Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

fle go
A motorháztetõn lévõ törés lehetséges hogy túlzottan határozott, azon majd finomítok még, a lámpánál meg hát nem tudom lehet ebbõl a szögbõl szerencsétlenül néz ki, de majd annak is utána nézek.
Maga a motorháztetõ, lehet hogy bele lehet kötni de a blueprint szerint igy van, minden részletre probálok nagyon odafigyelni, az oldalán húzódó, törés pedig a tutorialban is konkrétan ki van hangsúlyozva. Most hogy felhívtátok a figyelmem, valami miatt tényleg úgy fest az ajtók felett húzódó oszlop mintha meg lenne csavarodva. Javítás 5-6 nap múlva😊 Most szabadságolok pár napot<#integet2>

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Penatesz
Vagy nem is... inkább hullámzik. <#wilting>

Penatesz

Penatesz
A féynszórónál még mindíg nem rendezted a vertexeket, az elülsõ és oldalsó szélvédõ között meg olyan a hatás, mintha csavarodna a karosszéria

Penatesz

Magoo
nem túl élesek azok a törések? nem nagyon láttam ilyet ennél az autónál...
mind a kereknél, mind a tetõnél lévõ oldalsó vonal. és ezt se vedd tolakodásnak, de sztem a motorház sem egybõl az autó szélétõl kezdõdik 😊 tehát néhány centével beljebb. de jó lesz ez! hajrá 😉

fle go
Tul sok valtozas nem tortent, de ez mar majdnem a vegleges forma, persze hianyzik meg nehany kiegeszito. Meg subd-ben nem tudtam letukrozni a darabokat azert van csak felkep😊)

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Peetmaya
Deko csatlakozom a többiekhez, tényleg nagyon igényes modell. Tudnál a mûszerfalról egy közelebbi képet mutatni? Meg ha már itt tartunk, kívülrõl is...
😊

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Penatesz
Szerintem sima poly, méghozzá box modeling technikával. <#vigyor>

Penatesz

amatõr szemeimnek mintha subd-nak tûnne 😊

\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"

fle go
Deko egyebkent az autod poly, nurbs, subd?

fle go
Ez tenyleg nagyon szep munka, javaslom hogy fejezd be.

ja és dobj más képeket errõl pls!
naggyon durva

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Deko...fejet hajtok elõtted!😊
Hihetetlen szerintem😊
Más dimenzió😄

Penatesz
Mármint tudatosan kerüli, vagy nem keresi, ahogy jobban tetszik.

Penatesz

Penatesz
Na most meglepõdtem. Mert míg másoknak van kötõdésük az autókhoz, úgy alkotnak nagyot az nem lep meg, de az, hogy te, aki szerintem tudatosan nem kerüli az autós témákat ilyen pöpec járgányt csináljon, ennyire aprólékos belsõ kialakítással... Le a kalappal

Penatesz

youth
Nagyon baba! <#puszis>

Youth

deko
na jólvan, csak hogy én is színesítsem a fórumot hamár autó dömping van.
Egy befejetlen modellem:

deko --- az élet értelme: 42 ---

Magoo
Aldaryn: a nemzet aranyának 4-5 zenéjébõl mixeltem össze a zenét 😊

fle go
Jol latod az ott meg hiba, a nagyon reszletes tologatas meg helyreigazitas meg ez utan jon.

Penatesz
Lehet, hogy csak a beállítás csalóka, de az elülsõ fényszórónál mintha még lenne pár vertex, amit helyre kellene tenni. Amúgy nagyon igényes!!!

Penatesz

fle go
Udv!
Egyenlore eddig jutottam a gepezettel, most par nap pihenes aztan megint neki latok.

Nekem is jól jönne a dolog, az én mechámhoz 😊 Szóval ha valaki tud valami jó dolgot, ossza meg valünk 😉

\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"

Aldaryn
Nagyon frankó. 😊 A zenék honnan?

per aspera ad astra

Srácok!
Valami jo kis texturát kéne csinálnom a robotomnak...van valami ötlet?😊
Picit rozsdás fílingre gondoltam, ahhoz kéne valami help vagy tutot😊

Magoo
Na sikerült. 😊 154 MB-ból lett 29 MB avi 😄 ezt is betömörítettem hogy ne változzon a link, akinek eddig nagynak tünt, az most már kisméretben ÉS jobb minõségben letöltheti 😊
Magoo_Demo_v1

Magoo
használnám ha nem anyázna 😄 na mindegy 😊 megoldom valahog... 😊
Szóval nincs senkinek meg az a 3 fluid-os dvd és/vagy az a néhány épület modellezõ dvd a gnomontól? 😊

deko
ilyen tömörítéshez használd ezt:

http://www.mindentudas.hu/szoftverbazis/multimedia/video/szerkeszto/drdivx.html

deko --- az élet értelme: 42 ---

Magoo
ya és persze gnomon termékrõl van szó 😊

Magoo
nem szokásom ilyet kérdezni, pláne nem itt 😊 de azért megkérdezem...
a 3 új Maya Fluid Effects DVD-t honnan lehetne...hm.... 😊....tudjátok 😊 Nagyon ütõs kis dvd-k, és sokat lehet tanulni belõlek sztem 😊 antidotot végigböngésztem de nuku...más forrás? 😊

Flego: Gondoltam hogy azt a tutort használod. 😊 Nekem is megvan és egy kicsit furcsállodtam hogy tényleg legrakja a görbéket, és elkezd polyban modellezni. Szerintem ez az autó van olyan szép hogy NURBS-ban készítsék. A minap láttam egyet itt Debrecenben, nagyon ott volt.

Magoo
Penatesz! amúgy a méreten én is megdöbbentem 😄 csak nem tudtam jobban kódolni a quicktime-ot. még a hangot sem hagyta mp3-ba tömöríteni alá :-/ más elfoghadható formátum meg nem sûrûn akadt. lehetett volna divx is de az meg idõnként szétesik, a bitrátától függetlenül idõrõl idõre 😊

Magoo
ennél nem kell erõteljesebb 😊 majd akkor látod erõteljesebbnek ha úgy pózol mint a filmben...ilyen gugoló póz vagy micsoda...tudod te 😄 na majd akkor szebbnek néz majd ki 😄

fle go
Eleg jol nez ki! En a labait picit sovanynak talalom, valamivel eroteljesebbnek kellene lennie talan.

Magoo
Kicsit korán, de azért most tudok mutatni képet a Godzillámról 😊 Lehet nem a legtökéletesebb, de a filmbeli fotók alapján ezt tudtam összehozni 😄
Godzilla_v1
Azért mutatok most képet, mert a textúrával úgyis egy jóiedig fogok szívni...hát még a becsontozással 😊 ugynis nem ebben a béna pózban fogom tálalni 😄 Egyelõre ennyi 😊

fle go
Boba: koszi.
Mayer: rendben meg fogom probalni😊

Mayer
Ne keserítsd a szívem Flego...renderelj mayában 😉. Miért kell exportálgatni? 😊 Na jó én is azt csinálom de használjuk már MR-t mayában olyan jó az....

Megpróbálnál renderelni egyet a kedvemért? Itt egy kis segítség a shader elkészítéséhez. Szívesen megnézném mit hozol ki belõle.

www.gaborhertelendy.com

Boba
plugin managerbe bekell tölteni az obj exportert.

fle go
Mi kell mayahoz hogy ki lehessen objectbe exportalni a dolgokat?

fle go
Egy kis fejlemeny, meg hogy untassalak benneteket😊

fle go
A Digital Tutors, en ugyan kezdo vagyok (meg mindig)de hasznos dolognak talalom azt a bizonyos mankot.

Penatesz
Magoo a demod nagyon bejött, a zenei aláfestés kimondottan jól sikerült, de ilyen felbontás mellett 3,5 percnek szerintem kicsit sok a 162 Mega.

Flegos: melyik poly tutor indul ki abból, hogy Nurbs-ban csinál egy CV-görbés "mankót" a késõbbi modellhez? (Csak mert idáig egyedül Youth BMW-jénél láttam ilyet.)

Penatesz

fle go
Bocs most vettem eszre kicsit szettoltam a topicot.
Ja es ez egy mitsubishi eclipse lesz😊

fle go
Udv!
Tudom a csatolt keprol egynlore nem sok velemenyt lehet mondani.
Az elso mayas auto probalkozasom, termeszetesen egyenlore tutorial alapjan.
Ossz vissz 4 ora munka van benne eddig. Hamarosan folytatom.

Magoo
Nem gyakran használtam azt még, leginkább a sculpt tooljával játszadoztam 😊 de zseniális program 😊 textúrázni is jó vele...ha belõle megy a render 😊

Peetmaya
dispmapot sikerült festened már vele amit mayaban tudtál használni?

Magoo
Peet: igazad van 😊 illetve volt...
ugyanis azóta már Zbrush-t is jól ismerem, és már jólmegvagyok az organikusokkal is 😊 a godzillánál majd remélem látjátok...csak tartsatok kiiiiii 😄

gyraph
Koszi!<#vigyor2>....Hat igen tobbek kozott reflection is gazos, de van meg gond azon kivul is. Mindenkepp csinositok meg rajta majd.

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

ez is fasza, a reflectionnel csinalnek vmit, mert ugy nez ki hatul meg elol is mintha vmi probelema lenne a felulettel.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

fasza A HeliKopa'ter

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Peetmaya
a scripteditor kis ikonja felett van egy ikon, animation preferences (jobb alul, timeline-on). Arra katt és ott a camera beállításoknál tudod globálisan (alapbeállításként) állítani ezt az értéket.

hiftu
? Valamiért a pers cameram near clip-je 0-ra van állitva, igy nem lehet a pan,zoom, stb toolokat használni. Ha beállítom 0.1-ra akkor okés.
Csak új scene-nél visszaállítódik alap 0-ra. Hol lehet ezt menteni/beállitani?

(Hiftu aki mostanában csak szív...)