A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Éppen ezért talán ne keverjük a japán rpg-crpg-hagyományos rpg stílusokat, mert az elnevezésen kívül semmi közös nincs bennük.

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

Talán ez alapján látható, hogy a crpg legeslegjobb esetben is csak az igénytelen rpg kategóriájába sorolható be.

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

Az Unlimited Saga-t már én is várom, mert eddig nem sokat láttam belõle. 1-2 harcot, de magáról a világ grafikájáról valamint a városokról nem sokat láttam, vajon 3d-s lesz vagy kézzel rajzolt mint pl. a Tales of Destiny 2?
A videót láttam amiben nagyon szép grafikát mutattak. 😊

PSN ID: Jinchuu Twitch: http://www.twitch.tv/zadovo

FORRÁS: rpg.hu

Alapvetõen az alábbi
stílusokat szokás megkülönböztetni (nem törekszem teljességre):

* Hack-and-slash: gyakás gyakás hátán. Én ezt nem is nevezném
szerepjátéknak
, mert nincs jelentõsége, hogy a karaktereknek van-e
egyáltalán személyisége a harcértékeken kívül. 14 éves kor alatt játszanak
sokan ilyet.

* Monty haul: `tápolás`. A lényeg az, hogy a játékosok karakterei egyre
több és jobb fegyvert és egyéb felszerelést szednek össze. Magára valamit
is adó szerepjátékos körülbelül tíz perc monty haul után halálra unja
magát.

* Dungeon-irtás: a fenti kettõ kombinációja. A történet sematikus, a
lényege az, hogy van valahol egy labirintusrendszer, kincsekkel és
szörnyekkel megtömve, és a karakterek csapata (a `parti`) végigirtja. Ez a
stílus sem különösebben igényes.

Ezek volatk a - szerintem - `igénytelen` stílusok. Aki már látott mást (és
idõsebb 15-16 évesnél), sosem akar majd ilyesmit játszani.

Az alábbiakban
néhány `igényes` stílust mutatok be:
...
* Role-playing: a szó legszorosabb értelmében vett szerepjáték. Nem
biztos, hogy van bármilyen `központi` cselekmény; a karakterek
beszélgetnek egymással és világuk többi lakójával, nézeteiket ütköztetik,
filozófiai vitákat folytatnak. Ha egy karakter csinál valamit, akkor
azért csinálja, mert a személyisége ezt diktálja, nem azért, mert `ez a
mese`.

...

Abban
viszont a többség egyetért, hogy az igénytelen játékot arról lehet
felismerni, hogy a karakterek személyiségének van-e jelentõsége
, hogy
eredetiek-e a karakterek: nem épülnek-e `A harcos`, `A varázsló`, `A
törpe`, `Az elf`, `A pap`, stb. sémák valamelyikére.
...

Mindez bizonyos értelemben a
színmûvészethez hasonlítható, bár a színészeknek abból a szempontból
könnyebb dolguk van, hogy nem nekik kell kitalálniuk a szerepeiket. A
szerepjátékosnak viszont abból a szempontból könnyebb, hogy annyit
rögtönöz, amennyit akar.

Sajnos még egyszer hozzá kell szólnom.
ME2, mivel láthatólag semmilyen kapcsolatod nincs a szerepjátékkal, életedben nem játszottál, és azt sem tudod mi az, ezért engedd meg, hogy némi szakirodalommal segítsem a tájékozódásodat. Az alábbi cikkrészlet talán segít helyretenni egy-két fogalmat, és tisztába jössz azzal is, hogy pc-n nincsenek rpg-k (mint ahogy konzolon sem).

Hát szerintem nem, mivel a game februárban jön ki, nem hinném az MGS3 project annyira elõrehaladott állapotban lenne, hogy kiadnának egy ilyen demo cd-t. Meg amugy is, MGS-t mindig valamilyen rendezvényen mutatták be elõször (E3 ,ECTS).

aabyssx
Egy kicsit félreértettél...

www.youtube.com/aabyssx

Ilyen nevu RPG nem letezik, igy nem tud megjelenni.

Nyilvan azert probalkozol itt potolni a hianyt.
Csúnya marketing fogás lenne a Konamitól, de megbocsájtanám nekik, és tuti megvenném...

Az Unlimited SaGa c. RPG vajon lesz EUban? Nekem nagyon tetszik az a GFX stílus, amivel az egészet megjelenítik (messze jobban, mint a cel-shading) - 3Ds vízfestmény Rula! 😊

A tobbiek is kezdenek megvilagosodni, csak most a durci a divat. 😊
duc
Paciens az orvosnak:
- Doktor úr, olyan nehezen találok barátokat. Nem tudod, mitõl lehet ez, baromarcú?
aabyssx
SZVSZ nincs kizárva. 😉

www.youtube.com/aabyssx

Nem letezo dologgal nem tudsz megfertozodni.
Vajon a ZoE megint tartalmazni fog egy kis MGS videót/demót? Úgy szeretném, ha itt láthatnánk elõszõr MGS3-at! 😊

aabyssx
😉

Én kezdelek bírni.

www.youtube.com/aabyssx

A te agyadig meg az nem jutott el hogy keves az ha lattal egy PCt, ha nem is ismered. Inkabb nyomd meg eletedben eloszor a power gombot, es csodalkozz a minosegi jatekokon!
Nem baj, de most már tényleg regisztráltasd magad! 😊

Persze hogy nem, nem kotelezo beallnod a birkak koze.

Ez is 1 indok, cserebe el kell vielned a hatranyait. Nincs RPG, nincs igazi strategia, persze autokzasabol meg bunyosbol van 1 tucat. Ha azt szereted, akkor semmi baj. Eddig se azzal volt a gond, hanem azokkal az elvakult fanokkal, akik azt akartak elhitetni hogy kedvenc videojatekuk mindent lenyom teljesitmenyben. Ez most meg lett cafolva rendesen, azota megy a durci, mert raebredtek a konzolosok milyenj hulyesegeket beszeltek itt.
Na ja, a tudatlanság olykor elõnyös. 😊 De jajj neked ha egyszer is megízleled a tiltott gyümölcsöt, nem fog elereszteni abban biztos lehetsz. 😊

Megirjak ra a BGt es a NWNt? Ahhoz keves 1 PS2.
Szerintem is sokan vannak ezzel így, nem is értem miért nem jött ki rá eddig legalább 1-2 ilyen stílusban. Míg PS2-re megint csak dömping lesz igazán nagy nevü rpg-kbõl, de ennek én csak örülni tudok. 😊
Csak jelenne már meg a ZoE2. 😊))

Ezert kell PCt venni, arra van RPG.
Na ja, két ok, ami miatt nincs boxom:
-m$
-totális RPG hiány

Az elõbbin még túllépnék, de az utóbbi már megbocsájthatatlan.

duc
Meg csinálhat logót is, nem úgy mint ez a lusta Cue... 😊
Inkabb egy PCt.
japan kalandjatekot akartal mondani...
Akkor mostmár irány regisztráltatni magadat! 😊

Ne sajnáld, vegyél mellé egy PS2-t! 😉

Nos igen az egyetlen baj hogy xbox-ra japán rpg-bõl nem sokat találsz és aki él, hal ezért a stílusért (pl. én) annak nem éri xboxba fektetni. Bár GC-be se nagyon mert arra sincsenek olyan nagy nevek, mondjuk a Zelda-t kipróbálnám. 😊

Nekem is jobban bejönnek mint nyugati társaik. 😊

Most az egymas faszat szopas a divat a konzolosoknal.
A #92343-ra válaszotam csak sg megint behülyült. 😊

Igen, sajna ez a baj a játék legvégéig semmiféle szabadságot nem kapsz , míg hirtelen a vége elõtt nyakadba szakad egy csomó lehetõség és egyszerûen nem tudom eldönteni hogy mihez is kezdjek, mihez elég erõsek a karaktereim.
Sokkal jobb lett volna hogyha game közben 2-3x kaptunk volna lehetõséget barangolni egy kicsit, de így túl sok mindent kellene megcsinálni és belefáradok az állandó harcba.

Te a nemletezo dolgokat szereted? Azt hogy kell?
duc
Nekem még csak 101 óra van benne, de mellékküldetésbõl eddig csak a Capture-t csináltam, az nemsoká kész.
"Igazábol itt a baj a FFX-címû RPGvel:"
... hogy NEM RPG.
Te miert nem mered vallalni a neved? Ismet 1 gerinctelen konzolos...
Xenogears is király RPG! Szeretem ezeket a japáni RPGket! 😊

Az ICO-nál engem is elfogott ez az érzés, ott még sokkal tovább elbarangoltam volna abban a csodálatos világban, mert az a kis idõ nem volt elég amíg a game tartott, kár hogy olyan rövid volt. 😞
Remélem az ICO2-t ebbõl a szempontból sokkal erõsebbre csinálják.

Igazábol itt a baj a FFX-címû RPGvel:
Gáz, hogy csak a végén kapod meg a hajót, és az után annyi mindent kell csinálni, hogy az tényleg unalmassá válhat (a végéig 98 órával jutottam el, most a 140-et taposom, de messze vagyok még a "minden"-tõl).

Az a helyzet, az elvakult es tudatlan konzol hivok mar kifogytak minden ervbol, az anyazasrol meg mar leszoktattam oket, igy nem tudnak mit felhozni.
Valami hasonló de nekem nem amiatt fáj a szívem hogy vége van én csak egyszerûen belefáradtam az állandó gyilkolásba és tápolásba , pedig ezek nélkül nem tudod megszerezni a legfontosabb dolgokat.
Valahogy FF7-ben megtudták úgy csinálni hogy ne jöjjön elõ ez az érzés, ott szivesen mászkáltam a világban és mert valamiért közelebb állt hozzám az a világ mint ez, ezért is kell majd megszereznem az FF7-et psx-re, hogy újra átéljem azt a csodálatos gamet.

Igen, pontosan!
Nekem is kell ilyenkor egy kis feltöltõdés, napokig csak olvasok, filmezek, de játéknak ilyenkor nem tudok nekikezdeni.

Igen ez így van! RPGn kívül eddig csak az MGS2, ICO, Vice City után éreztem ezt az érzést.
(szörnyû, de olyankor napokig nem is ülök le játszani, mert egyszerûen nincs kedvem... 😄)

duc
Kíváncsiságból néztem el csak a végére, gondoltam, úgyis kevés leszek, majd visszajövök késõbb. Erre leütöttem. Sajnálom, hogy könnyû a vége, meg azt is, hogy nem lehetett visszamenni barangolni, küldetéseket csinálni. Úgyhogy load... 😊
THX! Kifogom próbálni! 😊

"Nekem valahogy a végére elment a kedvem az FFX-tõl, eljutottam ugyan addig hogy csak a fönökhöz kellett volna menni, de valahogy nem volt kedvem hozzá"

Ez egy nagyon érdekes dolog, amit írsz. Én a FF7 óta minden rpg-ben megélem ugyanezt az "élményt". Valószínûleg egyszerû pszichés oka lehet: beleöl az ember heteket, és szörnyû üresség keletkezik attól, hogy az agyad mélyén már tudod, lassan vége a "nagy utazásnak". Nem viccelek, én ebbõl mérem le a japán rpg-k "jóságát" - ha nem jelentkezik ez az érzés, akkor igazság szerint a játék sem jelentett sokat...

duc
Jól van, vazz. Nem olvastam még vissza annyit. Meg most nem is volt tuskó.