3669
Shadows of Amn - A saga folytatódik...
  • Calver
    igazándiból barbárral - vagy bármilyen olyan kaszttal amivel majd belefulladtál a HP-ba - nem is kellett segítő... az ajtók/ládák 20+ erőnél igen gyorsan kinyíltak, a csapdákat meg kb ki nem szarja le

de az igaz hogy sajnos NWN-ben és kb akármilyen 3D szerepjátékban egyszerűen nem lehet normálisan többfős csapatod úgy hogy te irányítod mindet, vagy pedig túl sok macera van vele. lásd The Fall, annyira idegesítő volt mindig 6 karaktert belőni hogy pont mit csináljanak, hogy egyszerűbb volt 1 közelharcos tápság karakterrel végigtolni. NWN2-t még nem próbáltam - de az alapján amit Iwb írt ki fogom, BG2-ben is a kedvencem az volt ahogy a csapattagok hergelték egymást - de kétlem hogy ott te irányítanád az egész csapatodat, nem pedig az AI. a KotOR sorozatban volt még úgy-ahogy jól megoldva, de ott 3 karakterrel... 5-6 emberrel már az is bosszantó lenne. sajnos a csapat alapú RPG-k meghaltak az izometrikus 2D-s nézet kihalásával, talán ToEE volt az utolsó. mindenesetre béke poraikra
  • lwb
    Ennek ellenére a BG szerintem is sokkal jobb, de manapság az nwn2 emlékeztet talán a leginkább rá.
  • lwb
    Az nwn2-ben csapatod van, mint a BG-ben, bár az engine jellege miatt sajnos soha nem lesz olyan szép a környezet, mint a kézzel rajzolt Infinity Engine-es játékokban voltak.
    Ennek ellenére az nwn2 közelebb áll a BG-hez, mint az nwn1-hez. A kiegészítők miatt meg pláne érdemes megvenni: a mask of the betrayer talán legjobb (a)dnd crpg a torment óta, a most megjelent storm of zehir meg az icewind dale-ek feelingjét fűszerezi egy kis pirates-light szerű kereskedéssel.

Az alap nwn2-ben is teljes csapatod van, de egy karaktert kreálsz. A cspattagok meg beszélgetnek egymással stb, mint a BG-ben. A storm of zehirben az egész partid te kreálod, mint az icewind daleben.
  • Szabi84
    Én az 1. rész végigjátszottam, de a BG sokkal jobb! A 2. rész már nem is érdekelt! Ez az 1 npc-s dolog meg egyáltalán nem tetszett, ugyanis szinte végig tolvajt kellett magad mellé állítani, ha te nem az voltál!
  • jasooon
    Nekem a teljes Neverwinter Nights sorozat összesen 10 perc volt. Nem tetszett sem a kinézet sem a szabályrendszer. (ha jól emlékszem, csak egy NPC-t vehettél fel a csapatodba?) A második részt ki sem próbáltam.
  • steweee
    a nwn topicot már nem látogatják, de ez kissé felpörgött úgy látom

kérdésem a newerwinter nights hoz kapcsolódik, bocsi az offért

szóval ha indítok egy új karaktert, aminek van lvl1 es wizard vagy sorcerer beütése, azzal fogom tudni hazsnálni a különféle padokat hogy varázscuccokat rakjak össze?

csak azért kellene bele wizard class multiban

amúgy egy harcos papot akarok

5let ?
  • jasooon
    Én az Easy Tutuval nyomtam végig és nem volt semmi különösebb bug benne. Sőt, a TotSC küldetésekből is eltűntek a bugok. Korábban az szinte végigjátszhatatlan volt. Szerintem azért is jobb a Tutu, mint a BGT, mert itt nem ad több ezer pontot a varázslatok megtanulásáért.
  • ollie
    A BGtutu sokat fejlődött, annyira már nem bugos. Sőt, van egy egyszerüsíített verziója is az EasyTutu.
  • Calver
    btw akit érdekel widescreen hack, itt megtalálja.
  • Calver
    BG Tutu nálam spec bugos volt, de én is így toltam végig, Baldur's Gate Trilogy-val, ami pedig egy játékba olvasztja mindhárom részt. nálam is FMT-m (izé, Fighter/Mage/Thief) karim BG1 végére egy gyilkológép lett, gyakorlatilag minden statot felhúztam min 1 ponttal meg ugye így minden tekercs megtanulása min 1000 xp, ami kicsit gusztustalan tekintve h eredeti BG1-ben max xp 89k, és sajnos emlékeim szerint ezt ki sem lehet lőni. ettől függetlenül mókás kis mod, főleg h BG2-t már lehet egy ideje simán játszani szélesvásznú monitorokon is.
  • jasooon
    Mindenkinek ajánlom a BG Tutu nevű progit! A GB2 szabályrendszerével és grafikájával tudod végigjátszani az első részt (+sok apró ínyencség is van benne). Én most készülök a végső harcra egy félork barbárral (20St, 19Dex, 20Con). Majd viszem tovább a második részbe a karit, ezzel reggelire sárkányokat fogok enni! :)
  • csgj
    Sikerült megölni... Elég szívós volt, elküszködtem vele egy ideig -.- De meg lett az eredménye :P
  • csgj
    Én azt olvastam vhol (angol fórumon), hogy vmilyen varázslattal le lehet szedni róla az átkot, és akkor önként odaadja azt a fegyódarabot... De ha mégsem így van, és nem befolyásolja a karakterem jellemét, akkor kinyírom :D
  • Calver
    Windspear Hills, jajj de imádom azt a helyet... amikor először odamész, ugye lecsapsz pár embert - és ha Keldorn veled van közli hogy az egyikük Ajantis... én kishíján örömtáncot jártam amikor ezt megtudtam

(ha valaki nem játszott volna BG1-el - Ajantis egy Lawful Good Paladin, és egyben egy ritka méretes büdös paraszt, aki gyakorlatilag az első mondatától kezdve könyörög a halálért. én mindig kedves voltam vele, és meghallgattam az imáit.)
  • Szabi84
    Szerintem nem lehet leszedni! Vagyis én nem probáltam! De ha kinyírod nála találod az Age of Flail egyik fejét, ami nagyon jó kis fegyver kár lenne kihagynod! Én is játszok vele Windspear Hills-ben vagyok!
  • csgj
    Hali! Nemrég nekiálltam a Baldur's Gate 2-nek (már ideje volt :P), és elakadtam -.- Egy mellékküldiben egy kastélyt elfoglalja vagy 30 troll és juan-ti (vagy micsoda)... És az egyik őrt, Glacius-t megbabonázták. Nos, megölni nem tudom, mivel pillanatok alatt lecsap minket... de nem is akarom megölni, hanem le akarom szedni róla az átkot. De nemtom melyik varázslat kéne rá... Már próbáltam rengeteget, de nem működött :S
  • Szabi84
    Értem köszi, a hivatalos patchel megoldódott a probléma!
  • ollie
    nem hivatalos
  • Szabi84
    Köszi, most jobbnak tűnik a helyzet az új patchel! Mi az a 3. party patch?
  • ollie
    Eyébként tvan 3rd party patch is: http://baldurdash.org/
  • Szabi84
    Huhh jó kérdés, szerintem nem, pár hónapja raktam fel, gondoltam neten majd frissíti, de utánajárok!
  • ollie
    Fent van az összes patch?
  • Szabi84
    Az npc-k miért nem hajlandóak beszélni velem? Állandóan újra kell töltenem ha beszélgetni akarok!
  • ollie
    Talán nem a PC Gurunak kéne hinni...
  • Vass Gábor
    Hát a fallout3 után biztosan be fogják jelenteni, mert úgy olvastam hogy feltámad az interplay a csődből.
    A pc guruban írták, akkor amikor a fallout3 volt a gondolatébresztő részében.
  • ollie
    Nem jelentették be. Több éves pletykák alapján készült ez a rövid cikkecske. Egyébként meg honnan vetted a bejelentés szót, még a cikk sem ír olyat. Francnak kell félrevezetni másokat.
  • Vass Gábor
    Volt egy harmadik résszel foglalkozó topik is az hova tünt el?
  • Vass Gábor
    Hát én is remélem nagyon, bár egyszer volt már róla szó, csak már nagyon régen.
  • DonZorro
    Remélem nem csak kacsa...
  • Szabi84
    ez csak pletyka:D remélem nem sokáig
  • Vass Gábor
    A 3.-dik részébe akartam volna írni csak nem találtam meg a topiknak a nevét.
  • Szabi84
    köszi!
  • wedge31
    Itt.
  • DonZorro
    Link
  • Vass Gábor
    Gamekapocs.
  • wedge31
    Forrás ?
  • Vass Gábor
    Bejelentették a folytatását a játéknak heppy.
  • Shiwo
    igen, ha jól emlékszem, akkor mindenképp Sarevok a vége, elötte kéne elmenned az új helyekre
  • Szabi84
    Üdv!Tavaly megvettem a Baldurs Gate összes részét (4 Dvd)! Egy hónapja felraktam (végre volt rá időm) A Baldur's Gate 1-t majd a Tales of the Sword Coast-ot! Eljutottam Sarevokig, de a kiegészítőn található két helyszínen még nem jártam, kinyírtam előbb Sarevokot, ezután csinált a gép egy Final Save elmentést, aminek elvileg el kéne teleportálnia Ulgoth's Beard-be, de ehelyett megint Sarevoknál vagyok! Megint kicsináltam de az istenért sem teleportál az új helyszínre! Mi a gond? Elöbb fedezzem fel a két új helyszínt aztán menjek megint neki Sarevoknak?
  • shadar619
    Hi lenne egy olyan problémám hogy a "Figyelő Várbönös" résznél amikor egy isten bortönének megerősitésnél hogyan jutok le a 2. szinre az első szint kész de a kapunál hogy lehet átmenni. Elméletileg valami rituálét kell megcsinálni de nem tom hogy hogyan.

Előre is köszi a segitséget.