33675

• kirol
    Magáncélú hirdetésem következik! :)

Vállal közületek valaki, pl. Imike fordítást? Angolról magyar nyelvre. Természetesen ellentételezném.
  • MerlinW
    Minden méretnél számít. Rendszer, játékos HDD-nek 7200-es kell. Munkára, adattárolásra elég az 5400-es.
  • Evin
    Ó, köszi, pont erre volt szükségem. Bezzeg, ha én keresek, akkor semmi. :)
    Végigolvasom, remélem választ ad arra is, hogy ekkora méretnél mennyit számít az 5400 és 7200rpm "green" környezetben.
  • IMYke2.0.0.0
    Segíthet a döntésben - IPON.hu-s teszt.
  • Evin
    Na elfelejtettem, hogy itt nem automata a link.
    Erről van szó
  • Evin
    Ha már vinyókról beszélgetünk, meg láttam lassan jönnek a 3TB-os kiadások, ez megérné az árát: http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=773 ? (7200rpm)
    Vagy jobb lenne pl Samsung vagy Seagate, de kicsivel drágábban? Mert eddig Samsung párti voltam, de csak mert korábban senki más nem adott 3év garit.
  • kirol
    Már Sata3 -is van?
    Nekem nem is tud szerintem olyat az alaplapom, csak 2-t.
  • MerlinW
    Ebből vettem kettőt, jó cucc.
  • moonster
    Akkorát nem akarok .
    Valszeg ilyen lesz:

WD 1000GB 7200rpm 64Mb SATA3 WD1002FAEX

• IMYke2.0.0.0
    2 TB-osat vegyél!
    Én is azt fogok.
  • enlightened
    500 gigásam van és pillanatok alatt tele lesz:S, szóval mindenképpen 1 TB-osat vegyél szerintem.
  • Atomreaktor
    szerintem 1 TB :)
  • kirol
    Én is ezen az úton haladok az utóbbi időkben. :)

Ha egy ideig nem nézem meg, akkor egyszer csak törlöm.
    De játékoknál még nem jutottam odáig, hogy ilyen szituban azokat is töröljem.
  • moonster
    Én is osztom a ne tároljunk fölöslegesen a "majd-egyszer-megnézem" cuccokat nézetet, bár most agyalok egy új winyón, mert szükölködöm azon az 400 GB-on Nyavajás HD-k nagyok ;)Nézegetem az árakat...
    1TB vagy csak 500GB? Nem tudom még.
  • Atomreaktor
    én a jelenlegi 20Gb-os winchesterem miatt gondolkodok így
  • IMYke2.0.0.0
    Jó, stabil, és saját sávszéllel én is így gondolkodnék, esküszöm.
  • Atomreaktor
    régen én is nagyon sok dolgot tároltam a gépen, de akkor még nagyban DC-ztem és oda kellett a megosztás, mert a jó hub-okra, csak sok megosztással lehetett bekerülni ;)
    de ma már én is úgy vagyok vele, hogy inkább letörlöm a cuccokat, aztán ha esetleg kell még vmikor, akkor leszedem újra.
  • MerlinW
    Semmi extrára:) csupán 600GB folglalt - szokásos munka, zene, video, játékok - a gépben levő 2TB-ból, a külsőkön pedig csak az elmúlt 10 év munkássága és pár örökzöld anyag van. Másfél azokból is üres.

Mióta itt tart az internet, nem igazán tárolok semmit. Ha kell valami letöltöm, miután nem használom letörlöm, legyen az film, zene, játék, bármi. Leszoktam a gyűjtögető életmódról:)

Ami nagyon jó, azt úgyis megveszem (zene/film), játékokat pedig kizárólag Steam-en, így azokat sem nekem kell tárolni:)
  • IMYke2.0.0.0
    Bele se akarok gondolni, mire használhatod a 4TB-nyi háttered :)
    [Nekem 3 hónap alatt 990 GB-nyi anime jött össze]
  • MerlinW
    Egy ideig olyat vettem. Ma már a lemez fogyóeszköz, általában másoknak írogatok ki dolgokat ill. munkára használom. A saját cuccaimnak HDD-t veszek:)

8-10k egy 500GB-os vinyó (100+lemeznyi terület helyett 3,5 inch, és 100x gyorsabb). Ott az eSATA kábel, vagy USB-s rack, menet közben ki-be csatlakoztatható és ilyen felhasználás mellett talán még tovább is élnek, mint az optikai lemezek.

Vettem 4db 500-as HDD-t és azokra mentegetem, ami nagyon kell és nem fér el a 2TB-nyi területen ami a gépben van:)
  • IMYke2.0.0.0
    De gondolom, Te a speciális(abb) védőrétegest veszed.
  • MerlinW
    Én hengerezni szoktam, kevesebb helyet foglal:)
  • IMYke2.0.0.0
    [Mondjuk, én tokos lemezt vettem, Maxell 25 GB, 419/db, ami a linken 493/db.]
  • MerlinW
    Dehogyis...
  • Evin
    De én csak távolról láttam még PS3-at. Csak azt mondom, amit hallottam. A többi, hogy vinyót veszel vagy lemezeket, már részletkérdés.
  • IMYke2.0.0.0
    Blu-Ray íróm van.
    BD-lemezt darabonként nem is éri meg venni.
    Én 12 csomag 5db-ost vettem akkor, amikor még 419 volt 1 lemez.
  • moonster
    Ha külföldről rendeled, de az is min. 10db + postaköltség.
    Egy BD író meg 30e.
    Hja..és még nincs igazán normális törés sem..uh ezt a vita pusztán eszmei :)
  • IMYke2.0.0.0
    BD-t kapsz 409 Ft-ért is - 25 GB [23,866 MB].
  • moonster
    A downgrade általában nagyon rizikós.
    Wii-n vannak ilyen próbálkozások, de nem mindig megoldható, mert az új firmware-ennem indulnak el a firmware-t moddoló szoftverek, így nehézkes, vagy lehetetlen egy ideig a downgrade.
    Ps3-nál még egy nem pozitív dolog a törés szempontjából, a nagy méretű játékok. BD lemezt eszik, ami nyersen is drága, nem beszélve egy BD író eszközről. Image fileok meg nagy merevlemezt igényelnek.
    Szal nemegyszerű...:)
  • Evin
    Úgy tudom visszafele is lehet valahogy frissíteni.
  • Atomreaktor
    találtam egy ilyet, itt 1.500/nap-ért lehet gépet kölcsönözni :)
  • kirol
    Azért nem csak Heavy Rain van ott, hanem Uncharted 1,2, God of War 3.

És igen, ha régi firm van fent, akkor van alternatív lehetőség is. :)
    Én frissítettem, szóval nálam már erre nincs lehetőség, de nem is bánom.

Box viszont tényleg költséghatékonyabb! :D
  • Evin
    Már van valami törés féle. Csak nem szabad a legújabb firmware-t felrakni.
  • enlightened
    Én is gondolkozom PS3 vételén, de az egyik nagy hátránya az XBOX360-al szemben, hogy nem lehet törni:S. Szóval egy ideig jó amíg van pénze az embernek minden gamet eredetiben megvenni, de XBOX360-ra meg szinte mindent kiadnak heavy rain kivételével és be lehet szerezni a gameket utána innen onnan. Szóval egy játékért nem tudom megéri e venni, hosszú távon az XBOX360 költséghatékonyabb:)
  • kirol
    Mindenképpen érdemes!

Elmondani nem lehet, mennyire fantasztikus játék.
    Gyönyörű grafika, hihetetlen hangulat, történetvezetés.

Én már megvettem a DLC-t is, csak még nem próbáltam ki.
  • Atomreaktor
    "off": tudom, hogy már volt róla szó, de a heavy rain mennyire lett jó? érdemes valahogy beszerezni miatta egy ps3-at? (kölcsönbe)
  • kirol
    Azt légyszi ne! Nokia telefont elvből nem szeretem!
  • IMYke2.0.0.0
    A hét legjobb kiszólása!
  • Atomreaktor
    :)
    de én nokia 3310-est teszek bele pénz helyett.
  • kirol
    De elfogadok nokiás dobozokat is, aki postázni szeretne.