lézeres-szem-műtét
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Nagyon szépen köszi a beszámólót.
Már csak azért is örülök neki mert szintén az Optimumot választottam.
16-án megyek vizsgálatra és ha minden jól megy 19-én lesz a mûtét.
Már elõre kivettem három hét szabit remélem elég lesz a beavatkozás utáni pihenésre.Küldtek tájékoztatót,sõt DVD-t is arról hogy mire is számíthatok majd.Idáig háromszor hívtam õket és mindig nagyon türelmesen kedvesen válaszoltak minden feltett kérdésemre.
Megmondom õszintén én a tavaszi kedvezmények mellett döntöttem mellettük amit már a "315" hozzászólásomban leírtam.<#nezze>#nezze>
Sajnos senki se reagált rá.<#szomoru1>#szomoru1>
Ezért is örülök a te beszámolódnak.
Ha esetleg lennének kérdéseim kereshetnélek priviben?
Jó lenne egy -két konkrétumot tudni a dologról még.
Mégegyszer nagyon köszi a beszámolót.<#worship>#worship><#wave>#wave>
Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:
Szóval, amikor már az orvos is azt mondta, hogy a lencse "lehorzsolta" a szaruhártyámat, elhatártoztam, hogy megcsináltatom. Nagyon gyorsan döntöttem, mert úgy gondoltam, hogy vagy azzonnal végigviszem, vagy soha nem lesz belõle semmi. Azért kerültem amúgy oda, mert az orvosom ajánlotta, a lányait is megmûtötték és elégedettek voltak vele. Elmentem az alkalmasságira (ami szerintem macerásabb volt, mint a mûtétnap), ott mondták, hogy melyik fajtákra vagyok alkalmas, majd elmondtak mindent, amit errõl tudni kell, hogy mit szabad csinálni, mit nem, mi mivel jár. Nagyon kedvesek voltak, nem erõltettek semmit, annyit mondtak, hogy gondolkozzak,a vizsgálat 3 hónapig érvényes, majd szólok, ha akarok mûtétre menni.(így is volt, felhívtam õket és bejelentkeztem a legközelebbi idõpontra)
Nekem a legrosszabb az egy hét szemüvegviselés volt, mivel nem voltam hozzászokva. Mindennek nekimentem, mert a kereten túl nem sokat láttam, és a szemüvegem cylinderes volt, a lencsém meg nem.
Szóval, a mûtét napján amikor odaértem, adtak egy nyugtatót. Nem sokkal késõbb mondták, hogy nemsokára visznek az elõkészítõbe, ami annyit jelentett, hogy bevittek egy egész kellemes félhomályos szobába (még halk zene is szólt) át kellett venni a papucsot, majd leülni egy pihenõ fotelba (kb 6 db volt félkörben). Oda visznek utána is. Egy szintén nagyon kedves hölgy, -aki végig kísérgetett mindenkit a mûtõbe és ki- bekente a szemem körül fertõtlenítõvel. Ez után nemsokára mondta, hogy mehetünk a mûtõbe. Át kellett nenni egy másik helyiségbe, ott beöltöztem, majd érzéstelenítõt cseppentett a szemembe. Ezután be kellett menni (igazából átadott a benti hölgynek, amikor nyílt az ajtó). Annyiból jó, hogy vaksi az ember, mert biztos nem dobná el magát az örömtõl, hogy mûtõbe lép, ha tisztán lát. Le kellett feküdni az asztalra, ismét cseppentettek, majd letakarták a szemem egy ragsztós fóliával, ezután berakták a szemhéjterpeszt. Nekem nem volt rossz. Én elhatároztam elõtte, hogy nagyon akarom (tényleg vártam is a napot) a megelõzõ hetek várakozása sokkal rosszabb volt, így elhatároztam, hogy alávetem magam, így csak csinálják amit kell. Úgy vettem észre, hogy aki viszont rágörcsölt és szorított, annak kellemetlenebb volt, fõleg ez a része. Azután jött az amivel megfogják a szemet, ez sem volt vészes, egy nagyon kicsi nyomást éreztem, majd kattogott a gép (ekkor csinálta a lebenyt), köze néha valamivel "lemosták", majd utána láttam, hogy felemik a lebenyt, de nem volt szörnyû, inkább érdekes volt számomra. Aztán jöttek a fények és ahogy a lézer égette a szövetet, tényleg olyan volt, mint a disznópörzsölés, nekem ez a büdös volt a legrosszabb rész. Majd visszahajtották a lebenyt, ezt egy kicsit éreztem, de nem fájt. Utána jött a másik. Az orvos közben végig beszélt, mindig mondta, hogy mit fog csinálni és milyen lesz.
Utána kérdezték, hogy nem szédülök-e, majd mondták, hogy menjek vissza a pihenõbe. Ott kellett behúnyt szemmel ülni kb. negyed órát, alig vártam,hogy vége legyen,hogy tényleg látok- e. Én tényleg láttam,<#buck>#buck>! Homályos volt egy kicsit, és közelre még nem láttam, de sokkal jobban, mint 15 perce. Adtak egy napszemüveget, meg egy védõszemüveget éjszakára. Hazafelé láttam a feliratokat, meg a táblákat, nagyon jó volt. Másnap kellett visszamenni, mondták, hogy minden rendben.
Csöpögtetni kellett másnaptól egy antibiotikumos cseppel, meg egy másikal, + mûkönnyel. Kb. 3 napig egy nagyon picit szûrt (kevésbé, mint egy százaz kontaktlecse), meg kb. egy hétig olyan volt, mint amikor a kamera ráfókuszál valamire, de ez elmúlt. Az olvasánál volt eleinte olyan, mintha izomlázam lenne (ezt mondták is elõtte, mert ezt nem használta eddig a szemem) Egy hetes kontrollon is minden rendben volt, (két különbözõ ember nézi meg, az egyik a géppel, a másik hagyományos táblás módon) azt mondták, hogy gyönyörû. A 3 hétre felírt cseppet is abbahagyatták, mert az általános protokoll, de nekem nem volt rá szükség. Azért pihentettem a szemem 2 hétig (az a másnap mehetsz dolgozni, inkább reklám és önkínzás, nem akartam rögtön kicsinálni magam a számítógép elõtt), azóta pedig semmi különös nem volt. Nekem most nincs olyan, hogy elhomályosulna, remélem nem is lesz (munka után volt egy kicsit fáradt a szemem elsõ két nap akkor, nem láttam olyan élesen a kontúrokot)
Az orvost most nem tudom, de szerintem, remélhetõleg akik csinálják elég profik. A mûtét napján sem egy mûtõs volt, hanem megcsináltak kb 5-6 embert, majd cseréltek.
Engem "tokre" erdekelne spec. :]
Én egy hónnappal ezelõtt voltam mûtéten az Optimumnál, egyenlõre nagyon meg vagyok elégedve (remélem így is marad), semmi gondom nem volt. A lasikkel kapcsolatos mindenféle vélemények ellenére, én azt gondolom, hogy az intralasik is egy mûtét,és így ennek is vannak szövõdményei, ebben az esetben is elmozdulhat a lebeny, hiszen felhajtják, sõt olyan tanulmányokat is olvastam, hogy rosszabbul hegesedik, stb. (melyik cégnek mi az érdeke). A zyoptic állítólag nem tejesen lasik, mivel szövetkímélõ eljárás 20%-al több szövetet takarítanak meg, nekem nem is csináltak volna meg sima lasik-et, mivel relatíve vékonyabb a szaruhártyám.Velem nagyon korrektek voltak, mindenben segítettek, aki mûtött pedig nagyon ügyes volt. Nekem sok ismerõsömnek megcsinálták van akinek 10éve, sõt olyat is ismerek, akinek még gyémántmetszéssel csinálták és nagyon boldogok, hogy megszabadultak a szemüvegtõl. A lebenyrõl pedig még azt gondolom, hogy a mûtött szerv soha nem olyan,mint az eredeti, viszont behegesedik annyira, hogy ált. nem okoz semmilyen gondot. Az ember pedig nem élhet úgy, hogy amikor vezet, arra vár, hogy lesz egy baromi nagy balesete és pl. lebénul. Nekem amúgy az astygmiát is korrigálták, nem is tudtam, hogy emiatt sokszor milyen rosszul láttam 😊A helyrõl meg még annyit, hogy valóban nem nagy,de nagyon profin, szervezetten mûködnek.Nem kell várni, mert idõre mész és ezt be is tartják, ilyenkor csak veled(max. még egy-két másikkal) foglalkoznak. A mûtét napján is nagyon szervezetten ment minden, lehetett látni, hogy mindenki tudja a dolgát.
Szerintem ez még mindig a jövõ zenéje, ha csak azt nézem, hogy a lézeres szemmûtétek terén is folyamatos a fejlõdés, és jönnek az újabb és újabb megoldások, akkor azt kell mondjam, hogy ez a "szuperlátás" bizony még odébb van 1-2 évtizeddel.
Azt nem tudom, hogy a te esetedben mi történhetett, a kancsalság esetén azt neked is tudnod kellene, hogy volt-e valódi szemtengelyferdülésed, vagy "csak" asztigmiád. Utóbbi valóban kezelhetõ lézeres mûtéttel. Az elõbbi csak valódi mûtéttel (a szemizmokat rövidítik meg), például a Focus-Med is csinált mûtéteket tavalyig.
A vitamonokról: Nem tudom hol olvastál ilyesmit, de szerintem valami félreértés lehetett, a szem számára is van fontos vitamin (fõleg az A- és az E-vitamin). Olyat olvastam a Hoxa.hu-n a mûtét utáni tapasztalatoknál, hogy valaki napi egy Supradyn, 2x 500mg-os Cetebe tablettát, illetve mellette béta-karotin és E vitamin tablettákat szedett a felépülés alatt. Azért ez már nekem kicsit túlzásnak tûnik. Ha neked nem mondtak ezzel kapcsolatban semmit, akkor kétlem, hogy emiatt aggódni kellene.
Más!
Mit tudtok a mûtét utáni vitaminok szedésérõl? Valahol azt olvastam, hogy legfeljebb C-vit.-t lehet egy darabig.
btw koszi! "varjuk" a fejlemenyeket :]
Minden estre ha már megígértem, elnézek majd valamelyik lézer-klinikára (lehet pont az Optimumba), egy plusz vizsgálatot megér...
ket normalisabb eljarast meg csak-csak kipresel az ember, de a ket szemre brutal nagyon 😄
(annyit mar en sem tudok fusizni xD)
Összességében komoly negatívumról nem lehet beszélni az Optimum esetében (kinek mi a negatívum persze, ha azt nézzük, a három nagyobb Bp.-i cég közül õk bírnak talán a legkevesebb mûtéttel, de hogy most hány száz vagy hány ezer mûtéten vannak túl, nem feltétlenül mérvadó). Viszont szerintem elõször azt döntsd el, hogy milyen kezelést akarsz (ezekrõl kismillió információt találsz a neten), mi az, ami belefér a büdzsébe, és utána nézz körül, hogy melyik klinikát választod.
Alternatíva, hogy elmész két-három helyre is, kifizeted a 8-12 ezer forintos vizsgálat díját, és az ott tapasztaltak alapján döntesz.
Szerintem korrekt cucc, bár személy szerint az elnevezés és marketingja egy kicsit erõltetett, de ez egyéni ingerencia. 😊
Belsõ szemtengelyferdülés vagyis asztigmia: amikor a szaruhártya alakja nem szabályos, így fénytörési hiba áll fent.
Miután Vakegér a kancsalságról beszélt, én neki válaszoltam elõször. A te esetedben asztigmia volt, ha jól veszem ki. Az asztigmiát lehet lézeres kezeléssel orvosolni, a kancsalságot nem. A félreértés valószínûleg abból adódott, hogy te a saját példádat említetted, én meg a sajátomat. Vakegér esetében viszont sajnos az én példám áll fent.
Tisztázzunk valamit! Szerinted a szemtengely ferdülés=kancsalság=astygmia ?
Alapvetõen az egyik szem van fókuszálva, igen. És igen, ez azzal jár, hogy a térlátáshoz nem használja a két szemét (vagyis a 3D-s mozifilmeket is 2D-ben látja, hiszen a távolság megállapítása nem a két szem által látott kép eltérése alapján állapítja meg az agy).
@pepe63:
Lehet kíváncsiságból elmegyek majd egy vizsgálatra akkor majd valamelyik lézeres szemészeti központba, de sok reményt nem fûzök hozzá. A szemtengely ferdülésnél csak az egyik szemed tud a "célra" fókuszálni, a másik nem lesz fókuszban. A "gyengébb" (adomináns) szemed is nyitva van, és a perifériás látás is teljes, de a szem bizony elkezd idõvel romlani, ezért is van nekem most -2,5 / -5,5 dioptriám...
A lézeres mûtéttel meg tudják csinálni, hogy a két szem kb. azonos dioptrián legyen, és ideiglenesen (ez persze éveket jelent) a két szem látása egyaránt jó lesz. De ettõl még a probléma okozója, a szemtengelyferdülés nem szûnik meg.
Ha te egyszerre használod a két szemedet, és fókuszban is van a kettõ, akkor valami félreértés van kettõnk között (mivel azt írtad, hogy volt szemtengely ferdülésed, ebbõl azt veszem ki, hogy megszünt (?!?!), mitõl?), vagy nem tudom... 😊
Mondjátok, már, hogy nem csak én vagyok, aki nem használja egyszerre a két szemét, nincs szoros értelemben vett térlátása, és nem látja az anaglif képeket. :o
A biztos az, hogy ha elmész egy jó, független szemorvoshoz, aki megmondja a véleményét (ha voltál szemorvosnál, mint írtad, akkor valószínûleg õ is mondott errõl valamit).
Nekem hasonló problémám van, de az orvosok lebeszéltek a mûtétrõl azzal, hogy nem fogom azt elérni a mûtéttel, mint amit szeretnék. Ez van, maradok szemüveges... 😊
Biztos, ami biztos ugye?
De félre a tréfát, a PRK mûtét 129.-Ft/szem. De az Optik-mednél van most egy részletfizetési akció! Szerintem jó esélyed van a tökéletes látásra, mivel ezt a lézeres mûtétet közellátóknak fejlesztették ki, és nem is olyan nagy a dioptriád és az asztigmiát is korrigálják ugyan azzal a mûtéttel. De a doki a vizsgálaton megmondja, mit tudnak kihozni a szemedbõl.