lézeres-szem-műtét

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok! Nekem a gyermekemnek van látás problémája. Egyre rosszabbul lát, és szemüveget nem hajlandó viselni, a kontaktlencsét pedig nem bírja a szeme. Mit tegyek :S
Heloka! Szembe kell szállnom a véleményekkel mivel egyik lézeres szemmûtét sem fáj. A beavatkozás után van egy-két napig kellemetlen érzése az embernek.
ez a St. James Hospital, ismerem én is, és megbízható hely
Igen és teljesen megvoltam/megvagyok vele elégedve :-)
Rubenvagyok
Nem hangzik rosszul!
Neked ezzel mûtötték a szemed?

Persze és egyáltalán nem fájdalmas...

Anno a mûtétem elõtt sok helyet megnéztem, de egyet ajánlanék: http://href.hu/x/a20x

Itt csinálnak LASEK-et és árban is nagyon jó hely.
Rubenvagyok
Ezt a LASEK-ot itthon is csinálják?

A LASEK típusú mûtétnél nincsenek szövõdmények, vagy legalábbis elenyészõek. Nem kell fél évig hordani napszemüveget, stb.
A régi típusú eljárásoknál volt, hogy sokáig fájt a szeme az embernek, ill. kellett sötét szobában lennie napokig.
Rubenvagyok
Ennyire fájdalmas lenne egy sima látás javítás? Kérlek nyugtassatok meg hogy nem!

[NST]Cifu
16 évesen nem fognak megmûteni szerintem. Kérdezd meg elsõ körben a szemészorvosodat, második körben pedig el lehet nyugodtan menni egy kivizsgálása valamelyik céghez.

Amúgy pedig igen, bizonyos látásproblémákat nem lehet így kezelni, de ahhoz, hogy ez kiderüljön, mindenképpen orvosi vizsgálat kell.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

18 éves kor alatt nemhiszem hoyg lehet, és adnak szemcseppet amit folyamatosan csepegtetni kell különben újra visszaromlik.

Jah és még annyit hogy tényleg van olyan hogy egyeseket nem lehet így kezelni az hogy derül ki?
Üdv mindenkinek!
Én csak azt szeretném kérdezni hogy lehet e 16 évesen megmûtetni a szemem és még annyit hogy ha egyszer megmûtenek nem romlik e vissza a látásom?
Helo!

Akkor még jobb. Mindenkinek más az idõtartam mire rendesen beáll a szeme. Van akinek 2 hét van akinek 6 hónap mint neked.
Szia!
Tegnap voltam a 6. havi kontrollon, nagyon örülök, mert a bal szemem 100%-os - amire 80%-ot garantáltak, a jobb pedig 75%-os. Ezt 60%-ra ígérték. A cyl. is eltûnt, most már élesen látok. Sajnos ez nálam - aki régóta velünk van az tudhatja, hogy milyen sokat aggodalmaskodtam a látásom miatt - elég lassan alakult ki, nem úgy gyógyult a szemem, mint másoknak. Például én két hétig csepegtettem Tobradex-el, aztán csak mûkönnyel. Egyszer kb. a 3. hónap tájékán próbálkoztak a Fluconnal - 3napig - de az visszavetett a javulásban legalább 1 hónapot. Úgyhogy elég problémás eset voltam, még most is szorosabb ellenõrzés alá vagyok véve mint mások. 3 hónap múlva vissza kell mennem ellenõrzésre. Ez egyébként nagyon tetszett, hogy nem hagyták rá, hogy majd lesz valahogy, hanem 2hetente jártam kontrollra stb. Kicsit kemény is volt 2hetente 300km-t utazgatni, de így legalább sûrûn belekuksiztak a szemembe.
Úgy hogy most madarat lehetne velem fogatni, olyan boldog vagyok. :-):-)
Heloka! Ha hozta azt a százalékot amit mondtak neked akkor szerintem lehet is örülni. Amit vártál az sikerült is.
Szia!
Nekem +3,5 és +2,75 D-s volt a szemem, mindkettõn 0,5 cyl.-rel. Sajnos nem garantáltak egyikre sem 100%-ot. 80 és 60%-ot garantáltak, most már itt tartok. És én ennek is nagyon örülök, mert közelre is és távolra is szemüveg nélkül jól látok. Olvasáshoz idõvel kell majd szemüveg, de még most nem kell. Mi távollátók egy kicsit rosszabb helyzetben vagyunk, én meg egyébként is komplikált eset voltam, de mostmár minden rendben van.
I.C.ram
Milyen dioptriarol javult milyenne a szemed?
Heloka! Ez egy nagyon jó hír hogy beált a szemed.
Szia, TDomi!
Köszi szépen, most már talán mondhatom megint, hogy jól látok. Egy hónapja felírták a Flucont és az nagyon vissza vetett a gyógyulásban, teljesen homályosan láttam, bár csak 2 nap csepegtettem - aztán leállították -de 1 hónap kellett, hogy ugyan oda jusson el a szemem, ahol volt. Az én szemem nem bírta a szteroidos szemcseppeket. Csak közvetlenül a mûtét után használtam a Todradex-et kb. 2 hétig. Azután csak mûkönnyet. E hónap 19-én letelik a hat hónap, bár nekem egy kicsit kitolódik a teljes gyógyulás, de már nem fog sokat változni - mondta az orvosom.
Én így is nagyon örülök, szinte kitárult a világ elõttem. Közelre és távolra egyaránt.
Szándékozom rendszeresen szedni a vitaminokat, rosszat nem teszek vele.

Helo!

Remélem rendben jött a szemed pepe63. Szerintem meg sokat segíthet ha rendszeresen szedsz vitaminokat.
Szia!
Kérdeztem az orvostól, mivel kicsit problémás a szemem gyógyulása és azt mondta, hogy szólt volna, ha az segít. Attól függetlenül szedem a Béres Szemerõt, meg C-vit.-t.
Helo. Persze hogy segítenek. Ha vitaminokat szedsz akkor van mibõl regenerálódni a szervezetednek.
Sziasztok!
Mit gondoltok, a vitaminok segítenek a gyógyulásban?
Akkor ezzel is okosabbak lettünk táskát lehet cipelni mûtét után. Legalább is 6-8kg-ig.
Hm, olyan 5-8 kg körüli volt, igyekeztem nem hirtelen emelgetni, aztán vállra akasztottam. De még egyben vagyok 😊
Helo! Milyen nehéz az a táska? Ha nem 35kg vagy több akkor szerintem nyugodtan. De ha felhívod a klinikát akkor õk biztosan jobbat mondanak. Szerintem viszont ennyi nem számít fizikai munkának.
Köszi😊 Azért még várom a további infókat.
[NST]Cifu
Alapvetõen a lényeg az lenne, hogy a szaruhártyád meggyógyulhasson, a komoly munkavégzés azért kerülendõ, mert ekkor ugye nagyobb az esély, hogy egy hirtelen mozdulatnál a még nem beforot seb felszakad. Nem tudom, hogy mennyire fér ebbe bele az utazótáskás út, kérdezd meg szvsz telefonon azt a klinikát, ahol mûtöttek.

Sziasztok!

Két hete volt intralasik mûtétem, minden rendben van. Csak azt nem tudom pontosan, hogy mennyire kell szigorúan venni ezt a nem emelhetek dolgot. Pár nap múlva egy utazótáskával kéne buszra fel-, buszról leszállni. Gondolom ennyi még belefér, nem? Egyébként meg mire lehet hatással?
Köszi a választ!

S. Dóri
Helo sajnálom ha nem voltam egyértelmû. Igen csak idõlegesen nem lehet fizikai munkát végezni kb. 1-1.5 hónap.
ok, én is így tudtam, csak TDomi írása kicsit félreérthetõ volt 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

[NST]Cifu
Idõlegesen, amíg a szaruhártya meg nem gyógyul.

mármint idõlegesen vagy végleg?

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Helo! Attól függ milyen eljárással mûtenek. Elvileg nehéz fizikai munkát nem lehet végezni.
Szia!
Hétfõn voltam kontrollon. Még mindig nem kell csepegtetnem, mert még a vizus nem érte el a kívánt szintet. Majd, ha eléri az 1,00 és 0,8-at akkor kell majd csepegtetni, hogy ne mozduljon el a jó értékrõl. Nekem sokkal lassabban gyógyul és ráadásul ez a Flukon most még rontott is rajta. Megint homályosan láttam. Aztán ahogy abba hagytam azonnal kezdett visszaállni de még mindig nem érte el a régi szintet. Sajnos a gyengébb szememen még mindig van -1,5 cyl., a másikon már csak -0,5. Kicsit tyúklépésben, de haladok a tiszta látás felé. 😊
sziasztok! nemsokára fognak mûteni és olyan kérdésem lenne, hogy mûtét után kb. mikor lehet számítógép elé ülni, illetve tévézni, meg hasonlókat csinálni? Illetve sportolni mikor lehet utána, foci, futás, kondi, ilyenekre gondolok?
Heloka! Alapvetõen azért kell csepegtetni, mivel a mûtét után a szem automatikusan vissza akarja állítani a mûtét elõtti állapotot és hogy ez ne történjen meg ezért kell csepegtetni. Ezek a szemcseppek nem hagyák hogy a szem elkezdjen vissza állni.
Sziasztok!
Cifu:köszönöm a válaszodat, sokat segített, mert így már értem.
TDomi: valami ilyesmit mondtak, homály van a szaruhártyán, nem akarja a szaruhártyám elfogadni a beavatkozást.
Kaptam Flucont, amitõl meg már a következõ napon éreztem, hogy homályosabban látok. Betelefonáltam és azt mondták, hogy hagyjam abba a Flucont és hétfõn menjek.
Hát ez van :-(
Halo. Sajnos ebben nem tudok segíteni. A kontrolon mit mondott a doki?
[NST]Cifu
A haze angolban ködöt, homályt jelent, felteszem a szaruhártya homályos, nem tökéletesen átlátszó.

Sziasztok!
Meg tudja valaki mondani nekem, hogy mi az a "haze" ? A szaruhártyánál azt írták, hogy : haze 0,75 gyûrûben tmp. foltosan 1,00. Ez a baja a szememnek ugyanis. Valami olyasmit mondott a doki, hogy a szaruhártyám nem akarja elfogadni a korrekciót. Ezért látok szellemképesen még mindig. És a -1,5 cyl. miatt.
Nekem is hasonló volt a idõtartam, én ilyen pontosan nem tudom.
Szia!
Hát majdnem így van, de elõtte van még egy kis adminisztráció stb.- fizetés - megkapod a Xanaxot, aztán behívnak az elõkészítõbe. Én az elõkészítõtõl számítva 23 percet voltam bent - a párom stopperolta az idõt. Ebbõl kb, fele az érzéstelenítõkkel telik el. Pár percenként csepegtetnek 3-szor. Én anno 14,20-ra voltam hívva és amikor készen voltam rögtön az órát nézették velem és 15,40 volt. És fel a napszemüveg és már jöttünk is el.
hi
ennél a prk-nál olvastam a beszámolókból hogy maga a lézerezés 5perc, a felkészülésre megy el több idõ.
akkor ha pl. 10-re kell mennem, 11-kor már jövök ki a rendelõbõl?
Helo! Engem az Optik-Med-nél mûtöttek a többirõl nem sokat tudok, de az Optiknál velem nagyon kedvesek voltak + szerintem maximálisan megérte a mûtét azt a pénzt amit kértek érte. Nekem az óta semmi gond a szememmel. Nem akarok reklámozni csak nekem ez a tapasztalatom velük kapcsolatban.
Szia!
Ez így van, én mind a három pesti klinikától kértem tájékoztató anyagot és mind a három adott ingyenes vizsgálati kupont. Mondjuk ez tavaly november táján volt.
Úgy emlékszem, hogy minden cégnél van olyan, hogyha regisztrálsz és kéred a reklámanyagukat, elküldik és mellé egy ingyenes alkalmassági kupont is. AZ Optik-med-nél és az Optimumnál tuti.
optik-med-nél van egy "akció" hogyha kitöltitek az online tesztet, kinyomtatjátok és viszitek magatokkal akkor a kivizsgálás ingyenes elvileg

[NST]Cifu
Lent írtam már a saját tapasztalataimat. Nekem is elég vészes a helyzet (-2,5/-5,5; 3° szemtengely eltérés), eleddig 3 szemdoki mondta, hogy nincs értelme a lézeres mûtétnek, mivel nem fog helyrejönni tökéletesen a látásom, tehát csak annyi érek el vele, hogy a szemüveget egy idõre levehetem, aztán 1-2 év múlva megint írathatok újat, ugyanis a két szem közötti eltérés miatt az egyik szem mindig 'le fog maradni'.

Én azt tervezem, hogy hónap végén, vagy jövõ hónap elején elmegyek az Optimumba (így elsõre õk voltak szimpatikusak), meg esetleg még plusz az Optik-Medhez, kivizsgálásra, hogy mégis mit mondanak õk. Viszem a legutóbbi szemészeti papírom is, hogy mit mondanak az ott olvashatókkal kapcsolatban.

Ha belefér, szerintem a biztos az, hogy te is elmész egy kivizsgálásra, igaz ez 10-12k pénzmagba kerül, de legalább biztos a tészta. Ha másra nem, arra jó, hogy egy illúzióval kevesebbed lesz. 😊