4469
NINCS KÉREGETÉS A TOPIKBAN! FORDÍTÁST CSAK PRIVÁT ÜZENETBEN KÉRJETEK - HA FELAJÁNLOTTA VALAKI HOGY TUD ADNI.
-
Real13 #1198 Most ezzel azt akartad mondani,hogy nekem alacsonyak az elvárásaim??:))))Jó ez a film nagyon. -
#1197 ez szép volt, Bono, gratulálok...... :-) -
#1196 Mostantól addig nem nézek be ide, amíg el nem olvasom. -
#1192 el ne kezdjetek spoiler-ezni mert morcos leszek! -
heystumafly #1191 vgay nem -
#1190 Olvasd el! Hülyeség elmondani! Amúgy meg szerintem visszaolvasol, és megtudod... -
heystumafly #1189 Kihal meg a HP6-ban? -
#1188 Ez várható volt, hisz a könyv nagyon hosszú, sztem nem is ezekkel van a baj, mert ettől függetlenül még meg lehetett volna csinálni jól. -
#1187 Na ma láttam a 4. részt és meg kell hogy mondjam nem vagyok elájulva! Csomó dolgot kihagytak a könyvből meg el van kapkodva az egész! -
#1186 a nyírplázában adják feliratosan??
akármelyiket időpontban nézem meg az infóit a filmnek, ezt írja ki a port.hu-n :
színes magy. besz.-feliratos amerikai fantasy, 157 perc, 2005
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott
akkor most melyik
.. -
#1185 Hát én nem tom...
A cedrices jelenet, sztem nem volt szívszorító, sőt! Fogtam a fejem, nem bírtam odanézni annyira teátrális volt! Az alatta lévő vidám zene, meg ujjongás jó volt, de Potter nem volt elég életszagú, ahogy hirtelen elkezd zokogni, és sajna az apa sem. Egy hajszál választja el a jótól, de sajna nem éri azt le. Azaz inkább elérte, de sajna túl is ment rajta és csak egy nagyon hatásvadász jelenetet kaptunk. Nekem nincs bajom az érzelgős jelenetekkel, mindig próbálom magam beleélni, tehát nem azza volt a baj, de sajna ez sztem nem jött össze. Persze örülök, hogy rád hatással volt, ez is bizonyítja, hogy csak nekem magasak az elvárásaim. -
#1184 Én is a DVD-t várom, csak az még egy kicsit arrébb van :( Ezért is néztem meg warezben, mert moziban 10-ből 8 vetítésen szinkronnal megy, amitől a hátamon feláll a szőr :-BRRRR -
#1183 itt Egerben tuti nem adják angolul, szal az igazi élmény majd a DVD lesz :) -
#1182 Nekem teccett :))) 2 hete néztem meg itthon popcornnal, és milánói makarónival angolul :DD !! szinkront úgyse érdemes nézni :)
Komolyabbra véve, szerintem túl nagy gond nem volt a színészi játékokkal, mert aki látta az előző részeket az tudhatta hogy nem fog most sem filmművészeti remeket látni, de szerintem ennyi pont elég is. A könyvvel összehasonlítva tényleg nem nagy dobás, de önmagában perfekt kikapcsolódás, főleg hogy már 1 éve nem is olvastam a könyvet, így annyira nem él bennem élesen (annak ellenére sem, hogy többször olvastam..).
Összességében pedig az eddigi legjobb HP film (Y) -
#1181 ma mek megnézni :)) -
#1180 Enyhe SPOILEREKkel tűzdelt beszámoló :P
na ma én is megnéztem. egész jó lett, és teljes mértékben egyetértek Bandewal meg Hmudával :-) Hermione szinkronhangja vmi iszonyat volt, csak még jobban erősitette bennem azt az elhatározást, miszerint csak feliratos filmeket nézek. Voldemort visszatérése nekem sem volt elég drámai, maga Voldemort állandóan kapkodott. Sztem Cedric volt a legjobb választás; Dumbledore, Karkarov vagy Kupor személyisége eléggé elszakadta könyvtől, igy kicsit fura volt :-) Mordonnal meg voltam elégedve, nem volt se rossz, se nagyon jó. A próbák tetszettek, a vizes különösen jól meg volt csinálva :-) a moziközönség is egész tűrhető volt. Magára a filmre 8/10-et, mint könyvadaptáciora 3/10-et adok :-)) -
Real13 #1179 Az elvakult rajongókat talán zavarni fogja a felgyorsított cselekmény és bizonyos pontok elhagyása, de muszáj tudatosulnia, hogy a könyv szellemét film sosem lesz képes maradandóan visszaadni, így a kellemes átmenetet csakis bizonyos kompromisszumok árán lehet megvalósítani.
Ezt a mozineten találtam,még a 3.részről írják.Nah,ugyanez igaz a 4-re is.Mint film,nagyon jó a HP4,szerintem ez a rész áll legközelebb a könyvek színvonalához.(amugy nekem mind a 4 tetszik,de PL:a 3 először moziba nagyon nem tetszett...hatalmasat csalódtam.Aztán megvettem DVD-n,megnéztem mégegyszer,és a 4-ig ez letta kedvenc filmem:)) -
Real13 #1178 Ebben igazad van.De va egy nagyon nagy feelingje ennek a filmnek.Amikor HArry visszahozza Cedricet..azthittem komolyan elbőgöm magam...ZENE-ÖRÖM-FLEUR SIKOLT-ZENE ELHALKUL-CEDRIC APJA ÜVÜLTVE ROHAN-MINDENKI KÖNNYES,MEGDÖBBENT ARCOT VÁG-HARRY NEM AKARJA ELENGEDNI CEDRICET....annál a jelenetnél éreztem leginkább,hogy ez egy nagy film
Amugy meg arra jöttem rá,hogy szinte mingid a kisebbség a hangosabb...tehát 10/8 embernek nagyon tetszik a fil,de az a 2 a leghangosabb,akinek nem.IMDB bizonyít...szerintem. -
#1177 Na jó de nem lehet arra alapozni egy filmkészítést, hogy kelljen hozzá a könyv. -
Real13 #1176 Én nem éreztem úgy,hogy rosszra cserélték volnaAzzal,hogy nem értik a ailmet,azzal egyetértek,de aki nem olvasta a könyvet,magára vessen -
#1175 Naná, hogy el kell felejteni, ezzel nincs is baj. Csakhogy tetszik, nem tetszik a könyv bizony leköt bizonyos szabályokat, amiket illik betartani. Bár a HP filmek ezt nem is nagyon szegték meg, nem is azzal van a gond. Hanem, hogy ha egyszer a könyv tele van remek ötlettel, akor azt miért nem teszik bele és miért teszik tele béna klisékkel? Ez butaság! Amúgy meg sok ember aki nem olvasta a könyvet, nem érti a filmet, mert rossz a forgatókönyv és nem is izgalmas számukra (nem egy embertől hallottam).
Tudom, hogy nagyon nehéz jó adaptációt csinálni (a GYU sikerrel járt), de eldobni a jót és rosszal helyettesíteni valamit...
Ez nagy hiba! -
Real13 #1174 Szerintem meg nagyon jó volt.El kell már felejteni azt,hogy teljes könyvadaptációt csinálnak.Nézzétek ugy a filmet,hogy nem olvastátok a könyvet.Nagyon jól fogtok szórakozni.(jah,én azthiszem 5* olvastam el...)
Nekem nagyon bejött. -
#1173 Ha nem tudod, hogy miben áll a hatodik rész csattanója, akkor olvasd el nyugodtan, de ha már hallottál ezt-azt, akkor inkább ne (nem mintha bármi is kiderülne :-) ). -
#1172 6.? Az őő...őőő Fél vér herceg? Elméletileg most lepem meg magam a Főnix -el, meg a Fél vérrel.
Nagy spoiler Piton? (nagyon kíváncsi vagyok) -
#1171 Én is megnéztem...
Elég régen olvastam már a negyedik részt, szóval kicsit megkopott a tudásom, talán ezért is élveztem kicsit jobban mint a többi olvasó.
SPOILER
[szin=white]Tetszett az, hogy rögtön belecsaptak a közepébe és ezzel tényleg adtak egy alap, kissé sietős tempót a filmnek. A világkupa nagyon jól meg lett oldva, bár kár, hogy csak a bevezetőt mutatták meg, belefért volna még bőven egy 5-6 perces kis mérkőzés, ami szép lassan átcsúszott volna a sátoros jelenetbe.
A halálfalók egész jók lettek. Az, hogy az egész világkupát porig rombolták, jól mutatja, hogy tényleg nem közönséges varázslók, ezt jól be tudta mutatni a film, a Dark Mark (ha jól emlékszem magyarul a Sötét Jegy) pedig egyenesen fenomenális lett. Nem pont így képzeltem el (sokkal "kézzelfoghatóbbnak", élesebbnek), de tény, hogy nagyon fajintos lett.
Az új szereplők tényleg hagynak némi kívánni valót maguk után, de azt kell mondanom, hogy Cedric és Cho nagyon jó választás lett. Maga a kupa próbái olyanok amilyenek, nem egetrengetőek de nem is bénák. Amolyan "jó-jó" szinten vannak.
Egyetlen komoly problémám Voldemort visszatérése volt. Tényleg hiányzott belőle az a drámai, világrengető változást hozó esemény érzése. Cedric halála se volt túllihegve, pedig sokkal megrázóbb hatást érdemelt volna. Voldemort alakjára már nem emlékszem, hogyan volt leírva a könyvben (most kezdtem el megint olvasni és még csak az első részt frissítem), de tényleg hiányzott belőle az a várva várt feeling, hogy ő egy félelmetes tömeggyilkos aki a csatlósai fölött irtózatos hatalommal bír és az egész varázslóvilág retteg attól, hogy még a nevét is kimondja. Túlságosan "ufósra" vették a figurát ezzel a lapos orral. Szinte már vártam, hogy mikor fog visszaváltozni az arca egy jóképű, de mégis mérhetetlenül gonosz arccá.
A temetős jelenetnél látszott meg a magyar fordítás egy apróbb hátulütője, hogy aki nem tudja angolul Voldemort fiatalkori nevét (Riddle, magyarul Denem asszem), az nem igazán fogja fel, hogy most miért is olyan nagy szám az a "Riddle" felirat a temetőben az egyik síron amíg utalásokat nem tesznek rá.
Kicsit komolyabb spoiler a hatodik könyvről! De nem súlyos.
A hatodik kötetet elolvasása után engem kimondottan zavart, hogy Piton figuráját a tanulós jelenetnél ennyire poénra vették (mikor osztogatja Harryéknek a taslikat). -
#1170 Elnézést felejtő bűbáj nem átok sorry!!! -
#1169 Erre csak tényleg azt lehet válaszolni, hogy luzer vagy miért nem szortál rájuk egy felejtő átkot és akkor elfelejtették volna hova akarnak jegyet venni és a HP 4 helyett mondjuk az Igazi Mikulást nézték volna meg!!! -
#1168 pancser :) -
#1167 mondtam is nekik :)) (nem nekünk :D) -
#1166 Megvettem a jegyet szombat este 20:30-ra... Mennyi kis puttó kölyök volt akik nem álltak a sor végére hanem beálltak a közepére. Azt hittem szétszáll az agyam, mondtam is nekünk, hogy srácok nem ez a sor vége de nem érdekelte őket nem mentek a sor végére. Odajöttek 1:50kor én meg 1:20 óta ott voltam aztán hamarabb vettek jegyet! -
#1165 bocs de kicsit belenyúltam hogy a spoiler jobban látszon. -
#1164 Most értem haza az éjjeli vetítésről!
Természetesen borzalmas élmény volt, a film fizikai fájdalmat okozott (nem vicc), a közönség (20 évnél nem fiatalabb könyvrajongók) végigröhögte a filmet. Mindazonáltal azt kell, hogy mondjam, ez az eddigi legjobb Potter adaptáció.
SPOILER
Természetesen igencsak meg volt csonkítva a film, de ez várható volt, bár dolgot kivettek ami nem annyira fontos (házimanók, Bumfolt, Dursleyék), bár hiányzott pár jelenet. Nagyon sajnálom, hogy a párbeszédeket nem a könyvből veszik át, hanem pár idétlen dialógust nyomnak be. Ugyanez a helyzet a humorral is. Ahelyett, hogy a könyvbéli angol humorban bővelkedne, tele van megszokott geggekkel. Azért néhol szórakoztató volt. A látvány igencsak dominál, bár néhol a képivilág nagyon hajaz a Gyűrűk Urára és ezt nem azért mondom, mert számomra "csak az létezik", hanem mert tényleg így van! Főleg a színek terén. Persze ez nem baj, sőt. Néhol túl monumentális volt (kviddics világkupa, labirintus), ami miatt elvesztette az érzékeltetést. Az új karakterek szvsz szörnyűek. Mordon inkább egy tréfás alkesz csöves, mintsem tapasztalt, félelmetes, torz mágus. Kupor pedig minden, csak nem tekintélyes finom úriember, akinek szigora elrettenti az embereket. Sztem eléggé hasonlít Hitlerre, lehet, hogy ezzel akartak elérni vmit :-). Maxime borzalmas, nem is mondok róla semmit. Krum csak a nevében hasonlít a könyvbéli alakra, aki egy szerény, visszahúzódó, búskomor fiatalember, csapzott vállal, ügyetlen mozgással. A filmben egy öntelt, kigyúrt izomagy. Fleur szép lány, de nem az a dúshajú véla, bár ettől eltekintek, mert a filmben nincs szó vélákról. Cedric viszont sztem jól eltalált és Karkarovval sincs különösebben bajom. Dumbledore pedig most sem Dumbledore! Voldemort is igen jól megcsinált lett, bár az elején mikor életre kel, mésmilyen a szeme és az jobban tetszik, mint később amikor normális. Viszont nincs tekintélye. Valahogy kapkod, gyorsan beszél, ez pedig megfosztja a félelmet parancsoló mivoltától. A halálfalók sem rettegnek tőle, nincs kellő súlya annak, hogy visszatért.
Cedric halála (bár a hulla tényleg döbbenetes volt) nem adta vissza az igazi borzalmat. A diákok utána vígan cseverésznek. A végén lévő párbeszéd pedig, hogy:
Hermione: Harry! Ezentúl minden másképp lesz?
Harry lassan odamegy a lányhoz, majd a vállára teszi a kezét.
Harry: Igen!
Na itt az egész közönség hahotázásban tört ki és volt olyan is aki nem bírta abbahagyni még kint sem.
Ja és a Hermione-t alakító lány (akármennyire is mutatós) borzalmas színész, amit csak fokoz, hogy a lehető legrosszabb szinkront adták hozzá. Olyan mintha egy lány papírról olvasná a szöveget és hangalámondással tálalnák.
Azért már egész jól megszoktam, hogy a filmek rosszra sikerülnek, persze mindig várom a filmadaptációkat és szívesen nézem meg őket, de nem várok csodát.
Nem sok pozitívat mondtam, de azért volt az is :-).
Pl a karácsonyi bál egész jó lett és nagyon örültem, hogy a zenekar, ami fellépett valami furcsa rock muzsikát nyomott és lehet én vok a hülye, de én így is képzeltem a könyvben. :-D
Végülis nem rossz film, de hát a könyvek után nekem szörnyűséges élmény volt, tudtam mit vállalok, meg azért jókat nevettem a bénázásokon. Csak ilyenkor azt sajnálom, ha befolyással van a film a könyvre. -
#1163 -
#1162 ha nem anyáznál nem is mennék, hozzátartozik :) -
#1161 Nekem egy haverom látta a filmet és azt mondja, hogy mint film nagyon király de ha a könyvet nézzük ez az eddigi legrosszabb Potter-film... :( Azt mondja több mint a könyv 50%-a ki van hagyva meg néhány viselkedés is megváltozott egyes karaktereknél. Ő 8szor olvasta a 4.-ik részt én csak 5ször szóval remélem, hogy kevesebb hibát veszek észre benne és élvezhetőbb lesz a film...
(Punker reménykedj, hogy szombaton nem anyázom végig megint a filmet mint a 3.-ikat mert akkor nem fogsz tudni figyelni... ) -
Alien1024 #1160 Harry Potter And The Goblet Of Fire -DivX- DrSn ez milyen minöségü
-
#1159 /Spoiler_on
Hermione Ronnal fog összejönni, Harry pedig Ginnyvel :) Íme a ]bizonyíték :o
www.mezesfalas.com/kronologia/terkepek/Nagy_csaladfa.jpg
/Spoiler_off -
#1158 Na megnéztem jó volt bár sokban eltért a könyvtől. Harry és Hermione összejöhetne már igazán. -
#1157 na most mint mondtam a film nem tetszett, szal max a kölcsönzési díjat adom ki érte, az is sok azért a kb 10 perc kivágott részért :)
-
Kanál #1156 Asszem 2 kilóért már meg lehet venni