The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MerlinW
azt mondom mielõtt kiadsz majd' 2kilót, próbáld ki...

[merlinw.org]

Hát nem akarok nagyon ebbe az irányba elmenni, de az hogy mennyit tudok a gép elõtt ülni az nem a szemem dolga, eddig sem volt, akkor is a gép eéõtt ültem, ha már fájt a szemem, és akkor is amikor nem.

17 colosból én 150-nél drágábbat még nem láttam, akkor azok közül semelyik sem alkalmas a filmezés-játszásra?

MerlinW
A TFT még abszolut nem multimédia monitor. Jelenlegi TFT-k munka monitorok. nem fárasztja a szemet, kis helyet foglal, lehet napi 8-10 órát bámulni. De aki játszani/filezni akar az vegy egy 19-21es CRT-t ami frissít 1024ben min. 100-at.

Elhiszem hogy sok a pénz, de véleményem szerint ez az a dolog ami jelenleg céltermék. Egy TFT árából simán vesztek egy überfasza CRT-t és hozzá egy zsíros vidkártyát.

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
Te dolgod... Az egészség mindenek elõtt! Nekem azért van kifejezetten számítógép monitorhoz készített szemüvegem - Zeiss-lencsével, UV-szûréssel, enyhe homokszínûre foncsorálva. 14-18 órákat tudok gépe lõtt ülni.

-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Igen, de egy crt ugy lefárasztja a szemem, hogy már mindenképp kell egy tft. Az oké, hogy nem alkalmas ugy, mint egy crt, de ahogy Axon mondta, szerintem azért nincs akkora gáz, hogy ne legyen értelme vennem egyet.

IMYke2.0.0.0
TFT-monitor - bármilyen - nem alkalmas úgy a Játékra, meg a filmnézésre, mint egy CRT. Az igazi, tényleg alkalmas TFT-k pedig 230 + ÁFA-tól kezdõdnek!

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Szal felteszem a nagy kérdést:
Ki mit csinálna a helyemben?
Van egy gépem (2800mhz intel, 512mb ddr400, geforce4 ti4200), amit játékra és filmek nézésére használok, de nagyon sokat játszom.
Egyes lehetõség: veszek egy 17 colos tft monitort, 16ms-ost, és akkor ugye nem lesznek gondok (legalábbis elenyészõ)

Kettes lehetõség: veszek egy 19 colos tft monitort, de akkor meg nem tudok játszani rajta sok mindent, mert mindig elk*rodna a kép. Szal mennyire lenne zavaró ez ilyen konfignál? (még hozzájön egy geforcefx 5900xt hamarosan) Mert mongyuk régi játékokkal is elvagyok, pl a kalandgammák és a baldurs gate.

IMYke2.0.0.0
max 25 FPS. Gondolj bele, mit produkálna egy fix 30 FPS-es filmnél!

Jah, ezt elírták a hülyék az oldalon, valójában 15/10, azaz érvényes a 2252-es.

Kiróbáltál valami "komoly" grafikájú játékot?

\"Egyszerű életet élek: ami üres megtöltöm, ami tele van kiürítem.\" MM2 buszok: http://sodor.try.hu

De ennek a számok alapján jónak kéne lenni nem?

\"Egyszerű életet élek: ami üres megtöltöm, ami tele van kiürítem.\" MM2 buszok: http://sodor.try.hu

CrucifX
NAGYON látványosan késne a frissítés, értsd: szép kis árnyalata lesz mindennek, mintha lelassulna az idõ és látnád a mozdulataid elõzményét.

Hoppá! Kiszúrtam egy ilyent! Belinea 19" 10 19 20 TCO03 !!! 15 ms!!!!

Ez igaz? De jól hangzik nem?

Kösz, olvasgattam. Arra jutottam, hogy vagy nincs 19"-os tft monitor 16ms válaszidõvel, vagy hülye vagyok. Valaki könyörgöm ha talál, akkor tudassa velem, vagy ha tudsz, akkor sokat segítenél vele.

Egyébként tegyük fel, ha a gépem kipumpálna 60 fps-t egy játékból, nekem meg van egy 25ms-es monitorom, akkor akad, mint a szemét?

pluhi
1000/response time az elméleti max FPS határ. Ergo a kisebb szám a jobb.
25ms->40FPS max
16ms->60FPS max
Állitólag mindenképp észreveszed a különbséget. Ez nem is csoda, annyira eltérõ a technologia. Szerintem, ha van lehetõséged próbáld ki játékkal is elõtte. De mint már irtam, ez nem ennyire egyszerû kérdés. Többféle panelt gyártanak, melyeknek eltérõ tulajdonságaik vannak. Olvass utána itt-ott.
IMYke2.0.0.0
De igen.

Mongyuk ha rosszul választok, akkor azt azonnal észre fogom venni egy Far Cry féle játéknál igaz? Az általam kinézett mkonitornál, az lg1910s-nél 25 ms-es tecnológia van, akkor nem lehet gond, vagy igen?

pluhi
Elvileg 16ms-os response time kell hozzá. Kicsit olvasgattam a témában, azért ez bonyolultabb jóval, többféle technologia van a piacon, eltérõ tulajdonságokkal.
Szerintem erre mondták nekem, hogy némelyik tipuson akadnak a cuccok, ezért olyan tipust kell venni, amin nem. Erre azt mondták, hogy az olyan tipus, ami nekem kell, azon van dvi bemenet, bár nekem sincs sok tapasztalatom ezen a téren, ugyhogy én csak veszem, amit ajánlanak. De mit értesz azon hogy tudna 60 fps-t? Valamelyik tud nem?

pluhi
A TFTnek is megvannak a maga hátrányai. Ha tudna legalább 60 FPS-t még meg is fordulna a fejemben, hogy veszek egyet. De ha bejönne egy-két döglött pixel, tuti tökön szúrnám magam. Na persze zsém sincs rá.
IMYke2.0.0.0

MerlinW
ohh Imyke

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
A Nagy Testvér mindig figyel:

A DVI: digital video in = digitális videobemenet.

Axon
Igazából nem tudom. Mivel a munkahelyemen szoktam letölteni az összes játékot - és ez bizony nem kevés - ott is szoktam kipróbálni õket. Ott egy 15 colos LG TFT monitort használok. Eddig minden játék, film, alkalmazás gond nélkül ment rajta, kivéve egyetlen "The Entente" nevû I. világháborús rts-t. Ennek a menüje vibrált valamiért, de a játék maga már nem. Kipróbáltam másik 2 gépen ahol hagyományos monitor volt és ott hibátlanul ment. Egyébként a régi dos-os kis felbontású játékokkal sem volt gond és a dos-os karakteres üzemmód sem jelentett neki problémát.
A dvi-rõl viszont hirtelenjében nem tudom micsoda. Talán digitális videó kimenetre gondolsz? Én ilyesmit nem szoktam használni.

Axon
Hazahoztam a monitorom. Bár ezt a szimpla szót használni, hogy "monitor", ennél a csodánál szinte már-már istengyalázás számba megy.
Már az is katartikus élmény volt, ahogy kivettem a dobozból és öcsémmel együtt csodálni kezdtük.
Azután bedugtuk a gépbe és bekapcsoltuk. Elõször kezdtem érezni, hogy tényleg történt egy századváltás és ez már tényleg a 21. század.
Bedugod és mûködik. Nincs képernyõ állítgatás, széthúzgálás a sarkok felé, mindenféle finomhangolás. Ugyan! Rögtön pengeélesen jött minden a létezõ legjobb színtartományban. Rögtön elindítottunk néhány színes csodát, hogy lássuk a különbségeket. Igazából csakis szuperlatívuszokban tudnék beszélni a képrõl, de ezt nem teszem. Úgysem tudnám visszaadni az élményt. Kipróbáltam egy filmen is az is tökéletes volt. A borítása gyönyörû ezüst fém és hihetetlenül vékony a szélein. Maga az egész készülék sem vastag. Ami meglepett az a tömege volt, nem olyan pehely könnyû mint ahogy abban a bizonyos reklámban a szupermodel leányka könnyedén lóbálja a lépcsõn felmenet, miközben két munkás nyögve cipel lefele egy hagyományos tv-t.
Mindegy, azért az elõzõhöz képest még így is töredéke a tömege. Majd megszakadtam, amíg az emeletrõl lecipeltem a régi dögnehéz hagyományos 19 colos monitoromat.
Igazából errõl többet mondani nem tudok, esetleg ha kérdésetek van szívesen válaszolok.

Kösz az infot, megérdeklõdtem, hogy van e rajta dvi kimenet, és van. Amúgy igaz az, hogy játékok csak az ezzel rendelkezõ tft monitornál mûködnek normálisan?

Most Gyõrben a fefo-nál 161 ezerért lehet venni az lg-t, asszem ez lesz.

MerlinW
hát én ezt max úgytom élvezni, ha egyikünk sem profi, oszt együtt jövünk rá a feladatokra😊 Az hogy a másikat nézem ahoby 5xre nyomja végig a játékot az nem.. ekkor inkább megnézek egy filmet..😊

[merlinw.org]

Axon
Na végre utána néztem ennek a két proginak amirõl szó van. Mikroszoftos bluebox-os kaland játékok. Néhány képet is találtam. A rendszerigény nagyon tetszik:
# 486/66 MHz CPU (Pentium® recommended)
# Windows 95 or DOS 6.0 or later
# 8 MB RAM installed (16 MB recommended)
# Sound board (supports all major boards)
# 2X CD-ROM (4X recommended)
# 20 MB available hard disk space (30 MB recommended)
# Keyboard/mouse/speakers

Fõleg a 486-os és a dos 6.0 :-)
Ez a játék pont abba a kategóriába tartozik, amit úgy szeretnék megnézni, hogy valaki éppen játszik vele.
Volt már olyan, amikor valamelyik ismerõsömmel ültünk neki egy programnak (kalandnak is). Mondanom sem kell, hogy mennivel nagyobb élmény, pláne ha az illetõ profi az adott programban és élvezet nézni ahogy halad elõre.

Lord Myn
Nem, félreértettétek. A CD-s Pandora Directive-t és a DVD-s Overseer-t keresem, ha valakinek csak az egyik is megvan, örülnék, ha jelentkezne. Amúgy nem feltétlenül
kell eladnia nekem, mindenféle megoldás érdekel.

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

pluhi
Az majd most jön. Már több mint 75 giga tömöritve a cucc, még pár dolog csorog, aztán befejezem a gyûjtögetést.
DVD-s Pandora Directive alatt õ az új kiadást értette. Nem sok lehet belõle kint sem, mert a külföldi fórumokon se lehet sokat olvasni róla. Én is csak annyit hallottam, hogy létezik.
Axon
Pluhi nem így ismerünk.
Én a kérés láttán rögtön feltételeztem, hogy neked ezek a programok már évek óta ott porosodnak a polcodon, szépen kiírva dvd-re mindegyik :-).

Axon
Azokat 100-120 ezer között láttam. Mármint a kezdõárakat. Ez is jó választás, hiszen a kép mérete máris nagyobb lesz mint a mostani 17"-os crt monitorodon.

Beszéltem a boltosssal. Holnap mehetek érte ..... elvileg.
De láttam én már karón varjút, fûben nyuszit és bikinis lányt bikini nélkül ;-)

pluhi
Jó vicc, haha. A cd-s verziót se két percig tartott beszerezni. DVDs itthon nincs szvsz, vagy ha valakinek van az nem azért rendelte az USAból, hogy kiadja a kezébõl. Felejtsd el.
Köszi az infót!!! Nekem most is egy 17"-os hagyományos LG monitorom van már lassan 4 éves. Bár asszem én TFT-nél is maradnék a 17"-nál már csak az ára miatt is.😊 De várom a beszámolót!

Lord Myn
Hali!

Bocs, hogy ide írok, de látom itt van 1-2 nagy adventure-fan. Régóta keresem a Tex Murphy: Pandora Directive-t és
az Overseer DVD-s verzióját. Ha valakinek megvan
valamelyik és megválna tõle, kölcsönadná vagy elcserélné az pls. írjon ide vagy emailbe! Nagyon megköszönném!

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

Axon
zoszt és mochee: Egy LG L1910S 1280x1024 vettem 192.000 Ft bruttó áron. Ez a "legolcsóbb" 19 colos TFT monitorok egyike. Semmi plusz szolgáltatás - de szerintem így is orgazmusközeli lesz az élmény ;-).
Ez a kategória még a következõk:
19" ACER AL1912 1280x1024 - 192.000 Ft
19" Belinea 101920 - 190.000 Ft
19" Samsung 192V 1280x1024 - 184.000 Ft
18" Philips 180P2B 1280x1024,350:1 - 185.000 Ft
19" MAG PS976 - 183.000 Ft

Nos az árak bruttó árak és a legfrissebbek, amikor hétfõn kiválasztottam még mindegyik 190.000 Ft körül volt, mostanra némelyik csökkent néhány ezret.
Azért választottam LG-t, mert a munkahelyemen is LG 15"-os TFT van és nagyon meg vagyok vele elégedve. Otthon meg sokáig egy 17"-os hagyományos LG monitorom volt amit nagyon szerettem. Most egy 19"-os hagyományos Daewoo monitorom van ami egy rakás sz@r. Most viszem másodjára szervízbe. Egyszer lefüstölt, most pedig minden elmosódik. Ócskavas.
Ja!
Tapasztalatom még nincs mivel pénteken megyek érte, de majd beszámolok.

A helyzet ugyanez. Ha elõbb lenne meg, akkor mond meg pls hogy milyet vettél, és mennyi volt, mert sokat segítene a választásban.

MerlinW

[merlinw.org]

MIMACSKA
szmájler lemaradt

www.extragyongy.hu

MIMACSKA
Mi van?????
Én mindíg benézek de ha szigorúan kalandos a téma, minek szóljak bele ha egyszer kb 2 hónapja nem láttam load game
vagy save game írást, gõzöm nics milyen játékokról diskuráltok.
Apropó felkerül a szerverre némi muzsika a számomra.
Ne aggódjatok ez nem számít bele a 10 gigába

www.extragyongy.hu

Ha meglesz mesélj majd róla, jóllehet engem nem csapott meg hasonló érzés, de nagyon kíváncsi vagyok. 😊

LezLee
Óóóó, tényleg? 😊))))
Örülök neki, de azért Te is gyakrabban megfordulhatnál mifelénk. 😊
MIMACSKA
Semmi csak hiányoztal lángoló megjelenéseid 😊)

www.extragyongy.hu

Axon
Borzongató érzés vett körül.
Lehet, hogy pénteken már egy 19 colos TFT monitorra guvvasztom szemeimet. Kíváncsi vagyok mekkora pixelek lesznek pl. az Alone in the Dark 1-ben :-)

LezLee
Itt vagyok Cica 😊))
Mondd mi a gond.
Néha el-eltûnök, mivel nemsokára lesz egy elég komoly vizsgám pénzügybõl. De amikor csak tehetem benézek ide a fórumba 😊
MIMACSKA
LezLee hol vagy?????

www.extragyongy.hu

Axon
Mégegyszer köszi a tippet. A patch után már tökéletesen mûködik az LBA2.

mandm
Igen csak õ (mármint a tetováló Toto) és csak néhány szót, de tényleg poén. Sõt mintha magát az angol szöveget akcentussal ejtené.

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

MerlinW
ok

[merlinw.org]

Hájgombóc. Akkor nyomom.