A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ja, és mi nem akarunk szakembernek látszani, de szerény véleményem szerint én valamilyen szinten értek hozzá (nem a dvd-hez, hanem általában a hardverhez, 3d grafikához), persze nem nagyon, de ilyen mélységû vitához éppen eléggé.
Konzolos: 1. Soniq nevezett engem tudatlannak az alapján, hogy egy a témához abszolút nem kapcsolódó dologban tévedtem. 2. Az ékezetekkel semmi bajom, de nem hinném, hogy a DC-s bill-en közelebb van egymáshoz a b és a p. (és pl a ly/j hibák sem a bill következményei) 3. Ha õ olyan kurva nagy szakember, miért írt akkora baromságokat is ezelõtt, és miért szól le egybõl valakit, aki egy dolgot rosszul tud/írt? Attól, mert valaki egy újságnak dolgozik és hifi cuccokat árul, még nem lesz egybõl szakember, persze lehet, hogy az, de nem egyenes következménye az elsõnek.
A Dc-internetes képességeirõl azért ne nyissunk vitát, három szóval: nem az igazi.
A Dc-internetes képességeirõl azért ne nyissunk vitát, három szóval: nem az igazi.
a próféta szólt belõled: hosszú, de velõs. És ami lényeg! : IGaZ! 😊))
Amúgy szerintem tükröz valamit a szavazás a fõlapon. Nem? DE.
Amúgy szerintem tükröz valamit a szavazás a fõlapon. Nem? DE.
Törölt felhasználó
Soniq, te mindig derût csalsz arcomra. Még lehet, hogy elõ fogok fizetni a Playtime-ra is 😊
Törölt felhasználó
Soniq szerintem vagy nem magyar anyanyelvû, vagy még túl fiatal. Elõbbi esetben szépen halad a magyar-tudása, utóbbi esetben meg szórakozzon inkább az általános iskolai tanáraival.
Néhány 'aranyköpés':
Nyilatkozasuk szerint
Nem egy teszta mindket gep tobbszorose barmely fejlesztesben levo PC-s kartyanal
Egyepkent
En mar megtetem
A multheti Londoni
par dg-os
mehanikak
letszives
empeg
Az elgépelési hibákat direkt nem említem, az bárkivel megeshet, de ezek durva nyelvtani hibák, nála ráadásul látszik a technikai mûveltség hiánya is.
Komolyan elhiszitek, hogy õ írt valaha is cikket szaklapba? Naneeeeee.
Bocs Soniq, de Te kezdted:
'En orokre elbucsuzok ettol a forumtol mert ennyi olvasas utan rajottem hogy itt komolytalan es tudatlan emberek irogatnak.'
Igazad volt, távozásoddal legalább 1-el kevesebb.
Néhány 'aranyköpés':
Nyilatkozasuk szerint
Nem egy teszta mindket gep tobbszorose barmely fejlesztesben levo PC-s kartyanal
Egyepkent
En mar megtetem
A multheti Londoni
par dg-os
mehanikak
letszives
empeg
Az elgépelési hibákat direkt nem említem, az bárkivel megeshet, de ezek durva nyelvtani hibák, nála ráadásul látszik a technikai mûveltség hiánya is.
Komolyan elhiszitek, hogy õ írt valaha is cikket szaklapba? Naneeeeee.
Bocs Soniq, de Te kezdted:
'En orokre elbucsuzok ettol a forumtol mert ennyi olvasas utan rajottem hogy itt komolytalan es tudatlan emberek irogatnak.'
Igazad volt, távozásoddal legalább 1-el kevesebb.
Ja, és ez tényleg csak kötekedés, hogy a másik helyesírását firtatom, semmi köze a témához, csak éppen õ kezdett el leszólni, arról nem is beszélve, hogy mindenkinél okosabbnak képzeli magát.
Azért elég messze van a p betû a b-tõl. És kimondani tényleg p-vel kell, mert ugye hasonulás vagy mi a szösz.
Á, hagyjuk soniq-ot, õ már "örökre elbúcsúzott" a topictól, úgysem ovassa el. Bár eléggé fölbassza az agyamat, amikor olyan valaki nevez tudatlannak, aki az egyébkéntet "egyépként"-nek írja (és ez NEM elgépelés, és az eddigi hozzászólásai hemzsegtek az ilyenektõl).
Ja, és jön még a B&W, Arcanum, Tribes2, Halo, DeusEx 2, Neverwinter Nights, Dungeon Siege, Outcast2, Serious Sam, AquaNox... Nekem már az is elég lenne, ha csak ezek jelennének meg 2001ben (meg amiket PyRex írt), pedig még kurva sok jó játék lesz. Ja, és ezaz, már a sega-nak is vannak tervei a pc-vel. Ez nem elég nagy cég?
Egyébként meg bocsánatot kérek, hogy azt mertem írni, hogy kevés tv-n van RGB bemenet. Vétkeztem, sajnálom, hogy is lehettem ilyen balga! (csak nem tudom, mi köze van ennek a pc-k hanyatlásához...) KÉRLEK, kérlek soniq, ne hagyj itt minket!!! Annyira jó volt egy hozzáértõ zseni írásait olvasni a fórumban! Inkább maradj, és kárpráztass el minket sziporkázó eszmefuttatásaiddal!!
ja, scartra gondoltál? az más(ugynis némelyik tv-n van a vga-hoz hasonló rgb bemenet is.). De szerinted a dekóderkártyán nincs rgb kimenet? Vagy azt nem lehet scart csatlakozóval bekötni?
Egyébként a topichoz semmi köze nem volt a DVD-knek, ezért nem kéne tudatlannak nevezni embereket, mert valamit rosszul írtak. Ha jól tudom, te mondtad kokasnak, hogy a Dc 16 mb ramja 256nak felel meg. Na én ott eltemethettelek volna örökre, mert ekkora baromságot még nem hallottam.
Azért túlélem, hogy a szemedben egy 0 vagyok, bár te sem mutattál túl nagy hozzáértést a dolgokhoz azon kívül, hogy "újságnál dolgozom, mindig igazam van, meg ismerem az összes külföldi fejlesztõt, õk mondták". Egyébként érdekes, szerintem elég komoly terveik vannak, de TE biztos jobban tudod. Na csá!
Egyébként a topichoz semmi köze nem volt a DVD-knek, ezért nem kéne tudatlannak nevezni embereket, mert valamit rosszul írtak. Ha jól tudom, te mondtad kokasnak, hogy a Dc 16 mb ramja 256nak felel meg. Na én ott eltemethettelek volna örökre, mert ekkora baromságot még nem hallottam.
Azért túlélem, hogy a szemedben egy 0 vagyok, bár te sem mutattál túl nagy hozzáértést a dolgokhoz azon kívül, hogy "újságnál dolgozom, mindig igazam van, meg ismerem az összes külföldi fejlesztõt, õk mondták". Egyébként érdekes, szerintem elég komoly terveik vannak, de TE biztos jobban tudod. Na csá!
Azért nem biztos hogy ez így meg fog valósulni, mármint hogy az egész DC-t megveheted a pc-hez. Valószínûleg csinálnak egy a DC-hez hasonló pVR 3d kártyát. Az is valószínû, hogy a Dc-s progikat valamennyire át kell majd portolni, és külön adják ki pc-hez is. Az emulátorok egyébként nem igazán mûködnek egyelõre, de ezt nem is lehet elvárni, hiszen egy teljesen más gép emulálásához legalább háromszor-négyszer olyan gyors gép kell(minden tekintetben), és azért itt (még) nem tartunk. Meg azt is figyelembe kell venni, hogy az emulátorokat nem igazán nagy cégek írják, inkább a vállalkozó kedvû fiatatlok. El tudnám képzelni, hogy egy pl az ID software-hez hasonló cég tudna egy nagyjából mûködõ emulátort írni, de erre nincs nagy esély.
A pc-be implementálásnál igenis a hardverrõl van szó! (legalábbis máshol mind ezt írták). Régebben is volt már szó errõl, hogy az egy chipbe integrált DC-t pc-kártyákba akarják tenni. (mondjuk én nem cserélném le majd az akkori nv20-amat, de érdekes lehet, hogy tudunk játszani a DC-s gamékkal.)
Igazad van, de azért meggondolnám, hogy egy-két játékért kiadjak 50ezer forintot, pláne, ha spórolnom is kell hozzá. Persze az ideális eset tényleg az lenne, hogy PC-m mellé még beszerzek valamilyen konzolt, de nem éri meg néhány játék miatt, kivéve ha sok pénzem van.
Geluppa, te komolyan egy verekedõs játékért akarsz konzolt venni? Akkor tényleg nem neked való a pc. (ha pedig a grafikára gondoltál, a többi DC-s játék ANNYIRA azért nem szép, mert hát nem csak két ember+háttér, amit ki kell számolni, meg ugye némi gameplay feature-öket(juj) is, AI, fizika, stb. Ezt már megtárgyaltuk régebben.(ki tudja, milyen király verekedõs gamét lehetne írni GF2-re, (ami esetleg pc-re kijött az is átirat volt)). De ha tényleg a verekedõs játékokra buksz, akkor Dc mellett a helyed, mert olyat pc-re nem találsz.
soniq: JAAA, ha az svhs-t hasonlítod össze az RGB-vel az már más. De szerinted hány embernek van rgb bemenetes TV-je? Nagyon-nagyon kevésnek. Tehát az emberek 99%-a nem fogja látni a különbséget a dekóderkártya és az asztali között. (a kontraszt és a színek állítgatásával egyébként elég szép eredményt lehet kihozni a "szar" pc-s dekóderkártyából is) Mellesleg én is észereveszem általában a képminõségbeli gondokat, de a színekkel sosem volt bajom, pedig szoktam asztalin is nézni filmet.
A helyzet az, hogy valószínûleg továbbra is egymás mellett él a konzol és a PC. A usereknek az a része, aki nem akarja másra használni a gépét, és nem akar a Windowsal meg a többi marhasággal foglalkozni, eztán is konzolt vesz. A többiek pedig nemigen vesznek meg egy PS2-t 150,000-ért, inkább hozzáraknak még 50-et, és vesznek egy rendes PC-t.
Amúgy, a Microsoft is beszáll az XBOX-al, ami végül is egy PC, így ésszerû lesz az XBOX-os gameket PC-re is kiadni, mert kevés plussz munka.
Valószínû a konzolok fognak PCsedni, internetezni lehet majd velük, MP3-at játszanak le, sõt a nem túl távoli jövõben valami hálózati technikával talán Wordöt is futtathatunk majd az XBOX-on.
A szavazás meg úgy marhaság ahogy van, szegények nem tudtak jobbat kitalálni, ugyanis vélhetõen egyik sem gyõz majd, az ellentmondana a cégek érdekeinek is 😊
Amúgy, a Microsoft is beszáll az XBOX-al, ami végül is egy PC, így ésszerû lesz az XBOX-os gameket PC-re is kiadni, mert kevés plussz munka.
Valószínû a konzolok fognak PCsedni, internetezni lehet majd velük, MP3-at játszanak le, sõt a nem túl távoli jövõben valami hálózati technikával talán Wordöt is futtathatunk majd az XBOX-on.
A szavazás meg úgy marhaság ahogy van, szegények nem tudtak jobbat kitalálni, ugyanis vélhetõen egyik sem gyõz majd, az ellentmondana a cégek érdekeinek is 😊
Ja, és mi az hogy MESSZE nem közelíti meg egy asztali dvd minõségét? A messze szerintem azt jelenti, hogy elsõ ránézésre látszik, hogy rosszabb a minõség, és ez legfeljebb a szoftveres lejátszókra vonatkozhat. De nem vitatkozom, mert biztos tesztelted már a H+ kártyát, de ha nem, szerintem próbáld ki (antenna kábel legyen kihúzva!), és nem hiszem, hogy a tv-n nagy különbséget látnál a képminõségben. (ezt minden ismerõsöm megerõsítette, és egy részüknek asztali lejátszója van)
Érdekes én pont ellenkezõket olvastam a h+ról. Hogy a képminõség montoron átlagos, de az svideo kimenten eléri az asztali lejátszók szintjét. Emellett, mint már mondtam, a saját tapasztalataim is ezt erõsítették meg. Lehet, hogy mérésekkel van különbség, de szemre egy wega tv-n nem lehetett látni. (viszont néztem egyszer egy másik dekóderkártyát, az elég gyenge volt)
soniq: dvd-romnak nincs képminõsége. A dvd rom nem dekódol semmit. Az csak beolvasa a lemezt, itt nem lehet különbség. A dekóderkártya végzi a dekódolást(vagy a proci, szoftveresnél), amit direkt arra terveznek, külön chip ott is a hangnak, meg minden, jó minõségû TV kimenet, stb. Nem mondom, hogy a csúcsminõségû leátszókat üti, de egy átlagost símán elér. Hidd el, összehasonlítottuk TV-n egy Sony asztalival.
Széteftées: bocsesz a névért.
soniq: Én is hasonlítottam már össze asztali lejátszókat dvd-rommal. Profeta, szerinted én mire gondoltam, amikor hardveres dekóderkártyáról beszéltem? Többek között a hollywood+ra. És, soniq, akármit mondasz, a h+nak van olyan jó képe tv-n mint egy átlag asztali lejátszónak. SZóval ezért még nem kell kiábrándulni belõlem. (a szoftveres dekódolás alapból szar, ps2 szintû, csak tv-n még rosszabb is)
konzolos: ismét hasznosan hozzászóltál a témához
soniq: Én is hasonlítottam már össze asztali lejátszókat dvd-rommal. Profeta, szerinted én mire gondoltam, amikor hardveres dekóderkártyáról beszéltem? Többek között a hollywood+ra. És, soniq, akármit mondasz, a h+nak van olyan jó képe tv-n mint egy átlag asztali lejátszónak. SZóval ezért még nem kell kiábrándulni belõlem. (a szoftveres dekódolás alapból szar, ps2 szintû, csak tv-n még rosszabb is)
konzolos: ismét hasznosan hozzászóltál a témához
A GC-hez annyit hogy nem a Nintendo csinalja egyedul, a hardware az IBM, a mechanika pedig a Panasonic munkaja.........
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
Még egy dolog, aztán abbahagyom.
Soniq: valahogy nem tud meghatni, amikor egy GC-s siteon olyanokat írnak, hogy a GC messze lehagy bármilyen készülõ pc-s kártyát. Fõleg ha emellett elkezdik hajtogatni, hogy az x-box adatai valótlanok, a ps2-é szintén. Csak mert a GC a gyártó adatai szerint kb ötödannyi (!) poligont képes kirakni másodpercenként, mint a ps2, tizedannyit, mint az x-box, ezért nem kell egybõl hajtogatni, hogy biztos valótlanok az adatok. A Nintendo ugyanúgy elcseszte, mint a N64-nél, az se ért a psx közelébe(pc-rõl nem is beszélve), pedig elvileg jobbra akarták készíteni.
Soniq: valahogy nem tud meghatni, amikor egy GC-s siteon olyanokat írnak, hogy a GC messze lehagy bármilyen készülõ pc-s kártyát. Fõleg ha emellett elkezdik hajtogatni, hogy az x-box adatai valótlanok, a ps2-é szintén. Csak mert a GC a gyártó adatai szerint kb ötödannyi (!) poligont képes kirakni másodpercenként, mint a ps2, tizedannyit, mint az x-box, ezért nem kell egybõl hajtogatni, hogy biztos valótlanok az adatok. A Nintendo ugyanúgy elcseszte, mint a N64-nél, az se ért a psx közelébe(pc-rõl nem is beszélve), pedig elvileg jobbra akarták készíteni.
Ja, és az elsõ cikket, amit írtam, érdemes megnézni. Nem semmi, milyen elkeseredetten védik a GC-t az X-box-szal szemben.(táblázat)
Ja, felsorolnak egy csomó effektet, hogy mitõl jó a GC. Csak ezeket mind támogatta a RivaTNT-m két éve.
Hopp még egyet találtam, ott a ps2-vel és az x-box-szal hasonlítják össze. Egy-egy kép (!!) alapján. Azt írják, hogy elképzelhetõ, hogy bizonyos szempontból (!) erõsebb lehet a gc az xbox-nál.
A gamecube-bal is az a baj: kevés memória. Ez nem jön ki a techdemokon, csak a játékokban, majd meglátjuk. De ha a Nintendo erre is olyan játékokat ad ki, mint N64-re, akkor nincs sok esélye. Egyébként, soniq, az összehasonlításban nem szerepeltek a fejlesztésben lévõ pc-kártyák, igaz? Tehát csak úgy megemlítették, hogy azokkal foglalkozni sem érdemes. Nahát. Mert lehet, hogy az x-box-ba bele van integrálva minden, de programozhatóságban nem verheti a pc-s nv20-at lévén nagyjából ugyanaz a kártya. Ja és csak 2002-ben jön ki, addigra az nv20 már a ködös múltba vész majd pc-n, és az nv30(vagy mittomén mi) csak jobb lehet. Minden tekintetben. És akkor a GC sem lesz olyan egyedülálló.
Egy DVD-rom van olyan jó, mint egy asztali lejátszó, ha veszel hozzá jó hardveres dekóderkártyát.
Egy DVD-rom van olyan jó, mint egy asztali lejátszó, ha veszel hozzá jó hardveres dekóderkártyát.
Sax, csak egy kis pontosítás, az Unreal2 név marad, az U Warfare egy másik project, másik játék.
Széteftéses: most akkor a "mai konzolon sokkal nagyobb játékélményt adó, gyorsabb, szebb cuccok vannak"? A grafikáról volt már szó kb ezerszer, hagyjuk. De mi neked a "nagyobb játékélmény"? Ugyanis két sorral arrébb azt írod, hogy a pc-s játékok "tartalmasabb, hosszabb" játékélményt nyújtanak. Akciójátékban meg ugyanannyit. Most akkor mi nagyobb? Magyarázs már el nekem, hogy mi a különbség a "nagy" és a "tartalmas, hosszú" játékélmény között.
Találtam egy találó hozzászólást a témához, az egyik forumban írták: A Sony FÉL az X-box-tól. Ha már a ps2 nem lett olyan jó, elkezdenek ígérgetni, hogy nehogy valakinek eszébe jusson a MS konzolját venni. Elég szánalmas, hogy ilyen adatokkal dobálóznak (még ha nem is teljesen komolyan), és kihasználják a "hívõk" hiszékenységét.
Egyébként hülyeség is lenne, mert ha eddig fej-fej mellett haladt a többi konzollal, ill a pc-vel, akkor miért változna most meg? Vagy ha ilyen király a sony, a ps2-nek is kb ötvenszer gyorsabbnak kéne lennie, mint amilyen.
Lacc: a jatekok.hu-n ez kicsit másként volt fogalmazva: "reméljük, a következõ PS 1000x bikább lesz a PS2-nél." Nos a Gamestarosok kicsit hülyék, ha ezt hivatalos adatnak veszik (bár ha szerintük a Typing of the dead átmenetet képez az fps-ek és a HotD között, akkor nem lepõdök meg semmin.) Szóval a sony sem mond ekkora hülyeségeket, csak egyes újságok félreértik.
Freaky: elegem van már abból, hogy minden rohadt konzolos, aki nem is játszik pc-vel, azt hajtogatja, hogy pc-re nincsenek jó játékok. HONNAN AZ ISTENBÕL TUDOD? Érdekes, én már elgondolkodtam konzol vásárlásán, megnéztem a konzolos játékokat, kipróbáltam egy csomót, aztán mégis maradtam a pc-nél. És nem szenvedek játékhiányban, ráadásul van kb húsz készülõ játék, amit nagyon várok. És akkor ti meg jöttök a GT3-mal, meg a MGS2-vel. Ennyi a ps2? Örvendek. (a MGS2 nagyon jó lesz persze, csak nem fogok miatta ps2-t venni, mert ahhoz kéne még úgy tíz-húsz hasonló játék)
Konzolos: szerinted ezek a képek olyan utolérhetetlenül jók? Miért? Mert van öt ház, amik egyenként kb tíz poligonból állnak? Meg még ott a többi tereptárgy, ami szintén nem túl különleges? Nem, mondom, ez szebb, mit bármelyik pc-s autós játék (mert az autók szépek, és jók a fényhatások), de ne mond már, hogy ezt nem fogja tudni egy pc kb fél év múlva? A késõbbi gépekrõl már ne is beszéljünk. Persze nagyon szép az environment mapped bump mapping az úton, de azzal ennyi. Ez elég alap effekt lesz hamarosan, lévén minden új kártya támogatni fogja/támogatja.
Konzolos: szerinted ezek a képek olyan utolérhetetlenül jók? Miért? Mert van öt ház, amik egyenként kb tíz poligonból állnak? Meg még ott a többi tereptárgy, ami szintén nem túl különleges? Nem, mondom, ez szebb, mit bármelyik pc-s autós játék (mert az autók szépek, és jók a fényhatások), de ne mond már, hogy ezt nem fogja tudni egy pc kb fél év múlva? A késõbbi gépekrõl már ne is beszéljünk. Persze nagyon szép az environment mapped bump mapping az úton, de azzal ennyi. Ez elég alap effekt lesz hamarosan, lévén minden új kártya támogatni fogja/támogatja.
Hé! Aki a fórum címét irta az nem tiszta. Szerintem a PC a legjobb gép.
Fogalom kiértékelés:
A HCGamer fogalma: Olyan megszállott játékos, aki képes akár 320*200-as felbontásban is végigvinni a Quake2-öt, mert a játék iránti élvezet fontosabb számára mindennél. Aki kisajtolja az utolsó csöpp teljesítménytöbbletet (pénz híján) gépébõl, csak hogy az adott program még fusson legalább. Aki napi minimum 6-7 órát tölt el játékkal, de inkább rámegy az egész napja, akár az estéje, ha kell nem is eszik. Elhanyagolja a barátait esetleg családját. Minden pénzét a gépre költi (már ha teheti) és próbálja az adott kornak a technikai vívmányait összevásárolni, hogy minden egyes frame/sec többlettõl egyre szélesebb leygen a mosolya. Akár szegény, akár gazdag az illetõ, ami a lényeg, hogy ebben él, és szinte lüktet az agyában az egész számítástechnka. Fõleg a játékipar újdonságai iránt érzett kielégítetlen vágy. És a folyamatos ellátás játékokkal a közeli CD író ismerettsége által. Ez a HCGamer. Mert aki nem ennyire fanatikus, az csak jószerivel gamer vagy szereti a játékokat vagy néha napján leül a gépe elé játszani vagy csak szép volt a gyerekkora.
Egy HCGamer....
A HCGamer fogalma: Olyan megszállott játékos, aki képes akár 320*200-as felbontásban is végigvinni a Quake2-öt, mert a játék iránti élvezet fontosabb számára mindennél. Aki kisajtolja az utolsó csöpp teljesítménytöbbletet (pénz híján) gépébõl, csak hogy az adott program még fusson legalább. Aki napi minimum 6-7 órát tölt el játékkal, de inkább rámegy az egész napja, akár az estéje, ha kell nem is eszik. Elhanyagolja a barátait esetleg családját. Minden pénzét a gépre költi (már ha teheti) és próbálja az adott kornak a technikai vívmányait összevásárolni, hogy minden egyes frame/sec többlettõl egyre szélesebb leygen a mosolya. Akár szegény, akár gazdag az illetõ, ami a lényeg, hogy ebben él, és szinte lüktet az agyában az egész számítástechnka. Fõleg a játékipar újdonságai iránt érzett kielégítetlen vágy. És a folyamatos ellátás játékokkal a közeli CD író ismerettsége által. Ez a HCGamer. Mert aki nem ennyire fanatikus, az csak jószerivel gamer vagy szereti a játékokat vagy néha napján leül a gépe elé játszani vagy csak szép volt a gyerekkora.
Egy HCGamer....
Igazad van, általában egy sima 72 cm-es 100hz-es tv-n nézem a DC-t. Monitoron csak néhányszor láttam. De azért a legtöbben nem vga bemenetes tv-n nyomják. De mindegy, ha elvonatkoztatunk a textúráktól, akkor is lassssssú a DC-s q3. És a 640x480-as játékkal akármit csinálsz, nem lesz belõle 1024x768. Lehet hogy nem lesz pixeles, de nem lesz ilyen éles. És mellesleg annyiból, amibe a tv-d kerül, veszek egy 21"-os monitort, ami 2048xakármennyit bír és tûéles a képe, és még marad pénzem egy új gépre..
Akkor bocs, ha nem rám vonatkozott.
A Fallout csak példa volt arra, hogy nekem sokkal nagyobb örömet okoz a karakterlapon tevékenykedni, meg hosszú utazásokat tenni a 2d térképen, mint a legjobbnak mondott konzoljátékokkal játszani. Kipróbáltam egy rakás RPg-nek nevezett játékot konzolon, és egyszerûen nem fogtak meg. Nincs igazán jól kidolgozva a karakterfejlõdés(nem lehet igazán különbözõ karaktereket "nevelni" a játék végére), túl lineáris a történet, egyszerû a harc stb.
A Fallout csak példa volt arra, hogy nekem sokkal nagyobb örömet okoz a karakterlapon tevékenykedni, meg hosszú utazásokat tenni a 2d térképen, mint a legjobbnak mondott konzoljátékokkal játszani. Kipróbáltam egy rakás RPg-nek nevezett játékot konzolon, és egyszerûen nem fogtak meg. Nincs igazán jól kidolgozva a karakterfejlõdés(nem lehet igazán különbözõ karaktereket "nevelni" a játék végére), túl lineáris a történet, egyszerû a harc stb.
Primitívnek nem nyilvánítottam a konzolt, hanem azt mondtam, zavar, ha primitív az irányítás. Értsd auto-célzás, stb. Meg azt hogy a MGS solid játékmenete nekem primitív és egyszerû volt kicsit. (ettõl függetlenül tetszett, jó volt a story). Szóval a konzol nem primitív, csak a játékok jóval egyszerûbbek, mert ez kell egy csomó embernek. Ez nem azt jelenti, hogy primitívek, hanem nekeik fontos, hogy leüljenek, és egybõl tudjanak nyomulni, minden öt perc alatt megtanulható legyen, és ne kelljen órákig gondolkozni egy probléma megoldásán. Én a Civilization-t anno kb három hét alatt tanultam meg kezelni (könyv híján), és szerintem egy konzolos-beállítottságú játékos már rég feladta volna, de nekem tetszett. (és én pl nem cserélném el a Fallout-ot ezer GT-re vagy FF-re sem). Ennyi, ettõl nem primitív egyik konzolos sem, csak nekik mást jelent egy jó játék, mint nekem.
((Még annyi, hogy q3-ban pc-n maxra vetted a textúrákat, mikor nézted? A high quality beállításban nincs max-on, külön be kell állítani.) (ezt már tényleg csak zárójelbe jegyzem meg, mert nem nagyon lényeges, csak gondoltam megkérdem))
soniq: szerinted tényleg megér annyit ez az egész baromság, hogy elmásszak oda hozzád megnézni a DC-t, amit egyébként is megnézhetek?
Ha 98-ban volt DC-d, az azt jelenti, hogy magyarországon akkor volt elérhetõ. Tehát nekünk nem négy éves. A játéktermi gépek nem érdekelnek, az a lényeg, hogy te még nem tudtál 96-ban otthon játszani a DC-vel. Hogy hány éves hardware-t tesznek a gépbe, nem számít. Itt most be is fejezem ezt az egészet, mert tényleg nincs semmi értelme, mint már az elõzõben leírtam, más igények, más gépek.
Laza: Hozzászóló nem az index forumban volt? Vagy itt is. Egyébként tényleg elég primitív, nem kéne törõdni vele.
Ha 98-ban volt DC-d, az azt jelenti, hogy magyarországon akkor volt elérhetõ. Tehát nekünk nem négy éves. A játéktermi gépek nem érdekelnek, az a lényeg, hogy te még nem tudtál 96-ban otthon játszani a DC-vel. Hogy hány éves hardware-t tesznek a gépbe, nem számít. Itt most be is fejezem ezt az egészet, mert tényleg nincs semmi értelme, mint már az elõzõben leírtam, más igények, más gépek.
Laza: Hozzászóló nem az index forumban volt? Vagy itt is. Egyébként tényleg elég primitív, nem kéne törõdni vele.
Nemtom halotatok e hogy a GameShark megcsinalta azt a (gondolom) szoftvert amivel a netes jatekokat lehet kodozgatni......... ez teljesen megoli a netes jatekot.........
(cikk: www.ign.com)
Laza
(cikk: www.ign.com)
Laza
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
hozzaszolo:
nemtom honnan veszed a batorsagot hogy megfenyegess e-mailban, hogy ne merjek tobbet ebbe a forumba irni........
az ir ide aki akar, es ezt nem tudod megakadajozni.... hulyegyerek..... gondolkozzal mielott ilyen bator lepeseket teszel...... azt hiszed megijedek a hecker haverjaidtol.........
mivel free szerveren van a honlapom sok kart nem tehetnek....... max ujra felteszem (el van mentve)... ennyit rolad 😊))))))))))😊)))) haha
Laza
nemtom honnan veszed a batorsagot hogy megfenyegess e-mailban, hogy ne merjek tobbet ebbe a forumba irni........
az ir ide aki akar, es ezt nem tudod megakadajozni.... hulyegyerek..... gondolkozzal mielott ilyen bator lepeseket teszel...... azt hiszed megijedek a hecker haverjaidtol.........
mivel free szerveren van a honlapom sok kart nem tehetnek....... max ujra felteszem (el van mentve)... ennyit rolad 😊))))))))))😊)))) haha
Laza
Soniq, még valami a q3-hoz. Tegyük fel, hogy elfogadom, hogy a q3 DC-n ugyanolyan jól néz ki.(pedig nem!) Ezzel szemben (és ezt nem csak én mondom, jónéhány helyen olvastam), DC-n kb negyedakkora a framerate, pedig csak maximum 4 játékos játszhat egyszerre! Itthon akkor sem esik 60 alá, ha nyolcan öljük egymást. Persze átirat, tudom, de egybehangzó vélemények szerint jó átirat, ami kihasználja a DC-t teljes mértékben. Mégis sokkal-sokkal lassabb.
Még annyi, hogy az NV20 minden technikai vonatkozásban felülmúlja a ps2-t(250 mhz-en is).
Figyelj, Soniq! Én nem tudom tudom érthetõbben leírni, hogy játszom DC-vel is, láttam rá rengeteg játékot (q3-at is), és nem jobbak grafikailag, mint az új pc-sek. Ezt nem lehet másként fogalmazni! Ha szerintem szebbek lennének a DC-s játékok, akkor nem állítanám az ellenkezõjét, hanem befognám a számat. De nem azok! A textúrákról én sem nyitnék vitát (jobb a pc-s)... (mellesleg én is értek valamit a 3d grafikához, bár nem vagyok hiper-szuper játéktesztelõ egy hiper-szuper újságnál).
A DC még nem négy éves, ha azt nézed, hogy mikor jelent meg itt, és fõleg, hogy mikor terjedt el.
Techdemokról sem vitatkozom, mivel közük nincs a játékokhoz, másrészt te láttad az nVidia techdemokat? Azok is elég jók.
Tényleg abba kéne hagyni ezt az egész hülyeséget, mert semmi értelme. Pl soniq, állítása szerint, játszik a legújabb pc-s játékokkal, mégis szebb a DC. Én szintén játszom velük, és szerintem a pc-sek szebbek. És itt van fõ probléma. Máshoz vagyunk szokva. Engem nagyon zavar, hogy kevés a textúra, kicsik a pályák, nincs király árnyékolás, stb. Egy konzolost az zavarja, hogy a karakter feje kevesebb poligonból áll(holott a környezet talán jobb), meg hogy megakad egy pilanatra a töltés miatt. A játékokkal ugyanez. Egy konzolost zavar, ha sok gomb kell a játékhoz, engem meg az, ha prmitív az irányítás, meg hogy joypaddal nem lehet célozni. Egy konzolosnak a MGS az isten, szerintem meg túl primitív és egszerû. Egy konzolosnak a FF szerepjáték, szerintem meg köze nincs hozzá. Szóval itt alapvetõ különbségek vannak a játékosok igényeiben.
Figyelj, Soniq! Én nem tudom tudom érthetõbben leírni, hogy játszom DC-vel is, láttam rá rengeteg játékot (q3-at is), és nem jobbak grafikailag, mint az új pc-sek. Ezt nem lehet másként fogalmazni! Ha szerintem szebbek lennének a DC-s játékok, akkor nem állítanám az ellenkezõjét, hanem befognám a számat. De nem azok! A textúrákról én sem nyitnék vitát (jobb a pc-s)... (mellesleg én is értek valamit a 3d grafikához, bár nem vagyok hiper-szuper játéktesztelõ egy hiper-szuper újságnál).
A DC még nem négy éves, ha azt nézed, hogy mikor jelent meg itt, és fõleg, hogy mikor terjedt el.
Techdemokról sem vitatkozom, mivel közük nincs a játékokhoz, másrészt te láttad az nVidia techdemokat? Azok is elég jók.
Tényleg abba kéne hagyni ezt az egész hülyeséget, mert semmi értelme. Pl soniq, állítása szerint, játszik a legújabb pc-s játékokkal, mégis szebb a DC. Én szintén játszom velük, és szerintem a pc-sek szebbek. És itt van fõ probléma. Máshoz vagyunk szokva. Engem nagyon zavar, hogy kevés a textúra, kicsik a pályák, nincs király árnyékolás, stb. Egy konzolost az zavarja, hogy a karakter feje kevesebb poligonból áll(holott a környezet talán jobb), meg hogy megakad egy pilanatra a töltés miatt. A játékokkal ugyanez. Egy konzolost zavar, ha sok gomb kell a játékhoz, engem meg az, ha prmitív az irányítás, meg hogy joypaddal nem lehet célozni. Egy konzolosnak a MGS az isten, szerintem meg túl primitív és egszerû. Egy konzolosnak a FF szerepjáték, szerintem meg köze nincs hozzá. Szóval itt alapvetõ különbségek vannak a játékosok igényeiben.
A harmadik állítás azért nem teljesen találó. Viszont helyettesíthetjük így: " Kevesebb és kisebb felbontású textúrákkal sokkal szebbek a játékok (de fõleg a quake 3 DC-n)"
Törölt felhasználó
Tehát megtudtuk a konzolokról(konzolosoktól), hogy:
-a 16 MByte memóriájuk több mint PC-ken a 256 MByte
-a 640x480-as felbontása szebb mint a PC-n 1024x768
-fele(harmad)annyi poligonnal sokkal szebben kidolgozottak a tárgyak
-a 24x-es CD-rom gyorsabb a 40x-es PC-CD-romoknál
-a 25 fps folyamatos, ellentétben a PC-n futó 80-100 fps akadozásával
-nem a játékok minõsége és sokszínûsége, hanem a mennyiség számít, sokból jobb a sz@rt kiválasztani
Ezek az állítások jól tükrözik egy konzolos értelmi színvonalát. Gyerekek, ne is vegyetek PC-t, pénzkidobás lenne.
-a 16 MByte memóriájuk több mint PC-ken a 256 MByte
-a 640x480-as felbontása szebb mint a PC-n 1024x768
-fele(harmad)annyi poligonnal sokkal szebben kidolgozottak a tárgyak
-a 24x-es CD-rom gyorsabb a 40x-es PC-CD-romoknál
-a 25 fps folyamatos, ellentétben a PC-n futó 80-100 fps akadozásával
-nem a játékok minõsége és sokszínûsége, hanem a mennyiség számít, sokból jobb a sz@rt kiválasztani
Ezek az állítások jól tükrözik egy konzolos értelmi színvonalát. Gyerekek, ne is vegyetek PC-t, pénzkidobás lenne.