The Longest Journey
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
D.B.U.T.T...Don\'t Break Up The Team.
"Nõk... se velük... se... áhh..." (Rémrendescsalád)
[merlinw.org]

\"Egyszerû életet élek: ami üres megtöltöm, ami tele van kiürítem.\" MM2 buszok: http://sodor.try.hu
Mostanában ritkábban leszek, ha egyáltalán leszek.
Jövõhéten megnõsülök.... ehhez nincs kommentár ;-)
Bár a nászutat egy hónappal eltoltuk, azért bõven volt/van/lesz tennivaló ami elvonja az idõt a netezéstõl.
Csak a Rémrendes családból tudok idézni:
"Bad fiam, sose nõsülj meg!"
A többi nem volt nayg siker, mivel addig-addig tologatták a megjelenést, hogy mire elkészültek elavult a technikájuk
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejébõl!
Csak azért kérdezem, mert három progi is volt 'Lands of Lore' névvel:
<< kattints ide >>
Randal: LoL hogy lehet rippes? nem emléxek hogy lett volna benne bármi amit ki lehet szedni:)
[merlinw.org]
\"Egyszerû életet élek: ami üres megtöltöm, ami tele van kiürítem.\" MM2 buszok: http://sodor.try.hu
[merlinw.org]
Én a melóhelyemen TFT használok. Munkához kitünõ (kontaktlencsém van) nem fárad a szemem, nem könnyezik. Otthon CRT (egy régi IBM). Többször van, hogy ez elött is ottragadok. Arra figyelek, hogy a fényerõ ne legyen túlságossan erõs inkább gyengébb. Gondoskodok a félhomályról, hogy így is jól lássam. Tehát a CRT elött is lehet idõzni csak már az elejétõl kezdve úgy kell beálítani, hogy legkevésbé terheje a szemet.
A TFT játékra is alkalmas lehet, pl a GRIM FANDANGO-t, RUNAWAY-t, végig egy laptopon játszottam TFT-s képernyõvel. Igaz MOHA-t nem próbáltam.
MÁS:
Jut eszembe otthon a szekrény mélyén gyári cd-n:
"LANDS OF LORE" (klasszikus RPG) és
"The Legend of Kyrandia: Hand of Fate" (õsi kalandjáték)
ha vki szeretne nosztalgiázni, vagy ki akarja használni az elfekvõ 486-osát, ill. aki WinXP alatt kompatibilitási kihívásokat akar

régebben már jelen voltam egy picinykét, de nem mûködött az ftp elérésem.
kaphatnék logint meg jelszót, megpróbálnék megint bejelentkezni, hátha...
Elõre is köszönöm!

-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Az RPG-listánkat teljesen megújult, és az eddig elküldöttekkel kiegészítve jövõ hétre lököm fel. Kis türelmet kérek, most pörgök, de megint púpozódnak a dolgok...
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
A többi megvan (a Zanzarah kivételével), de az annyira nem fogott meg, a screenshot-ok alapján.
A Last Express viszont igencsak jó lenne, köszi azt is!
A Zork-sorozat Grand Inquisitor-ját is viszem, ha kell.
A régi szoksokkal ellentétben itt nem adat+audio sávok vannak a lemezen, hanem egy kb. 150 MB-os .sou kiterjesztésü állományban (iMuse engine) van eltárolva a hang (ha jól rémlik).
A lényeg az, hogy az egész cucc tokkal-vonóval csak 160MB.
Összefut(hat)unk a héten (ha ráérsz), aztán hozzádvágom.
Amúgy is nálam van még a Black Dahlia-doboz, odaadnám azt is.
(Persze ez csak egy ötlet, ha nem jó most, semmi gond, elhalasztjuk.)
Mint mondtam, nekem egy 19"-os crt monitorom volt és hihetetlenül selejtes valami volt. Az új TFT viszont álom szép. Eddig 3 filmet néztem meg rajta és a Far Cray-t is nyomtam rajta vagy fél órát, full grafikai beállításokkal. Nem akarok vitatkozni technikai adatokkal, hiszen a számok azok tények, de én semmilyen hátrányos képi megjelenítéssel (szaggatás, elsötétülés, meg amiket alant felvázoltatok) nem találkoztam.
Két pörgõsebb rts-t is kipróbáltunk. Én az Empire Earth-al löktem vagy 5-6 órát az éjjel, rengeteg 3D-s egység, robbanással, az öcsém pedig a Rise of the Nationnal nyomult órákon át, ami szintén hasonló kategória. Ott sem volt probléma. Na meg néhány órányi Battlefield1942 is vot full grafikával, de ezt a munkahelyi 15"-os TFT-n is szoktam nyomni multiban és ott sem volt probléma. Viszont én nem is vagyok szakértõ ebben a témában. Egy erre kihegyezett sasszemû monitorguru már lehet, hogy a fejét csóválva tenne lefitymáló megjegyzéseket.
Összefoglalva egy átlag felhasználó nem érez minõségromlást a képfrissítésben, a látványvilág viszont elismerõ csettintést vált ki belõle és mindenképpen a crt-k fölé emeli.
Ettöl függetlenül én leszek a legutolsó, aki rábeszél valakit egy TFT monitorra. Azt mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy milyen monitort vesz. A mérleg mindkét serpenyõjében vannak érvek ellene is és mellette is. Mérlegelni pedig tudni kell.
Discworld 2 2CD
Last Express 3CD
Zanzarah 1CD
Rama 3CD
Hogy már én is kérjek valamit:
Indiana Jones and the Fate of Atlantis
Zork Grand Inquisitor
Zork Nemesis
Myst-eket is feltehetnénk
Mindenesetre, vigyázz a pixelhibákkal, jó alaposan nézd meg, MÛKÖDÉS KÖZBEN, amit veszel!
De õ milyet fog 'vennyi'?
Lehet, hogy érzékenyek a szemeid, egy alacsony sugárzású moncsinak 85Hz-en nem kéne fájditania õket. 85Hz fölé menni nem érdemes, csak nõ a sugárzás mértéke. De mivel mindenképp TFT-d lesz, szerintem inkább egy csúcs 17-est vegyél.
Az LCD (TFT) monitorok ellen mindaddig nem, amíg a képpont információja nem változik - ergo: kisebb frissítési érték.
Bár, jobb a képélessége, kevesebb (sõt, gyak. nulla) a sugárzása, folyamatosan változó képekkel operáló alkalmazásokra (legfõképp filmek, Játékok) nem a legjobb választás egyik TFT sem.
Mint írtam, létezik 384 ezer és afölötti olyan TFT, mely gyakorlatilag fix 50 FPS-t tud, de ide ugye nem milliomosok járnak...
A 17-19'' itt nem nyom latba. Ugyanúgy szívsz mindkettõvel.
Csak a látható képe jobb ugye a 19-esnek...
A TFT (LCD) monditorok nem alkalmasak filmnézésre, Játékra!
Ugyanis a 25 képkocka per másodperces frissítés erõsen behatárolja a filmek élvezhetõségét, a Játékokról nem is beszélve.
Ellenben, ha tartósan gubbasztanod kell egy grafikai (AutoCAD, ArchiCAD, Corel és tsai) vagy video munka miatt a moncsi elõtt, netán netguru vagy csak, akkor a TFT-ket neked találták ki!
Ha az olyan egyszerû lenne! Bazz, én mindenképp tft-t kapok, annyit érne ezellen pampognom, mint adni egy pofont a szarnak. Én csak minél jobban akarok kijönni ebbõl az egészbõl, ugy, hogy lehetõleg játszhassak is a gépemen, meg nézhessek is filmet a természetes határok között. Szal ha valaki megmondaná, hogy most egy 19 vagy egy 17 colossal szívnék kevesebbet, akkor megköszönném.