Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Peetmaya
Magoo nekem nagyon tetszett, a modelljeid nagyon igényesek, és kultúráltan össze volt rakva ez a kis demo anyag. Csak hogy egy picit azért kötekedjek is, az organikus modellezés egyelõre nem az erõsséged, de a mechanikus tárgyak, fõleg az idõgép és a kapcsolat címû filmbõl az a szerkezet nagyon elnyerte a tetszésemet! Csak így tovább!😊

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Magoo
Majd arra is sor kerül 😊
Egyébként múltkor összedobtam egy elég gyengus bemutatót az eddigi félkész, és kész anyagaimból...mint mondtam nagyon bénán sikerült, ezért gondolom sokaknak nem fog tetszeni, de azért akit érdekel az letöltheti.
DemoV1
60MB-os rar, benne egy 154MB-os mov 😊
Ez ilyen félig slideshow, félig anim dolog, lényegében 1 normális jelenet van benne, és azon is dolgozhattam volna még, de az idõ egy rohadt dolog 😄

youth
Ez nagyon cool!

Ha már ilyen jól sikerült, nem rakod be valami környezetbe? Eseteg képre kompozitálni...

Youth

Magoo
hát nem látom a légifarkas képét így ide teszem a linket a kisképhez, ha már egyszer felraktam 😊
Airwolf_mini

Magoo
Gondoltam mivel régen jelentkeztem erre fele, feldobok egy képet egy régi modellemrõl, új köntösben. Végülis, annyiban új hogy MR-el rendereltem 😊 Szegénykének csak belseje nincs, de ha minden igaz, külsõleg fullra megegyezik az igazival 😊 íme:

Aztán a képtáramban még frissült néhány kép. Lett a KITT-rõl is MR kép, bár ott még a modellel is bajok vannak 😞 Úgy volt hogy találkozom Ágoston Lacival hogy nyomassak sok ref képet KITT-rõl, de baxik eljönni hozzám, pedig egy igazi Amcsi autó találkára hívtam meg a mi kis tóparti városkánkba 😊 na mindegy. tehát van új kép KITT-rõl, a Légifarkasról, a Kapcsolat gépérõl, és a WishperCraft-rõl.
Magoo képtára
Most a Godzillán dolgozok (amcsi verzión) Eléggé pepecs meló 😊 a teste modellezés szintjén nagyjából megvan...de még módosul. Fogak, karmok megvannak. a tüskéket mostanábna nyomatom a hátára...idáig 120 db tüske van és mindegyik különbözõ 😄 Godzilláról csak késõbb mutatok képet. Azt még elmondom hogy, ha kész a Godzilla, akkor egy kicsit nagy falatba harapok...méghozzá Atlantis-t akarom megcsinálni 😊 a csillagkapu verziósat 😊
Na mostmár befogom a szám 😊

deko
ez jó😊
Megy is az F1-be izibe😊
Ha van még ilyen, nyomasd!

deko --- az élet értelme: 42 ---

Peetmaya
expressiont kell írni a a színcsatornára...

gyraph
THX!<#vigyor2>

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

youth
Hali!

Mit akarsz? Ez tök jó!!! <#eljen>

Youth

gyraph
Igen, tudom fenyszoro remes megaztan ablaktorlo is kene 😊...felni az alu probal lenni, de majd ranezek meg. Vegulis meg majd finomitok rajta es be is kompozitalom valahova...aztan majd uj render remelem jobb lesz. Koszi!

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

fle go
Nem rossz ez a kis kocsi! En egy kicsit sotetnek talalom a rendert, meg a felnik materialjaval kezdenek valamit es talan meg az elso fenyszorokkal, kulomben tok popec a jargany, gratula!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

gyraph
Regen jartam erre, es hat Youth-nak is megigertem, hogy beteszem majd. Millio hiba van benne tudom, de 1elore ennyit tudok 😊. Mar nincs kedvem ezzel tovabb foglalkozni...pedig lehet, hogy kene. POLY.SUBD...

hiftu
Lehet, csak a mental rayes anyagokat nem lehet elérni, ha nincs bekapcsolva.

Hm, enélkül nem is lehet mental ray-el renderelni, nemde? Legalábbis nekem ezt eleve be kellett kapcsolni hozzá...

\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"

fények idõzítsére tud valako mondani nekem valamit?
mondjuk van egy "lámpa" ami megadott idõnként váltogatja a szinét! Ha lenne valami ötlet az szívesen venném

hiftu
Nézzem az sss tutorialt a maya3d-rõl. Amibe rögtön beleütköztem, hogy nekem
a hypershade-ben create paneljében nincs "create mental ray Nodes".
(Körbenéztem és megtaláltam a megoldást.)
Szóval:

? Miért nincs create mental ray Nodes a Hypershadeben, pedig a Mental ray már integrálva van az én verzióba.

! Menj el a Window->Settings/Preferences->Plug-in manager-be.
Ott keresd meg a Mayatomr.mll-t ezt állitsd be loaded-re. Ha többé nem akarsz
vele kinlodni, akkor pedig az auto load-ot is. Egy refresh-t nyomj a biztonság
kedvéért.

Uff. Örültem, hogy segithettem magamnak. 😊) (skizo rulez.)

A megvilágítást elbasztam, de mint mondtam még bõven nem végleges, ja és persze háttér sincsen még! Csinálgatom ahogy idõm engedi!

hiftu
Nekem túl sötét a kép. A fû meg világít, mintha csernobili import lenne.
(Vagy direkt ilyen kontrasztos?)

lesko.atw.hu/beta2.jpg mivel belinkelni nem sikerült!

Na itt egy kép a szökõkutamról, ide kellene az a bizonyos folyóvíz!

A fû a rosszul beállított megvilágítás miatt lett ilyen!

oryon
Alakul.
Egyebet még túl korai lenne mondani.

Wire-öket (low poly-sat, ne smooth-oltat) el ne felejts belinkelni...plz!
Köszi 😊

Oryon

nohát csak nekem nem sikerült... 😞 vagyis hiába softmodoltam én nem éreztem semmi gyorsulást...

\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"

Magnificat
Ja ma már sikerült softmoddolnom a karimat is FireGL T2-re 😄

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Magnificat
De 😄😄😄 Már csináltam emberi fejet is, de az nem lett valami jó... Mellesleg heggesztjük a játékunkat, és ahhoz is csináltam dolgokat, csak most a csapat többi tagjának kötprogikat kell csinálni... Én meg addig kihaszbálom az alkalmat, és csinálom ezt... Kicsit kezdtem besokallni a sci-fi-tõl mostanában, mert a progi az lesz 😄
Szóval ez most csak egy kis kitérõ... De ez is olyan, hogy csinálom, amikor mást nem kell 😄

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Te aztán nem szakadsz le az autós témáról 😉

Magnificat
Sziasztok... Csinálgatom a kocsimat... Eddig milyen?

Másik nézet
harmadik nézet

A felületek még puklisak, de még javulnak :d

Úgy látom, megint bénázok és egy plugint sem tudok instalálni, pontosabban használni! Szóval továbbra is help, vizet akarnak a halacskák.

fle go
koszi valasz ment.

Youth neked is valaszoltam. Tegnap lehet hogy kerestel MSN-en de nem voltam gep kozelben.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Bazeg az a relflow olyan mint ha élne😄😄D

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Peetmaya
nézz utána annak a két pluginnek amit említettem.
Glu 3D
Real Flow 3

Nem nagyon tudunk így látatlanban mi sem többet mondani. Keress rá a problémára google-ön, nekem is kidobott jópár oldalt. Ha két gépen is kipróbáltad akkor valszeg nem lehet memória probléma, amit többen említenek a külföldi fórumokon. Nekem mindenesetre gyanús, hogy a program indításánál nem kéri a licenszet, szóval vagy rossz release-ed van (vegyél újat 😊), vagy már korábban egyszer telepítetted a programot, vagy ilyesmi...

morfium
üdv

privi ment
Köszönöm, ezzel már elég szépen néz ki! Még egy kérdés, hogyan tudnék vizet folyatni mondjuk egy lépcsõn? Pontosabban egy lépcsõ jellegû valamin! Erre nem találtam még megoldást,, pedig igen jó lenne! Köszi elõre is!

Peetmaya
Lesko a legegyszerûbb víz shader az, ha fogsz egy blinn materialt, kicsire veszed az eccentricity-t, fellövöd a speculart nagyra, adsz neki 1.333-as refractiont, és a reflectiont lehúzod úgy 20-30% körülire.
ja és persze adsz neki egy nagy áttetszõséget

ok szal megállt a tudomány?Senki semmit nem tud errõ la jelenségrõl?Ha ennyi akkor köszi az eddigit is.
Egy robot kar lesz😊 Az a csuklo része...ennyi😄

youth
Nemtudom melyik e-mailod használod most, úgyhogy írtam privátot...

Youth

Idõközben rájöttem néhány dologra, mint például milyen hasznos a Mayában az F1 gomb. Egészen kultúráltan elmagyarézza,hogy mi mire jó és, hogy hogyan használd! Egyébként igen, valami hasonlóra gondoltam!

youth
Bocs! Nem sok vehetõ még ki belõle... Mihez készül? Mi lesz belõle?

Youth

Srácok...modntátok ne csak a szám járjon...beraktam egy képet😄DD
Amire egy komment sem rékezett még annyi sem h "hu de xar"
Valamit mondjatk mar tanacsot mittomen😊

fle go
Rjottem...

fle go
Hat nem tudom Oregem, valamibol Te is elkezdtel tanulni, en pl konkretan mayas tutorialt szeretnek ami szajbaragos, pontosan azert hogy ismerkedjek a modszerekkel, ha mar az meg van akkor elkezdhetem magamtol is csinalni akar a figurat akar egy autot. Szoval tomoren en modszerek ellesesere hasznalnam a trutorialt hogy vajon masok hogyan gondolkodnak es hogyan alakitanak ki dolgokat, es mit hasznalnak hozza. Na mind1 ez az en velemenyem.

Egyebkent egy kerdes: Face extrude, de valahogy nem jol mukodik, vagy valamit nem jol csinalok. Kjelolom a facekat es face extrude, de ilyenkor bedob nekem a kijelolt facekra plusz facekat amikre semmi szuksegem, mit rontok el?

Peetmaya
lesko van két plugin mayahoz, az egyik a glu3d, a másik pedig egy connection egy realflow nevû programhoz, mindkettõ víz, illetve folyadék szimulációra jó. Én csak a glu3d-t próbáltam ki, de annak is csak a beta verzióját, egészen könnyûnek tûnt a használata. A víz shader készítésrõl szeretnél elsõ ízben több infót megtudni?

Sziasztok! Tudna valaki segíteni víz elkészítésében? Ha igen kérem szóljon. Jó lenne ha folyna is az a víz, de úgy érzem ennél a feladatnál kissé elvéreztem! Elõre is köszi mindenkinek!

Magnificat
én újratettem a gépem, és megoldódott 😄

ok skacok nem warezolni szeretnék,azon már túlléptem sztem nem az a baj.Kipróbáltam még 3-4 módon a dolgokat,és ugyanaz a bajom.Aranyos kis maya ablak nagy ! jellel és Fatal Error.Attempting to save in C:/DOCUME~1/nevem/LOCALS~1/Temp/nevem.20050424.1717.ma ennyi van az ablakba írva.Volt már valakinek valaha ilyenje?
youth
Minek az neked? Az egy trágya... Akkor már inkább a mesmer.com -on a Character Modeling for Animation, igaz XSI-s de modellezés tökmindegy hol megy... szinte csak a split toolt használja. De szerintem inkább kezd el magadtól modelelzni a karaktered... Rájöttem hogy modellezést nem lehet oktató filmekbõl megtanulni, max a toolokat amiket használ, vagy egy-két gyorsítás de semmi több :/

Youth

fle go
Szoval Gnomon Humanoid modeling DVD senkinek...szomorú vagyok naon!<#szomoru1>

A shaderek csak ugy vannak joforman😊
nem ilyen buzikék lesz nem kell félni😛

Ja bocs😄