A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)
Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
(egyébként az amd procik most hihetetlenül olcsók. egy ps2-es játék árából vehetsz egy 8-900 as duront. mégsem reklámozom itt (vagy mégis?), mert kit érdekel.)
A programozók nem tudnak jó AI-t csinálni, csak ritkán, ezután már foghatják a HW-re. AI-t nehéz programozni, de ha jól tudják csinálni akkor nem múlik a HW-en. Jó példa a Thief, mivel az is még p1-re készült, mégis jobb volt az AI-ja, mint a mostani játékoknak.
"Egy bekerítő hadművelet lekérdezések/analizálások folyamata - amit nyugodtan szétszedhetünk 1-1 lekérdezésre, így ugyan oda jutunk, amit leírtál"
de nem mindegy, hogy HÁNY DARABRA, és hogy ezek milyen bonyolult kapcsolatban vannak.
ugyanis, amivel skater példálózott, azokhoz néhány ilyen lépés elég.
Egy bekerítő hadművelet lekérdezések/analizálások folyamata - amit nyugodtan szétszedhetünk 1-1 lekérdezésre, így ugyan oda jutunk, amit leírtál.
"A játékokban csak a programozókon múlik az AI, nem a hw-en."
Nagyon is múlik a HWen. Ritkán marad annyi HW-erő, hogy jó AIt fejleszthessenek.
pl egy összehangolt bekerítő hadművelethez, vagy pl a B&W-ban tapasztalható önálló kezdeményezésekhez sokkal több ilyen "rész" kell.
míg ahhoz, hogy eldöntse a program, hogy a katona látóterében van-e az árnyékod, ugyanaz kell, mint ahhoz, hogy eldöntse hogy pl te benne vagy-e (és ezt minden játék tudja)
vagy ahhoz, amit mondtam, hogy van-e nv snaken. ez egy db feltétel, amit egy változóból kiolvas és kész.
mellesleg igazad van. jelenleg nincs olyan AI semmilyen játékban, amihez ne lenne elég akár egy gyengébb gép is. A játékokban csak a programozókon múlik az AI, nem a hw-en.
(Szerinted mihez kell "sok" felülvizsgálat? Mert az alapján, amit leírsz semmihez. Mindent le lehet bontani egyszerű részekre...)
JUJ!
"a mostani játékokban minden AI feltételvizsgálatokból áll !!!
csak nem mindegy mennyiböl !!"
ja és ahhoz hogy megnézze a progi hogy van-e snaken night vision vagy hogy van-e lábnyom a katona közelében, kurva sok feltételvizsgálat kell ám. mondom, commandosban is ilyeneket csináltak a katonák, pedig az p166-on futott.
PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)
Az id hány játékot fejlesztett PS2-re? Ezek után mennyit lehet adni a szavukra?
Az AI ott kezdődik, hogy a gép az adott helyzetnek megfelelően döntéseket hoz, majd a körülményeknek megfelelően módosít azokon. Pl. ha jól szervezett csapatmunkával bekerítenek a botok az már oké.
Szerintem kicsit (nagyon) gáz, hogy erre ennyit kellett egy konzolnál várni (fix hardver ugyebár).
Bouncer
GT3
FFX (bár még nem EU)
DMC
(több ezer karaktert mozgatott az AMIGAs Settlers is...7.14 MHz-en)
Kitől, gondolom versiontól.
Ja-ja, Quake3 botokkal megbírkózik a pc, stratégiákban kezel több száz egységet, de MGS2 az má' nem megy.
Másrészt a Doom sorozat minden idők leghangulatosabb játékai közé tartozik és nem véletlenül klasszikus.
Persze lehet hogy a MGS2 jobb játék lesz(de nem attól hogy very hard fokozaton ha egyszer is észrevesznek, game over !), de itt elsősorban a grafikárról és a hardware-ről volt szó.
Másrészt ha összehasonlítod a Wolfot a Doom3-mal, hááát. Egy generációnyi különbség van az engine-ben.
A q3-nál is mindenki be volt szarva, aztán amikor megjelent, nem sok gond volt vele.
(erről is az AMIGA jut eszembe, arra is mondták, hogy egyáltalán nem lehet texture-mapped játékot kihozni belőle, aztán megjelent egy Ambermoon (A500!), meg egy Breathless (alap A1200)... számomra a tanulság: a tisztelt fejlesztők a gép tudásának hiányával próbálják magyarázni lustaságukat/utálatukat.)
Most olvastam, hogy a doom3-at ki sem fogják adni PS2-re, mert annak szarnak a HW-je kínkeservek közt szétégne, ha megpróbálná mozgásba hozni 😄
Ekkora egy rakás szart 😄