A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na igen ezzel el lehet lenni egy ideig. 😊

PSN ID: Jinchuu Twitch: http://www.twitch.tv/zadovo

cloudff7
😊)
Nincs eleg konzolos jatek? 😊
En meg sajna itt beszélgetnék de nem mindig sikerül, senki nem hoz fel semmilyen témát. 😊

cloudff7
Én is ezt bírom a legjobban.
Még anno DC-s koromban volt az index-en egy hasonló báttya, na azt is így koptattuk le! 😊
Köszi! 😊)

Én tanultam a vasárnapiból, így hoztam könyvet magammal! 😊

Na, akkor elvagyunk itt jol...
Viszont milyen szórakoztató, ahogy magában beszél! 😊
Írsz valamit, amivel direkt cukkolod - és válaszol rá...

Kiraly ez az ossznepi osszefogas, olyan jokat rohogok rajta. 😊
cloudff7
Látom, a 92431-et gyorsan kivette a moderátor! 😊
Elmultal mar 13, vagy meg csak most leszel annyi?
cloudff7
Itt vagyok! 😊

Beszélgessünk. Hogy vagy? 😊
cloudff7
Nem baj hadd kommentálja! Én pl simán el sem olvasom amit ír, úgyis hülyeség. De egy 13 évestõl ez természetes! LOL 😊
Mivel senki más nincs így nincs kivel beszélgetni, így unatkozik az ember. 😊

cloudff7
Ne add fel, könyörgöm! 😊
cloudff7
Mi a ráknak beszéltek vele? Már majdnem visszaállt az eredeti légkör! 😞
Hagyjátok a bánatba! 😊)
Te meg csak egy kis geci, mint a neved is mutatja. Egy korlatolt ertelmi kepessegu geci.
Az RPG jelentese: role playing game, azaz szerepjatek. Ez hianyzik 1 kalandjatekbol. Erre nemcsak itt, de anno a Diablo kapcsan is felhivtam a figyelmet, pedig az az 1ik kedvenc jatekom. A tenyek attol meg tenyek.
:-))))))))))))))))))))))))
Erre muszály volt. 😊 De mint láthattad ugyanugy itt marad és kommentálja a dolgokat. 😊

"Tele van ilyen hibás elnevezéssel az egész játékipar (kedvencem az FPS nézet), de legalább mindenki tudja, hogy mirõl van szó - és ez a fontos. 😊"
Az 1. felevel 1etertek, a 2.-kal viszont nem. Pont az a baj, hogy valakinek az ilyesmitol lesznek tevkepzetei, aztan ennek tudataban all le vitatkozni hozzaertokkel. a tobbsegnek fogalma sincs arrol mirol is vitazik, mi az amit olyan hevesen vedelmez. Ezert kell felhivni ra a figyelmet.
A többit is olvasd el légyszi és arra is válaszolj, mert a lényeget megint kihagytad. Ha mondjuk ugy irjuk hogy japán-rpg az se jó, csak azt nem értem hogy miért, ezzel meg van különböztetve a te igaz pc-s rpg-idtõl , akkor elméletben örülnöd kellene, hát örülj.

cloudff7
Nálam is hasonló a helyzet! 😊
"Viszont nem értem miért irritál ennyire valakit hogy rpg-nek hívjuk õket"
Mert nem az. Titeket miert irrital ha vudu1 szintunek nevezem kedvenc jatekotok grafikajat? Na? El lehet gondolkodni... Vagy az nem m1, csak a masikra mutogatas?
"Mert hülye és csak kötözködni akar."
Ez lennel te, ugye?
cloudff7
Én is üdvözöllek a csapatban! 😊
Ezaz, irany a birka csorda, neked az valo. Erre vered a kis 13 eves pocsodet? Ugy laccik az eletben semmilyen sikerelmeny nem jut neked, aztan itt probalod potolni. Szanalmas vagy, de legalabb jot rohogok rajtad (is). 😊
"A lenti kategóriák játékstílusok, nem történet-típusok..."
Az NWNben pl. a felsoroltakat ugyanugy meg lehet valositani, mint egy rendes szerepjatszast. Te nem a a jatekstilust minositetted, amikor kijelentetted hogy nincs RPG szamitogepre se.
"És attól, hogy hivatalos, attól miért lenne rpg???"
Talan ok mar el tudjak donteni hogy valami megfelel-e az altaluk kitalalt szabvanynak, nem gondolod?

"TSR nincs már jónéhány éve, de biztos csak nem figyeltél"
Elofordulhat, a lenyegen viszont nem valtoztat. Amikor az emlitett modul keszult, akkor meg letezett, ok adtak ki, igy jogos megemliteni oket.

"Ezen kívül ha találkoztál már hivatalos Wizards modulokkal, akkor tudnod kell, hogy azok a legnagyobb alja termékek amik léteznek, kizárólag az amerikai "igénytelen" közönségnek."
Tudom hogy van nala jobb is, de ezt hivjak RPG-nek. Azon belul is D&D.

"Lehet mindenhol szerepet játszani, de a NWN-al játszók 99,9%-a nem játszik szerepet, báz, ne akard már ezt bemagyarázni..."
Az hogy a felhasznalo mit ked a lehetoseggel, az 1 masik dolog, de ellenteben a japan kalandjatekokkal, az NWNben a LEHETOSEG ADOTT a szerepjatszasra. Sokan ki is hasznaljak. Lattam mar olyan NWN szervert, ahol kulon toboroztak embereket 1 varos (mindennapi) mukodtetesere, volt kovacs, kereskedo, katona, minden, hazat lehetett venni, stb. Nem mindenki scak a single kampanyig jut el.
Amúgy pedig ki kell szállnom a vitából, mert munka van 😞

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

"a tortenet tipusa alapjan beskatulyaztad a jatek minoseget"

A lenti kategóriák játékstílusok, nem történet-típusok...ha ez nem megy át, akkor nehéz egy témáról vitatkozni. Mondjuk összekapcsolódik a kettõ, de közel nem ugyanaz.

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

Nem kompatibilis. 😊))))))))))
Hát ez jó. Még igazad is van. 😊)

"Nekik semmi közük ahhoz, hogy a játékos karaktereknek milyen lesz a személyisége"
Ahhoz nincs is. De te nem is errol beszeltel, hanem a tortenet tipusa alapjan beskatulyaztad a jatek minoseget (most nem grafikara, meg hangeffektekre gondolok, hanem a szinvonalra).

"azt ugyanis nem egy programozó adja, hanem az a játékos, aki mögötte van..."
Sok dolog leprogramozhato, a tobbire meg ott a DM. Persze ehhez munka kell, de a lehetoseg adott. Nyilvan extrem dolgokat nem lehet, vagy nehez megvalositani (idoutazas, ahol a regmultban vegrehajtott valtoztatas befolyasolja a kozelmultat - ilyet meg PnPben is nehez), de a tobbseg megoldhato.
Tudom, tudom, 100%-ig igazatok van, csak a szívem 😊

Ráadásul odakint már megjelent, és ahogy nézem TOP listás game... imádkozzunk. 😊

És attól, hogy hivatalos, attól miért lenne rpg??? Kártyajátékokat is ad ki a Wizards (TSR nincs már jónéhány éve, de biztos csak nem figyeltél), de attól még azok nem lesznek rpg-k...
Ezen kívül ha találkoztál már hivatalos Wizards modulokkal, akkor tudnod kell, hogy azok a legnagyobb alja termékek amik léteznek, kizárólag az amerikai "igénytelen" közönségnek.

A történetet pedig nem keverem a szerepjátszással, története jó esetben minden játéknak van (még a stratégiáknak is). Lehet mindenhol szerepet játszani, de a NWN-al játszók 99,9%-a nem játszik szerepet, báz, ne akard már ezt bemagyarázni...

És nem csak mi fogjuk így hívni, hanem így hívja MINDENKI!

"Viszont nem értem miért irritál ennyire valakit hogy rpg-nek hívjuk õket"

Mert hülye és csak kötözködni akar.

aabyssx
Hagyd a p*csába! ME2 nem igazán kompatibilis senkivel. :|

www.youtube.com/aabyssx

Hát én errõl a gameról tudok a legkevesebb, pedig a square gamekról azért szokott elég info lenni. 😊
Egy FFXI-et is szivesen kipróbálnák már, kár hogy nállunk nem kapható a network csomag. 😞

"Ha a stílust nem rpg-nrek hívnák, hanem mittudomén töltöttkáposztának, attól még nem válétozna meg semmi."

Ezzel tökéletesen egyetértek!
Viszont nem értem miért irritál ennyire valakit hogy rpg-nek hívjuk õket, ha meg valaki benyögi hogy japán-rpg hogy valamennyire megkülönböztesse a dolgot, máris rámondják hogy olyan nincs és minek kell ilyen hülyeségeket kitalálni. Ha ez sem tetszik akkor barátkozzanak meg vele hogy azt bizony rpg-nek fogjuk hívni.

Jól áll a doboz...

" Dungeon-irtás: a fenti kettõ kombinációja. A történet sematikus, a
lényege az, hogy van valahol egy labirintusrendszer, kincsekkel és
szörnyekkel megtömve, és a karakterek csapata (a `parti`) végigirtja. Ez a
stílus sem különösebben igényes."
Ez pl. mond neked valamit: U1 - The sinister secret of Saltmarsh? Ez egy hivatalos PnP(!!!) D&D modul a TSR-tol. Es ez a kategoria.

Te kevered a tortenetet a szerepjatszassal. Egy tipikus "sarkanyolesben" is lehet szerepet jaccani, ez RAJTAD mulik, nem a torteneten! Ettol RPG. Es meg te magyarazol nekem...
"Elobb nezd is meg azt a jatekot amit fikazol, mielott masok hozzaerteset vonod 2segbe!"

Elég sokat játszottam vele...

"Ezt a kerdest inkabb beszeld meg a Wizards of the Coasttal meg a TSR-rel! 😊)) Lehet hogy nekik kicsit tobb kozuk van hozza."

Nekik semmi közük ahhoz, hogy a játékos karaktereknek milyen lesz a személyisége, azt ugyanis nem egy programozó adja, hanem az a játékos, aki mögötte van... Illetve adná, de nem adja, mert nincs rá szüksége a játékban. Ezkülönbözteti meg a hagyományos szerepjátéktól.

Legalább egy videót szeretnék benne látni... 😊

Maradjunk annyiban, hogy a NWN egy hagyományos rpg "szimulátor", ami a technikai korlátoktól eltekintve több-kevesebb sikerrel megpróbálja szimulálni a hagyományos rpg-t. De a hangsúlyai akkor is máshol maradnak (a jellemek, személyiségek kijátszására nem nagyon van lehetõség - és szükség), és ettõl nem nevezhetõ ez sem rpg-nek szerintem.
nincs amúgy semmi bajom ezzel a játékkal, bár én fõleg a baldur's-okért voltam oda -> azok sem attól lettek nagyszerû játékok, hogy rpg-k voltak, hanem attól, hogy nagyon jó volt a játszhatóságuk. Na ugyanez a helyzet japán rpg ügyben is. Ha a stílust nem rpg-nrek hívnák, hanem mittudomén töltöttkáposztának, attól még nem válétozna meg semmi.

Viszont vegyük tudomásul, hogy így hívják összefoglaló néven ezeket a gamezokat és kész.

Tele van ilyen hibás elnevezéssel az egész játékipar (kedvencem az FPS nézet), de legalább mindenki tudja, hogy mirõl van szó - és ez a fontos. 😊

Elobb nezd is meg azt a jatekot amit fikazol, mielott masok hozzaerteset vonod 2segbe!

"Abban
viszont a többség egyetért, hogy az igénytelen játékot arról lehet
felismerni, hogy a karakterek személyiségének van-e jelentõsége, hogy
eredetiek-e a karakterek: nem épülnek-e `A harcos`, `A varázsló`, `A
törpe`, `Az elf`, `A pap`, stb. sémák valamelyikére."
Ezt a kerdest inkabb beszeld meg a Wizards of the Coasttal meg a TSR-rel! 😊)) Lehet hogy nekik kicsit tobb kozuk van hozza.
aabyssx
Tudom, tudom... 😞

www.youtube.com/aabyssx

Erre mondtam hogy az NWNben meg olyan modult is talalsz, ahol az oldoklesert nem is jar XP, csak a kuldetesek, feladatok teljesiteseert. 1 szerveren elvileg 64 jatekos lehet (nyilvan nem modemeseknek terveztek, de a lehetoseg adott), ebbol 4 lehet DM. Lehetoseg van tobb szervert osszekapcsolni, igy akar nagy kiterjedesu PW-ket letrehozni. Amit a mait technika megenged, azt meg lehet csinalni benne.