226
Milyen alternatívái lehetnek a vallásoknak? Mikor lesz rend?
-
Rundstedt17 #146 Ha emberek gondolkozni tudnának az összes liberális el tűnne.....Mintha a mai világban az egyház lenne a legnagyobb probléma? -
HUmanEmber41st #145 Csak annyit várnék a katolikus papoktól, h tartanák be, amit a vallásuk alapítója mondott: ha lelki kincsekre vágysz, ne keresd a földi gazdagságot, anyagi javakat.
Hogy-hogy a Vatikán a világon az egyik leggazdagabb állam, felbecsülhetetlen értékű aranytárgyakkal, festményekkel stb? Miért van erre szüksége egy olyan személynek, aki a leki gazdagságot keresi?
Hogyan lehet rendeletben meghatározni, h adót fizess az egyháznak? ( középkor) Az egyháznak ugyebár szolgálnia kellene, és nem uralkodnia, hiszen az uralkodóknak kell az adót befizetni, nem a szolgáknak.
Ha létrejön egy globális változás, és az emberek a droidság helyett rá lesznek kényszerítve a gondolkodásra, utána 5 percig sem maradna meg a katolikus egyház ebben a formában ( ahol kb hatalmi mániás főpapok intrikálnak egymás ellen egész nap egy nagyobb hatalmi pozíció elérésének érdekében...) -
patiang #144 Egy mai magyar átlag melós miből él? Mert az amit kap sem különb.:(((( -
patiang #143 ...azért ne lépj a túlzások mezejére.
Amúgy is a topic a 2000 utáni lehetséges vallásokról szól. Mivel az emberek egyre többet várnak a pénzükért / ez van /, azok az egyházak melyek túl anyagiasak, ki fognak szorulni. Persze ez időbe tellik, de a fejlett "nyugati" társadalmakban ez történik már most. -
patiang #142 "mit értessz a többet akarnak maguknak"--------"ha kettőd van valamiből, oszd meg másokkal."
-
Rundstedt17 #141 Mit vársz a papoktól koldulásból éljenek? -
HUmanEmber41st #140 "minnél több hívőt szeretnének hisz ez a vallás célja."
A vallásos élet igazi célja újra megtalálni Istennel a kapcsolatot.
Aki(k) ezzel foglalkoznak, azok a vallásosak.
Akik pedig csak pénzért hajlandó valamit is csinálni, annak kb annyi köze van ( a vallásos élethez) mint a számítógépemnek.
H a kereszténységnél maradjak: Pál apostol is sátorvarrásból élt, nem a hívek tartották el. -
#139 Valóban nem rajtuk múlt. A történelem túlhaladta az egyházat a hatalom megtartásának és gyakorlásának szempontjából. Ami egyébként nem is baj mert a vallás maradjon az emberek belső magán ügye. Szerintem aaz egyes ember vallási meggyőződés és annak gyakorlása majdnem annyira magánügye mint a sexuális élete.
Más. Nem tudom mit értessz a többet akarnak maguknak felvetés alatt. A hívőkre gondolsz? Csakmert az mondjuk érthető, hogy minnél több hívőt szeretnének hisz ez a vallás célja. Az meg hogy vannak fanatikusok az meg minden vallásnál létezik. Az is hülye aki hagyja magát bepalizni és nem képes normálisan látni a dolgokat. -
patiang #138 Azonkívül gondolom Te is elismered, hogy nem rajtuk múlt, hogy "kiszorultak" az állami hatalomból. -
patiang #137 Mondanivalód tartalmával tökéletesen egyetértek.
Csak tudod engem az irritál, hogy a szükségesnél is többet óhajtanak maguknak. Mert mit is mondott Jézus( szabadon): ha kettőd van valamiből, oszd meg másokkal.
-
#136 De ezt most nem értem. Milyen szolgáltatásra gondolsz? Mondjuk fizteni a papot hogy temetéssel egybe kötött gyászmisét celebráljon? Bocsi de ők is pénzből élnek. Enni nekik is kell a templom fűtés és villany számláját nekik is ki kell fizetni. A takarító pénzbe kerűl a papok ruhályát nekik is meg kell venni mert pénzbe kerűl stb... Anyagis világban élünk és ez alól nincs az a személy vagy szervezet aki vagy ami mentes lenne. -
patiang #135 Persze az is igaz, hogy minden szolgáltatás így működik.
Egyébként is, ha mennybe akarsz jutni, perkálj is érte. -
patiang #134 OK. De attól függetlenül így nevezik.
Nem kötelező, de ha nem fizeted, nem is részesülsz az egyház áldásos szolgáltatásaiban.
Sőt visszamenőleg. -
#133 Akkor az nem adó hanem adomány. Az adó ugyan is nem önkéntes hanem kötelező. Márpedig kötelező jeleggel év végén vagy havonta nem fizetsz az egyháznak. -
patiang #132 Nem egy pap kérte a sarcot, hanem a szervezet.
Szerinted a kat. egyh., s a többi is nagyrészt miből tartja fenn magát. Persze kapnak az államtól, sőt az 1% is, meg.........
De egyházi adó igenis létezik, de ezt nem az esküvő megtartásáért kérték / habár arra is kellett/.
Azonkívül az egyh-i ado nem köteles, azt Te adod. -
HUmanEmber41st #131 Az autót, meg a k*rvákat valamiből fizetni kell...
Aki valamilyen módon jelentősebb pénzt kér akármilyen lelki dologért azt nagyon messze el kell kerülni. -
#130 Hát ez nem tudom milyen pap lehetett de ilyenért egyházi adót szedni nem lehet. Milyen alapon? Aki tagja a katolikus egyháznak az nem fizet adót. Az ilyen adóztatási forma már egy jó ideje nem létezik és azért sem kell adót fizetned ha te megtérsz. Ez 100%-an biztos. Tanúltam kánon jogot. Kötelező tananyag volt az egyetemen.... -
patiang #129 ....s remélem nem arra gondolsz, hogy megoldást? -
patiang #128 Egyik haverom megnősült. Bár megkeresztelték, nem gyakorolta. Egy olyan csajt vett el, akinek szülei megkövetelték az egyházi hacacárét. A srác, mivel a csaj fontos volt számára, s a csaj sem akart összeveszni szüleivel, beleegyezett. S a katolikus egyh-nak nem volt elég, hogy "megtért" egy báránykája, 10 évre visszamenőleg követelte az egyh-i adót.
Mikike! Figyelted mit mondtam?? Kösz!
-
patiang #127 ......sajnállak, ha veszed észre, hogy mást sem teszek:(((( -
#126 Ok csak ha belegondolsz bármely vallásnak az "igaz" hívői pénzt adományoznak az egyházuknak. Nem csak a katolikus egyház hívei. Még a budhista szerzetesek is kapnak pénzt ha csak arra gondolok, hogy étellel látják őket el ami ugyebár meg pénzbe kerül a hívőnek. Na és akkor a hit gyülekezetét meg már meg sem említem... -
#125 azért arra kíváncsi lennék, ha egyszer kihelyezkednél a szimpatikus érdeklődő szerepköréből és te fogalmaznál meg valami állítást, akkor mi történne -
patiang #124 Hát ez jó kérdés.
Talán leegyszerűsítve: a normális életre.
De könyörgöm, most ne az következzen, mi a normális élet? -
patiang #123 Én mikor mondtam, hogy birtokában vagyok a megoldásnak??
Csak azt mondtam: "A megoldás nem az, hogy rongyokban, éhezve kószálok imákat mormolva" -
patiang #122 Nos én nem "azokra" a lelkekre gondoltam.
Ahogy említettem, minél több az "igazi" hívő, annál több a lóvé.
Hát ezekre a lelkekre. -
#121 Egy másik kérdés, hogy "mire?". -
Ronny #120 honnan tudod mi a megoldás? -
#119 Az ilyen aszkéták ugyanazt teszik, mint bármelyikünk. Egyes dolgokat preferálnak, másokat elutasítanak, így aztán hiába bújnak az erdők, vagy kolostorok mélyére, éppen csak nem a piacon alkudoznak. -
#118 Árúld már el légyszives, hogy mit értesz az alatt, hogy hatalom a lelkek fölött? -
patiang #117 Arra az emberre, aki a földi "bűnös" javaktól teljesen elzárja magát, valamely "magasztos" eszmétől hajtva, mit gondol az egyszerű földi halandó.
Azt hogy: zakkant.
A megoldás nem az, hogy rongyokban, éhezve kószálok imákat mormolva, hanem teszek valamit az emberiségért, beleértve a természetet is. S persze közben lehetek gazdag is, ha ez nem a mások életének függvénye.
Mert mindig voltak vezetők, és vezetettek. Másképp nem megy.
Most vezetők, és megvezetettek vannak.
"Nézd meg, hogyan él egy katolikus pap ( aki gyakran úgy kerül "közel a valláshoz," h ministráns korában jól lepippantotta a pap bácsi..)"
Sajnos ez közel áll az igazhoz.:(((((
Nem akarom gyepálni a katolikus egyházat. De amíg egy kat pap a családi életről dumál (?????????), addig egy ref lelkész "élvezi" is azt.
Ezért fog eltűnni a kat egyház, vagy átalakulni, bármennyire is ragaszkodnak foggal, körömmel a hatalomhoz a lelkek felett.
A többi nagy vallás esetén gondolom ugyanez fog működni. -
#116 Azért a képmutatás nem csak a katolikus papok sajátja. Pl. buddhista kolostorokba is sok bűnöző, vagy kevésbé magasztos szándékú ember menekült a világ elől. Nekem meglepő volt arról olvasni, hogy ezekben a kolostorokban sokszor még mindig jobbak a létfeltételek, mint a világi környezetükben.
Vagy mondjuk a hindu Sai Baba.
De van más is. Lemondani nem csak úgy lehet, ha valaki lakhelye a fa töve, innivalója a poshadt víz, és rongyokban jár. Habár talán ez a legkönnyebb útja. Egy kedves fórumozó írására visszaemlékezve:
"Körülvenni magad minden földi jóval úgy, hogy közben ne ragaszkodj hozzájuk a gyakorlás magasiskolája, én személy szerint egyetlen embert sem ismerek, akinek menne.." -
HUmanEmber41st #115 Nos ne egymást csesztessétek, inkább halgassatok meg engem! :D
Tudjátok-e, h az eszkimók és más Észak sarki népek hogyan választják ki a sámánt?
Valaki azt mondja: én sámán vagyok
Mire a többiek kikísérik a falun kívülre, ott fejjel lefelé felkötik .Ha 3 nap múlva még mindig életben van, akkor tényleg sámán:D Az ő szavára tényleg érdemes odafigyelni, hiszen bebizonyította kapcsolatát a szellemvilággal.
Nézd meg, hogyan élnek a Buddhista szerzetesek a kolostoraikban.
Nézd meg, hogyan él egy hadzsi ( szent ember )
Nézd meg, hogyan él egy bhakti-yogi brahmana
Nézd meg, hogyan él egy katolikus pap ( aki gyakran úgy kerül "közel a valláshoz," h ministráns korában jól lepippantotta a pap bácsi..) -
patiang #114 "nem beszéltem vele"
pedig az lett volna a világ nyolcadik csodája -
#113 nem tudom, hogy jézus mit mondott, nem beszéltem vele, én csak a te interpretálásodat látom...
-
patiang #112 No de már Neked is mondtak hasonlót.
Gondolom az volt az élvezetek csúcsa.
-
patiang #111 Mikike Te olyan frankón nyomod fel a kérdést, hogy még magad sem fogod fel az értelmét.
Te HONNAN ( vagy ő ) tudod, hogy ÉN tévedek. Egyébként "azt" nem én, hanem Jézus mondta ki a maga szájával. Azért remélem NEKI hiszel!!!!! -
#110 fogyatékos szegény -
#109 ja, hogy te nem tudod...?
akkor azt honnan tudod, hogy ő téved? -
patiang #108 Szerinted ő önszadista ? -
patiang #107 MIKOR ????? mondtam, hogy tudom?
Eleve, alapból nem hiszek benne.