The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CrucifX
Nem éri meg, egy dolog miatt: magyar szinkron. Botrányos, az évszázad leggyengébb eresztése, inkább kuporgassatok egy kis pénzt az angol verzióra!

CarajoEsp
Akit érdekel és szereti a pre-s kalandokat azok: 999ft-ért megkapják a Scizmet. Nem mondom ,hogy ez minden idõk legjobb kalandja ,de egy végigvitelt megér. MediaMarktban.

D.B.U.T.T...Don\'t Break Up The Team.

MerlinW
Axon: mennyi idõs vagy?

[merlinw.org]

MerlinW
Gratulálok! Sok boldogságot nektek!:)

"Nõk... se velük... se... áhh..." (Rémrendescsalád)

[merlinw.org]

Axon
Köszi!

Axon
Természetesen egy gyerek :-)
Amire még decemberig várnunk kell

CrucifX
Gratula.

"Legyen a nejed vörös" :)

Na, gratula. Zajlik az élet. TFT monitor, feleség, mi jöhet még ezután? :))

\"Egyszerû életet élek: ami üres megtöltöm, ami tele van kiürítem.\" MM2 buszok: http://sodor.try.hu

Axon
Látom kezd egyre hátrább csúszni a topic. Már a 3. oldalról hoztam vissza.
Mostanában ritkábban leszek, ha egyáltalán leszek.
Jövõhéten megnõsülök.... ehhez nincs kommentár ;-)
Bár a nászutat egy hónappal eltoltuk, azért bõven volt/van/lesz tennivaló ami elvonja az idõt a netezéstõl.
Csak a Rémrendes családból tudok idézni:
"Bad fiam, sose nõsülj meg!"

MerlinW
az elsõre gondoltam én is. Az volt egyedül használható. de az nagyon:)

[merlinw.org]

mandm
Az elsõ rész: Lands of Lore: the Throne of Chaos
A többi nem volt nayg siker, mivel addig-addig tologatták a megjelenést, hogy mire elkészültek elavult a technikájuk

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejébõl!

mandm
Ha egyszer hazaérek..., akkor feltehetem. Csak engedély kell hozzá!

Randal
Lands of Lore: the Throne of Chaos --- 18 mega

Ugyanarról a programról beszéltek?!
Csak azért kérdezem, mert három progi is volt 'Lands of Lore' névvel:
<< kattints ide >>
MerlinW
Zoszt: köszi:)
Randal: LoL hogy lehet rippes? nem emléxek hogy lett volna benne bármi amit ki lehet szedni:)

[merlinw.org]

pluhi
Teljesen jól, nem volt semmi gond vele.
Randal
A Gabriel knight 3 hogy fut Xp alatt? mert elég csúnya képe van, mármint a szinek furák...

Randal
A Lands of Lore-t most nyomom Xp-n. Jó kis játék, csak ripes.
Úgyhogy engem érdekelne:)

Nagyon baba, bár az eddigi sem rossz.

\"Egyszerû életet élek: ami üres megtöltöm, ami tele van kiürítem.\" MM2 buszok: http://sodor.try.hu

MerlinW
csinálok ám én is új weboldalt, megnézhetitek az eddig elkészült tervet itt

[merlinw.org]

mandm
A TFT vs. CRT témához:
Én a melóhelyemen TFT használok. Munkához kitünõ (kontaktlencsém van) nem fárad a szemem, nem könnyezik. Otthon CRT (egy régi IBM). Többször van, hogy ez elött is ottragadok. Arra figyelek, hogy a fényerõ ne legyen túlságossan erõs inkább gyengébb. Gondoskodok a félhomályról, hogy így is jól lássam. Tehát a CRT elött is lehet idõzni csak már az elejétõl kezdve úgy kell beálítani, hogy legkevésbé terheje a szemet.
A TFT játékra is alkalmas lehet, pl a GRIM FANDANGO-t, RUNAWAY-t, végig egy laptopon játszottam TFT-s képernyõvel. Igaz MOHA-t nem próbáltam.
MÁS:
Jut eszembe otthon a szekrény mélyén gyári cd-n:
"LANDS OF LORE" (klasszikus RPG) és
"The Legend of Kyrandia: Hand of Fate" (õsi kalandjáték)
ha vki szeretne nosztalgiázni, vagy ki akarja használni az elfekvõ 486-osát, ill. aki WinXP alatt kompatibilitási kihívásokat akar

Randal
Sziasztok!
régebben már jelen voltam egy picinykét, de nem mûködött az ftp elérésem.
kaphatnék logint meg jelszót, megpróbálnék megint bejelentkezni, hátha...

Elõre is köszönöm!

MIMACSKA
52 új üzi
Á Imy elõkerült :))

www.extragyongy.hu

IMYke2.0.0.0
Ja, továbbra is az aláírásomban lévõ oldalról van szó...

-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Fellõttem az új oldalamat.
Az RPG-listánkat teljesen megújult, és az eddig elküldöttekkel kiegészítve jövõ hétre lököm fel. Kis türelmet kérek, most pörgök, de megint púpozódnak a dolgok...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

A CD-n lévö Audio sávokban.

<< Alone in the Dark 1 - topic >>

MerlinW
miben különbözik a floppystól?

[merlinw.org]

Igen, az Alone 1-nek nagyon örülnék, köszönöm elöre is!
A többi megvan (a Zanzarah kivételével), de az annyira nem fogott meg, a screenshot-ok alapján.
A Last Express viszont igencsak jó lenne, köszi azt is!

A Zork-sorozat Grand Inquisitor-ját is viszem, ha kell.
pluhi
Fussunk. Alone in the Dark 1 iso kell? Ez vonatkozik a többiekre is, asszem ezt még nem irtam.
Némi kiegészités a CD-s verzióhoz:
A régi szoksokkal ellentétben itt nem adat+audio sávok vannak a lemezen, hanem egy kb. 150 MB-os .sou kiterjesztésü állományban (iMuse engine) van eltárolva a hang (ha jól rémlik).

A lényeg az, hogy az egész cucc tokkal-vonóval csak 160MB.
De. Összefut(hat)unk a héten (ha ráérsz), aztán hozzádvágom.
Amúgy is nálam van még a Black Dahlia-doboz, odaadnám azt is.

(Persze ez csak egy ötlet, ha nem jó most, semmi gond, elhalasztjuk.)
MerlinW
Discworld 2-re én is nyomok egy voldot:)

[merlinw.org]

pluhi
Kösz, ISO nincs senkinek? Mert hónapok óta nem jött már egy deka sem belõle emulon, 84%-on áll. Ezért kérdeztem rá.
CrucifX
Arra én is szavaznék, nekem egy brutálgyenge RIP verzió volt, ami egy óra után szépen összemlott. Videók, zene és hangok persze nem voltak, úgyhogy élvezhetetlen.

A discworld 2 nagyon jo lenne :)

Axon
Nem akartam it késhegyremenõ vitákat kirobbantani monitor ügyben. Egyszerûen az a szerencse ért, hogy beszerezhettem egy szupi TFT monitort és örömömet meg akartam osztani másokkal is. Bár a mai világban ezt sajnos rosszakaratúak, dicsekvésnek neveznék. Ez tényleg távol állt tõlem.
Mint mondtam, nekem egy 19"-os crt monitorom volt és hihetetlenül selejtes valami volt. Az új TFT viszont álom szép. Eddig 3 filmet néztem meg rajta és a Far Cray-t is nyomtam rajta vagy fél órát, full grafikai beállításokkal. Nem akarok vitatkozni technikai adatokkal, hiszen a számok azok tények, de én semmilyen hátrányos képi megjelenítéssel (szaggatás, elsötétülés, meg amiket alant felvázoltatok) nem találkoztam.
Két pörgõsebb rts-t is kipróbáltunk. Én az Empire Earth-al löktem vagy 5-6 órát az éjjel, rengeteg 3D-s egység, robbanással, az öcsém pedig a Rise of the Nationnal nyomult órákon át, ami szintén hasonló kategória. Ott sem volt probléma. Na meg néhány órányi Battlefield1942 is vot full grafikával, de ezt a munkahelyi 15"-os TFT-n is szoktam nyomni multiban és ott sem volt probléma. Viszont én nem is vagyok szakértõ ebben a témában. Egy erre kihegyezett sasszemû monitorguru már lehet, hogy a fejét csóválva tenne lefitymáló megjegyzéseket.
Összefoglalva egy átlag felhasználó nem érez minõségromlást a képfrissítésben, a látványvilág viszont elismerõ csettintést vált ki belõle és mindenképpen a crt-k fölé emeli.
Ettöl függetlenül én leszek a legutolsó, aki rábeszél valakit egy TFT monitorra. Azt mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy milyen monitort vesz. A mérleg mindkét serpenyõjében vannak érvek ellene is és mellette is. Mérlegelni pedig tudni kell.

CrucifX
uploaded!

CrucifX
Indiana Jones and the Fate of Atlantis-t elkezdtem feltölteni (10 mega), pici idõt kérek mert közben megy nekem egy letöltés is.

pluhi
Hogy valami idevágót is mondjak:
Discworld 2 2CD
Last Express 3CD
Zanzarah 1CD
Rama 3CD

Hogy már én is kérjek valamit:
Indiana Jones and the Fate of Atlantis
Zork Grand Inquisitor
Zork Nemesis
Myst-eket is feltehetnénk
IMYke2.0.0.0
Vigyél magaddal egy Cd-t rajta filmmel, és egy pixel ellenõrzõ progit... - ú, csak tudnám hol láttam ilyet!
Mindenesetre, vigyázz a pixelhibákkal, jó alaposan nézd meg, MÛKÖDÉS KÖZBEN, amit veszel!

MerlinW
sok sikert!:)

[merlinw.org]

Axon lg-je 19 colos volt, 25ms, nem? Én most abban leszek, hogy egy 17 colos 16ms-ost megnézek milyen és majd elválik. Ha tényleg annyira szar, ahogy mondjátok, akkor be kell látniuk ezt másoknak is, és akkor crt lesz belõle. Mindenesetre sok hasznos infot megtudtam, köszönöm mindkettõtöknek, ezelõtti ismereteimmel bizony leszartam volna az egészet, és beleszaladtam volna egy meggondolatlan vásárba. Most már minden a fõpróbára van kihegyezve, mibel nem láttam még tft-t közelrõl, mûködve.

pluhi
Axon LG-je ennyit tud, asszem errõl volt szó.
IMYke2.0.0.0
Az elég...
De õ milyet fog 'vennyi'?

pluhi
Azért a 25ms->40FPS már elég a filmekre. Játékra szerintem nem.
pluhi
Most komolyan, minek neked 19 coll valós képméret (ez ugye nagyobb, mint a 19 coll CRT)? Kiadványt szerkesztesz, vagy mi?
Lehet, hogy érzékenyek a szemeid, egy alacsony sugárzású moncsinak 85Hz-en nem kéne fájditania õket. 85Hz fölé menni nem érdemes, csak nõ a sugárzás mértéke. De mivel mindenképp TFT-d lesz, szerintem inkább egy csúcs 17-est vegyél.
IMYke2.0.0.0
A CRT-monitorok másodpercenként 85-100 (durvábbak akár 200x is!) frissítik egy képpont helyét.
Az LCD (TFT) monitorok ellen mindaddig nem, amíg a képpont információja nem változik - ergo: kisebb frissítési érték.
Bár, jobb a képélessége, kevesebb (sõt, gyak. nulla) a sugárzása, folyamatosan változó képekkel operáló alkalmazásokra (legfõképp filmek, Játékok) nem a legjobb választás egyik TFT sem.
Mint írtam, létezik 384 ezer és afölötti olyan TFT, mely gyakorlatilag fix 50 FPS-t tud, de ide ugye nem milliomosok járnak...

A 17-19'' itt nem nyom latba. Ugyanúgy szívsz mindkettõvel.
Csak a látható képe jobb ugye a 19-esnek...

IMYke2.0.0.0
Csatlakozom magamhoz, és MerlinW-hez... és ezerszer is elmondhatom, ha akarod:
A TFT (LCD) monditorok nem alkalmasak filmnézésre, Játékra!
Ugyanis a 25 képkocka per másodperces frissítés erõsen behatárolja a filmek élvezhetõségét, a Játékokról nem is beszélve.
Ellenben, ha tartósan gubbasztanod kell egy grafikai (AutoCAD, ArchiCAD, Corel és tsai) vagy video munka miatt a moncsi elõtt, netán netguru vagy csak, akkor a TFT-ket neked találták ki!

Ha olyan sok lenne a zsé, akkor nem szarakodnék itt a forumon.
Ha az olyan egyszerû lenne! Bazz, én mindenképp tft-t kapok, annyit érne ezellen pampognom, mint adni egy pofont a szarnak. Én csak minél jobban akarok kijönni ebbõl az egészbõl, ugy, hogy lehetõleg játszhassak is a gépemen, meg nézhessek is filmet a természetes határok között. Szal ha valaki megmondaná, hogy most egy 19 vagy egy 17 colossal szívnék kevesebbet, akkor megköszönném.