lézeres-szem-műtét
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem más, mint egy hullámfront elemzéses LASIK eljárás...
A klinika próbálja mindenkivel beetetni, hogy az zyoptix eljárásuk egyenlõ az intralasikkal, holott errõl szó sincs. Ez egy sima LASIK kezelés, intralasiknak eladva.
Ezt vegye mindenki figyelembe. Sokat jártam utána az én mûtétem elõtt is, tudom mirõl beszélek.
Vadászpilótáknál már engedélyezik az intralasik mûtétet, a sima LASIK a kizáró ok.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Valójában az elsõ és a második kérdésem összevonható lett volna😊 Hosszútávon úgy gondoltam, hogy ha épp a légzsák kinyílik elõttem, vagy ha épp bungee jumping ozni van kedvem, akkor lássak utána(persze ha utána is életben maradok)
Ezért hajlok egyre jobban a PRK felé, még ha macerásabb, kellemetlenebb is.
Túlzott elvárások😊 hát... ha már pár dologhoz nem kell használnom szemüveget/lencsét, akkor már megérte.
Futószalag: igen, olvastam korábban, hogy érdemes az orvosnak is elmondani, amit az asszisztensnek, mert nem mindig kommunikálnak egymással tökéletesen😛
Én személy szerint kissé csalódtam az ilyen klinikák precizitásában, miután kiderült, hogy mindenhol a vizsgálatokat asszisztens végzi, a szemorvos a másfél-két órából jó ha negyed órát, húsz percet foglalkozik veled. Egy kicsit futószalag-érzése van az embernek...
1.: Ez kb. mindegyikre igaz, a PRK esetén azonban a gyógyulási folyamat idõigényesebb.
2.: A LASIK és LASIK-módosulatok esetén is elég durva behatás kell ahhoz, hogy probléma lehessen. Például vadászpilóták, különleges katonai egységeknél kizáró ok a LASIK féle eljárás (egyes katonai erõknél a PRK is). Felteszem ilyen életpályára már nem készülsz, tehát ez aligha lehet akadály...
3.: Az Epi-LASIK, FEMTOLASIK és a Zyoptix is LASIK-módosulat, ahol a felhajtott hártyalebenyt lézerrel hajtják végre, a különbségek a mûvelet részleteiben és az alkalmazott technológiákban tér el. A Zyoptix talán most a legújabb, ha jól tudom, annyiban jobb, hogy a lebeny elkészítésénél kisebb a veszteség (a feleslegesen eltávolított rész), így a sötétben a lámpák, fényforrások körüli fényudvar jelenség jelentõsen csökkenthetõ. Gyakorlatilag a Zyoptix a hullámfront-elemzést viszi még bele, de ma már a legtöbb 'automatizált' mûtétet (PRK, LASIK-módosulatok) hullámfront elemzésre épülve hajtják végre. Alapvetõen elmondható, hogy a LASIK-módosulatok legnagyobb elõnye az, hogy megvan a LASIK elõnye a gyors gyógyulási szakasszal, ellenben csökkentették a mûtét kockázati faktorát, ugyanakkor az a hátránya megvan még, hogy a lebeny sose fog tökéletesen visszaforrni.
4.: Ebben nem tudok segíteni, talán telefonon vagy e-mailben kellene megkeresni õket. :S
Nekem Optik-Mednél volt PRK mûtétem szeptemberben, a mûtét utáni 3 nap kontrollra azt ajánlották hogy még oda járjak, plusz a 10. napon,aztán a havi kontrollokra meg járhatsz a hozzád legközelebbi helyre. Én pl Szekszárdra járok minden hónapban és nagyon normálisak😊
Kb. 15 éve van szemüvegem és kb. 7 éve kontaktlencsém. Korábban már ajánlották a szemmûtétet, de bevallom, nagyon féltem tõle, hisz akár tagadjuk, akár nem, a világot a szemünkkel érzékeljük nagy részben, vagy inkább nagyon nagy részben. Akinek nincs erõs dioptriája, az nem tudja milyen az élet így. Nekem -7,5ös szemüvegem van és elég sok minden kimaradt az éltembõl, és a szemüveg kontaktlencse miatt eléggé korlátozott az életem. Fürdés szemüvegben necces, kontaktlencsével lehetetlen. Korlátozva vagy, hogy kontaktlencsében meddig lehetsz, no meg egy rakás minden... De nektek meséljem?😊
Végigolvastam az összes hozzászólást és nagyon hálás vagyok nektek. Eldöntöttem, hogy a mûtétet megcsinálom. Már csak az utolsó részleteket kell letisztáznom és remélem, segítettek.
1.: Nekem egy olyan eljárás kell, ami megbízható hosszútávon.
Úgy látom, ez a PRK technika lesz
2.: Nem szeretnék a késõbbiekben egy baleset hatására megvakulni.
Úgy látom, a LASIK és az inetrLASIK eljárásoknál van ilyen veszély. (bevallom, a LASIKnál nem vagyok biztos)
3.: Nem igazán esett szó az Epi-LASIK, FEMTOLASIK(ez az InterLasik?) és a Zyoptix eljárásokról. Tudtok tapasztalatokat mondani?
http://www.optimuminfo.hu/hu/szolgaltatasaink/lezeres_beavatkozasok/?gclid=CMOejezqkpcCFQpJtAodlDoV-g#zyoptix
4.: Kaposváron élek és elég necces lenne kontrollvizsgálatokra járni pár naponta, hetente. Úgy tudom az OPTIK-MEDnél ez megoldható több városban is.
Oké, egy nekem is jár 😊
Így most 1:1-es döntetlen van.
PRK & Lasik között<#nevetes1>#nevetes1>
Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:
Bár most indult csak a blogom, azért remélem, lesz látogató aki egyáltalán szavaz 😄
Hozzáteszik azt is persze, hogy a napszemüveg viselése erõsebb napfényben amúgy is javasolt...
Az a lényeg hogy mind kettõnk elégedett a saját mûtétje eredményével.
Ez a topik azért van hogy megbeszéljük kinek mik voltak a tapasztalatai
észrevételei.
És hogy tanácsot adjunk azoknak akik még csak most döntik el hogy mi legyen?
Minden esetre aki teheti vágjon bele mert nagyon megéri.<#wave>#wave>
Azt mondtam, hogy biztonságosabb az intralasik a sima lasiknál, arról nem volt szó, hogy ebbõl kifolyólag a lasik atom kockázatos!
227k/szem volt
A napszemüveg azért kell, mert az uv sugárzás jobban aktivizálja a javítósejteket... Minden mûtét után kell. Ha valamelyik klinika azt mondta nem kell, akkor az elég parás. Pont ezért UV szûrõs kell értelem szerûen.
Egyébként, a helyzet az, hogy ez is biztonsági óvintézkedés, mivel az emberek kis részénél serkenti az uv a javítósejteket, ezért mindenkinek ajánlják a viselését, mert nem tudni, kinél lesz para, kinél nem.
Ebbõl is azt szûrtem le hogy jól választottam.<#wave>#wave>
Egyébként érdekes, hogy mennyien fújnak az Optimmumra, amiét "mer" LASIK-ot végezni, miközben az Optik-MED háza tájáról származó FocusMednél a fenti blogot írónak teljesen mást mondtak a LASIK-kal kapcsolatban. Ha rossz indulatú lennék, arra gyanakodnék, hogy felbérelt emberek keltik a LASIK rossz hírét. De felteszem itt egyszerûen csak önigazolásról és tájékozatlanságról van szó. 😊
Pl. Ismét idézet a blogodbol.
"Magyarországon ezek közül hármat csinálnak még: PRK, LASIK, INTRALASIK. A LASEK-et már rég levették a palettáról, a LASIK-et is csak egy klinika csinálja, a másik kettõ a szövõdmények miatt nem vállalja, azt hiszem 2006 óta. Meg is érkeztünk ahhoz a ponthoz, hogy miért nem választottam az említett harmadik klinikát: ott ugyanis még mindig végeznek LASIK kezelés, ami önmagában nem lenne baj, de mindenkivel azt próbálják elhitetni (és sikerül is nekik), hogy INTRALASIK-ot végeznek, holott errõl szó sincs."
Nos nekem is Lasik mûtétem volt azon a bizonyos klinikán.
Megnéztem azt a bizonyos YouTube videót és bizony az én szememmel tök ugyan azt csinálták mint ami ott történik.
Szóval összegezve Neked IntraLasik volt nekem Lasik.
Neked Napszemüveg kellett ( ami gondolom szintén nem volt olcsó )két hónapig, plusz mindenféle mû könny kipróbálása mire megtaláltad az igazit.
Ja és ugye az ár szemenként 227000/szemenként?
Nekem mûtét után semmi napszemüveg használat. Mûkönny is csak azért mert ha már felírták használtam.
Ja és az ár 25% kedvezménnyel 112500 / szemenként!!
Hangsúlyoznám nem az ár volt ami dominált. <#ejnye1>#ejnye1>
Lehet hogy jól döntöttél nem tudhatom. De az biztos hogy a blogod alapján nekem a a fele írritációba és költségbe se volt részem mint neked.
Azrt én mindenkinek azt tanácsolnám hogy nézze meg azt a bizonyos harmadik klinikát is.<#wink>#wink>
Köszi a tájékoztatást.
Részemrõl már túl vagyok rajta,de azért szívesen és érdeklõdve olvasom mások írásait is ezzel kapcsolatban.
Mondjuk egy dolog meglepett azzal kapcsolatban amit írtál.
Hogy " Természetesen napszemüvegben közlekedtem, ennek használata kötelezõ, PRK után 6 hónapig, INTRALASIK után 2 hónapig."
Én mûtét óta egy percig se használtam napszemüveget,és semmi zavaró érzés még ha szembe jön egy autó reflektorral akkor se.
A fényre a mûtétet követõ 3 órában voltam csak érzékeny.
Azóta semmi ilyet nem tapasztaltam.
Lehet hogy szerencsés vagyok ? <#taps>#taps><#nemtudom>#nemtudom>
-Lehet, hogy extra zsúfolt volt a napjuk, de fél órával a megbeszélt idõpont után kerültem csak sorra, ettõl függetlenül az asszisztens kedves és gyors volt, elnézést kért, probléma nem volt belõle (azért bántam, hogy nem vittem valami könyvet olvasni...). Igaz egy úriember annak ellenére nem szerepelt a listájukon, hogy helyben meg is mutatta, hogy mára szóló értesítõ e-mailjét, aztán valahogy elrendezték...
-A vizsgálatokat a gépi vizsgálatokat egy asszisztens végzi el, ebbõl bonyodalom is lett késõbb. Maguk a vizsgálatok különösebben nem kellemetlenek. Utána várakozás, doktornõ szólít, majd a hagyományos táblaolvasós (ez esetben falra vetített betûolvasós) tesztek. Szemcsepp, fél óra újabb várakozás.
-Újabb táblaolvasás utána, és megbeszélés. No itt adódtak problémák. Én ugyanis a körtörténetemet elregéltem a vizsgálatokat végzõ asszisztensnek, aki egy netbookba pötyögött is. Gondoltam azt, amit mondok, úgyhogy a doktornõnek nem kezdtem el az elején újra elõadni. Ez hiba volt. Mindenképpen regélje el mindenki a kórtörténetét az orvosnak is, mikor milyen mûtété volt, milyen ismert látásproblémája van stb., a félreértések elkerülése végett. Tudniillik a doktornõ elõször úgy kezdte a végsõ megbeszélést, hogy akkor mûthetõ vagyok, vagy egy kis asztigmia, de korrigálható. Itt halkan csuklani kezdtem, és erõtlen próbálkozás következett, hogy szemtengely-ferdülésre hivatkozzak, amely el lett söpörve. Végül nagy nehezen elmondtam, hogy én szemtengely-ferdüléssel születtem, vagyis kancsal vagyok, még ha annyira nem is feltûnõ ránézésre sem. Csodálkoztam is, hogy a vizsgálatok közben egyszer sem volt szemtengely-ferdeség vizsgálat, de nem izgattam magam miatta annyira. Innentõl persze a dolog máris nem volt olyan jó és csodálatos.
-A vége az lett, amit sejtettem, alaphangon a kancsalsággal nem tudnak mit csinálni, és a doktornõ is attól fél, hogy ha a két szemet egy szintre hozza, akkor az agy elkezdi használni egyszerre a kettõt. Amire az elmúlt 31 évben sose volt példa, és mivel a két szem által nyújtott kép nem tökéletesen párhuzamos, elõfordulhat, hogy kettõs látásom lesz a sikeres mûtét után. Ezért elõször kontaktlencsés próba jön, ha 2-3 óra alatt nem fájdul meg a fejem, és nincs kettõs látásom, akkor hurrá. Lelkesedésem ott szenvedett csorbát, hogy egyszer próbáltam kontaktlencsét, és embertelenül kellemetlen élmény volt. No mindegy, ezek után az Optimummos vizsgálatra nem is jelentkezek, ugyanezt hoznák ki. Jöjjön elõször a kontaktlencsés próba egy személyorvosnál, és ha sikeres (nagy-nagy "ha"), akkor lehet továbblépni...
Sajnos tényleg nem tudom milyen eszközzel végzik, de abban biztos vagyok benne hogy egyikünk sem tudja tökéletesen mi is hogyan zajlik ha csak egyikünk nem egy szemész doktor. Viszont az tudom hogy a Intralasiknál már alig van emberi fizikai beavatkozás.
Te jó ég!!!<#wow1>#wow1>
Tudod te egyáltalán hogy mi is a Lasik mûtétnek a folyamata?
Ez után a mondatod után ne haragudj de nem nagyon hinném hogy tisztába vagy a dolgokkal.<#ejnye1>#ejnye1>
Ez TDomi 445-ös hozzászólására ment.
Egyébként meg nem GTR2 vagyok hanem ami utána felvillan.
<#nevetes1>#nevetes1>
"de teljesen elégedett vagyok a döntésemmel."
Én is.
Maradjunk ennyiben.
Nyilván ha az Optimumnál csak a legkisebb negatívumot is tapasztalom akkor mentem volna tovább más klinikák felkeresésével.
De most mond meg nekem õszintén ugyan miben tudott volna többet nyújtani egy másik hely.
Igazándiból itt ami fontos az a mûtét és az azt megelõzõ vizsgálatok.
Mivel utóbbival maximálisan elégedett voltam akkor miért is mentem volna tovább.?
Nem akarom ragozni a dolgokat örülök hogy a LASIK mellett döntöttem és hogy a mûtét tökéletesen sikerült.
Nincs szúró érzés naphosszat,nincs drága napszemüveg,és valójában a Tobrex,Flucon,Systane triót is csak azért használom mert fel lett írva.
Én úgy érzem hogy nem száraz a szemem .Semmi irritációt nem érzek, nincs "esti fényhold udvar" a látásomba egy kicsi se.
Úgy hogy életem legjobb döntése volt hogy az elsõ lézerklinikán megcsináltattam a szemem.<#wink>#wink>
Számos, több százezer páciens adatait értékelõ tanulmány bizonyítja, hogy a LASIK kezelés megfelelõ szaktudás és technikai feltételek mellett BIZTONSÁGOS eljárás. Ezt az állítást az elmúlt nyolc év alatt összegyûjtött saját tapasztalataink is igazolják. Ez alatt az idõ alatt Intézetünkben a szövõdmények száma 0,5%-nál kevesebb volt, mely a nemzetközi adatok szerint nagyon jó eredménynek számít.
Vagyis az összes szövõdmények száma ennyi, nem a "komolyaké", tehát farkast kiáltani felesleges (a PRK-nál is kb. ennyien panaszkodnak komolyabban például a fájdalmas gyógyulási szakaszra, bevérzésre).
Mint korábban is írtam, én is eléggé átnyálaztam a neten fellelhetõ információkat. Relatíve kevés negatív tapasztalat van, számszerûen az Optik-Medre volt több, de ez teljesen normális, hiszen õk több mûtétet is végeztek el. Azt hiszem talán két LASIK-kal kapcsolatos szövõdményes esetet találtam, ez figyelembe véve mindent nem rendkívüli arány.
Mellesleg egyébként minden LASIK-folyomány esetében fent áll bizonyos szövõdményi lehetõség, és a szem terhelhetõsége sem azonos a PRK-val (spec. osztagoknál bármelyik LASIK mûtét kizáró ok HALO ugrásnál például a legtöbb országban, a PRK-t nem szankcionálják).
GTR2 ne haragudj de szerintem nem az volt életed legjobb döntése, hogy az elsõ lézerklinikán meg is csináltattad a szemed én jobban utána jártam volna a dolognak. Én 3-4 fórumot is végig olvastam mire meghoztam a döntést. Mégis csak a szemem világáról volt szó de teljesen elégedett vagyok a döntésemmel.
Sehol máshol nem néztem körül.
Engem az elsõ Optimumnál tett látogatásom meggyõzött.
Plusz a DVD lemezen látottak amit a tájékoztatóhoz küldtek.
Azért írtam ilyen terjedelmesen hogy segítsek azoknak akik ilyen mûtétben gondolkodnak.
Anno nekem is nagyon sokat segített a döntésben az hogy ezel kapcsolatos blogot olvastam.
Az OPTIMUM kedvezményérõl meg természetesen tudok.<#wink>#wink>
Mellesleg az Optimumnál most is van ilyen 25%-os kedvezmény. 😊
Én személy szerint próbáltam mindenféle szemcseppet, csodát nem mûvelt, ártani nem ártott. Hogy mennyit használ(t) nem tudom, de miután semmiféle hatást nem érzékeltem, én abbahagytam a szemcseppek használatát.
A szem akármit is csinálsz, romlik idõvel. Mondják, hogy a monitoron való munkavégzés káros - persze, ahogy az is, aki a természet járja, és állandóan távolra néz. Az elõbbinek távolra, az utóbbinak olvasáshoz, TV-zéshez lesz szüksége szemüvegre.
Pénteken nálam is sikeresen elvégezték a Lasik szemmûtétet az OPTIMUM LÁTÁSJAVÍTÓ LÉZERKÖZPONT-ban.
Nem véletlenül írtam nagybetûkkel a nevüket.
Mert nálam mindenben csillagos ötösre vizsgáztak.
Április végén jelentkeztem náluk egy Interneten meghirdetett akció keretében.Amiben azt ígérték hogy amennyiben Május 10-ig beérkezik a jelentkezés az esetben a mûtét teljes árából 25%-ot elengednek.
Ez számomra nagyon vonzó ajánlat volt különösen annak tükrében hogy Márciustól õk egyedüliként már az üdülési csekket is elfogadják.
Jelentkezésem után megküldték a tájékoztatót egy nagyon hasznos DVD lemezzel együtt.
Végignézve a bemutatót már akkor megfogalmazódott bennem az elhatározás hogy ha ezt a profizmust tapasztalom a helyszínen is, akkor nem kérdés hogy õket választom.
Az elsõ találkozásnál is már bebizonyosodott hogy bizony õk azok akikre nyugodtan rábízhatom magam.
Mint mondtam április végén jelentkeztem de csak Október közepén kerülhetett sor a mûtétre.
Kiderült ugyanis az elsõ alkalommal a pupilla tágításnál hogy mint a kemény kontaktlencsém,mint a szemüvegem erõsebb egy drioptiával mint ami valójában kell nekem.
Ezért azt beszéltük meg Palotás doktornõvel aki a DVD lemezen is szerepel hogy várni kell a mûtéttel legalább három hónapot.
Ezalatt egy kisebb drioptiáju lágy kontaktlencsét írtak fel nekem 3 hónapra. Amibõl az elsõ két heti lencse ingyenes volt.
Ekkor még én úgy terveztem hogy PRK mûtétet szeretnék már csak az anyagiak miatt is.
Aztán elteltek a hónapok és valóban a kisebb drioptiáju lencsével jobban láttam mint a méregdrága szemüvegemmel.
Mikor letelt a 3 hónap ismét jelentkeztem vizsgálatra és megállapították hogy sikerült korrigálni vagyis most már elvégezhetõ bármelyik mûtét.Hisz a szaruhártya vastagságom bármelyikre alkalmas volt már az elsõ vizsgálat alapján is.
De. Palotás doktornõ még az elején elmondta hogy azért nem akarja még elvégezni a beavatkozást mert az eredmény nem azt hozná amivel én elégedett lennék.
Szerintem ez nagyon korrekt dolog volt.
Hozzá kell tennem az én esetemben a munkám miatt nagyon meg kellett gondolnom mit választok.
Ugyanis gépmester vagyok egy nyomdába és számomra a közellátás épp oly fontos mint hogy jól lássak messzire.
Közben az eltelt idõben felmerülõ kérdéseimre mindig nagyon pontos és hasznos válaszokat kaptam az aszisztensektõl telefonon.
Bár mikor is hívtam õket ,és bárki is volt a vonal túlsó végén nagyon kedvesen és felkészülten válaszoltak a kérdéseimre.
Aztán eljött a nagy nap Okt.16 a mûtét napja.
Ezen a napon csak operációt végeztek persze elõször még egy alapos utolsó vizsgálat következett.
Amikor engem szólítottak, bekísértek egy nagyon halvány diszkrét narancssárga fénnyel világító szobába.Ott beültettek egy nagyon kényelmes bõrfotelba és megkértek hogy csukjam be a szemem mert körbe fogják jódozni a fertõtlenítés végett a szemem környékét.
Amikor ez megtörtént már nem nyithattam ki a szemem többé.
Nagyon érdekes volt ahogy "elvesztettem a látásom" és a hallás vette át az érzékelésnél a fõszerepet.
Olyan dolgokra lettem figyelmes amikre látás közben fel sem figyel az ember.
PL: halk komolyzene a háttérben,egy papucs léptei a szõnyegen beszélgetések foszlánya a folyosóról.
Kb tíz perc telhetett így el amikor doktornõ szavait idézve jelezték hogy " akkor kalandra fel!"
Bekísértek a mûtõbe amibõl megmondom õszintén túl sokat nem láttam mivel már nem volt rajtam a szemüveg.
Felfeküdtem az asztalra és nagyon kedvesen elmagyarázta az Operációt végzó Dr. Kovács Orsolya hogy mi is fog történni.
Elõször is leragasztották azt a szemem amin ép a beavatkozást végezték.
Majd ezen vagy egy ablakot nyitottak vagy kivágták a helyét ollóval.
Ezt igazándiból nem tudhatom hiszen én alulról láttam csak a dolgokat.
Aztán a szemem fölé helyezték a lézert ami õszintén szólva nem így képzeltem el.Nálam a lézer idáig azt jelentette hogy egy irányított egyetlen potból álló fényes piros pont .
Nost itt nem így nézett ki a dolog. A lézer formáját valahogy úgy tudnám leírni mintha egy tejüveg mögötti lámpa lenne. Egy kb 2-3 centis kör. Nagyon sok pici vörös pontból állva.sajnos jobban nem tudom körbeírni.
Szóval elkezdõdött maga a mûtét.Elkezdett kattogni és enyhe zömmögõ hangot adni a lézer és közben olyan jellegzetes semmi máshoz sem hasonlítható szagot éreztem mint mikor az embernek fúrják a fogát.
Valószínüleg ekkor nyitották meg a szemlebenyt.
Majd felhajtották a szemlebenyt és jöhetett újra a lézer.
Ismét kattogás ,zümmögés és egyre élesebben láttam a lézer formáját.
Majd szóltak hogy leöblítik a szemet.
Érdekes volt érezni ahogy folyadékban úszik az egész szemem.
Majd jöhetett ismét a lézer.
Ez ismétlõdött vagy 3-4 szer mire egy szemmel végeztek.
De fájdalom semmi nem volt csak kis nyomás a szememen.,Ami közben természetesen egy szemterpesztõvel végig ki volt biztosítva hogy ne tudjak pislogni.
Amikor végzett a lézer akkor azt láttam hogy valami kis lapos ecsetfélével simogatják körbe a visszahatott szemlebenyt.
Nagyon érdekes érzés volt ,de mondom fájdalom semmi!
Aztán elvégezték ugyan ezt a másik szememen is.
Az egész mûtét nem tarthatott tovább tíz percnél.
Nos hazudnék ha azt mondanám hogy az elsõ pillanatban már élesen láttam.
egy kissé csalódott is voltam hiszen a DVD lemezen volt olyan aki arról számolt be hogy a mûtét után már egybõl le tudta olvasni a mûtõben a nagy óráról az idõt.Nos nálam ez nem mûködött.
Bizony homályosan láttam, de már így is éreztem hogy sokkal jobb mint elõtte.Vissza kísértek a félhomályos szobába és ott várnom kellett vagy 10 percet mire visszamehettem az elõtérbe, ahol már nagyon várt rám a családom.
Mivel Komáromból jöttem szó se lehetett arról hogy én vezessek haza.
De már az anyós ülésen hazafelé nagyon sokat tisztult a kép,és egyre élesebben láttam.
Már eltudtam olvasni az elõttünk haladó autók rendszámait.
Nem mondom hogy kellemes érzés volt amit éreztem végig az úton, de semmikép se fájdalomnak nevezném.
Inkább kellemetlen volt, mintha nyomná valami a szemem.
És mire hazaértünk (90Km) már szinte vezetni is tudtam volna annyira kitisztult a látásom.Igaz az lett volna a leghelyesebb ha utána pihenek ill.alszom egy 3-4 órát ,de hát ekkor kezdõdött az u20-as válogatott bronzmeccse, hát ezt nem tudtam kihagyni.
Este korán lefeküdtem aludni abba a szivacsokkal kipárnázott védõszemüvegbe amit adtak, amit elsõ éjjel viselni kell, nehogy véletlenül belenyúljak a szemembe.És ekkor ért az elsõ igazán pozitív élmény .Éjjel felébredve a videó kijelzõjére nézve tû élesen le tudtam már olvasni a számokat.Ez annyira felzaklatott hogy szinte vissza se tudtam aludni.
Reggel már úgy ébredtem hogy nagyon tisztán láttam, és szinte már mertem volna vállalni a vezetést is a kontrol vizsgálatra. Ami ugye mindjárt a mûtéti nap utáni reggel kötelezõ.De persze nem én vezettem .
A vizsgálaton megállapították hogy minden tökéletesen rendben van.
A mûtét óta eltelt kevés idõhöz képest a bal szemem 90%-os a jobb pedig 100%-os most.
Ezért nagy a valószínûsége hogy mind két szemem be fog állni ennél nagyobb százalékra az elkövetkezõ hetekben.
És hogy miért a Lasik-ot választottam a PRK helyett?
Van egy kolléganõm aki egy hónapja végeztette el a PRK-t a Margitszigeten.Nos bár az õ szeme már 120%-os de nagyon zavarja még mindig a fény, ezért sûrûn kell viselnie a sötét napszemüveget.
És mint ahogy mesélte a mûtét utáni hét minden volt számára csak nem feledhetõ.
Szóval mint mesélte elég fájdalmas volt neki az elsõ napokban.
Nekem az elmúlt két napban egy percig se volt napszemüveg a szememen és semmi gond.
Aztán az anyagiak.
Mivel 25%-ot elengedtek ezért a 300000FT-os összeg helyett csak 225000FT-ba került a mûtét.
És a Lasik kezelés után akár már 3 nappal is munkába állhatnék,persze még nem fogok.
De simán megtehetném úgy érzem.
És ugye mivel nem kell szemüveg ugye már annak az árát is megspóroltam.
Ami szerintem szintén nem olcsó.
És akkor most álljanak itt azoknak az embereknek a nevük akiknek csak annyit tudok mondani hogy .
NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖK MINDENT!!!!
Nagy Hajnal / Asszisztens
Szeles Beatrix / Asszisztens
Dr.Palotás Csilla / Vizsgáló orvos ( Szemész szakorvos )
Dr.Czeti István / Vizsgáló orvos
Dr.Kovács Orsolya / Operáló orvos
Dr.Gáspár Beáta / Vizsgáló orvos
Gönczöl Tímea / Asszisztens
Kertész Viktória / Asszisztens
Üdvözlettel egy nagyon elégedett "beteg" : Kaposi László
17 éves vagyok, és nincs pénzem ilyen szemmûtétre, meg még nem javasolták, hogy ilyet csináljak.
Kb. egy hónap múlva lesz jogsim és a próbavezetésnél nem szeretnék megbukni, hogy késõn veszem észre a táblát, és nem tudok idõben megállni.
Szemüvegem még nincs, de azt mondták, hogy még egy kis ideig nem is kell szemûveg, de ha tovább romlik a szemem akkor szükségem lesz rá.
Olvastam patikai újságokban, hogy vannak ilyen "szemészeti készítmények". Pl. béres szemerõ tabletta, ocuvite tabletta.
Na most mi a véleményetek, hogy mennyire érdemes ilyeneket vennem, használnak-e egyáltalán valamit vagy semmi nem fog változni, mert nem szívesen adnék ki egy csomó pénzt, ha nem használ.
Továbbá, szerintetek mit célszerû tenni a jobb látás érdekében, vagy hogy ne romoljon tovább a szemem.
Olvastam ilyen "szemtorna"-ról is, ezt sem tudom mennyire lehet hatásos.
Mert nekem bal -4,00 jobb -4,00 Cyl: Bal -1,25 Jobb -0,75 meg van van AX/Tabo Bal: 10' jobb 160' a cilinder meg a Ax/tabo az nem tudom mi de elméletileg ezt is lehet müteni??
Live for nothing or die for something.