Nácik, skinheadek - vélemény?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CSOCSO
aha,szal nekik mindegy ki csak a fehér a rulez.. és néger cigó sux?...
GmorpH
Leginkább a White Power-bõl.

"A kérdés, ami néha elbizonytalanít: én vagyok õrült, vagy mindenki más?" A.E.

Oppika

CSOCSO
ééértem
neo nácizmus honnan jön? pár kopasz :áj láv hitler meg gyilkoljunk cigókat azt kész?
GmorpH
Mivel a neo-nácizmus tulajdonképpen egy ideológia, elvileg bárki "csatlakozhat" hozzá, teljesen mindegy, hogy éppen hol él.

The Garrett
Nem kerültek angliába, de ha figyelmesen elolvastad, akkor láthatod hogy sokan használták fel a punk zenét politikai nézeteik terjesztésére... és az a zene jutott el angliába, és volt hatással több fiatalra...
Nem rögtön a neonáci, elõször inkább erõssen nacionalista gondolatok, aztán ez késõbb elfajult rasszista beütéssé, és voltak nem is kevesen akik ezt a vonalat követték tovább, nem pedig a békésebbet.

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

CSOCSO
hát ennek csak a végén van valami arrol hogy a skinek szeretik...
nemnagyon ismerem a lonsdale márkát (ugyértem nem néztem még körül lonsdale boltban, de tudok a márkárol)
de ha jol tudom azért a mostani cuccok nem a skineknek van gyártva.. szal inkább olyan amit felvehet egy dizsis gyerek.. vagy nem???
még valami...
ha az eredeti skinek angliábol és jamaicaiak keveredésébõl jött.. akkor a neonáci ugye a németbõl??...hogy kerültek a neonácik angliába? infó pliz😊
GmorpH
Mondjuk egyszer már láttam hosszabb "hajjal" hát mondjuk úgy, hogy nincs nehéz dolga amikor kopaszra borotválja a fejét.

The Garrett
Egészséges belsõ, Lonsdale külsõ 😊

GmorpH
Lehet, hogy õ is skinhead titokban?

CSOCSO
karcsi is kopasz😊)))))))))
CSOCSO
nem a nálunk lévõ skineket hívták "trappereknek"
hanem nálunk is voltak ilyen fiatalok akik szokásos viselet zene..stb.. mint ma a raverek...rapperek.. deszkások...stb...
GmorpH
Viszont amióta a Karcsit a Lonsdale szponzorálja, igencsak összefonódott a diszkós stílussal.

CSOCSO
ahhaaaaaa...
szal az eredeti skineknek nem is az volt a lényegük hogy írtsák a cigókat hanem csak õgy voltak.. mint nálunk is.. nemis emlékszem..nálunk azhem trapperek voltak vagy mik.. de lehet hogy most hülye nevet mondtam mindegy....
aztán jöttek azok akik skineknek nevezték magukat gyûlölték a cigókat és az eredeti nácikat bónhedezik.. jól értem?
mukika
Tessék itt van egy, cikk, hogy a Lonsdale nem diszkós márka....

A Lonsdale története
Több mint 100 évvel ezelõtt V. Lonsdale gróf, aki a Nemzeti Sport Klub elnöke volt, megrendezte az elsõ "kesztyûs" boxmeccset. Ebbõl a történelmi eredetbõl táplálkozva a Lonsdale bunyós felszerelésének tervezésének és gyártásának jelentõségteljes képviselõjévé nõtte ki magát. Majd ezt a praktikus öltözékekbõl álló Lonsdale sportruházati vonal kialakítása követte, amely a divat világában is letette névjegyét. Ma a sportolók és a hírességek mellet azok viselik a LONSDALE LONDON márkajelû ruházati termékeket akik kedvelik a stílust és a minõséget.
A KEZDETEK : Kezdetben a Lonsdale Sports fõhadiszállása a Soho -ban, a londoni West End szívében mûködött 1960 óta. Egy furcsa egybeesés során ugyanabban az épületben egy " The Coach and Horses " nevû fogadó üzemelt alig 100 évvel korábban, amikor is annak többségi tulajdonosa egy John Flemming nevû úriember volt. Õ volt az elsõ igazi box " menedzser " valamint a Nemzeti Sport Klub alapító tagja. A Nemzeti Sport Klubnak V. Lonsdale gróf volt az elnöke - a szervezet és kesztyûben vívott boxmeccsek atyja és elsõ támogatója. Bár eleinte az öltözékek tervezésénél a gyapjúból és pamutból, interlock jersey -bõl, picquet -bõl valamint frotírból és szaténból készült praktikus öltözékek álltak a középpontban, ezek a modellek nagyon gyorsan - kifejezetten divattermékké váltak. Hamarosan úgy tünt, hogy szinte az egész világ - a sport és szórakoztatóipar hírességeit is beleértve - LONSDALE -t akar viselni....
AZ " EMBEREK " : John Flemming 1897 -ben bekövetkezett haláláig vezette az 1891 -ben alapított Nemzeti Sport Klubot. Lonsdale grófja, azaz Hugh Lowter a nevét adta a box-hoz. Igencsak kedvelte a sárga színt, ezért gyakran a " A Sárga Gróf " -ként emlegették. A Nemzeti Sport Klub 1891 -es megalapításakor elfogadta annak elnöki címét. Az 1929 -ben megalakult Brit Boksz Felügyelõ Bizottságának 1944 -ig volt az elnöke. A Lonsdale Chalenge övet 1909 -ben a Nemzeti Sport Klub vezette be. A Lonsdale Sports Equipment Ltd. alapítója Bernard Hart. 12 éven keresztül bokszolt amatõr majd profi kategóriában, valamint jelentõs tapasztalatot szerzett a sportruházati kiskerskedelem terén. Hart, VII. Lonsdale gróftól- James Lowther -tõl engedélyt kapott arra, hogy a Lonsdale nevet használja.Az elsõ 8 hónapban a cég a Fitzroy Square -i Olympic Gymnasium -ban üzemelt. 1960 augusztus 8-án pedig hivatalosan megnyílt a Beak Street -i üzlet.
Lonsdale London -t visel Muhammed Ali, Mike Tyson és Lennox Lewys is. De szívessen visel Lonsdale -t a Svéd királynõ is. A Lonsdale London folyamatosan bõvíti kollekcióját a sportos - utcai és sportos - elegáns stílusirányzat felé. Igencsak kedvelik a mostani idõkben a fiatalok , a skinheadek , és a huligánok is.

The Garrett
elég csak 431 et

GmorpH
Így végigolvasva azt hiszem viszont bárki megértheti. Nagyon jól össze van foglalva benne minden.

CSOCSO
LOÁl😊 lehet el kéne olvasni õket?😊))))))))
mukika
Jaja!! azért tettem be, mert ahogy látom sokaknak nehéz a felfogása.....

GmorpH
Sõt mivel lassú vagyok, Garrett is megelõzött.

GmorpH
Egyébként a nagyon egyszerû különbség a skinheadek és boneheadek között az, hogy a boneheadek általában neo-náci fasizták, a skinheadek pedig nem. De megelõzött Mukika, abból a szövegbõl tényleg minden kiderül.

The Garrett
jah asszem ez mindent elmond 😊

The Garrett
még mindig nemérted:
Náci= skinheadekbõl lett fasiszta egyének
2. ez lol kérdés nemtudok mitmondani. DE nem õk hallgatnak regi zenét hanem az igazi skinheadek.
3. bonehead = náci

nagyjából? 😄

mukika
Tessék itt van egy cikk, amit mindent jól elmond....

A Skinheadek az 50-es 60-as évek két fõ szubkultúrájából alakult ki. Ez a két szubkultúra a "mod" és a "rudeboy" volt. A "modok" brit munkás osztály fiataljai voltak. Õk az akkoriban a legújabb zenének számító reggae-t és ska-t hallgatták. Az öltözködésük a késõbbi Skienheadekéhez hasonló volt. Ami még elengedhetetlen kellék volt, az a robogó. Akkoriban minden fiatal robogóval járt. Õk fehér bõrû fiatalok voltak, akik büszkék voltak a munkás osztályra és a gyökereikre. "Rudeboy"-oknak a gengszter típusú jamaikai fiatalokat hívták. Bennük nagyon erõs volt az összetartás és nem kímélték azt, aki az útjukba állt. A 60-as években sok jamaikai emigrált Britanniába, így találkozott a két szubkultúra egymással.
Ebbõl a két csoportból születtek az elsõ Skinheadek 1969 táján.Hajukat rövidre vágták, mivel gyakoriak voltak az utcai verekedések és ez a hajviselet volt a legkényelmesebb. Kedvencük volt a reggae, a football és persze a munkás osztályhoz mindig hûek maradtak. Ami egy embert Skinheaddé tehet, az az erõs közösségi tudat. Nincs még egy ilyen összetartó közösség, és nem is lesz soha. Erejük abban állt, hogy mindig számíthattak egymásra.
A Punk elsõ hulláma hatott a Skinheadekre. Az korai punk zenék nagyon népszerûek voltak a skinek közt is. Hamarosan a streetpunk szerves része lett kultúrájuknak. Ez a stílus hamarosan az Oi! nevet kapta. Az Oi! sosem volt politizáló zene, de sajnos sokan voltak, akik eszközként használták saját politikai nézeteik terjesztésére.
A Skinheadek mindig is erõs nemzeti öntudattal rendelkeztek. Azonban a 70-es években voltak néhányan, akik elfelejtették jamaikai gyökereiket és felcserélték a nemzeti büszkeséget a rasszizmussal. A nacionalista szervezetek persze egybõl felfigyeltek erre. Táplálták ezekben a fiatalokban a rasszizmust. Saját eszméiket egyesítették a Skinheadek külsejével és mentalitásával. Az igazi Skinheadek lenézték és elnevezték õket "bonehead"-eknek. Ezek után már sosem lett újra olyan ez a kultúra, mint rég volt, de '69 szelleme tovább él az igazi Skinheadek szívében. Ahogy az eredeti skinek a 60-as években, napjainkban oi skinek tartják életben a lángot.
Aki még mindig nem érti, hogy mit jelent Skinheadnek lenni, annak idézem George Marshall, a Glasgow Skinheads tagjának levelét: "A Skinhead mindenkinek mást jelent. Hogy mások mit gondolnak rólunk, az nem fontos és nem is érdekel. Az utóbbi 25 évben sok dolog változott. Van ami jobb lett, és van ami roszabb. De a tradícionális eszmék megmaradtak: légy hû magadhoz, a családodhoz, a városodhoz, az országodhoz és a munkás osztályhoz! Egy Skinhead mindig megkûzd az igazáért és kiáll a társai mellett, ha bajban vannak. A Skinhead egy életérzés, ami tovább él a szívedben azután is, ha a bakancsot már szögre akasztottad. Nincs több ilyen kultúra, ami így éreztetné veled az összetartozást, a testvériséget. Ez az, amiért a Skinheadek fenn tudtak maradni immáron 25 éve

csocso, minden egyes hozzászólásommal neked probaltam valaszt adni a 3 kérdésedre...

GmorpH
Nácizmusról egy igencsak rövid idézet, de ez természetesen, bõven nem mond el róla mindent. Mondjuk ez kb. olyan mintha röviden kéne jellemezni a fasizmust, vagy a kommunizmust. Szinte lehetetlen lenne, annyira komplex.

"A nácizmust joggal nevezik a civilizáció elleni támadásnak. Ez a jellemzés a diktatúra minden formájára illik; sõt mindenfajta elnyomásra és erõszakos hatalomra is. Mert mi a civilizáció a szó valódi értelmében? Minden haladás lényegében az egyén szabadságának bõvülése a külsõ erõk felette gyakorolt hatalmának párhuzamos csökkenésével."

CSOCSO
most akkor írja le valaki...
1) kik utálják a cigányokat?
2) mi a nácik lényege?? mit csinálnal.. tengenek lengenek regét hallgatnak oszt jóvan?
3)mijeza bónhed?
magyarázzátok mán el😊)
GmorpH
Semmi kétség, látszik, hogy nem ma hallottál errõl elõször.

Tikal
vágom a témát

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

GmorpH
Pontosan. Itt szinte szó szerint ugyanaz van leírva, mint amit te is írtál.

Tikal
a skinek lázado kis prolik voltak, bandákban stb... imádták a reggae-t ska-t...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
de ezt tényleg nem hiszem, a többi ok, a skinheadsék nem onnan ered....

GmorpH
És ehhez egy idevágó idézet:

"...many Jamaicans immigrated to England during the mid- to late '60s. Jamaican music such as rocksteady, ska and reggae became popular with already angry English working-class youths. As this was also during the high tide of the first wave of skinheads in England, the reggae of this time came to be known as "skinhead reggae."

Tikal
vajdinak kell igazat adnom, a skinhead nem egyenlõ a fajgyulolettel, média magyarázott félre mindent és késõbb már az o nevuket mosták rá mindenre ami fajgyulolo stb....
mellesleg bob marley nem volt skinhead, ez tudtommal nem ott alakult ki hanem angliában, az más kérdés hogy az angolok megvesztek értek, szoval bob jamaicai volt és fûvet szivott

GmorpH
Mégegy idézet ugyanonnan:

"Jamaican bands were singing about the skinheads long before the term was associated with racism"

GmorpH
Sõt tulajdonképpen teljesen meg lehet érteni az alapján, ezt az egész "szubkultúrát", amit igencsak félremagyaráz a media manapság.

GmorpH
Azon a honlapon egy apró szó sem esik a kisebbségekrõl.

Idézet: "While there are many theories about the origins of skinheads, one thing most Skinheads agree upon is the skinhead cult did not begin with racism as a tenet."

meg linkelném az antifasiszta site-ot, de már megszûnt vagy nemtom. ott voltak jó infok.

íme egy fekete skinhead. rudeboy:

de ezek tök sütõk, nemtom hogy értethetném meg

idegbajt kapok ha valaki megin a romákkal jön!

GmorpH
Pontosan ezért szúrtam be azt a linket a #322-ben.

talán ebbõl megértetek valamit: a zenekar reggae-t játszik, a skinheadek tolonganak a színpad elõtt, a reggae jamaicai zene és jamaicában nem fehérek élnek

GmorpH
Egy kis info Jamaica-ról.

hallgassatok egy ki judge dread -et, õ az egyik legnagyobb (ha nema legnagyobb) skinhead reggae elõadó:

hát basszameg, a jamaicaiak is skinheadek voltak, meg mindenki, nem volt ilyen hogy faji elõítéletek meg ilyesmi ezt felejtsétek már el...

Blasta
Nadehogy Bob Marley skinheadként kezdte.... :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Pffffffffff

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

én csak azt szeretném ha megértenétek végre, hogy valakinek fontos az hogy hogy nevezik... mert aki ismeri a SKINHEADEK kultúráját, történetét, az tudja hogy a horogkeresztes, fajgyûlölõ (itthon a hungaristák) neonáci kopaszok nem skinheadek, csak annak tartják magukat jogtalanul (õket nevezik a skinheadek gúnyosan "boneheadeknek"...), ugyanúgy ahogy azt mondják hogy a ska az õ zenéjük és fajgyûlölõ zene, meg az oi, hardcore, közben meg közük nincs hozzá

és ha ez valakinek számít, akkor megpróbálja megértetni az emberekkel, és ne gyertek azzal hogy ez tök értelmetlen, mer szerintem emberi létünk alatt amit mûvelünk az mind értelmetlen, ennyi erõvel...

[HUN]PAStheLoD
véleményem ha már mégscsak ilyen topic:

- nem a bõrszín hajszín szemszín... számít(lehet egy cigány is ápolt meg egy fehér is ápolatlan)
- sokkal fontosabbak a belsõ értékek (kultúrált cigány vs. bunkó fehér (lásd a politikusok mind fehérek azt mégse valami agytrösztök))
- hozzáállás munkához családhoz élethez
- ideológia (pl. a nácizmusnak elég hibás a filozófiai alapja)

ezeket ha összevetjük kiderül hogy vagy az legtöbb cigány biológiailag fejletlen (statisztikailag õk a legingyenélõbbek, és velük van a legtöbb baj. pl. fogj egy hírlapot nyisd ki a kék hírek résznél és a fele kolomprá vagy orbán a másik fele meg ukrán külföldi..)
vagy ha ugyan olyan emberek akkor valami sajátos társadalomban élhetnek mivel képesek egy elég erõs nép mellett is ilyen "hibásan" élni (itt mo.-n például..)

ez a saját egyéni véleményem.. és gondolatom akinek nem teccik szivesen elolvasom az ellenérveit de lehetõleg hasonlóan kultúrált stílusban (ha nem okoz gondot 😊)

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

[HUN]PAStheLoD
haha cigány íróts topic 😊) király :]]

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]