A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nincsenek játékok? Nohát. Érdekes. Nézzétek már meg a többi topicot. Ott csak játékokról van szó. Mellesleg azokon a site-okon, amik pcvel és konzollal is foglalkoznak, kb annyi a pc-s hír/cikk/teszt, mint a konzolokhoz EGYÜTTVÉVE.
Ja, és ha mégegyszer valaki a konzolok szuper képminõségével jön, akkor az nem látott még pc-s játékot 1024-es felbontás fölött. És a konzolok hiába támogatják, a játékokat TV-re tervezik, ezért nem használnak 640x480-nál nagyobb felbontást.
Egyre kevesebb a pc-s fejlesztés? Nem hiszem. Azért mert kb öt játék átvándorolt konzolra? Közben meg bejelentettek 100 újat, ami jön pc-re.
Konzolos: A colin2 max látótávolsággal kb 60 fps-t megy itthon. A giants szintén elég jó. Egyébként ez két játék. A többi játék közül sem akadozik egy se.
Hol 130ezer a ps2? Ja, hogy áfa nélkül?
Képzeld én már játszottam DC-vel, és láttam a ps2-t is futni.(a ps2 tetszett). Viszont te nem hiszem, hogy játszanál az újabb PC-s játékokkal normális gépen, mert akkor nem istenítenéd annyira a DC-det.
ez a legszebb a pc-ben
egyedi.
lehet rola beszelgetni hosszasan vitatkozni stb.
a konzoloknal mas a helyzet neked milyen konzolod van psx? dejo nekem is😊 csak mas tv-n jatszom😊
szoval semmi egyedi nincs bennuk.
És már utaltam Dc-s UT cikkre, ahol a Dc-s fejlesztõk mondják, hogy milyen nehéz volt átírni a 64 mb-ra készült játékot egy 16 mb-os konzolra.(az assaultot nem is sikerült) És ezek konzolos fejlesztõk! Csak értenek valmit hozzá.
Prófétának és a többieknek:
Nem kell megrémülni, ez csak PSX spec., de a célnak megfelel.
"Memory:
Main RAM: 2 Megabytes
VRAM: 1 Megabyte
Sound RAM: 512 K
CD-ROM buffer: 32K
Operating System ROM: 512K
RAM cards for data save: 128K EEprom
It's more RAM than many other consoles out there! Stuff can be stored in RAM in compressed form, then uncompressed on the fly during gameplay. So don't expect that this will limit its performance. (You just can't compare how much RAM the PSX has vs. a PC. It is a totally different concept!)"
Ebbõl remélem kiderül valami.
Egyébként Super Multimédia PécécédédévédéGF3Ultra-n még ékezet sincs, vagy keymap chaos van?
Kokas: a felsorolt játékok:
Soul Calibur: azt elhiszem, hogy nem láttál ilyen játékot pc-re, mert pc-re nincsenek verekedõs játékok. Éppen ezért grafikailag se lehet összehasonlítani, mert nem tudod, hogy mire lenne képes egy pc egy verekedõs játékban. Nincs még egy olyan játékstílus, amiben csak 2 ember+ háttér lenne a környezet, és ennyire nem kéne semmivel törõdnie a processzornak a grafikán kívül. Ja, és ha van pc-re verekedõs, az mindig csak átirat, de mostanában az se volt.
Crazy Taxi: erre is áll valamennyire az elõzõ, de azért autós játékok vannak pc-re. Az ilyen városban mászkálósak közül csak a MM volt, de az nem volt valami erõs grafikailag pc-s viszonylatban. Az egyetlen igazán szép autós játék csak az egy éves Rally Ch 2k, ami viszont nem csúnyább a CT-nál.
Ha az akciójátékokat vagy egyéb játékokat nézed, akkor pedig nem látsz szebbeket Dc-n, mint pc-n.
Pont te írtad, hogy a Sacrifice-t nem is lehet már átírni DC-re. (ha nem te voltál, rosszul emlékszem)
MGS2 : erre is áll, amit írtam, hogy a környezet átlagos, csak a karkterek igazán jók. Bár még csak képeket láttam (de szerintem te is).
Kessen: kizárólag poligonszámban veri a pc-s játékokat, az árnyékolás, a textúrák szerintem elég gyengék.
Ja, és nem mondtam, hogy a ps2 nem a legerõsebb most (sebességét tekintve), de szerinted akkora az elõnye, mint régebben a ps1-nek? Hát szerintem nem.
Prófétának egy kép a kessenbõl:
Szerintem nem logikus az, hogy a konzolnak jobbnak kell lennie játékra. Azért vesznek sokan konzolt, mert 1. olcsó, és ahhoz képest jó, 2. sokan szeretik az arcade játékokat, 3. nem is láttak még pc-t, vagy nem próbálták a pc-s játékokat. (ugye hát a pc-t nem reklámozza senki, és nem is teszik ki a boltokban, hogy játszanak vele a vevõk).
Konzolos: Igen, sok fejlesztõ fejleszt X-box-ra, de ez miért jelentené azt, hogy pc-re kevesebb? Mellesleg van ott egy mondat, amit te valahogy figyelmen kívül hagytál: " Both PC and console game developers are listed.."
Kokas: persze most nem használják ki a Gf2 GTs-t, de nem kell hozzá 1,5 év hogy kihasználják, elég lesz fél is.
Laza: Szerinted a FF-ben normális karakterfejlõdés van? Hát akkor nézd meg mondjuk a falloutot. Egy rendes szerepjátékban tud specializálódni a karktered, vannak különbözõ tulajdonságai, esetleg karakterosztályok, stb. Vedd már észre, hogy olyanokkal vitatkozol, akik sok szerepjátékkal játszottak, emellett a FF-vel is.
Ja, és az X-boy valamivel jobb, mint egy pIII733+nv20, csak éppen akkora nem a 733 lesz a király, nem is beszélve hogy az átlag memória a pc-kben már most 128-192 mega. És az X-boxban is ugyanolyan memória lesz, mint a pc-k-ben.
A GAmecube-bal ne gyere, az irtó gyenge gép lesz, kevés memória, stb. Az eddig látott képek nem túl emggyõzõek. Ráadásul a Nintendo játékai kevés kivétellel mintd a kisebb gyerekeknek készülnek.
Ha vetted volna a fáradtságot és végig olvastad volna a topicot, akkor tisztában lennél azzal, hogy nem csak RPG-ket és stratégiákat emlegettünk fel. Felsorolásra kerültek az akció, kaland, szimulátor és fps játékok is szép számmal. Ezen kívül többször fel lett az is emlegetve, hogy PC-vel nem csak játszani lehet.
Az ok, hogy mindig elõkerülnek az RPG és a stratégiai progik egyszerû. Ezek azok a játékok, amikkel hónapokat lehet átjátszani, és akár évek múlva (!) elõvéve õket is élmény játszani velük.
Úgy látom még mindig nem világos számodra az RPG fogalmának a jelentése. A valódi RPG lényege a kötetlenség. Tehát egy lineáris felépítésû játék csak nagyon nagy jóindulattal nevezhetõ annak. Ha majd átírják a BG-t konzolra, akkor talán elmondható lesz hogy végre konzolon is lesz egy valódi RPG-khez közeli program. Hacsak alapvetõen el nem baltázzák az egész konverziót. Lásd UT átírása!
konzolos:
Mivel a PC rendszerek fejlõdése soha nem áll le, így a kedvenc "gépszörnyemet" mindig naprakész, vagy legalábbis tegnaprakész állapotban lehet tartani. Ellenben egy bõvítési lehtõséggel nem vagy csak korlátozottan rendelkezõ konzolról ez már nem mondható el. A számítástechnika rohamos fejlõdése magával vonja azt is, hogy a konzolotok rohamos mértékben elavul. Ez a helyzet a még megsem jelent X-box-szal is.
Egy másik alap dolgot még mindig nem akarsz megérteni X-box = PC! A specifikációja pedig tölünk nyugatabra már most is csak egy átlagos gépével egyenértékû, mire megjelenik nálunk is már elavultnak lesz tekinthetõ (2002). Az X-box egy kicsit egyedivé alakított, egybe dobozolt PC. Sok ilyen gyártó van már ma is, pl. IBM, Compaq, Dell stb. A különbség az, hogy ezt a gépet játékhoz tervezik, és az MS konzolnak nevezi.
Az X-box fejlesztõkrõl berakott anyagodból csak egy dolgot emelnék ki: "Both PC and console game developers are listed, showing the crossover appeal of the console, which is built with PC components."
Remélem le tudod magadnak fordítani mit is jelent ez!
Én a játék kedvéért játszom és az RPG az a müfaj, aminek egyes jól sikerült darabjaival hónapokat el tudok tölteni. Kipróbáltam persze nagyon sok játékot, de más müfajú játék általában nem köt le, fõleg a konzolokra tömegesen megjelnõ üsd vágd játékok amibõl kb 5 perc is elég. Még a civilisation 1-2 ami fél évre lekötött.
Az FF sorazat azért került át pc re mert megérte a fejlesztõnek , mivel korábban tisztáztuk hogy a konzolos és a pc-s vevõkörben különbségek vannak, de ugy látszik hogy pc-n is siker volt. Persze az FF az olyan hogy valaki vagy rajong érte vagy ki nem állja, Az hogy milyen lett az nem a pc hibája haenm a programozóké, de igazuk van minek fejlesszenek Új enginet ha a régi is elfogy.
Ott hibáznak sokan nemcsak konzolosok hogy a játékból gyakorlatilag a grafikai megvalósítást veszik alapul, ergo ha a grafika nem tetszik pl pixeles akkor a játék nem lehet jó.
Játszott valaki az Age of Wonderssal??? nem lehet azt mondani hogy csúcsgrafikával készült de maga az egész játék mégis megragadó volt. Tehát egy játékban maga a játszhatóság a döntõ számomra a grafika másodrendû.
De nyugodtan gondold azt hogy a legjobb grafikájú játék az ami csúcs szuper.
Laza
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
azert meg tenyleg imadkozzatok nehogy a GT3 atnekeruljon, mert meg a vegen senki nemvesz konzolt......... 😊)))))
Laza
Amugy a FF ben egyet kell értenem a konzolosokkal hogy egy jó kis game és japán mércével véve még RPG-nek is besorolható, nem véletlenül hozták át pc re, az igényesebb vásárlõknak.
legalabb nezned meg hogy mit irsz..... azt mondod hogy az RPG egyik fo vonasa a karakter fejlodes, egy sorral lejebb meg azt hogy az FF nem RPG..... akkor te azt mondod hogy az FFben nem fejlodik a karakter?? erdekes...
azt hogy a Bald. Gat.nek melyik resze jelenik meg nem tudom, de azert lesd mar meg hogy hogy nez ki DCn a Record of Lodoss War........
gabo
ha ismerned a felsorolt jatekokat tudnad hogy nem csak a grafikajuk jo.......
ember
gondolom az Eccobol nem lathattal sokat ha ezt irod rola.......
"ronda, homalyos texturak, szogletes terep"
kivancsi lennek hogy csinaltad volna te meg a viz alatti hatast..... amugy magyar termek... es ha csak a feleig elvitted volna nem ezt mondanad...
a Kommandos 2 egyszerre jon a PCssel (vagy elobb?)........
amugy a Q3 nem egyszeru atirat, mert atprogramoztak az egeszet DCre opt., nem ugy mint mondjuk egy Tomb Raidert, amit a PCs kodokkal benyomtak a Win ala DCn......
spheriot
ezt a dolgot mar jopar sorral lejebb en is jeleztem.....
csak nem mindegy hogy milyen minosegueket csinalnak......
a gep azert van hogy kiszolgaljon....... de a PC (meg) nem alkalmas arra hogy minden kategoriaban megtegye ezt...... (megfelelo minosegben)
itt mindenki aki PCs csak az RPGkkel jon meg a strategiakkal.... de nem csak ezek vannak......!!!!!!
Laza
Az asszosiációs neuronok kifulladnak abban hogy négy gombot nyomogatnak veszettül.
Egyébként ez nem változtat azon, hogy Halo lesz pc-re, és a Bungie továbbra is megmarad pc-s fejlesztõnek is.
Ja, és az Eccoban kizárólag a delfin kidolgozása király, a ronda homályos textúrák és a szögletes terep engem nem nyûgöztek le.
A Kessen lovasai tényleg jók, fõleg ha figyelembe vesszük mennyi van a képen, de a táj lehetne egy csöppet jobb. Meg elég furcsa, hogy a kessen 2 képei néhol még gyengébbek is az elsõ résznél.(biztos még csak korai verzió) Egyébként jól néz ki, bár nem hiszem hogy ennyire lenne képes egy ps2, mert ez nem emelkedik nagyon ki a mai játékkínálatból. (Ja, és egy csomó helyen nem írják oda, de némelyik kép az átvezetõ animokból van, persze azért nyilvánvaló a különbség)
Vedd a fáradtságot magadnak és nézz el erre a címre: http://rpg.rulez.org/
Legalább az alapokkal legyél tisztában mikor RPG-rõl beszélsz!
Ezeknél a játékrendszereknél soha nem csak a fejlõdésen, csak a szerepen, csak a környezeten, csak a mágián van a hangsúly. De ezt elmagyarázni olyan embereknek akik soha nem próbáltak valódi szerepjátékot szinte lehetetlen, ráadásul ez a topic nem is errõl szól.
Arról is volt már szó, hogy egy játék grafikája nem minden.
Profeta:
X-box = NetPC. 😊
Csak másképpen nevezik, meg kicsit meg lett változtatva a specifikáció. Ennek ellenére úgyan az a Bill féle rémálom.
nem tudtam ertelmesebben leirni hogy en mit latok az RPG alatt, de szerintem tudod mire gondolok........ amugy enyierovel rengeteg gamesnek lehetne azt a stilust nevet adni, hogy "kaland jatek RPG vonasokkal" (mint pl a fejlodes).......
Laza
amint az lentebb olvashato, kiderul hogy milyen jatekokra kategorizalhato az eltero platformok kinalata.... de ha jobban megnezzuk akkor eszre lehet venni hogy lassan kezd osszeolvadni a ket vilag..... pl DCre most jott ki a Rekord of Lodos War (rem jol ir), lesz B&W, DC&PC net.... PCn meg Sega Rally2, VRally, a Sega bejelentette hogy PCre is atter.....
a verekedos gamekra raterve.... ami mar megalja a helyet az a Tekken Tag, Soul Calibur, Dead or Alive 2, Rival Scools 2........
a tekken3 PSen van, amirol tudni kell hogy egy nagy szar... utalom.... pixelgyar....
a PCn levo DCemuk nem mukodnek normalisan, szaggatnak, ugralnak stb. (lattam).....
a Grandia2ben is faszak a fak.........
Laza
http://www.mportal.hu/?action=komment&base=ngamer&id=1849
na ebben a q3 engines játékban elég jó fák vannak.
Tudom tudom, hogy ott van pl. a Final sorozat ( a mai napíg a toplistám elsõ helyén pihen ) de azt sem tekinthetjük a szó szoros értelembe vett rpg-nek, inkább mint '' kalandjáték '' -ként beszélhetünk róla. Most lehet, hogy sokan nem értenek egyet velem de én így gondolom, és nyugodt vagyok ( egyenlõre ), hogy ezek ( gondolok itt az '' igazi '' szerepjátékokra ) még jó ideig megmaradnak a Pc sajátjának.
És idõvel ha majd ez is '' elvész '' akkor ....... DE NEM SOHA !
\" örökké nem eshet.... \"
"...szerepjatekabb a tobbinel a szo szoros ertelmeben, es van amelyik csak egyszeruen RPG"
Még mindig nem érted? "RPG"=szerepjáték angolul. Ezért nem lehet mondani ilyet. De mindegy, értem én, mire gondolsz, csak éppen pont a konzolos cégek sütötték rá minden játékra, hogy RPG, pedig azok nem azok. Ezért vitatkozom, amikor valaki azt mondja, hogy a Dc-n mennyi rpg van.
"van amelyikben a szerep a lenyeg es van amelyikkel csak jatszol..... " Ezt hogy érted? Szerintem minden CRPG-vel játszani kell.
Ja, és az nem "körkörös", hanem körökre osztott..