The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

balee4
Tudom van köztetek The Black Mirror rajongó, az egyet végigjátszottam, a 2. rész hogy sikerült? Látom a magyarítás is elkészült hozzá.

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

kirol
Azt elvileg angollá lehet tenni.

Evin
Németül már kint van, ha az senkit sem riaszt el.
És tényleg biztató a videók alapján.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

szotyimutyi
Bocsánatot kérek, Bogyoka akart lenni. 😊))

szotyimutyi
😊)

Bogyok: Reméljük, nem csúszik el a Lost horizon megjelenése.

Atomreaktor
igen, az nagyon jónak tûnik, én is várom már!! nem mintha lenne idõm majd játszani vele, de azért örülök neki 😊

bogyoka
Hallottatok a Lost Horizon játékról? Most fog szeptember 17-én megjelenni úgy látom tuti jó kalandjáték lesz😊)

Olyan világosan beszélek, hogy kiolthatod a lámpákat, ha én éjjel megszólalok!

MerlinW
Abból jó magaviselettel lesz 2-4😊 Hacsak nem áll fenn a személy ellen elkövetett erõszak vádja.

[merlinw.org]

szotyimutyi
Tökölön rablásért 9 éveket ülnek a "fiatalkorúak".😞 (Nem õket védem ezzel!)

bogyoka
Feledtetõül játszom a penumbrával, kell az izgalom úgy látszik😄

Atomreaktor
igen, a halálbüntetés az már nehezebb kérdés, szerintem az életfogytig is büntetés lehet, amennyiben nem tv, playstation, meg konditerem várja a gyilkosokat.

Atomreaktor
sajnálom ami történt 😞

itt egy kis "feledtetõ". nagyon jónak tûnik!!

IMYke2.0.0.0
Volt idõszak, mikor a "szemet-szemért, fogat-fogért" elv mellett tettem le a voksom.
Középiskolás voltam.
Sajnos (?) az egyetem alatt megvilágosodtam, és már nem egyértelmûen állok a dolog mellett, de már csak azért, mert a halálbüntetés "szociális" oldalát tartom szem elõtt: nincs joga senkinek sem elvenni más(ok) életét.
Más kérdés, hogy a gyilkos(ok) már megtették, ergo, felrúgták az egyetemleges emberi jogokat...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Atomreaktor
szívem szerint minden gyilkosnak alapból életfogytigot adnék.

bogyoka
Nahát egy gyilkosnak marhára kevés az a 10 év, semmi.
Ez az öt év is kevés, mert ráadásul vert azaz állat ököllel. Több év kellene ezeknek.
Brutális egy gyilkosság volt az.

Atomreaktor
épp ma az uszodában a szaunában hallottam egy sztorit. egy idõsebb nõ mesélte az ismerõsének, hogy baj van az unokájával (lány, 22 éves), mert rajtakapta a paliját valami nõvel és meg akarta késelni a barátját emiatt. pszichiátriára került és állítólag kb. 12 évesnek megfelelõ értelmi szintre esett vissza a trauma miatt. már lábadozik és újra egyetemre fog járni, de féltik, hogy mi lesz ha a pasi után megy.

Atomreaktor
😞( valahol az is szomorú, hogy ilyen kevés évet kapnak az ilyenek. talán hallottatok róla, Eva Rhodes gyilkosa 10(!) évet kapott, holott elégette és eltemette a holttestet. 10 év...
Gyõr mellett üzemeltetett egy állatmenhelyet a hölgy, egyszer egy macsekot onnan hoztunk el, nagyon rendes volt.

Atomreaktor
nagyon durva 😞(

remélem az ilyen embereket tényleg nem kímélik a börtönökben, cseppet sem tudom sajnálni õket.

bogyoka
Elfogom olvasni, ha kiadják, hasonló volt az esetem egy része, és talán ez a pasi is "borderline szindrómás" lehet, csak én kórházban ismertem meg és nagyon odáig volt értem. De mivel én férjezett vagyok nem akartam belemenni kapcsolatba, de mivel találkozgattunk a kórház után kezdõdtek a problémák. Egyszer hazáig követett, sajnos tudja, hogy hol lakom, és attól félek, ha kiengedik a börtönbõl bosszút akar állni majd. Persze a férjem elkísér az orvoshoz is, szóval nem mászkálok egyedül már sehova.
Ja, a tárgyalás alatt kiderült, hogy abban az évben szabadult a börtönbõl ilyen eset miatt. Levoltam súlytva.

IMYke2.0.0.0
Jelenleg, tudomásom szerint, még sehol.
Nekem megvan digitális formátumban, de én nem terjeszthetem.
Idén Andi azt mondta nekem telefonban, hogy már talált kiadót, és várhatóan még ez évben meg is jelenik.

A sztori - kitalált nevekkel - róla és egykori hatalmas fellángolásáról szól, egy férfiról, akirõl senki sem hitte volna, hogy képes arra, amire.
Kapcsolatuk során megverte, fojtogatta, és egyszer majdnem meg is ölte. Holott, szerette a nõt...
Érdemes a "borderline szindróma" után olvasni.

A legfontosabbat kihagytam:
Chaten ismerkedtek meg, és kisebb-nagyobb megszakításokkal folyamatosan beszélgettek, majd személyesen találkoztak, "összejöttek", összeköltöztek (a lány hátrahagyta szüleit, városát, és felköltözött "az szép Budapest"-re), és...
...a kezdeti szépséges dolgok kezdtek elhalványulni az egyértelmû problémák mellett.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

bogyoka
Szívesen elolvasnám, hol lehetne elolvasni?

bogyoka
Tudnék is írni róla egy izgalmas mû lenne, a találkozás stb.
Életemben elõször láttam fegyverrel rendõrt akik behatoltak a családi házba, mert ott történt. Már nem láttam, hogy kihozták az ürgét, mert mentõ vitt el engem.

IMYke2.0.0.0
Ha minden igaz, akkor ez lesz a címe is:

IMYke2.0.0.0
Kebelbarátnõm írt egy könyvet ebben a témakörben. Igaz, a férfi borderline szindrómában szenved, ergo, félig-meddig nem tehet arról, hogy olyan erõszakos, amilyen.
Ettõl függetlenül, amit a barátnõmmel tett nem megbocsátható.
A hölgynek majdnem 3 év kellett ahhoz, hogy feldolgozza, és 2 éve fejezte be a könyvét - a kéziratát (természetesen, begépelt anyagát) én lektoráltam, és véleményeztem neki.
Magánkiadásban, limitált példányban - jelen állás szerint - lehet hogy már kiadásra is kerül.

bogyoka
Ez a baj bennem, hogy túl naiv vagyok és hiszékeny😊

bogyoka
Én akkor tudtam megérezni, milyen, ha valakit ököllel ütnek, ennek már 3 éve, de nehezen tudtam feldolgozni, még rémálmaim is vannak azóta.
Azt mondták, hogy a börtönben megkapja a magáét emiatt😊)

Axon
Errõl tolhatnál egy hosszabb beszámolót, olyan 30-40 A4-es oldal terjedelemben 😊

IMYke2.0.0.0
Jaj! Ez most elszomorított - az olyan férfiakat, akik erõszakoskodnak rettentõ mód megvetem.

bogyoka
Jah, értem, az igaz, de hát csak 35 éves😄
Persze volt már ellenem bûntény és fiatal volt az ürge, 5 évet kapott.

IMYke2.0.0.0
Ha hirtelen "beindulna" a pasi, és nem érdekelné, hogy a gyûrûsujjad már foglalt 😊

bogyoka
Az meg minek?😄D

IMYke2.0.0.0
Ajajj - paprika spray-t vigyél magaddal 😊

bogyoka
Olyan boldog vagyok, megyek egy kisebb fórumtalira, igaz csak kettesben leszünk egy férfi lesz meg én, mondjuk a férjemnek nem mertem megmondani eddig, majd ma megmondom neki.<#vigyor> Egyébként a Tomb Raider fórumról van szó és már voltunk egy-két találkozón.😊)

bogyoka
Nah, ezt majd megpróbálom, erre azért nem gondoltam, mert úgy véltem, hogy egybõl eltalál engem😊) Nincs láda ahol én most járok.

mandm
Ha nincs közelben láda, akkor is hasznos ha leguggolva várod a támadását. Sõt így akár a háta mögé is osonhatsz. A lényeg amint egyszer betalálsz, onnantól célozz és csapd újra és újra, amíg él

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

bogyoka
Aha, köszi szépen, nem tudtam, hogy van célkereszt, akkor azért nem akar sikerülni nekem, be fogom állítani😊) Jó hogy leírtad nekem😊

bogyoka
Tyhû, de durva😄 Én nem is figyeltem csak játékra összpontosítottam😄

mandm
De mindig bedõlök a régi beidegzõdéseimnek. Kicsit nézegettem a Youtube-on videós végigjátszást (csak annyit, hogy rájöjjek miként kell ezeket elintézni) és ott nem bonyolódik a játékos közelharcba: vagy elbújik, settenkedik, vagy pedig megelõzõ tetteket hajt végre: elzárja a szörnyek útját kövekkel, vagy felgyújtja a petróleumtócsát elõttük
Egy szóval itt távolról sem vagyunk szuperhõsök, Duke Nukem-ek, de még csak Vito Scaletták sem. Ebben a játékban reszketünk és lapulunk.

bogyoka : ahol vannak ládák, azokra felugrasz, ott leguggolsz és onnét csapkodod a csákánnyal. Ajánlom a beállításokban kapcsold be, hogy lássad a célkeresztet. Így könnyen tudsz célozni a szõrös fejére (hogy meg ne sántuljon). Ha egyszer jól eltalálod és megfekszik, akkor azonnal menj oda, célozz rá, és üssed. Így elég neki 3-4 csapás.

Atomreaktor
szerintem a gyöngyszem maga a szöveg 😉 "kilyácotam" 😊

bogyoka
De milyen game? Mi a címe, nem írtad😄

MerlinW
Találtam gyöngyszemet egy régi topikban😊

"Nagyon király game!
Én már régen kilyácotam,de nagyon jó!!!"

[merlinw.org]

bogyoka
Most már akkor én is tudom, hogy mit jelent😊

bogyoka
Csákánnyal próbálom, de ez a baj, hogy nem találom el mindig, nekem is kifeküdt egyszer. Nem nagyon tudom leírni, hogy hol vagyok, egy elektromos generátort csináltam meg és ezáltal egy kódos rácsos kaput tudtam kinyitni és oda kéne bemennem, de jön a kutya.
Megijesztesz ezekkel a pókokkal, hûha, de remélem lesz valami jobb fegyverem akkorra.😄

MerlinW
Ez egy 10$-os Indie játék, nem szabad túl sokat várni tõle😊 Viszont amit nyújt az sokszor több mint amit a legtöbb 50$-os játéktól kapsz😊

[merlinw.org]

mandm
Most, hogy már jó pár órát játszottam vele leszögezhetem, hogy a harcrendszer elég idegesítõre van kitalálva. Mikor rám mászik egyszerre 4-5 pók, hát csapkodhatok én akármennyit, akármerre. Ha nem találom el, õket, akkor bizony felfalnak.
Pedig rájöttem, hogy bekapcsolom a célkeresztet és akkor egyértelmûen tudom, hogy ép rácsapok a redves testére. Haj, egy jó kis Tommy Gun a Mafia-ból de jó is volna! Azzal pillanatok alatt perforálnám õket.

MerlinW
Van másik jelentése is😊

"Justice William O. Douglas used the term "penumbra" to refer to fundamental rights or liberties that aren't specifically enumerated in the Constitution, but can be inferred from the language in the First, Third, Fourth, Fifth, Ninth and Fourteenth Amendments. These rights are protected by the doctrine of substantive due process, an adaptation of the Due Process clauses of the Fifth and Fourteenth Amendments. The right to privacy is one example of such a right."

[merlinw.org]

mandm
Ha már itt tartunk! MIt is jelent az, hogy penumbra. Kicsit gugliztam... és Wiki hozta számomra egyértelmû meghatározást.
"Félárnyék (penumbra)

Ha egy fényt nem áteresztõ lap és egy test elé kiterjedt fényforrást teszünk, akkor teljes és fél árnyék jön létre. A falon ott, ahová nem jut fény teljes árnyék jön létre. A lap nagy része világos lesz - ezeket a helyeket az egész fényforrás megvilágítja. Vannak olyan részek is, amelyeket csak a lámpa egyik része világít meg - ott félárnyék van.

Árnyék (umbra)

Ha egy helyiségben egy, pontszerû fényforrásból egy nem átlátszó lap irányába árad a fény, és a fényforrás és a lap közé egy másik fizikai testet teszünk,akkor a lapra vetõdõ árnyék szinte teljesen sötét lesz "

No, mostantól ezt is tudom! Hurrá!

mandm
Elvileg kalapáccsal, csákánnyal lehet szétcsapni. Nekem párszor sikerült eltalálnom, meg is feküdt egy idõre, de több kéne neki. Valahol szimplán leírják, hogy addig üssem amíg mozog. Ez meglehetõsen nehéz, mert nehéz eltalálni, közben õ meg halálbiztosan elharapja a torkom.
És tényleg jobb, ha rejtõzködõ taktikát alkalmazzuk. A mûhelyben például sikerült: amíg az a mûhely ajtajánál téblábolt én szépen elvégeztem a feladatokat a hátsó folyosókon és továbbléptem. Elõtte persze eloltottam a petróleum lámpákat, hogy sötét legyen.

Overture-ral megyek én is, az az elsõ rész.

bogyoka
Köszi ez van nekem is, csak nem lehet ez elõl elbújni mert már a kapuban rámtámad. Nem baj egyszer csak kinyírom😄

MerlinW
Emlékeim szerint nem is kell, bújkálni kell elõle, de lehet tévedek, rég volt már. Van hozzá magyar végigjátszás.

[merlinw.org]