Harry Potter

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Super Mario
Köszi az infókat, nem is tudtam, hogy ennyire régi már az elsõ kötet. Ahhogy képest, hogy én csak 2001 óta tudok róla.

https://supermario4ever.wordpress.com

David01
arról a polirozásról én is hallottam. csupán pletyka volt

remélyük 😊

David01
elsõ könyv:
Az elsõ angliai kiadás: 1997. június 30.
Az elsõ amerikai kiadás: 1998. október.

masodik:
Angliában a Bloomsbury Publishing adta ki 1998 júliusában.
Amerikában a Scholastic Inc. adta ki 1999 júniusában.

Harmadik:Angliában a Bloomsbury Publishing adta ki 1999 júliusában.
Amerikában a Scholastic, Inc. adta ki 1999 októberében

negyedik:
Angliában a Bloomsbury Publishing adta ki 2000. július 8-án, 1,5 millió példányban.
Amerikában a Scholastic, Inc. adta ki ugyancsak 2000. július 8-án, 3,8 millió példányban.

ötödik:
Angliában a Bloomsbury Publishing adta ki 2003. június 21-én Amerikában a Scholastic, Inc. adta ki szintén 2003. június 21-én Magyarországon az Animus Kiadó adta ki 2003. december 5-én

hatodik:
MAGYAR MEGJELENÉS: 2006. FEBRUÁR 10.
Angolul a könyv 2005. július 16-án jelent meg.

Super Mario
No, ez nagyon jó :-) Amúgy valaki tud pontos dátumot mondani, hogy mikor jelentek meg a könyvek?

z0ty
miután láttam a filmet azt mondom: így legalább valami ötletes is lett volna a benne... 😄

"részeg gólya - kecsapos szója" [11 évezsek kluplya]

tigeroo
egyik csaj aztmondta nekem még nyáron hogy a 4. film ugy fog kezdõdni hogy harry polírozza a dákóját....ehh valami "tinimagazinból" olvasta no comment
David01
Én már kétszer elovastam de még midig imádok olvasni 😊)

Super Mario
Most a hétvégén vettem meg a 6. kötetet. Újra imádok olvasni! :-)

z0ty
kö9nyv = 9. könyv, elég érdekes logika 😛
de akár túl is léphetünk ezen. engem az érdekel, mért nem írtak hermione elsõ mensijérõl?!?!?!!??!?!?!!

"részeg gólya - kecsapos szója" [11 évezsek kluplya]

Valoszinuleg mert belerejtetted a szovegedbe azt a bizonyos szamot<#idiota>

"ugy ovlastam a jkrowling.comon hogya kö9nyv még 2év lesz de remélem"

Egyszeru Dal

maffioso
ezt igy még senkisem olvastam 9dik könyvnek akárhol elirtam volna

\"If in doubt, flat out!\"

maffioso
kibeszél itt 9dik könyvröl?nem tûnt fel hogy elirtam?

A hetedik konyvvel lezárul.
De addig is még várhatunk...

Egyszeru Dal

Akarom mondani forgatni!

Egyszeru Dal

Mondjuk mivel 2006 elejen kezdtek el vetiteni:
imdb
Jobb esetben 2007 közepe ahogyan mondva volt.

Egyszeru Dal

Punker
milyen 9 könyv? hivatalosan még csak 7-rõl van szó nem?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

maffioso
ugy ovlastam a jkrowling.comon hogya kö9nyv még 2év lesz de remélem nem kelel neki annyi meg a 2007 jul19 magyarország premierrét sem akarom elhinni

nem a könyv lesz 2007 közepe ?

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Punker
hát idén nem jön ki az 5. film, akkor az a valószínû

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

maffioso
lele honna szeded ezt a hülyeséget hogy az 5dik film minimum 2007 közepe?

maffioso
az elsõ kötet 1999ben jelentmeg magyarországon

Így igaz!

Egyszeru Dal

lele
a joslat ugy szól hogy addig nem élhet az egyik míg él a másik...
és ha visszaolvastok akkor rájöttök LEHETETLEN!
Mert harryt védte az annya egészen a halálától (ezért lett kampec voldinak) a 4. rész végéig...
hozzá se tudod volna érni ezért is nem tutta megszállni az elsõ részben...stb...

AKARATALNUl belehelyezte lényének 1 részét 😉

Bandew
Nem szándékosan.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

David01
Valószinu, és miert csinálna harrybõl egyáltalán horcrucot ha ugyis megakarja olni?

lele
háát ha a szerence szérum 6 honap akkor a lélek hasítás annál 1 kicsit összetettebb és hosszabb...<#nyes><#idiota><#hawaii>

Timbo
<#eljen><#nyes>

Ez sztem. is elég jó érv! Szerintem se lehet "véletlenül" horcruxo-t csinálni , biztos kell vmi varázsige vagy vmi.

\"First escape you own faults before you free yourself to critize others.\"

Azt irtad:
Ez még magyarázatul is szolgálhat arra nézve, hogy Voldemort ezután úgy "elvékonyodott", hogy már alakja sem volt, úgy tropára vágta magát.

Ez azért tortént mert hozzáért ugyanis mikor meghalt az édesanyja akkor ráhagyta az egyik legõsibb és legerõsebb varázst a szeretetet.

Horcruxot csinálni meg nemtudom hogy írta-e a könyv hogy hogyan kell de biztosan van hozzá a megfelelõ varázsige. Amit azért csak tudja V hogy kimondta-e vagy nem.

Egyszeru Dal

hmm szted Voldy életében 7 embert ölt csak meg ?

tigeroo
miért? lehet nem halt bele a voldi által küldött ártásba, sõt visszapattant voldira és beleszállt a lelkének egy része
David01
Harry nem lehet horcrux mivel ha voldi megolte volna akkor az egyik horcrux elpusztult volna. a horcruxokat még akkor csinálta mikor még nem hallotta a jóslatot. Ja és Harry-it azért akarta megölni hogy horcruxot készítsen, mivel csak ugy tud készíteni ha embereket öl.

Nemde ???????

tigeroo
sztem is horcrux harry...

kígyónyelv, a varázspálca (voldinak és harrynek ugyanabból a fõnixtollból készült pálcája van), villám, voldi és a kígyója szemszögébõl látomásai vannak, (mr weasley-t amikor látta hogy meg fog halni, stb) és fáj a villám alakú sebhelye, ha voldi nagyon boldog vagy dühös
figyu LEHET 😄 de sztem az a kígyos elégggé meggyõzõ
de az is lehetz Black a rab xD

Bandew
Amúgy az is lehet, hogy VÉLETLENÜL 8 horcrux van! Az egyik pedig Harry! Amikor Voldi meg akarta ölni, véletlen folytán horcruxot csinált belõle is, akarata ellenére. Ez még magyarázatul is szolgálhat arra nézve, hogy Voldemort ezután úgy "elvékonyodott", hogy már alakja sem volt, úgy tropára vágta magát. És ez magyarázat a párszaszóra, meg minden más egyébre ami közös bennük. És lehet, hogy ez a 7. részben fog kiderülni.
Persze ez csak egy saját kis elmélet. <#smile>

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

ja ja 😄 hmmm ha neked lenne 7 életed nem áldoznál fel 1et hogy megszabadulj gy ellenségtõl ? 😄
de a többi ming igaz <#nyes>

Dying Soul
"Ez butaság.
Miért nem lehet Harry Horcrux!?
1.Voldemort célja a múltban és a jelenben is Harry elpusztítása, hogy megakadályozza a jóslat beteljesülését. Ha mégis akarva vagy akaratlanul belehelyezte volna lényének egy részét, akkor nem akarná õt megölni.
2. Dumbledore az 5. könyvben megvizsgalja a kigyóformát felöltö füstoszlopok segitségével, hogy Voldemort és Harry lényükben azonosak-e, azt a választ kapja, hogy nem.
3. Voldemort számára elviselhetetlen kínt jelentett Harry megszállása, ha lényének egy része valóban 15 éve benne lakozna, akkor nem hagyta volna el Harry testét.
4. Lily azzal, hogy az életét is feláldozta Harry védelméért, megakadályozott minden nemû varázslatot, ártást, fizikai érintést, ami Voldemordtól származott Harry irányába.
Ez a védelem pedig elöszõr a 4. végén tört meg."

:|

vilám ? 😄

1ékbént sztem se csak egy vélemény

lele
nem hisszem max valamilyen részének a felét!
megasztán annak lennének nyomai nem? vagy nem tom lehet h igazad van

"és ekkor akaratlanul is belehelyezte lényének egy részét"

lele
nem csak amiatt akkor az egéész értelmetlen lenne
(és mikor tené bele a horcruxot?)

na mikor haldoklott 😄 amikor õriztea szobát vagy mit ahol a jóslatok vannak

Amse
mikor halt meg "MR Weasly"???<#wilting>

tigeroo
..és ha dumbledor csak egy báb volt?😄 lehet hogy má régóta halott
tudom 😄 mikor Dumby MR Weasly haláéakor megnézte hogy harry egyenlõ e Voldi val és nem lett igaz

lele
NEM HARRY AZ EGYIK HORCRUX AZ LEHETETLEN!

nem éli 😄 meglátja rabot és szívrohamot kap ( miután megölte Voldy-t)

vagy harry=horcrux és emiatt meg kell amgát ölnie de ez megy hülyeség mert az 5 ebn mikor a az a kigyó ott tekergõzõtt Dumi megállapította hogy nem = Voldyval

Na ja

Egyszeru Dal

Malakai
Will you write more Harry Potter books after the seventh?
If you mean more novels, then I think it highly unlikely. I've got enough story for seven books and I never planned to carry the story beyond the end of book seven. I might do an eighth book for charity, a kind of encyclopedia of the world so that I could use all the extra material that's not in the books... we'll see!

Magyarán nem lesz, maximum egy enciklopédia... Ja és ez hivatalos álláspont.
Mellesleg alapból is butaság lenne ilyet kijelentenie, hiszen elárulná vele, hogy Harry túléli-e a hetedik részt... 😉

(\__/) ( X.x) ( } . { )

lele
ez kamu
biztos h nem felejtette el hogy honnan jött ez egy jóérzésû nõ
ezt csak valai rossz indulatú hülyegyerek találta ki