3669
Shadows of Amn - A saga folytatódik...
-
ezrael #2330 Hálás köszönetem! Már készítettem is pár képet B-SZ páros műveiből többek között -
#2329 az a vicces, hogy mivel a dnd 4.0-ban erősen rágyúrtak az ilyen taktikai jellegü harcra, ha lesz rá számítógépes gém, pont ezért fog tán visszatérni a körökre osztottságra :)
magasabb szinten nálunk is játszotta meg varázsló valódi rpg-ben, hogy a kalandor vagy a szerzetes alá küldte a tűzgolyót, mondván úgyis elugrik (és igaza is lett :) -
#2328 IWD-ben is meg lehetett tanulni a varázslatok hatótávját. Na meg mivel én a legnehezebb fokozaton (insane) játszottam vele az utolsó néhány alkalommal, nem lehetett a közelharcra építeni. Ha az ellenség elért a karaktereimhez, már régen rossz volt, mivel azon a fokozaton 1, max 2 kör alatt legyalulták még a legtáposabb közelharcost is. Tehát az volt a fontos, hogy mindenki tudjon nagyon jól íjat vagy számszeríjat kezelni, vagy jó varázslatai legyenek. És kiemelkedő szerepe volt a web, grease és entangle varázslatoknak, a játék elejétől a végéig. Egyébként a kedvenc karakterem a fighter/druid volt, iszonyat milyen jók voltak ott a druida varázslatok. És persze mindenki multiclass-os volt, amúgy is potyogott az xp rendesen a legnehezebb fokozaton.
Hehe, még Heart of Fury-ban is megpróbálkoztam első szintű karakterekkel, na az volt ám az igazi kihívás. Nem volt lehetetlen feladat, de egy idő után uncsi volt, hogy még a goblinok leverése is fél órába tellett, és persze 1 csapással leterítették a karaktereimet. :) -
#2327 csak nem lehetett kimérni varázslatok hatótávolságát egyetlen infinity engine-es CRPG-ben sem... szóval ha belőttél a tömegbe egy tűzgolyót nem egyszer megcsiklandóztad a saját társaidat is sajnos. IWD2-ben már mindegy volt, úgyis az egész csapat drow/mélységi gnóm volt és mágiaellenálló - és ha olyan elmebetegen csinálta az ember mint én, direkt az egyik karakter alá lőtt, az úgyis ellenáll, a tömeg körülette kevésbé , de első részben ez engem eléggé bosszantott.
és pont ezért jött be annyira ToEE, ott milliméter pontossággal ki tudtál mérni mindent és profin levezényelni a harcokat. IWD1 is jó móka volt, csak pl nálam kicsit tulzottan is domináltak a közelharcos pofozógépek ott. -
#2326 pedig pont megszakító támadásokkal lehetett iszonyat eltápolni csapatot, nálam is volt egy barbár(1)/rugó "piszkavassal" (adjon nekem valaki vmi értelmes folytatást a glaive-re), akinek kb az volt a specialitása h 5 méterről csapkodta le sneak attackokkal a futkározókat
nemtom, nekem soha nem volt gondom a nehézséggel, sőt... mondjuk direkt széttápolt partyt raktam össze h könnyedén menjen minden, de talán még túl könnyű is volt -
#2325 Pedig az IWD1-ben hihetetlenűl profi taktikai harc volt. A legjobb az összes közül. -
#2324 ToEE-re pont ellenkező véleménnyel vagyok. Az eleje még jó volt, küldik a faluban, miegymás, de miután az ember beér a templomba, akkor átmegy dnd alapú diabloba..hent hent hátán..eléggé sok bug is van benne (bár a Fallout 2 ezen simán fellülemelkedett,annyira jó :) illetve néhány idiótaság.
Pl Volt olyan rész még az elején a templomnak, hogy csontik voltak elbújva a földben. Hiába érzékeltem őket élőholtak észlélésével, hiába próbáltam meg odalopakodni, próbálkozhattam bármivel, a következő történt: mikor elég közel értem, 1 csonti kimászott, megrohamozott, meglepetés kör, pápá ügyesség-módosító, így még elég rendesen sebezte a még nem túl magas szintü embereim egyikét. Lecsaptam, jött a következő, ugyanígy..meglepetés, roham, stb.. még 1 megszakító támadást se lehetett leadni. S volt belőlük 6 v 8. Eléggé idegesített -.- -
#2323 Nekem eddig sajna kimaradt a Baldur 2, viszont tegnap sikerült szermányolnom egy példányt, kíváncsi vagyok rá :) -
tomcsa4 #2322 Nincs veled baj, ugyanis végigjátszhatatlan volt ha jól emlékszem. Mára azonban van 1-2 peccs, amik hatására kitolható a játék, őszülés nélkül, szóval telepítheted újra :) -
#2321 hát, az elején elég unalmas - bár engem már ott berántott amikor 2 különböző jellemű partyval másképp kezdődött a történet - de aztán iszonyat kellemesek lesznek az elképesztően megtervezhető és micromanagelhető (ami roppantul idegesett BG/IWD-kben, mert ott közel sem lehetett ilyen profin összehozni) harcok. dehát, kinek a pap, kinek a paplan... -
steweee #2320 tyú te, hát én azt megjelenésekor egyből telepítettem, majd félóra szörnyülködés után töröltem. lehet velem van a baj ? :) -
#2319 hát igen, az IWD 2 a tápolás csúcsa, ahol talán a legtáposabb csapat 2 karakterből áll
de ha már mindenki egyéb CRPG-ket emleget, nézzetek rá Temple of Elemental Evil-re is. minimális szövegelés, viszont tökéletes harcrendszer, és úgy globálban isteni játék. -
#2318 nem kell hozzá editor.. a readme-filejában benne van, hogy hogyan lehet beletenni.. -
ezrael #2317 Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Már negyedszer viszem végig a komplett BG1-2 gémecskét kiegestül (2 paladin(cavalier/undead hunter), 1 Mage(invoker), 1 cleric( of talos. Hát ez a játék életem legjobb játéka (főleg 10 év szerepjátékozás után, ami mára leredukálódott a BG éves végigjátszására) és igen piszkálja a csőröm, hogy csináltam egy csomó képet kariknak és nem tudom betenni a "portraits" mappába érzékelhető formátumban. Milyen editorral lehetséges portrékat gyártani???????
Igazság szerint szerintem akármennyi folytatása is lehetne, az "asztali" szerepjátékok végeláthatatlan modulmennyisége, a sok regény, mind-mind egy külön történetet lehetne rá építeni. A külcsíny a mai napig megállja a helyét. Ez a játék egy varázslat -
#2316 Az IWD2 a legújabb. De tök más stílusú játék, nem lehet összehasonlítani a kettőt. És a szabályrendszer is újjabb, az IWD2 a D&D3E-re épül, a BG-k meg az AD&D 2nd ED-re. -
#2315 asszem bg 1 , icewind, bg 2, icewind 2
bár az icewindban inkább a harcon van a hangsúly
illetve ott van a planescape tournament, ami egy hangulatos darab, de eléggé elvont...abban is rengeteg szövegelés van
modokat nem tom, nem tettem fel 1et sem -
steweee #2314 ez a legutolsó darab ezekből aszériákból?
vagy még az icewind dale 2 ezután jelent meg? az technikailag jelent vmi újítást ehhez képest?
amúgy rendgeteg modot találtam hozzá . nincs kedvem egyenként feltenni, nagoyn sok lenne. viszont találtam egy 6-8 megás patchet az nwvault oldalon. elég az neki? -
#2313 nézőpont kérdése, hogy nehéz-e versenyeznie..a nwn 2 engem valahogy nem tud a géphez szögezni, a BG2-őt meg vagy 3szor végigtoltam.. -
steweee #2312 na felrakom még1x, hátha most végijátszom. igaz a nwn2 vel nehéz lesz versenyeznie, de mosta játékgépemet pestre vittem mert ott lakom, itthon csak a szervergépem van. ezem meg mégez is profin fut :)
jó kis játék volt ez azért a maga idejében, kár hogy nincs átirata nwn 2ben de jó is lenne..... -
#2311 a THAC0 lényegében a támadó értéked, mely a régi ADND szerint ha jól rémlik 20ról indult, s szintenként csökkent (függően a kasztodtól), ill a magas erő is csökkenthette valamennyire, valamint egyéb bónuszok is (pl pluszos fegyver enchantment-értéke)
az AC a védelmedet jelenti (védelmi osztály), szintén akkor jó, ha minél kisebb. Akkor találsz el valakit, ha a THAC0 -ból kivonod a D20 (20 oldalú kocka) -szal dobott értéket, s az kisebb, mint az ellenfél AC-ja.. az alap AC 10, ebből jön le ha nagyon magas az ügyességed, a páncél AC-ja is ebből vonódik le, s a pajzsé is
arra figyelj, hogy a régi ADND (amin a BG 1-2, Icewind Dale alapult) és az újabb 3.X-es DND rendszer (NWN rendszere) különbözik, de a megnevezések hasonlóak..például a védelem mindkettőnél AC, de míg a réginél az volt jó, ha kicsi volt, az újabban az a jó, ha nagy
a sebzés leírása XdY vagy XkY jellegü. A d (dice) és k (kocka) lényegében ugyan az. Az X érték azt mutatja, hogy hány darab kockával dobnak, az Y érték, hogy hány oldala van a kockának.
példák:
1d20 - 1 db 20 oldalú kocka, tehát dobásérték 1től 20ig lehet
3d4 - 3 db 4 oldalú kocka, a dobásérték minimuma 3 (ha mind egyes) a maximuma 12 (3 db 4es)
5d10 - 5 db 10 oldalú kocka, a dobásérték minimuma 5 (ha mind egyes), a maximuma 50 (ha mind tizes)
remélem így érthető és világos :)
amúgy a magyar "kocka" elnevezés kicsit megtévesztő lehet, hisz nem mindegyik kocka alakú..pontosabb leírás lenne a dobótest, de az egyszerüség kedvéért rajtuk ragadt a kocka megnevezés.. amúgy így néznek ki (remélem bejön a kép :) :
-
#2310 juteszembe, gamefaqs-n is van jó leírás ilyen téren: AD&D alapok angolul -
#2309 régebben a baldur.hu-n volt erről egy korrekt leírás, de nekem most nem hozza be az oldalt. nem tudom pillatnyi hiba-e, v. sok-sok év müködés után megszünt, majd próbáld meg később, hátha. -
#2308 THAC0 az az érték, melyet legalább kell dobnod egy 20 oldalú kockával, hogy az ellenséget eltaláld, feltéve, hogy az AC-je (védelme) épp 0.
A 2k4 (igazából 2d4) azt jelenti, hogy 2db 4 oldalú kockával kell dobni.
Keresgálj egy kicsit googlevel, pl kezdésnek olvasd el ezt: AD&D -
shadar619 #2307 Hello
Mit jelent a következők és honnan tudom hogy mennyit sebzek?
a következők érdekének:
-egy fegyvernél:THACO,sebzésfaktor,sebzés pl 2k4
-páncél és védő felszerelések: védelmi osztály,THACO0
ha lehet egy pl is segitsetek hogy jól megértsem
Kösszönöm -
#2306 előbb ki kell menned a város kapujához, utána tudsz csak ezekre a helyekre menni. -
shadar619 #2305 Van egy olyan problémám amikor a 2. fejezethez érek akkor felveszem ezt a két küldetést hogy:[de'Arnise kastélya] és a [csípősszél dombság] ezeket ki is irja a térképre és valamiért nem tudok elmenni oda. Ez miert van?
Fent van a magyaritás és a legujabb path is.
Előre is köszi a segitséget. -
#2304 Angol nyelvűt rengeteget találsz a google-vel, de szerintem magyarban sem lehet hiány. Próbálkozz a kereséssel.
Karakterszerkesztő detto.
De segítek:
Walkthrough
Character Editor
De ezt mindenképpen tedd fel, nem hivatalos patch:
Baldurdash -
shadar619 #2303 Hello
Tudtok valami jó játék leirást, és még azt szeretném kérdezni hogy honnan lehet leszedni egy karakter szerkeztőt?
Előre is köszi a segitséget -
SewerRat #2302 HAmachi BG szoba: Baldur's Gatehun, jelszó: BGH:) Kedvenc játékom. -
#2301 Itt meg van egy patch a BG.1 kiegészítőjéhez, hogy elinduljon magyar Win. XP alatt is. :
BG.1 kiegészítőjéhez Magyar Win. XP Patch -
KH #2300 hátha valakit érdekel... BG... -
#2299 Szupi. :) -
#2298 Köszönöm Nektek, sikerült! -
#2297 Az OPENGL okozza, nekem az Icewind Dale csinálta. Egyszerűen kapcsold ki az OPENGL-t a settingsben. -
#2296 A beállításoknál állítsd át a megjelenítés módját. -
#2295 Helló!
Remélem valaki hozzáértő olvassa néha a topikot!
Az lenne a problémám , hogy elindítom a játékot és csak a kurzor körül látszódik valami a többi része a képernyőnek fekete.
Valaki? -
#2294 Köszönöm az infókat! -
Panyi #2293 Nekem fénymásolva megvan! -
#2292 Itt sok mindent megtalálsz, bár nem hiszem hogy magyarul. De az angol még jobb is, hiszen a játék maga is angol nyelvű. -
#2291 kézikönyvem nincs de Itt van sok info