226
Milyen alternatívái lehetnek a vallásoknak? Mikor lesz rend?
  • Rundstedt17
    Ha emberek gondolkozni tudnának az összes liberális el tűnne.....Mintha a mai világban az egyház lenne a legnagyobb probléma?
  • HUmanEmber41st
    Csak annyit várnék a katolikus papoktól, h tartanák be, amit a vallásuk alapítója mondott: ha lelki kincsekre vágysz, ne keresd a földi gazdagságot, anyagi javakat.

Hogy-hogy a Vatikán a világon az egyik leggazdagabb állam, felbecsülhetetlen értékű aranytárgyakkal, festményekkel stb? Miért van erre szüksége egy olyan személynek, aki a leki gazdagságot keresi?
    Hogyan lehet rendeletben meghatározni, h adót fizess az egyháznak? ( középkor) Az egyháznak ugyebár szolgálnia kellene, és nem uralkodnia, hiszen az uralkodóknak kell az adót befizetni, nem a szolgáknak.

Ha létrejön egy globális változás, és az emberek a droidság helyett rá lesznek kényszerítve a gondolkodásra, utána 5 percig sem maradna meg a katolikus egyház ebben a formában ( ahol kb hatalmi mániás főpapok intrikálnak egymás ellen egész nap egy nagyobb hatalmi pozíció elérésének érdekében...)
  • patiang
    Egy mai magyar átlag melós miből él? Mert az amit kap sem különb.:((((
  • patiang
    ...azért ne lépj a túlzások mezejére.

Amúgy is a topic a 2000 utáni lehetséges vallásokról szól. Mivel az emberek egyre többet várnak a pénzükért / ez van /, azok az egyházak melyek túl anyagiasak, ki fognak szorulni. Persze ez időbe tellik, de a fejlett "nyugati" társadalmakban ez történik már most.
  • patiang
    "mit értessz a többet akarnak maguknak"--------"ha kettőd van valamiből, oszd meg másokkal."
  • Rundstedt17
    Mit vársz a papoktól koldulásból éljenek?
  • HUmanEmber41st
    "minnél több hívőt szeretnének hisz ez a vallás célja."

A vallásos élet igazi célja újra megtalálni Istennel a kapcsolatot.
    Aki(k) ezzel foglalkoznak, azok a vallásosak.
    Akik pedig csak pénzért hajlandó valamit is csinálni, annak kb annyi köze van ( a vallásos élethez) mint a számítógépemnek.
    H a kereszténységnél maradjak: Pál apostol is sátorvarrásból élt, nem a hívek tartották el.
  • Pluskast
    Valóban nem rajtuk múlt. A történelem túlhaladta az egyházat a hatalom megtartásának és gyakorlásának szempontjából. Ami egyébként nem is baj mert a vallás maradjon az emberek belső magán ügye. Szerintem aaz egyes ember vallási meggyőződés és annak gyakorlása majdnem annyira magánügye mint a sexuális élete.
    Más. Nem tudom mit értessz a többet akarnak maguknak felvetés alatt. A hívőkre gondolsz? Csakmert az mondjuk érthető, hogy minnél több hívőt szeretnének hisz ez a vallás célja. Az meg hogy vannak fanatikusok az meg minden vallásnál létezik. Az is hülye aki hagyja magát bepalizni és nem képes normálisan látni a dolgokat.
  • patiang
    Azonkívül gondolom Te is elismered, hogy nem rajtuk múlt, hogy "kiszorultak" az állami hatalomból.
  • patiang
    Mondanivalód tartalmával tökéletesen egyetértek.

Csak tudod engem az irritál, hogy a szükségesnél is többet óhajtanak maguknak. Mert mit is mondott Jézus( szabadon): ha kettőd van valamiből, oszd meg másokkal.
  • Pluskast
    De ezt most nem értem. Milyen szolgáltatásra gondolsz? Mondjuk fizteni a papot hogy temetéssel egybe kötött gyászmisét celebráljon? Bocsi de ők is pénzből élnek. Enni nekik is kell a templom fűtés és villany számláját nekik is ki kell fizetni. A takarító pénzbe kerűl a papok ruhályát nekik is meg kell venni mert pénzbe kerűl stb... Anyagis világban élünk és ez alól nincs az a személy vagy szervezet aki vagy ami mentes lenne.
  • patiang
    Persze az is igaz, hogy minden szolgáltatás így működik.
    Egyébként is, ha mennybe akarsz jutni, perkálj is érte.
  • patiang
    OK. De attól függetlenül így nevezik.
    Nem kötelező, de ha nem fizeted, nem is részesülsz az egyház áldásos szolgáltatásaiban.
    Sőt visszamenőleg.
  • Pluskast
    Akkor az nem adó hanem adomány. Az adó ugyan is nem önkéntes hanem kötelező. Márpedig kötelező jeleggel év végén vagy havonta nem fizetsz az egyháznak.
  • patiang
    Nem egy pap kérte a sarcot, hanem a szervezet.
    Szerinted a kat. egyh., s a többi is nagyrészt miből tartja fenn magát. Persze kapnak az államtól, sőt az 1% is, meg.........
    De egyházi adó igenis létezik, de ezt nem az esküvő megtartásáért kérték / habár arra is kellett/.
    Azonkívül az egyh-i ado nem köteles, azt Te adod.
  • HUmanEmber41st
    Az autót, meg a k*rvákat valamiből fizetni kell...
    Aki valamilyen módon jelentősebb pénzt kér akármilyen lelki dologért azt nagyon messze el kell kerülni.
  • Pluskast
    Hát ez nem tudom milyen pap lehetett de ilyenért egyházi adót szedni nem lehet. Milyen alapon? Aki tagja a katolikus egyháznak az nem fizet adót. Az ilyen adóztatási forma már egy jó ideje nem létezik és azért sem kell adót fizetned ha te megtérsz. Ez 100%-an biztos. Tanúltam kánon jogot. Kötelező tananyag volt az egyetemen....
  • patiang
    ....s remélem nem arra gondolsz, hogy megoldást?
  • patiang
    Egyik haverom megnősült. Bár megkeresztelték, nem gyakorolta. Egy olyan csajt vett el, akinek szülei megkövetelték az egyházi hacacárét. A srác, mivel a csaj fontos volt számára, s a csaj sem akart összeveszni szüleivel, beleegyezett. S a katolikus egyh-nak nem volt elég, hogy "megtért" egy báránykája, 10 évre visszamenőleg követelte az egyh-i adót.

Mikike! Figyelted mit mondtam?? Kösz!

• patiang
    ......sajnállak, ha veszed észre, hogy mást sem teszek:((((
  • Pluskast
    Ok csak ha belegondolsz bármely vallásnak az "igaz" hívői pénzt adományoznak az egyházuknak. Nem csak a katolikus egyház hívei. Még a budhista szerzetesek is kapnak pénzt ha csak arra gondolok, hogy étellel látják őket el ami ugyebár meg pénzbe kerül a hívőnek. Na és akkor a hit gyülekezetét meg már meg sem említem...
  • mikike
    azért arra kíváncsi lennék, ha egyszer kihelyezkednél a szimpatikus érdeklődő szerepköréből és te fogalmaznál meg valami állítást, akkor mi történne
  • patiang
    Hát ez jó kérdés.
    Talán leegyszerűsítve: a normális életre.
    De könyörgöm, most ne az következzen, mi a normális élet?
  • patiang
    Én mikor mondtam, hogy birtokában vagyok a megoldásnak??
    Csak azt mondtam: "A megoldás nem az, hogy rongyokban, éhezve kószálok imákat mormolva"
  • patiang
    Nos én nem "azokra" a lelkekre gondoltam.
    Ahogy említettem, minél több az "igazi" hívő, annál több a lóvé.
    Hát ezekre a lelkekre.
  • sz4bolcs
    Egy másik kérdés, hogy "mire?".
  • Ronny
    honnan tudod mi a megoldás?
  • sz4bolcs
    Az ilyen aszkéták ugyanazt teszik, mint bármelyikünk. Egyes dolgokat preferálnak, másokat elutasítanak, így aztán hiába bújnak az erdők, vagy kolostorok mélyére, éppen csak nem a piacon alkudoznak.
  • Pluskast
    Árúld már el légyszives, hogy mit értesz az alatt, hogy hatalom a lelkek fölött?
  • patiang
    Arra az emberre, aki a földi "bűnös" javaktól teljesen elzárja magát, valamely "magasztos" eszmétől hajtva, mit gondol az egyszerű földi halandó.
    Azt hogy: zakkant.
    A megoldás nem az, hogy rongyokban, éhezve kószálok imákat mormolva, hanem teszek valamit az emberiségért, beleértve a természetet is. S persze közben lehetek gazdag is, ha ez nem a mások életének függvénye.
    Mert mindig voltak vezetők, és vezetettek. Másképp nem megy.
    Most vezetők, és megvezetettek vannak.

"Nézd meg, hogyan él egy katolikus pap ( aki gyakran úgy kerül "közel a valláshoz," h ministráns korában jól lepippantotta a pap bácsi..)"
    Sajnos ez közel áll az igazhoz.:(((((
    Nem akarom gyepálni a katolikus egyházat. De amíg egy kat pap a családi életről dumál (?????????), addig egy ref lelkész "élvezi" is azt.
    Ezért fog eltűnni a kat egyház, vagy átalakulni, bármennyire is ragaszkodnak foggal, körömmel a hatalomhoz a lelkek felett.
    A többi nagy vallás esetén gondolom ugyanez fog működni.
  • sz4bolcs
    Azért a képmutatás nem csak a katolikus papok sajátja. Pl. buddhista kolostorokba is sok bűnöző, vagy kevésbé magasztos szándékú ember menekült a világ elől. Nekem meglepő volt arról olvasni, hogy ezekben a kolostorokban sokszor még mindig jobbak a létfeltételek, mint a világi környezetükben.

Vagy mondjuk a hindu Sai Baba.

De van más is. Lemondani nem csak úgy lehet, ha valaki lakhelye a fa töve, innivalója a poshadt víz, és rongyokban jár. Habár talán ez a legkönnyebb útja. Egy kedves fórumozó írására visszaemlékezve:
    "Körülvenni magad minden földi jóval úgy, hogy közben ne ragaszkodj hozzájuk a gyakorlás magasiskolája, én személy szerint egyetlen embert sem ismerek, akinek menne.."
  • HUmanEmber41st
    Nos ne egymást csesztessétek, inkább halgassatok meg engem! :D

Tudjátok-e, h az eszkimók és más Észak sarki népek hogyan választják ki a sámánt?
    Valaki azt mondja: én sámán vagyok
    Mire a többiek kikísérik a falun kívülre, ott fejjel lefelé felkötik .Ha 3 nap múlva még mindig életben van, akkor tényleg sámán:D Az ő szavára tényleg érdemes odafigyelni, hiszen bebizonyította kapcsolatát a szellemvilággal.

Nézd meg, hogyan élnek a Buddhista szerzetesek a kolostoraikban.

Nézd meg, hogyan él egy hadzsi ( szent ember )

Nézd meg, hogyan él egy bhakti-yogi brahmana

Nézd meg, hogyan él egy katolikus pap ( aki gyakran úgy kerül "közel a valláshoz," h ministráns korában jól lepippantotta a pap bácsi..)
  • patiang
    "nem beszéltem vele"
    pedig az lett volna a világ nyolcadik csodája
  • mikike
    nem tudom, hogy jézus mit mondott, nem beszéltem vele, én csak a te interpretálásodat látom...
  • patiang
    No de már Neked is mondtak hasonlót.

Gondolom az volt az élvezetek csúcsa.
  • patiang
    Mikike Te olyan frankón nyomod fel a kérdést, hogy még magad sem fogod fel az értelmét.
    Te HONNAN ( vagy ő ) tudod, hogy ÉN tévedek. Egyébként "azt" nem én, hanem Jézus mondta ki a maga szájával. Azért remélem NEKI hiszel!!!!!
  • mikike
    fogyatékos szegény
  • mikike
    ja, hogy te nem tudod...?
    akkor azt honnan tudod, hogy ő téved?
  • patiang
    Szerinted ő önszadista ?
  • patiang
    MIKOR ????? mondtam, hogy tudom?

Eleve, alapból nem hiszek benne.