4470
NINCS KÉREGETÉS A TOPIKBAN! FORDÍTÁST CSAK PRIVÁT ÜZENETBEN KÉRJETEK - HA FELAJÁNLOTTA VALAKI HOGY TUD ADNI.
-
Dexantreal #2172 Letöltöttem az 5-diknek az OST-jét! 
-
Dexantreal #2171 Soundtrack? Pls linket vagy itt, vagy privibbeeeen! Izé, gyors hely, vagy nem?
Amúgy meg, ha agyalsz rajta, nyugodtan megoszthatnád a gondolataid. Nem jó az, ha csak te tudod és mások nem. De végülis mindegy.
Mellesleg az 1-4 soundtrackjára se tudnál linket? :S Majomparádén fent van, de ott 30/kbs-el jönne és az nagyon lassú :PP. -
csgj #2170 megvan nektek az original soundtrack? a fireworks című szám naggggyon jó!! A filmben rögtön megtetszett (akkor megy, amikor Fred és George elhúznak), azért szedtem le a soundtrack albumot... :) Van benne egy gitárnyúzás is, na az elég érdekes benne :P Csak rövid... -
csgj #2169 én szoktam agyalni rajta rengeteget, ahogy minden más regényen... csak éppen nem mondom el másnak a gondolataimat róla :) -
Dexantreal #2168 Aha, értem. Én meg ne mvagyok olyan agyalós típus, megvagyok elégedve azzal, amiket leír Rowling a könyvben és várom a folytatást
.
-
Kindred Blades #2167 Ez teljesen rendben van, a tézisek épp ezért jók, mert lehet érveket és ellenérveket felhozni :)
Volt időm agyalni, mióta gyerkőc megszületett, átálltam egy új életrendre: éjszaka nekiáll követelőzni (értsd: bőgni), olyankor töltöm ilyesmivel az időm, munkahelyen meg alszok :P
-
Dexantreal #2166 Tehát azt akartam ezzel mondani, hogy oda írják elejére a spoilert és a végére így a jelek nélkül és persze, hogy látszik és mindenki megtudja :P. -
Dexantreal #2165 Loál.... a felét spoilerbe tette lol... pedig nem is volt ott ez a jel: [ ]

-
Dexantreal #2164 És nem olyan fasszopó spoilert, amit egyeseknél látok sokszor! :P 
.
Pl így nyomatják sokan:SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!blablabla és a végén nincs ott a mondatot bezáró spoiler jel. Vagy simán oda írják, hogy spoiler a zelejére és végére oszt kész.
Köcsögök, ezzel basszák el a dolgokat és ez tök szar.
Remélem ti majd figyeltek a helyes spoilerre :PPPP.
[spoiler]Spoiler :P -
csgj #2163 ja, jó lenne majd spoilert használni... -
Dexantreal #2162 Hmm, te aztán tudsz agyalni.
Jó, lehet, hogy az lesz, amit mondtál, de ezt még meg kell várnunk. Addig minden felvetés versenyben van.
Mindenesetre győztél velem szemben
, én csak picit próbáltam ellesnezgülni és csak azé -szal nem rossz akarásból -, hogy legyen valaki, aki az érved esetleg romba dönti és felhozzon más érveket
.
Nah, de én nem vagyok ilyen agyalós típus, szal majd elolvasom a 7-t és kiderül ott minden.
Remélem nincs harag
.
A másik meg, hogy, ha megjelenik az angol... én be nem nézek ide, ha itt tárgyaljátok ki :P.
Nem tudok olyan jól angolul sajna és elakarom olvasni izgulva majd a 7-diket februárban
.
-
Kindred Blades #2161 Pontosan! :) Épp ezért kezdtem el én is agyalni.
Mert ha Trelawney nem emlékszik arra, amikor jóslatot ad, de arra emlékszik, hogy Piton ott volt, az azt jelenti, hogy vagy a jóslat előtt (de akkor Piton nem ismerné a jóslat felét se), vagy pedig utána látta. És ha az utóbbi, az azt jelenti, hogy Piton ott volt végig, és hallotta az egész jóslatot.
De persze lehet, hogy tényleg csak egy logikai hiba, vagy egész más áll a háttérben.
Mindenesetre, ahogy mondtad is, egy hét múlva kiderül. Már gyűjtöm a kávét, asszonykát meg elküldöm a hugához üdülni két napra :P -
VvD #2160 Most nem tudom pontosan idézni a könyvet, de pont az volt a lényeg, hogy Piton csak a fél jóslatot hallota és csak azt tudta elmondani Voldinak. És pont ezért rontotta el úgy Voldi ahogy.
Amúgy 1 hét múlva minden kiderül;) -
Kindred Blades #2159 Na, legyen :P
Amit a hatodik könyv elején olvasunk, ami kerek perec le van írva...
- Te, Perselus, nem vagy te véletlenül Dumbledore beépített embere?
- A francba, lebuktam! Az vagyok!
... szerinted így zajlana a párbeszéd, ha a jó oldalon állna? Amit ott olvasunk, az csak az, amit Piton állít.
Szóval éppannyira lehet az igazság, mint a halálfalók félrevezetése.
Ha a jó oldalon áll, akkor bizony hazudik orrba-szájba a halálfalóknak, ha nem áll fenn a lebukás esélye, és természetesen néhány valós dologba is kénytelen beavatni őket, hogy megtartsa Voldemort bizalmát.
Természetesen fennáll az a lehetőség is, hogy Voldemort embere, emellett is szólnak érvek. De van egy nagy érv ellene.
Emlékszünk a harmadik könyvre? A kimondhatatlan nevű jósnő nem emlékezett az akkori, rövid jóslatára, teljesen kiesett neki az a pár perc. Igaz? Dumbledore említette, hogy Trelawney (vagy valami ilyesmi) előtt titokban tartották, hogy Potter szüleinek halálát megjósolta. Namost, ezt a két tényt egymás mellé állítjuk. A hatodik könyben Potter épp a jósnőtől tudja meg, hogy Piton hallotta a jóslatot. És ha emlékezett arra, hogy Piton ott volt, akkor az azt jelenti, hogy a mi egyetlen Perselus barátunk hallotta az egész jóslatot, és nagyon jól tudta, hogy Voldemortot a vesztébe küldi, ha csak az elejét mondja el.
(Persze ez az egész lehet egy logikai hiba is a könyvben.) Ez alapján az marad, hogy Piton vagy Dumbledore utasítására rohant Tom Denemhez a fél jóslattal, vagy...
...vagy saját véleményem szerint Piton lesz "a mi nagy ellenségünk". (Pedig én kedvelem a srácot. Eszembe juttatja főiskolás koromat, volt ott egy ilyen tanárunk :D ) Míg Voldemort egy báb, egy szimbólum, melytől mindenki fél, mert félni kell tőle... addig ott a mi Piton barátunk. Akit már ismerünk, végigkövette az összes könyvet, s szinte minden részben kulcsszerepet vállalt valamelyik történeti szálban. Sokkal ideálisabb az antoganista szerepre, mint Tom Denem. Persze ez csak spekuláció. Tegyük fel, hogy így van.
Ez esetben Perselus nem áll az egyik oldalon se, csakis a sajátján. Végülis sikerült a kor két legnagyobb varázslóját eltennie láb alól. És ismételten fontos, hogy ismerjük. Ott volt a kezdetektől a végéig, márpedig az írók általában szeretik bemutatni a főhős ellenségét. Piton sokkal közelebb áll hozzánk, mint Voldemortm ez teszi annyira ideálissá.
Én ezt tartanám a legjobb megoldásnak, de van egy olyan sejtelmem, hogy közkívánatra a mi Perselus barátunk a jó oldalon áll... hamarosan úgyis kiderül.
Uff, én beszéltem. -
Dexantreal #2158 Nah, a nagy gondolkodók nem válaszolnak a #2154-re? :P -
igen. és azon az oldalon hol van? -
ground24 #2156
Harry potter és afönix rendje-gyerekek csak meg van szinkronosan .Innen töltöm éppen.Na ez már más lesz mint a feliratos.Most már tényleg elmondom a véleményemet mert érteni is fogom
Holnap élménybeszámoló!
Forever Harry!!!! -
Dexantreal #2155 Jahh és Esztikeke... értelmes hsz volt bravó, de, ha nincs semmi fontos mondani valód, ne spameld tele a topikod ilyen szarokkal.
Írj, ha tudsz, de ,akkor rendesen, vagy csak figyeld a többieket.
Vagy ne figyeld. Mindegy. -
Dexantreal #2154 #2150: jaja, ez mind szép és jó és lehet, hogy így áll a dolog, de Piton a 6-ban mondta Malfoy feleségének - most így nem jut eszembe, régen olvastam -, meg Bellatrixnek, mikor Bellatrix ott nagyon kérdőre vonta hűségét, hogy volt ekkor és ekkor, hogy azért nem segített Voldemortnak eddig és"lapult" meg, mert különben ki lett volna a Sötét Nagyúr informátora, hírszerzője? Senki és, mintha még a Bölcsek Kövéig is visszakanyarodott volna Piton a válasz adásban, hogy már, akkor se nagyon tudhatta volna nélküle megszerezni Voldemort a dolgot. Az igaz, hogy, akkor Harry túl járt Voldemort eszén :P.
Szal ezen nincs mit filozofálni: le van írva kerekperec a 6 elején a megszeghetetlen eskü előtt.
#2152: Na és mi van, akkor, ha nem félnek tőle? Még mindig lehet Voldemortnak majd hatalmas serege az utolsó résznél és bár ott lesznek az aurorok, meg a párbajból jelesen lediplomázó nagyhatalmú jó varázslók, no meg a Főnix Rendjének maradék tagja és Harry meg barátai; de az nem elég itt, hogy nem félnek az évtized fekete mágusától, Voldemorttól.
Ennél több spiritusz kell majd, de erre is azt mondom: szép elmélet. -
Esztikeke #2153 lmkij -
KnightRider #2152
Pár nappal a Hallows előtt az ember agya igencsak beindul. Előjöttem egy elmélettel, kérlek Titeket, fűzzetek hozzá kommentárt:
Voldemortot nem is olyan nehéz legyőzni, mert valójában nincs akkora hatalma, mint amilyennek az emberek hiszik. Nagyon erős, ezt nem kétlem, de aki nem fél tőle (pl a megboldogult Dumbi annak idején), könnyedén két vállra fekteti.
Van ugye Tom Marvolo Riddle, a sunyi kis Mardekáros, aki szinte perverz kéjjel terrorizálja a diáktársait. Előtte meg, ott volt az árvaház, a kirándulás és az a barlang... Na szóval, az emberek megtanultak félni Tom Riddle-től, főleg azután, hogy elidegenítette magát minden gyökerétől, azzal, hogy felvette a Voldemort nevet. Tom Riddle-ből így egy túlmisztifikált, démonizált figura vált, nem csoda, hogy csak nagyon kevesen tudják, ki is volt ő annak idején.
Úgy 1970 körül Voldemort és a Halálfalók (akkor még Walpurgis Lovagjai, amennyire ez Rowling háttérinfóiból kiderül) megindítják a támadást. Itt jön az eémélet az elméletben: Hogyan érhette el Voldi, hogy ennyire rettegjenek tőle? Bevetette a villámtámadás győzhetetlen stratégiáját. Gors, koncentrált támadások, kulcsfigurák kiiktatása. Nem csoda, hogy a nép megtanulta félni a Voldemort nevet...
Itt jön be a lényeg: ha nem félnének tőle, Voldemort nem lenne több egy mágikus "terroristánál", aki ugyan sokakat megöl, de attól még hús-vér ember, nem az a szinte természetfölöttinek mondott lény, akinek őt, "Tudjukkit", a mágusnép látja. Voldemort erejét a nép félelme adja, annyira, hogy el is hiszi magáról, hogy milyen hatalmas, pusztán azért, hogy önnön halandó lényét, melyet mindennél jobban gyűlöl, elfedje. Ha a nép megtanul nem félni tőle, Voldemort bukása elkerülhetetlen. Ehhez pedig egy népvezér kell, mondjuk... A Fiú, Aki Túlélte...
-
hopp, elcsesztem a spoilert. na mind1... -
Na, akkor senki sem mondja, hogy Piton a jó oldalon áll? Itt az elméletem, ami miatt gondolom, hogy ő jó. Spoilerben írom, nehogy véletlenül lelőjem a poént:D
[spolier]Még az 5. részben, a könyvben, meg végül is a filmben is benne volt, amikor Umbridge elkapja Potteréket a szobájában és Pitontól Verita szérumot kér. Akkor mondja neki Harry, hogy Tapmancs ott van ahol azt őrzik. Na már most, ha Piton rossz lenne, akkor nem hívta volna a rendet segíteni kiszabadítani Siriust, hanem hagyta volna, hogy Harryéket elkapják, megöljék, megszerezzék a jóslatot. Így végülis ő akadályozta meg, hogy Voldemort sikerrel járjon. Dumbledoret meg azért ölte meg, mert ő már öreg is volt, Piton be volt épülve Voldihoz, így továbbra is tudott infókat szerezni, valamint kötötte a megszeghetetlen eskü. Szerintem a 7. részben ő maga fogja Harryt segíteni. Ha vmi elkerülte volna a figyelmem, akkor azt szívesen meghallgatom.[/spoiler] -
csak angol származású ember szerepelhet benne és csak angol rendezheti. Ezt Rowling kötötte ki még az elején. Amúgy a rendezéssel nem volt baj, az külön jó volt, a forgatókönyvvel voltak problémák. -
hát..
kicsit vissza olvastam,és nagyon dicséritek a filmet,én is láttam 3órája,
nekem hatalmas csalodás volt,irtátok hogy javult a szinészi teljesitmény, nekem ez nem tünt fel,Luna Piton ÉS Voldit alakito szinészek kivételével nállam mind megbukott,a film zenéje is ellett tulozva nem volt összhangba a filmel,a spec efektek rendbe voltak de tényleg csak ennyi pozitiv
szerintem a film hibája a rendező választása volt. a kölcségvetés elég magas nyugottan lehetne igazi rendezőt szerzödtetni,nagyon meg nézném James Cameron mit hozna ki ebből a müfajbol. -
HI!
Most néztem meg a filmet,krva jó volt!!!!!!!!!!!
Különben igazat adok MagyaR-nak,lehetett volna hosszab is,mert így mindenből csak egy kevéske jutott,vmiből pedig semmi.(Teszem azt Kviddics[mondjuk azt már előre megmondták,hogy abból nem lesz]).
Sztem a Szükség Szobájának megtalálása nem volt vmi jó.
Most nem mondom el,hogy hogy történt,mert van aki még nem látta,de aki látta,sztem tudja mire gondolok.
Na jó,ennyi az én véleményem,ha elárultam vmit,nagyon sajnálom.
Értékelés:lásd. második sor :D -
csgj #2146 mondom, csak ha A.B. lett volna... -
Cat 02 #2145 Dumbi sokkal hoszabb a neve ^^ és akkor nem is ment volna oda :D -
csgj #2144 És R.A.B személye is érdekes kérdés... egyesek szerint Sirius öccsért takarja a rövidítés, aki halálfaló volt, és elvileg meghalt 18 éves korában. Hát én nemtom... de ha csak A.B lenne, akkor Albus Dumbledore :) -
Cat 02 #2143 lehet ^^ pl azért veszekedett Dumbi Pitonnal mert Piton nem akarta megölni :) sztem lehet de Piton inkább rosssz -
:D -
Ja, hogy itt van olyan aki nem olvasta még az összes könyvet? upsz! Nem gondoltam volna, hogy a könyv után 2 évvel van még olyan aki nem tudja... -
én még sokára tudom megnézni a fílmet:( -
Dumbledore meghal? -
laliking #2138 Ha valaki talál magyar szinkronos mozis felvételt a neten valahol (torrent,warez), akkor linkelje be, vagy küldje el privátba pls! ty :) -
Amúgy társaságban nagy vita kerekedett abból, hogy Piton jó-e, vagy sem. Mindenki azt állítja, hogy a rossz oldalon áll, de szentem Dumbledore megölése is csak egy trükk volt (persze attól még meghalt). Van még valaki ezen az állásponton? Én spec bizonyítani is tudom. Az alapján amit gondolok nekem van igazam, de az is lehet, hogy Rowling csak simán nem figyelt oda és mégsem jó. -
Dexantreal #2136 Gyáhh, kapják be, hogy olyan későn jön a magyar grrrr!
Most várhatok egy csomót
.
Azért thanks infot!
-
csgj #2135 angliában júli 21-én, nálunk meg angolul 22-én... magyarul viszont csak februárban vmikor :( -
Dexantreal #2134 Mármint könyvben :P. -
Dexantreal #2133 Tényleg... mikor jön a 7-dik rész? :S