32214
Maya
  • potyek
    tedd ki vhova, letöltöm , megnézem mi lehet a gáz
  • Lekonel
    Persze h nem:))
    Monjuk ilyen szombat 4 től este 8 ig:)
  • Lekonel
    Srácok semmit nem használ amit mondtatok...mi a*** lehet?:(
  • Phoenix007
    Potyek: én ezt abszolút hobbi szinten gondoltam. Én valahogy úgy vagyok vele, hogy elkedek valami modellt, mert esetleg van valami ötletem, de mire azt magamtól véghezviszem, addig hatszor megunom. Ha egyáltalán meg tudom csinálni... Aztán ha többen állunk neki, akkor azért csak haladósabb a dolog. Semmi referencia, meg ehhez hasonló nem járt a fejemben, én már nem ebből akarok megélni, csakcsupán kedvtelésből. És persze nem az Exigo 2 intróját akarnánk megcsinálni, hanem valami kisebb projectet észerű kereteken belül. És igaz, hogy van azért itt egy-két tapasztaltabb amberke is, de úgy egyébként biztos mindenki tudna mit tanulni a többiektől. Na csak egy ötlet volt.

Lekonel: bocsi, én ilyeneket nem kalkulálok bele, hogy iskola, meg nyáriszünet, meg egyebek ... kicsit már elszoktam tőle. De a hétvége azért nem olyan gázos. Vagy igen?
  • Lekonel
    Ember...mi van jövőhéten??? Újabb nyári szünet?:DD
    Meeting mehet..gépek nélkül sztem:D
  • potyek
    hát nekem ezekröl az önszervezö dolgokrol megvan a véleményem. Ifju duhaj koromben én is benne voltam mindenbe, csináljuk fullos játékot, , eladjuk kiadonak, nagy pénz, bla, bla , csináljunk animot, tök jo referencia, annyi melonk lesz, nem gyözzük bla, bla. sajnos ez egy ördögi kör, pénz nélkül senki nem fog lelkiismeretesen végig melozni, elkezditek pl 10 en, pár ember kihullik pár héten belül, hiába csináljátok jol, elveszi a ti kedveteket is. Profi ember nem fog beszállni, inkább olyat keres ahol van pénz, vagy olyanba száll be, ahol csak profik vannak és maguknak meloznak, tudják mit akarnak, és azt hogy kell megvalositani, öket nem kell biztatni, rugdalni, hogy melozzon, csak ehhez kell olyan anyagi háttér, hogy napi 6-8-10 orában csak ezt csinálja valaki,és tudja fizetni a dolgait ugy hogy fizut nem kap, napi 1-2-3 ora ehhez nagyon kevés.Vannak ellenpéldák is, pár külföldi profi studio is igy kezdte valahogy, szoval ez csak az én véleményem a nem kevés ilyen irányu tapasztalat után. Igy hirtelen :O)
  • Phoenix007
    Hínnye emberek ... elkezdtem nézni a "Modeling for animation"-t, még csak egy negyed órája ültem neki, de már zsibbad az agyam ... (A csávónak enyhe orrhangja van, és úgy hadar, mint Geszti, amikor jó formában van...)

Fórumtalival mi a helyzet? Jövő hét végére egy full-extrás meetinget összedobhatnánk. (Vagyis mindenki a hóna alá csapja a masináját, meg minden adathordozóját, amin Maya-val kapcsolatos cucc van, és egy helyre koncentrálódunk, mindenféle tutorial-videókat csereberélünk, aztán egymást buzdítva kreatívkodunk egy kicsit.) Ehhez mit szóltok?

Másik felvetés: a Design 21-en kis önszervező folyamat indult azzal a célzattal, hogy közös erővel egy kis animot összedobjanak. Ezt jómagam nem is tartanám nagy butaságnak, be is szállnék, ha egy kicsivel kevésbé lenne komolytalan a forgatókönyv, meg nem lenne eleve adott a probléma, hogy mindenki más programmal dolgozik. Szóval kéne valamit alkotni közösen, és erre nem is lenne jobb alkalom a fent említett full-extrás fórum-meetingnél. Már legalábbis ahhoz, hogy elkezdjük.

Vélemények, reakciók, hozzászólások?
  • potyek
    edit poligons/normals/soten harden és azon belül állitsd all hard ra, az elméletileg javitja
  • Lekonel
    http://leko.srv.hu/Cleanup.JPG
    Most ez a gondom!
  • Falabu #8481
    Amitől leginkább parázok az a renderelés lesz, bár nem holnap kell majd, de ha kell, akkor a gépemen(950Mhz, 382 SDRAM) necces lesz a dolog!
  • Falabu #8480
    Haladtam a fejjel! Képet nemakarok beszúrni mert idétlenül néz ki hogy másodpercenként benyomok egy képet! Szóval a link!

A LINK
  • Falabu #8479
    Akkor itt egy low-poly változata a számnak. Én nemtom mit csináltam rossuzl de valami biztosan, mert még soha nem csináltam szájat..:)!

Itt a szám
  • potyek
    a clean up nál az options on belül az others nél csak a nonmanifold legyen bekapcsolva és azon belül a normals and geometry.A general nál a construction history az asszem alapbol be van, azt ugy lehet hagyni.
    A bolean elött amugy tudod háromszögelni azt a facet, amit utána elront?
  • mookid
    őő Falabu/Mayday a minőséggel nincs gond, csak én a low-poly változatról szerettem volna wire-t látni. ezt elfelejtettem írni, bocs. amúgy tuti az lesz a gond, hogy nem dolgoztad ott ki eléggé, nem elég csak jól széthúzni, hanem sok edge-nek kell a száj sakra felé tömörülni, így elkerülhető a renderekben amúgy eléggé szokásos harcsaszáj :)
  • Lekonel
    Ugyan az a gond amugy csinaltam mindent lehet h beallitasok xarok:)
  • Lekonel
    clean up nak mien legyen a beallitasa?
  • Falabu #8474
    Ittvan a szajrol egy kép. Bocs a minőségért!

Szaj-Wire
  • Lekonel
    köszi
  • mookid
    szia!
    nyomj egy wire-t, esetleg a szájra ráközelítve, majd megpróbálom normálisan elmagyarázni, hogy én hogy szoktam :)
  • Falabu #8471
    Hello!

Nahh haladtam a fejemmel mostmár kezd normálisabb alakot felvenni a tegnapihoz képest:)! Csak a szájjal vannak problémáim, esetleg néhány 5letet, hogy hogyan csináljam meg, mert ez így eléggé nevetséges...

És a képek:

• Davidka
    hehe :)))))
    ennek tudatában nem szívesen futnék össze veled :DDDDD
  • Phoenix007
    Falabu: nagyon ádáz külseje van a modellednek! Egyre jobban hasonlít rám ... pedig mi még nem is találkoztunk ...
  • Falabu #8468
    Hello!
    Nahh haladtam egy kicsit a képpel. Megvan a szája amin még dolgozni kell! A fej alakját változtattam meg még!

Így áll:

• potyek
    hello
    olyat probálj meg, hogy ugy nyomj cleanup ot, hogy a nonmanifold geometri legyen csak bekacsolva, utána merge vertex és merge multiple edge, nekem ezek szoktak segiteni, ha ez sem, akkor a triangulate, az kijavtija a maya bolean os hibáit
  • Lekonel
    Srácok helpeljetek pls!:))
    http://leko.srv.hu/elott1.JPG
    http://leko.srv.hu/utana1.JPG
    Nah ezt csinálja mikor booleans- differencet nyomok rá...a merge léseket már nyomtam rajta.
  • Penatesz
    Igen,gyakorlatilag ez az elso komolyabb melom polyban mert idaig csak a NURBS buvoleteben eltem.Ezert volt jo,hogy segitett Peet,Oryon es Deko,mert a box modelinghez nekem idaig lovesem se volt.(Prividre megy a valasz)

Falabu: el is felejtettem irni.Kiralyak a tuskeid.

Oryon:
  • szkoryon
    Szépen alakul!
    És tényleg félelmetes lesz :P
  • szkoryon
    Szívesen ittam meg a tonic-ot és adtam a képhez a kék tollam és poharam :P

E két dolgon kívül minden más Penatesz műve, még a taknyos zsepi is :))))))))))
  • Penatesz
    Figyelj Falabu,ne tegyel be ekkora kepet,mert teljesen szetzilalod az oldalt es azok akik nem ADSL-rol hanem telefonos modemrol hivjak be az oldalt,azok nem fogjak tudni behivni a dolgokat.Inkabb linkeld be oket,mint en is tettem,vagy tedd megkisebbre a kepeidet (640x480-nal ne nagyobbra)
  • Penatesz
    Kulon szeretnek koszonetet mondani Oryonnak,aki tollaval emelte kepem fenyet (bal oldal lap alja) illetve pohara,melyet szinten a rendelkezesemre bocsatott,miutan megitta tonicjat.
  • Falabu #8460
    Nahh ma már utoljára jelentkezem! Megint újabb írás és újabb kép! Most a szemeket fomáltam meg, remélem eléggé félelmetes , mert olyanra szánom! nahh mostmár énis befogom a kezem és nemírok tovább , mert kcsiit idegesítő lehetek ! Azért várom a kritikákat, meg minden egyebet, jöhet! Legalább tanulok belőlük!

És a kéééép:

• szkoryon
    Nincs mit! Szívesen adtam át azt a csekély tudásom :P
    Jó tanítvány vagy!
    Ha kell még segíteni, szólj!!!
  • Falabu #8458
    Ittvan egy közelebbi kép is!

• Mayer
    Jaj penatesz. Akartam írni és elfelejtettem :(. Marha jó lett a mobilod. A kompozitált kép igazán jó lett. Vannak még hibái, de nygon jó. Hajrá, és fejezd be minnál előbb. Sok siket hozzá.
  • Falabu #8456
    HEllo!
    Megint én! Nahh megfogadtam és újítottam a fejen:)!

A kép:

Végig akarom tenni a fejtetőt ilyen szarvakkal! Eddig hogynéznek ki a kis szarvacskák? Javaslat, 5let, kritika!:)
  • Lekonel
    Penatesz telleg nagyon jo lett:)
    Ez polygon?
    Mostmár én is neki látok az 7 szentség:)
  • Mayer
    Akarom írni NURBS :) (nem többesszám :))
  • Mayer
    Jólvan. Tanulni tanulni tanulni :). Én is azt csinálom, csak én most a matek házival haverkodom :) A fej meg jó lesz, de szerintem ne ugyan azt csináld. Én az összes tutort végigcsináltam belőle, miliméterre pontosan ugyan azt, ezért tapasztalatból mondom, hogy nézd a technikát, és tök más arcformát csinálj belőle. Nincs értelme ugyan azt csinálni. De mint már mondtam én az összeset végigcsináltam szóval csak utólag okoskodom, mert én is így csináltam :). Sok sikert és NURB-sre neked is felhívnám a figyelmedet. Legalább annyit amennyi a könyvben van. Csak a rálátás kedvéért.

Sok sikert a továbbiakban.
    Mayer
  • Falabu #8452
    jaja! Csak kicsit másképp alakítom.
  • Penatesz
    Maya a 3D vilaga 7.fejezet?