Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Peetmaya
egyet értek dekoval, meg amúgy sem warezolunk, úgyhogy privátban keress meg valakit. sorry

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

deko
a maya "szakszerû" telepítését már többször leírtam ebben a fórumban, sõt még azt is, hogy hálókártya nélkül miképp lehet feltenni. lusta vagyok újra leírni, úgyhogy némi visszalapozással megtalálható.

deko --- az élet értelme: 42 ---

hogy csináltad a licence file-t?
youth
Hol a kép komám? 😊

Youth

hiftu
Privát üzi ment. Remélem segít.

Sziasztok😊
Dobok egy képet bár még csak tesztrender, és jobban kilesz töétve kábelek rengetegével, de ad egy képet azért mégis h munkálkodom én is...bár naonn lassan😛

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Win xp-m van és megnéztem amit írtál.Én vagyok elvileg a rendszergazda szóval,ugyanott állunk.(most toltam fel egy új win-t és ugyanaz.van valami slussz poén esetleg a liszensz készítés alatt?mondom a liszensz manager nem indul be hanem a mayakezdene el töltizni.az lehet hogy megcsináltam de rosszul??
hiftu
Milyen windowod van?
Pl: win2k alatt vezérlõpult/felhsználók és jelszavak alatt tudod megnézni, hogy
az egyes felhasználóknak milyen jogosultságai vannak.
win9x-ben pedig mindenki rendszergazda, mert ott még nincs felhasználókezelés.
(ugye jól tudom?)

Juju.ilyet sem csináltam még.Rendszergazdaként csak csökkentett módban lehet bejelentkezni?mert ha igen,akkor nem megy ott a telepítés,mert installshield-re panaszkodva leáll a telepítõ.Be lehet lépni rendszergazdaként máshogy is?
Peetmaya
rendszergazdaként kell telepíteni, és utána tudod használni egyéni felhasználóként is. próbáld meg így.

Aha van.Tudjátok internet meg ilyenek😄
Van hálokártya a gépedben? Az is be tud kavarni rendesen, szerintem a maya profil nem függ össze vele, bár ki tudja :o)
igen,megcsináltam mert nem jön be a liszensz manager,hanem elkezdi tölteni a maya-t.szal nekem csak egy profilom van a windowson belül,amit megcsinált telepítésnél.a c-n vannak a dokuk.Egyébként, én egyszer megtaláltam azt a részt ahol gáz va na mentásnél.csinál mindíg egy maya-s filet minden egyes indításnál,amikre ha rányomok,szintén elindul a maya.
inz
Hmm, volt valami hasonló probléma itt korábban, asszem még 4.5mayával. Akkor ha jól emlékszem nem a C:-n volt a MyDocuments és azért nem tudott mit kezdeni maya indulásnál.. vagy valami iesmi 😊
- flexlm lincenset is megcsináltad?

x

Igen, az ideiglenes telepítõfájlokat próbálja kibontani az adott felhasználói fiókhoz tartozó temp könyvtárba, illetve a Maya felhasználói beállításaihoz pár könyvtárat a dokumentumokba. Ha nem rendszergazdaként vagy bejelentkezve, lehet nem engedi oda rakni ezeket a fájlokat ahova kellene. De úgy veszem ki (mivel nem érted mirõl beszéltem :😊), hogy nálad csak rendszergazdai fiók van, szóval akkor passz...

\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"

Viszont azt látom hogy te 6.5-t használsz.az enyémet,átvittem egy cimbihez,és nála is ugyanez volt.Én megpróbáltam a 6-ot is és szintén ugyanez.a dokumentumjaimba akar valamit menteni,csak beáll közben.
Igen,van még 10 giga helyem.Ezt a teljes hozzáféréses dolgot,nem nagyon értem.lehet máshogy is?
Biztos olyan felhasználóként akarod telepíteni, aminek teljes hozzáférése van a c meghajtóhoz? Továbbá van elég helyed ezen a meghajtón az ideiglenes fájloknak? (300MB-600MB, nemtom hányszor tömöríti ki magát)

\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"

Sziasztok.Szóval én maxos vagyok,de most ki szeretném próbálni a maya-t is.(ne küldjetek el a vérbe ha hülyeséget kérdezek ,nem értek a maya hoz)és az a problémám hogy nem indul el.fatal errorozik amikor töltõdik be.fatal error attempting to save in C: satöbbi satöbbi.Lehetséges hogy ez azért van mert nem telljesen tiszta a maya amim van?Ha esetleg tudna valaki erre megoldást és elmondaná akkor nagyon megköszönném.Jah egyébként maya 6 és 6.5 nél is ez van.hali
Peetmaya
kedves Bart, nemrég indult be a fórum portálja, látogass el a Maya 3D -ra! Ugyan tartalommal még nincs feltöltve, és még nincs kész teljesen, de már van fenn pár dolog, nézz szét.

eleg reg neztem be igy nem tudom mi a helyzet most egy eve felmerult tarhely
kerdesevel hogy egyaltalan letezik e vagy nem . en mindenesetre nyitanek egyet
tiz husz giga kozt ami persze nem tul nagy de fol lehetne ra tenni egy ket tutort ,texturat meg egyebb okossagot ami jol jon a mayahoz . persze ha rajtam kivul van kedve valakinek fol meg le tolteni mert csak igy latom ertelmet .tehat
varom a jelentkezoket
fle go
Meg egy kerdes😊 a Humanoid Modeling DVD nincs meg valakinek?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

fle go
ertem, koszi

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

oryon
Az kimaradt, hogy amit beszúrtam és nem linkeltem az MR 😛

Oryon

oryon
Sziasztok!

Youth: a kérdésedre itt az én válaszom:
Hasonlóan oldottam meg mint Lekonelnek készült sodort huzalokat...
Itt a profil egy csillag és a végén bend-el hajlítottam egy kör formára.
/sajna két helyen benne is van a törés.../

Úgyan ez a maya objekt Vray dohogás alatt: Powered by Vray

Oryon

Spec. talihely. Ismeritek?Titanic

inz
csõ
sajna az a tutorial is a "semmi extra" kategóriába tartozik -mint a legtöbb A|W tutorial-, de meg tudom osztani esetleg DC++on.. tárhelyem nincs akkora :I

/semmi extra = majlya helpben több info, érthetõbben (szerintem)/

x

fle go
Udv, meg van ez valakinek es valami modon hozzajuthatnek?
non organic surface modeling

Aldaryn
Ez a kép a VRay Standalone változatának core gyorsaságát bemutató demó-val készült:

A renderidõ ekkora méretben 5mp! 😊 Kisebb méretben, kevesebb ambient occlusion mintával mondhatni realtime.
Ez a maximum, amit a rendszer egyelõre tud. Egyelõre az 1.5-ös VRay fejlesztésére koncentrálnak. Azonban magát a renderelõt nem MAX "alatt" fejlesztik, elsõ fázisban az egész egy független mûködõ program, s csak második lépésben kerül a MAX pluginbe.

per aspera ad astra

Aldaryn
Lesz. Sõt, van is, csak még nagyon beta, csak pár core funkció van benne, azonban ezt a képet, amit Oryon renderelt, már le lehetne vele számoltatni.

per aspera ad astra

hiftu
Ez itt a baj:
Fény, render: max/vray

Követeljük a vray-t a Mayába is!!! Gyûjtsünk aláírást! Petició, meg minden!! 😊

Penatesz
Oryon nem gyorsabb úgy, hogy a pivottodat úgy helyezet el, hogy az a képzeletben lerakott 5 karika közepén helyezkedjen el,és a 2-es lépést csak a 8-as lépést követõen végzed el? (magyarán csak egy szálat kell megcsavarnod)
De a tutoriálod zseniális, úgyhogy tedd fel maya3d-re is.

Penatesz

oryon
Éjjeles, értelmetlen tesztrender...

Modell: maya
Fény, render: max/vray

Oryon

youth
Ez fasza!

Youth

oryon
Lekonel keresett meg, hogy hogyan lehet sodort kábelköteget készíteni.

Egy röpke nurbs-tutoriált raktam össze, gondoltam hátha mást is érdekel:

E fázisokkat tartalmazó kép alapján gyûjtöttem össze a lépéseket (innen nézve balról indulok):
1: leraksz egy Nurbs circle-t és egy 15 CV-bõl álló curve-t (CV Curve Tool és Snap to grids), a görbe a kör középpontjából induljon!
2: duplikáld ezt a két objektet 4x és helyezed el õket.
3: jelöld ki az öt CV görbét és ezek összes CV-jét, kivéve azokat a CV-ket, amik "érintkeznek" a kör közepével.
Tehát mindnél 14 CV-t.
4:ezeket forgasd el kb. 5-10 fokkal.
5: vedd ki a kijelölésbõl a körhöz közelebb esõ CV sort...tehát már csak 13 CV sor lesz kijelölve, mind az 5 görbédnél.
6: a 4-es,5-ös lépéseket ismételve szépen elfogynak a kijelölt CV-k...az utolsó sort akár hagyhatod is úgy.
7:kijelölsz egy kört majd Shift-el a hozzá tartozó görbét és Surface/Extruddal (at path és path direction option box beállítások mellett) felületet képzel...majd ezt a maradék négy kör-görbe csoporttal is megteszed.
8:az új felületek végeinél kijelölöd az Isoparmokat és Surface/planar paranccsal lezárod a végeit...

és lett egy sodort kábelköteged.
Remélem érthetõre sikerült.

Oryon

youth
Megoldódott a dolog. D21-en segítettek. UVsettel kell szórakozni...

Youth

youth
Hali!

Egy kis segítség kéne...

Itt egy maci:

Namost azt szeretném ha a "ruhájánál" ne legyen szõr, baldnessnek be is állítottam egy fekete-fehér mapot hogy ott ahol fekete ne legyen szõr neki aztán rámentem a BAKE gombra és akkor nem is lett szõr, de vagy 10-20 darab igen... és beállítom átlátszósághoz is a szõrnél hogy legyen akkor ott átlátszó, de ugyanúgy ott van az a pár szõrszál... Hogy lehet ez? De inkább az érdekelne, hogy tudom eltûntetni õket onnan?

Elõre is köszi!

Youth

Penatesz
"megoldjuk okosba."<#hehe>

Penatesz

juj köszi😄

oryon
Kilehet, csak kattints rá és új ablakban megjelenik, nagyban.
De ehhez menj bele a hozzászólásokba és a középen lévõ kis képre kattints, mert a fõlistában, ahol ömlesztve vannak a képek, hiába kattintasz 😊

Ha még mindig nem megy, akkor msn-en keress fel és megoldjuk.

Oryon

Srácok!
A galériában mért nem lehet kinagyitani a képet?
nemlatszik semmi

deko
amúgy ha megnézitek újra, aliasként odabiggyeztettem a válaszolók nevét is. igy korrekt!

deko
köszi inz😊 ki is tettem így!<#vigyor1>

inz
! pipáld hát be a resolution gatet a view-camera settingsnél 😊

[ a helyes válasz egyébként: mert csak. nemtudom 😊 ]

x

hiftu
Kérdés: (ezúttal válasz nélkül)

? Miért van az, hogy ortogonális nézeteknél a render a látott képet számítja,
perspektivikusnál pedig tágabbat, mint a láthatót?

! Erre várom a választ, mert nagyon zavar.

Kösz.

Cirip-cirip. A 12109-es tájékra kapcsolódva. No én igazán nagyon ritkán járok itt és mégkevesebb közöm van a a www.maya3d.hu oldalhoz, de eszembe jutott egy szöveg. Maya 3D.hu : térben a kreatív gondolat.<#confused> Ha nagyon gáz akkó bocsesz.bye!

youth
Hali!

Látom nem sûrûn jár itt ember...

Na csak egy kis kép... Semmi értelme csak rápakoltam egy kis szõrt a meglévõ fejre. MR már képes lerenderelni, ez nagy öröm 😊

Youth

deko
Jó kis tipp, már oda is tettem, egy kis kiegészítéssel.😊

hiftu
objektumokat.

hiftu
Maya tip:

? Egyes objektumok nem látok bizonyos viewban. Másikban viszont látható.

! Az adott camera attribútumainál (CTRL-A) nézd meg a far clipping plane
beállitást. Ezt állitsd nagyobbra. (Ezen túl nem lát a kamera. De a renderben
benne van.)

(Na ezt szivtam most Én.) 😊