Harry Potter

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bujcsik555
na a galériámba a hp könyvtárba benyomtam öket gyorsan

Sánta kutyának híg a leve. Néma gyereknek anyja se látja a fától az erd?t. Most ugrik a majom elásva.

Punker
ha csak linkeled nincs semmi, amúgy meg ide nem járnak modok.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

bujcsik555
berakom a galériámba este, most megyek kosármecsre.
addig türelem

Sánta kutyának híg a leve. Néma gyereknek anyja se látja a fától az erd?t. Most ugrik a majom elásva.

Narxis
Ok, akkor küld privátba. 😄

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

bujcsik555
nem vok biztos benne hogy a modibácsik támogatnák-e. és nem szeretnék<#felkialtas>

Narxis
Berakhatod sztem, aztán eldöntjük, hogy fak-e. 😄 Több szem többet lát. 😄

PJack
támogatom<#vigyor3>

Pain is inevitable. Suffering is optional.

Punker
mennyi lehet a kiscsaj 16? nem kell mindent elhinni a neten.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

bubu13
már letöltöttem õket és szerintem az fake

EEE 1899

bujcsik555
vannak meztelen képei is.berakjam?
vagy ha kellenek akkor pm

Narxis
Berakjuk bannerba Hermione bikinis képével együtt.<#hehe>

mama2
Háhá,ez jó😄😄. De jól néz kiXD.

Somlói Galuska Fan Club&#8482;. Somlói Galuska Forever. TommyG Forever.

Narxis

mama2
Én is😊. Azok a gülü szemei😛. Valaki rakna be Lunárol képet pls.

PJack
legalább Luna nem halt meg 😊
bírom a stílusát 😄

fsgh
aki nem olvassa a Te spoilered nem tudja mit miért írok😊

FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!

Spoiler tag ftw 😄

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

fsgh
Mordont kihagytad

FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Tonks, Lupin, Tonks apja, Hedvig, Dobby, Fred (v George ^^)

1ébként picit olyan mint a Távkapcs talán, ott is abba lehett volna hagyni ott h az apja meghal az esernyõ alatt és lehett happy end-et is csinálni...

Jrex
nekem is ált. a happy end jön be,de nem mindíg😊

Punker
lol, ezért lett lemészárolva a fõszereplõk kb fele.

Sztem meg nem...

Sztem egyáltalán nem gyerekes befejezés az, ha sok küzdelem árán végül a jó gyõz. Azt látom mindenhol a világban, hogy mindenki pl a depis filmeket nézni, a depis könyveket olvassa, és depis zenét hallgat. A sok stressz meg a pesszimizmus tönkreteszi az embereket. Pont nem ilyen depis témákkal kéne foglalkozni. Engem speciel jobban szórakoztat a happy end... Voldemortot pedig csak Harry gyõzhette le, szóval neki életben kellett maradnia. De így is a sok haláleset elég megrendítõ volt, a végére kellett ez a happy end, mert különben halálkomor könyv lett volna belõle...
Sztem is jobb lett volna...

Csak azért hagyta élve h a sok 8 éves akik a saját kis álomvilágukba élnek és a szüleik kényeztetik õket, nem tudják mi van a világban, nem tudják milyen veszteni nehogy sírjon meg depis legyen

Narxis
<#wow1>

Gladiator
mert az osztálytársaid nem értenek hozzá.

Osztályomból sokan úgy gondolják h ott kellett volna abbahagyni h

És Harry összeesett a földön. (mikor Voldi "megöli")

tigeroo
Fú nekem vanmég 200oldal belõle😄
Az utolsó menedék c. fejezet jön most...

3hete van meg a kötet... annyira már nem fog meg a dolog mint az elején (picit kinõttem belõle? lehet)
Ha kis nyugit akarok belekezdek😊
Narxis
Sztem a vége csak egy kötelezõ, "ki kivel jön össze" dolog volt, nekem tetszett. 😊 Amúgy osztom a véleményed.

PJack
á, hát ez igen jó könyv volt.
megkockáztatokm hogy talán a legjobb az összesi többi HP kötet mellett. detényleg<#eljen>
szépen meoldotta a rajtélyeket, megkaptuk az összes kédésre a választ.

egy nagy hibát látok csak benne: a legutolsó fejezet. (Tizenkilenc év múlva)
akárhogy is le akarta zárni a történetet Rowling, ezt nem kellett volna. nemtom mér, de nekem elég lett volna addig is, h "...ennyi baj egy életre elég volt nekem."

ezzel most elrontotta a végét 😞
de attól még jó persze.

Jrex
Szasztok.valaki megtudná nekem mondani h a Harry Potter 6 forgatása(amit konkrétan felvesznek,a vágások,elõ/utómunkálatok nélkül) mettõl meddig tart?

potterfanfiction.5mp.eu
mama2
Hihetetlen jó funpic.
Arrol szól, hogy Draco Griffendéles, az apja meghalt, Harry és Ron legjobb barátja, Hermione a barátnõje. Egy nap Hermione szokás szerint olvas egy könyvet, ami a dimenzió utazásról szol. Egyszer csak, Hermione felmegy aludni, Harry is, meg Ron is, de Draco még marad egy kicsit. Észreveszi, hogy Hermione ott hagyta a könyvet a földön. Draco felemeli a könyvet, és kiesik belõle egy cetli. Ismeretlen nyelven íródott. Draco felolvassa, és ekkor megnyílik egy dimenzió kapu és átviszi egy másik dimenzióba ahol(mint a filmben) Mardekáros, az apja él, És Harryék utálják. De sikerül Harryéket meggyõzni hogy másik dimenzióbol van, ugyan is, Hermione, kiakarta venni a dimenzióutazásos könyvet, csak másiokat választott. Kiderül hogy a könyv Pitonnál van, el is mennek érte, de a cetli nincs benne. És innen megkezdõdnek a kalandok:szerelem,akció, minden ami kell😊.

mama2
Jelentem, ma 10:59-kor, kiolvastam az utolsó Harry Potter kötetet😊.

mama2
Szerintem nagyon jó😊. Hajrá, várjuk😊.

De, annak az eleje 😊 Kicsit leszólták, csakhogy a történettel vmiért nem foglalkoztak. Sztük tele van helyesírási hibával. (Mondjuk használtam helyesírás ellenõrzõt.... plusz mindig átfutom az oldalakat többször is)
brodix

A remény jó dolog, talán a legjobb. És a jó dolgok nem halnak meg, miként a rosszak sem élnek örökké.

bubu13
Azért a 7. könyvrQl is lehetne beszélni szerintem.Olvastam a kelózfordítást és nagyon tetszett + most elolvasom rendesen is.

EEE 1899

Oké, thx a lelkesedést 😊
mama2
Fúúúúúú... Majd küld el ha kész vagy vele😄.

Jah, és kb 300 oldalasra tervezem. Minimum 270. De ezt A4-es lapméretben, és 12-es betûméretben kell érteni.
Jah, de mielõtt esetleg elküldöm vmi kiadónak, elolvastatom majd pár emberrel 😊 Avenum a címe, jelenleg a 137. oldalon tartok. 2006. májusában kezdtem, úgyhogy ehhez képest azért nem haladok olyan szuperül (ott van ugyebár a tanulás mellette :S). 16 évesen kezdtem, most vok 18. Talán érettségi elõtt, 19 évesen még végzek vele. Úgy számoltam ki, de ez még simán változhat, elvégre egy regény menetét elõre nem lehet pontosan meghatározni. De már mindent kitaláltam, éppen ezért remélem, hogy semmilyen történetbeli logikai hibát nem követek majd el. Az eléggé rátenné a bélyegét. A történetérõl igazán nem lehet beszélni, mert ha röviden leírom, azt mindig vmi magyarázattal kéne kiegészíteni, és ennyibõl az egész regényt bemásolhatnám ide 😛 Lényeg, hogy alapjában véve egy hagyományos (de saját lényekkel is kiegészített) fantasy világban játszódik, és a történet 4 isteni eredetû, õsi oszlop körül forog. A Négy Oszlop tartja egyensúlyban a világot, és ha megsemmisül, akkor azt ellepik a gonoszok... A "gonosz" pedig valóban a nevük. Ez egy faj, az Avenummal párhuzamosan élõ világ szörnyei. Aztán feltûnik még 4 medál, 3 kõtábla, 2 hõs, 1 ember, aki gonosz lesz, egy félisten, egy álmától megtébolyult király, egy fõtanácsos, stb. Amúgy elkészült már egy térkép is a világról, meg egy õsi avenumi abc. (Rajzolni is szeretek, szóval gondoltam kell pár illusztráció, térkép, stb...) Ja, tulajdonképpen az egész történet a 2 hõs nagy utazása. Öhm, és a köztük kialakuló szerelem. Közben pedig végig kitekintést kap az olvasó a többi szereplõ történetébe. Apró dióhéjban ennyi. Hm, ez inkább napraforgómag-héj 😛
Oszt. társam is ír 1et 😊 bár eddig 1 fejezet van neki kész kb és qva sok térkép + rajz

mama2
Knyvet írsz? Hol tartasz? Mikor jelenik meg? Mi a címe? Miröl szól? Amúgy majdnem kiolvastam az utolsó kötetet😄. 30. fejezetnél tartok(Piton futás) Már kevesebb mint 200 oldal van hátra😄. Ma még kiolvasom az fix.

Bandew
Persze simán! A Gyûrûk Ura irodalmilag nem egy kiemelkedõ alkotás. Ez egy elég nagy tévhit. Persze nem is rossz! A Gyûrûk Urában viszont sokkal több van, mint történet, világ, vagy elbeszélés. Ez egy megfoghatatlan valami, amit nem is nagyon lehet szavakkal leírni. A "mese" vagy a "hangulat" a legjellemzõbbek rá, de ez sem helyes. És ezt a valamit a Gyûrûk Ura kivételével még egy könyvben sem tapasztaltam!
Irodalmi tekintetben, történetben, csavarokban és egyéb hozzávalok terén simán túl lehet szárnyalni a Gyûrûk Urát, de ezt a valamit nagyon nehéz lehet létrehozni.
No persze az is lehet, hogy ezt az egészet csak én érzem így és mások most döbbenten olvassák soraimat, hogy "Mi a fenérõ beszél ez?", de úgy gondolom, ha én érzem ezt, akkor az már valamilyen formában már "van".
Egyébként én nagyon kíváncsi lennék a regényedre! Remélem egyszer elkészül és lesz rá lehetõségem, hogy elolvassam.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Nincs annak olyan nagy háttértöténete... Mondjuk az FR világát tényleg több ember rakta össze. Ott egy pont 😄 De azt hiszem merhetem azt állítani, hogy a készülõ könyvem világának elég gazdag háttere van. Csak az nyilván egyáltálan nincs olyan jó stílusban, vagy nyelvhelyességben megírva, mint egy profi író által írt könyv. Félre ne értsetek, nem tartom magam nagy írónak, (sõt!!!) de Avenum (a regényem) világa már évek óta érlelõdött a fejemben. És mindig is úgy tartottam, hogy hülyeség a mai fantasy mûveket folyton a Gyûrûk Urához hasonlítani. Hogy az mennyivel jobb, stb... Közös mitológiában is lehet eltérõ mûveket alkotni. És simán lehet jobb fantasy-t írni a Gyûrûk Uránál.
Na, most vettem meg az utolsó HP részt 😛 Eddig nem volt pénzem rá... De nem volt probléma, mert már olvastam angolul a nyáron.
Bandew
Hát nem tudom...
Én próbálkoztam pár FR könyvvel, de nem igazán jött be. Alap esetben nem nagyon szeretem a fantasyt, a GYU egy nagy kivétel.
Viszont én nem tudok olyan mûrõl, ami részletesebb háttértörténettel rendelkezik, mint a GYU. Az, hogy több ember összeépített valamit, azért egészen más tészta.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Bandew
Az még oké, hogy akik csak a filmet látták minek mennek oda, de akinek jobban tetszik a GYU, az még szeretheti a Pottert. Egyébként meg nem mindegy kinek mi tetszik jobban?

Csak ezeket olvassátok?? Ezek közül csak a Gyûrûk Ura fantasy, az is inkább csak egy kezdõ löket a fantasy-nak. Azzal tette le Tolkien az "alapkövet"... De azóta már számos részletesebben felépített világ született, részletesebb történetekkel. A Narnia, HP, stb tini/gyerek regény meg teljesen más világ. Nem is igazán fantasy. Olvassatok Forgotten Realms-t is! Vagy Dragonlance-t, stb... (Csak Cherubion könyveket ne, azoktól néha hányni is tudnék)