A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

versio
Rambus-technológia a PlayStation 3-ban
írta: Barna József, idõ: 10:59

Tegnap a Rambus bejelentette, hogy a Sony Corporation, a Sony Computer Entertainment Inc. és a Toshiba licencelte a vállalat két nagysebességû interfésztechnológiáját. A Yellowstone memóriatechnológia és a Redwood interfész a várhatóan a Sony PlayStation játékkonzol következõ generációjában debütáló Cell architektúrát szolgálja majd ki.
Az IBM és a Toshiba által fejlesztett Cell, mely a tervek szerint 2004 végén vagy 2005 elején készül el, egy számos multimédiás funkciót integráló mikroprocesszor lesz. Az IBM, a Toshiba és a Sony egybehangzó állítása szerint a Cell nagyobb számítási teljesítménnyel rendelkezik majd, mint a Garri Kaszparovot sakkban legyõzõ IBM Deep Blue szuperszámítógép.

Korábban a Sony illetékesei úgy nyilatkoztak, hogy a várhatóan a PlayStation 3 játékkonzolban debütáló processzor kiszolgálásához rendkívül gyors, akár több tíz Gbyte/sec sávszélességet biztosító memóriatechnológiára lenne szükség. Ekkora teljesítményre pedig a jelenleg használatos memóriák (DDR, DDR-II, RDRAM) egyike sem képes, állították.

Tegnap azonban a két japán óriásvállalat hivatalosan is letette a voksát a Rambus technológiái mellett. A Yellowstone memóriainterfész jelenlegi változata körülbelül háromszor nagyobb adatáteresztõ képességgel bír, mint a PC1066 RDRAM, és tovább skálázható. A Yellowstone ODR (Octal Data Rate) technológiát használ, azaz egyetlen órajel alatt 8 bitnyi információ továbbítására képes. A jelenlegi útiterv szerint az interfész 800 MHz-es (6,4 GHz ODR) sebességig használható. A Redwood pedig -- a Rambus közleménye szerint -- a jelenlegi processzorbuszoknál tízszer gyorsabb párhuzamos interfész, mely a chipek közti kommunikációban használható.

"A Rambus a rendkívül nagysebességû interfésztechnológiák kulcsszereplõje és a jövõben is az marad. Ez lehetõvé teszi számunkra, hogy a csúcskategóriás rendszerektõl a szórakoztatóelektronikai eszközökig alkalmazások és platformok rendkívül széles skáláját kínálja a Sony Group" -- mondta Ken Kutaragi, a Sony elnök-vezérigazgatója., miután méltatta a PlayStation 2 játékkonzolban alkalmazott Direct Rambus technológia érdemeit.

A vállalatok közti megállapodás értelmében a Sony és a Toshiba 28 millió dollárt fizet a Rambusnak a licencekért az elkövetkezõ másfél év során. A hír hatására tegnap a Rambus részvényárfolyama 13,84 (!) százalékkal 7,98 dollárra emelkedett.

na a RAM már megvan , méghogy a pc-s alkatrészek kerülnek bele a konzolokba :LOL

JackSlater
Ma olvastam,hogy a GC-s Pokemon játékhoz kell lenned a GBA-nek+a pokemon játék rá+öszekötõ kábel...méghogy a MS a szemét kapitalista cég

Két dolgot utálok:1.Ha vki szidja a másik konzolját 2.a PS2-őt!!!!!

JackSlater
VC rõl jut eszembe:Jött hozzám egy elég szakadt "ukrán cd" dealer,és hozott !!!!100DB!!!! hamis GTA-VC-t.Tok nélkül,de full-osan olyan mint az eredeti,és bootol chip nélkül is.De ami a lényeg,a barmok,nem várták meg míg megszárad a foncsoron a festék,úgy pakolták egymásra,és az összes összeragadt....3 jót találtam benne 1500/db ba adta😊) Már el is ment mind.Csak az gáz,hogy tipikus "ne keress,majd én hívlak" emberke..

JackSlater
Hát igen...ha másért nem,de már a háttérvilágítás miatt is megéri.

Na ja, sokan akarják így lecserélni a gépet, de azért elég gáz hogy ujra meg kell venned. Lehet hogy ennél még az is olcsóbb ha raksz be világítást az elsõ GBA-ba.

PSN ID: Jinchuu Twitch: http://www.twitch.tv/zadovo

Martin576
Ha nem veszed fel a telefonod, attól még nem tudsz elõlem eltûnni! Oda fogom küldeni az embereimet, ha nem hozod végre a VC-t! Azonkívül más kérdésem is van. 😉

Ha már normális game nem jön EUba, legalább a gépet cseréljük le...

CHEAPBOY
izlések es pofonok... na mindegy, a lenyeg hogy cserelhetem majd le a GBAmat😞(

www.gamestore.hu MSN: [email protected] twitter.com/gamestorehu

JackSlater
A fémszinû SZVSZ nem ronda,sõt...

SZÉÉÉP!

CHEAPBOY

CHEAPBOY
A Nintendo bejelentett egy uj GBAt...

"Game Boy Advance SP
Nintendo announced today in Japan at 4:00 PM the coming of the Game Boy Advance SP, a Premium Version of the popular handheld.

The GBA SP will launch in Japan on February 14th for the price of 12,500 yen, or approximately $105. That's almost 4,000 yen more than the model currently on the market.

The Game Boy Advance SP will have a flip-top, similar to the classic Game & Watch series designed by the late Gumpei Yokoi for Nintendo. Furthermore, the screen will have a backlight, thus providing a solution to the biggest complaint about the current GBA; games can now be played in dimmer or dark environments.

The Game Boy Advance SP can play all existing GBA games, as well as MOST Game Boy and Game Boy Color software. No word yet on which games won't work.

No longer will the GBA be dependent upon AA batteries, but will instead come with a rechargeable battery pack similar to those found on cellphones. With the backlight turned on, the power is supposed to last approximately 10 hours. The number jumps to 18 with the light turned off."

SZVSZ ronda, de legalabb aksis lesz s hattervilagitasos.

Értettem! 😊

JackSlater
...igazad van egy szempontból,de ez akkor is hardware teszt,punktum!😊

SZVSZ a kettõ nem választható el (vagy legalábbis nincs sok értelme)!

CHEAPBOY
az agyboll nem vertel ki vele akko se.😛PP

JackSlater
Minthogy hardware teszt,ezért nem.....

JackSlater
Te nem nyomod a Live!-ot?

CHEAPBOY
Jo reggelt...😊 Ki miert keresett?😊

Mondjuk a lényeg (játékok) hiányzik...

JackSlater
Én is pont igy látom,ezért is raktam be.

Martin576
Teljesen valós...

JackSlater
a CTV News -on tesztelték a két vezetõ konzolt ime az eredmény:

(Score out of 10)
PS2 X-Box
Console design 9 6
Online Components design 5 9
Controller 9 7
Ease of online connectivity 9 10
Online features 4 9
Graphics 7 9
Overall 7 8

Csacsi
A film tényleg nagyon ott van, de azért jobban el lehettt volna magyarázni a végét.

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

JackSlater
Szerintem,azért mert aki lemásólja,az biztosítja a kiscsajnak,hogy ne kelljen "aludnia" vagyis gyilkolászhat tovább,igy folytatódik a kör...Amúgy ez a kazi dolog elég speckó+a telefonhívás dolog is érdekes(csak a izgalom fokozására van benne szerintem)de ha az egészet nézzük jó kis film.Ja és az arceltorzulás is érdekes....Az egésznek van egy kis 6.érzék feeling-je a kissrác miatt,de minthogy ez egy remake biztos az eredeti japán film sokkal hamarabb volt mint a 6.Érzék.

Csacsi
Jó film volt szerintem, de a vége egy kicsit zavaros volt, csak az nem hal meg, aki lemásolja a kazit? És ha igen, akkor ez miért van így?

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

JackSlater
Hi all.Micsoda punnyadás,esik a hó nem jelenik meg semmi érdekes game...utálom a januárt!Tegnap este megnéztem a The Ring-et....basszus ez a film nem semmi!!!Azt hittem,hogy vége van a kutas jelenet után,gondoltam is mekkora klisé ismét,DE NEM,mert még nincs vége,és igen kemény csattanója van.Felkavaró egy élmény,mindenkinek ajánlom,de csak szigorúan este egy sötét szobában...😊)

Elhiszem..(ha magadra vállaltad a tesztet..), csak számomra kicsit odébb van az elérhetõsége! 😊

Martin576
Bitang, hidd el.. 😉

Bele is raktam mindent a tesztbe, amit tudok...

Már megint a nyálamat csorgadtatod? ;D

Martin576
Pedig ez most tényleg nem gagyi. Szerintem ilyen szép game nincs még egy PS2-n. ICO, DMC, MGS2 jócskán elmarad mögötte.

Azon a tükörfényes padlón a végleges verzióban látszik a szereplõk képe, visszatükrözõdik a gyertyák fénye, stb...

aabyssx
ME2 arra célzott, hogy szerinte gagyi a háttér. :|

www.youtube.com/aabyssx

duc
Csak a szelvény mérete szabhat határt.... (gondoltam rá, hogy melléteszek egy A4 méretû dokumentumot szerény kéréseimet hordozandó, but azt el lehetne olvasni...😊
Martin576
Ja! Vannak ilyen Duc meg hasonló csávók a kívánságlistáikkal... 😛

duc
Cheap. Mi a helyzet azzal, amit kértem? Vigyázz, most már úgy néz ki, jó a céges proxy, itt is zaklatlak! 😊
duc
Akit meg nem, annak a szelvényén legalább szénné röhögöd magad 😊)))
Martin576
"Erkölcsileg" mindenképpen! Megismertem egy csomó fórumost személyesen, sok jókívánság, támogató levelek, miegymás...

Már meg is nyugodtam!

Megérte az akció?

Martin576
Nem tudom bébi. Ha jól gondolom ma reggel ment el. Nagyok sok szelvényt kell szétválogatnunk és csomagolnunk. Pici türelem plíz!

Bácsi kérem, hol a postás? 😊

Martin576
Ha ugyanarról beszélünk, akkor azt kell mondanom, a Primalben a háttér és a teljes környezet is poligon...

mohus
"egyrészt beakad, másrészt meg kb a képernyõ egyharmadát foglalják el....(ha mázlid van nem pixelesedik...)" - mohus
"Nem konzol ez hogy beakadjon." - magyarember

pfff...egyre gyengébb vagy....te szerintem nem az a magyarember vagy , mint aki a ps3 topicba írkált karácsony tájékán...

"Az 1/3 meg jo lesz 50-60%-nak is, ami meg igy is nagyobb felbontas mint amit 1 konzol tud." - magyarember

felbontás😊 mán megint?

egy DVD filmet simán elfogadsz "minõségnek" nem? hol nézed? TV-n...hol konzolozol? TV-n..

ezek az animok, amiket említettem "DVD film minõségûek"...ezek hiányoznak PC-s gammákból..sajnos...pl az NFS intrója nem nevezhetõ annak...sem PC-n, sem konzolon

FPS-t,RTS-t,Sturmovikot PC-n a többit konzolon![Delli7] [PS4] [Note 10.1 2014ed][iPhone6s16gb]

aabyssx
Cheap, Kou! Mail.

www.youtube.com/aabyssx

www.cdcovers.cc

Atcom
Hi!

Azt hiszem az elsõ fél órában még nekem is tetszett, de aztán alább hagyott a lelkesedésem...
Kíváncsi leszek a véleményedre! Nem akartalak elkeseríteni.... :-)

Bye!
cloudff7
Egy link kéne ahonnan borítókat lehet leszedni! please help! 😊
cloudff7
Lehet! Még csak fél órát nyomtam vele! 😞 de majd kiderül! 😊
Én is szeretnék már dicsekedni!!!

Bár lehet, hogy a hó alatt megtalálom a postást... 😊

Atcom
Hi!

Nem tudom... Nekem nagyon nem jött be! A grafika lenyûgözõ, de a játék (számomra) hamar megunható. Szerintem többet is kihozhattak volna belõle! Kár érte!

Bye!
cloudff7
Nnnnnneeeeemmmmm! csak dicsekszem! 😊