.exe" /background
    O4 - HKLM\..\Run: [InfoData] rundll32.exe "C:\WINDOWS\system32\wpwglysm.dll",realset
    O4 - HKCU\..\Run: [MsnMsgr] "C:\Program Files\MSN Messenger\MsnMsgr.Exe" /background
    O4 - HKCU\..\Run: [DAEMON Tools] "C:\Program Files\DAEMON Tools\daemon.exe" -lang 1033
    O4 - HKCU\..\Run: [MSMSGS] "C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe" /background
    O8 - Extra context menu item: E&xportálás Microsoft Excel formátumba - res://C:\PROGRA~1\MICROS~3\Office10\EXCEL.EXE/3000
    O8 - Extra context menu item: Letöltés a FlashGet-tel - C:\Program Files\FlashGet\jc_link.htm
    O8 - Extra context menu item: Minden letöltése a FlashGet-tel - C:\Program Files\FlashGet\jc_all.htm
    O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_11\bin\ssv.dll
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_11\bin\ssv.dll
    O9 - Extra button: Spyware Doctor - {2D663D1A-8670-49D9-A1A5-4C56B4E14E84} - C:\PROGRA~1\SPYWAR~1\tools\iesdpb.dll (file missing)
    O9 - Extra button: FlashGet - {D6E814A0-E0C5-11d4-8D29-0050BA6940E3} - C:\PROGRA~1\FlashGet\flashget.exe
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: &FlashGet - {D6E814A0-E0C5-11d4-8D29-0050BA6940E3} - C:\PROGRA~1\FlashGet\flashget.exe
    O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
    O10 - Unknown file in Winsock LSP: c:\program files\bonjour\mdnsnsp.dll
    O18 - Protocol: livecall - {828030A1-22C1-4009-854F-8E305202313F} - C:\PROGRA~1\MSNMES~1\MSGRAP~1.DLL
    O18 - Protocol: ms-help - {314111C7-A502-11D2-BBCA-00C04F8EC294} - C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Help\hxds.dll
    O18 - Protocol: msnim - {828030A1-22C1-4009-854F-8E305202313F} - C:\PROGRA~1\MSNMES~1\MSGRAP~1.DLL
    O21 - SSODL: WPDShServiceObj - {AAA288BA-9A4C-45B0-95D7-94D524869DB5} - C:\WINDOWS\system32\WPDShServiceObj.dll
    O23 - Service: Autodesk Licensing Service - Autodesk - C:\Program Files\Common Files\Autodesk Shared\Service\AdskScSrv.exe
    O23 - Service: ##Id_String1.6844F930_1628_4223_B5CC_5BB94B879762## (Bonjour Service) - Apple Computer, Inc. - C:\Program Files\Bonjour\mDNSResponder.exe
    O23 - Service: Canon Camera Access Library 8 (CCALib8) - Canon Inc. - C:\Program Files\Canon\CAL\CALMAIN.exe
    O23 - Service: Comodo Application Agent (CmdAgent) - COMODO - C:\Program Files\Comodo\Firewall\cmdagent.exe
    O23 - Service: FLEXnet Licensing Service - Macrovision Europe Ltd. - C:\Program Files\Common Files\Macrovision Shared\FLEXnet Publisher\FNPLicensingService.exe
    O23 - Service: InstallDriver Table Manager (IDriverT) - Macrovision Corporation - C:\Program Files\Common Files\InstallShield\Driver\11\Intel 32\IDriverT.exe
    O23 - Service: RaySat_3dsmax8 Server (mi-raysat_3dsmax8) - Unknown owner - C:\Program Files\Autodesk\3dsMax8\mentalray\satellite\raysat_3dsmax8server.exe
    O23 - Service: NBService - Nero AG - C:\Program Files\Nero\Nero 7\Nero BackItUp\NBService.exe
    O23 - Service: NOD32 Kernel Service (NOD32krn) - Eset - C:\Program Files\Eset\nod32krn.exe
    O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe
    O23 - Service: Cyberlink RichVideo Service(CRVS) (RichVideo) - Unknown owner - C:\Program Files\CyberLink\Shared files\RichVideo.exe
    O23 - Service: Spyware Doctor Auxiliary Service (sdAuxService) - PC Tools - C:\Program Files\Spyware Doctor\svcntaux.exe
    O23 - Service: Spyware Doctor Service (sdCoreService) - PC Tools - C:\Program Files\Spyware Doctor\swdsvc.exe
    O23 - Service: SoundMAX Agent Service (SoundMAX Agent Service (default)) - Analog Devices, Inc. - C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMAgent.exe
  • units
    hjt log

hijackthis.zip

kicsomagolod pl C:\HJT
    (zipből nem szabad futtatni, mert nem lesz backup)
    készítesz egy log filet: "do a system scan and save a logfile"
    A kapott logot beilleszted ide.
    Te is analizálhatod a http://www.hijackthis.de/en oldalon.
  • scorpeeon
    Vki tudna segíteni? A problémám a következő:
    Nemtom hogyan bekaptam vmi szép kis spyware-két, ami időnként mikor böngészgetek, random időközönként (van 10 perc van h fél óra), egy új tabban megnyit egy reklámoldalt (asszem ezt). Ha épp nem böngészek, iexlorert indítja el magától is ott nyitja meg. Mivel fut NOD32 a hattérben és egy Comodo firewall is így kicsit értetlenkedtem h ezt hogyan sikerült bekapnom, lefuttattam hát a NOD-ot, semmit nem talált. Felraktam egy spywareírtót (Spyware doctor), azt lefuttatom, talál vagy 20-30-40-50 spyware-t, ezeknek persze egy jórésze csak cookie vagy advertising, de akad amit komolyabbnak ír ki. (virtumonde, rogue antispyware products) Ezeket persze kiírtom vele ELMÉLETILEG. Ilyenkor ha utána lefuttatom, nem talál semmit és azt írja h tiszta a gép. Ettől függetlenül egy idő múlva megint vejön a szép kis b@szott reklámoldal és ha lefuttatom, megint talál 20-30-40-50 spywaret, és ez így megy a végtelenségig, és ettől már mindenem kivan. Ráadásul miután kiírtottam amit tudtam, minden egyes windows bootnál vagy 3 hibaüzenettel találkozok hogy baj van ezzel, meg azzal a fileal. Ha vki tudna segíteni, megköszönném.
  • vki
    Hi!

Van egy Via PN800-as chippel rendelkező Laptopom, és a Windows-t újrarakva nem tudom felrakni a videókártya drivert. Az üzenet:

"Setup was unable to complete the installation. Check the progress log in the windows directorie. (Errcode -6)"

SP2-es csomag van fennt, eddig egy XP Home volt rajta, de most Pro-t raktam fel. Mind a kettő eredeti.

A válaszokat előre is köszönöm.
  • tigeroo
    helosztok! tegnap beszereztem egy letöltőprogramot (FSX Downloader), ami működött szépen meg minden...este kikapcsoltam a gépet, ma reggel be de már nem indul a cuccos, ezt irja ki

letöltöttem ujra de ugyanugy baja van (amugy nemkell telepíteni csak kicsomagolom és futtatni kellene..)
  • Dj Faustus #9722
    "Mp3 fájlról le szeretném keverni az éneket. Hogy lehet a legegyszerűbben? Sound Forge 5-tel van rá mód?"
    Íme
  • blackgamer
    itt esetleg tudják
  • roblee
    Üdv!
    Hallottatok már a freecall-ról? Ingyen lehet telefonálni vele. A kérdésem az, hogy mennyire biztonságos ill. rejt-e magában veszélyt (spyware...)?
    Előre is köszi!
    FreeCall
  • tilbury
    köszi. közben már megoldottam az XP telepítővel a dolgot.
    Bye
  • Quantumleap
    Mp3 fájlról le szeretném keverni az éneket. Hogy lehet a legegyszerűbben? Sound Forge 5-tel van rá mód?
  • kissadamvikt
    NVIDIA vezérlőpultot hogy érdemes nézni ha föntvan az ntune program?????