Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!
Bajba kerültem az XP-mel
Semilyen audio eszközt nem hajlandó mûködtetni, mert az a mániája, hogy nem sikerült az illesztõprogramot betölteni, az sérült, stb... az ismert szöveg. Nekem 4 hangkártyám volt a gépben, (meg van az oka, ne nevessetek)
egyik napról a másikra ezt tette velem. A sztenderd megoldások nem mûködnek, mint pl. eltávolít, ûj eszközillesztõt telepít. Sõt már egy javító telepítést is elvégeztem a windows-sal, rátettem az sp3-at, de semmi változás. nem akarom a gépemet újrahúzni, mert tele van mindenféle progival, beállítással. Mi van ilyenkor???
examinee
Köszönöm a válaszokat!

Maradj nyugodtan Xp-nél. Win7el csak problémád lenne, mellesleg a laptophoz csak xp-s driverek vannak, nagy szerencsével a win7 felrak neked mindent, de ha nem akkor jobban utána kell nézni.

Amúgy meg van egy olyan program hogy Windows 7 Upgrade Advisor ami megmutatja mennyire kompatibilisek a gépedben lévõ harvereszközök a windows7el. És az elõttem szólóknak teljes mértékben igazuk van.
Evin
Megszorításokkal, de szerintem menne gond nélkül. Pl az Aerót felejtsd el.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

computerguru
Kicsit próbálj meg,nézz körül a neten,hogy a win 7-nek mi a gép igénye,mert ahogy látom,alap memóriája van,nem ártana a duplája,a winchester egy kicsit kevés,az sem ártana nagyobb,kb:160gb,azon kivül egy kicsit gyenge a videókártyája,szerintem a 128mb az kevés!Úgy hogy valóban akadoznának a dolgok!De várj egy kicsit,hátha valakinek van más véleménye.

Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.

examinee
Sziasztok!
Erre a gépre ha telepítenék win 7-et akkor menne gond nélkül vagy inkább ne tegyem rá?
Amilo 1650G

Peetboy
A "0x00000000" címen található utasítás a "0x00000000" memóriacímre hivatkozott. A memóriaterületen nem végezhetõ el a következõ mûvelet: read".

Most ezt írta ki.

AMD Athlon II X4 QuadCore (4x3 Ghz), Geforce GTX 750 - 1 GB, 6 GB Kingston RAM

Peetboy
Ma olyat is csinált a gép, e-mail-nél rányomtam az új levélre és mindig a régebbi levelet nyitotta meg. A memóriában bent maradhatott.

Peetboy
Köszi, kivettem a pipát az újraindításnál. Olvasgatok róla, mit jelentenek azok a kódok.

computerguru
Persze hogy nem,de ajánlom a service pack 3-at!

Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.

gergely1991
futtatás>eventvwr.msc esetleg itt leírhatja a hibakódokat.
Tulajdonságok>speciális fül>Rendszerindítás Helyreállításnál beállítások>Automatikus újraindítás opció kikapcsolása(nem indul újra ezért manuálisan/kézileg kell újraindítani a rendszert de, így letudod jegyezni a hibakódot és és a hibakód kulcsszavával rá keresel az interneten)

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Hy!
ha xp-n SP1-et frissítem SP2-re ugye nem vesznek el az adataim?

AMD Athlon XP 2800+/ Ati Radeon 9600XT 256MB/ Western Digital 160GB - Maxtor 40GB

tigerbácsi
ohhh köszönöm!

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

Peetboy
Most újra fagyások vannak, svochst.exe 100%-on. <#szomoru1>
A kékhalálkor mindig hibakódok voltak, de már az megszünt. Valahova lementi a hibakódokat?
Kasperskyt régen használtam, valóban lassitotta a gépet. Azokat a DLL-eket beirtam a parancssorba, amit a tiger linkelt cikkben irtak. De nem segített. Ha valami módot találok a hiba javítására, akkor el akarom kerülni az újra telepítést.

gergely1991
Ha a e-mail szolgáltatóról még nincs törölve a "fontos leveleid" akkor a smtp vagy a pop kiszolgálóról újra leszedheted.
Amúgy Qutlook>Fájl>Exportálás>levelek

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

tigerbácsi
Sziasztok!

volna egy olyan kérdésem, hogy a windows xp hova menti az outlook expres (ami a telepítõ felrak). igazából azért kellene, mert lecseréltem a gépet teljesen újra azaz s a régi géprõl szeretném átmenteni a fontos leveleimet. köszönöm szépen a válaszokat!

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

gergely1991
Tegyél fel egy másik nodot.Avast meg blue death-et okozott? hogyis van ez?😄 Hibakód nincs?Ha nem a nod mellett döntesz akkor próbálkozz esetleg aviraval vagy tegyél fel egy másik avast-ot.(lehetõleg másik típust).
Kasperskyvel is próbálkozhatsz de a ha gyenge géped van akkor számíthatsz arra hogy mûködési rendellenességet fogsz tapasztalni...

Peetboy
A cikkben olvastam ott is frissitéseket írnak, nálam nem volt semilyen frissités, amúgy a régi NOD32 már nem is frissit, leszedtem, utána az Avast-ot tettem fel, amikor kék halál lett, azt kellett csak leszednem.
Win Update nálam alapból ki van kapcsolva.
Már 1 éve nem használok semilyen vírusírtót.

tigerbácsi
ebben teljesen igazad van, de egy vírusírtó szerintem nem felesleges. s csak akkor pörgeti a svchost.exe-t ha éppen letölt frissítéseket. miután letöltötte utána le szokott állni.

Peetboy
Köszi! Majd alkalmazom ha kell. Mostani bekapcsolás után az svchost.exe 0%-on, de a rendszer üresjárat 80-90%-on megy, eddig nem volt fagyás. Lehet megjavult. A felesleges programokat le kell szedni, fõleg virusirtó stb.-ket azok fogják meg a CPU-t.

tigerbácsi
Peetboy s ffxi:

nekem ez bevált annó!

Peetboy
Igen látom nálad hasonló a helyzet, ha a kettõt összeadod 90% CPU használat van. Böngészés közben, vagy zene hallgatásnál nem szokott befagyni vagy csak játéknál?

Nálam a rendszer üresjárat 0%-on van. Tegnap új viruskeresõt raktam rá, ezért kék halál miatt bekapcsolni se lehetett. Csökkentett módban leszedtem, és még helyre lehetett hozni, most már müködik, de fagyásokkal úgy mint tegnap.
Ha más nem lesz, jön az újratelepítés, már több mint 1 éve volt.

ffxi
Uaz mint nálam, csak nálam 50%. De az is sok, mert nemtok játszani. Leesik az FPS és laggol.

Fákjúal!

Peetboy
A Feladatkezelõben: svchost.exe SYSTEM 99%-on fut, ez miatt sokszor befagy a gép. Zenét se tudok hallgatni, mert befagy.
Mit lehet tenni? Talán vírus?

tigerbácsi
ohh köszönöm! :-)

Evin
Ha alapbeállításokon van a háló és a gép, csak rádugod és kész.
Ez mit is jelent: Router-en bekapcsolva kell (ajánlott) lennie a DHCP-nek. Kézikönyvben vagy akárhol biztos megvan hol éred el.
A gépen meg: Vezérlõpult->Hálózati kapcsolatok->a hálózati ikonon->Tulajdonságok->TCP/IP protokoll->mind2 pipa felül legyen. Így biztos menni fog.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

tigerbácsi
hali! egy igen összetett kérdésem lenne.
van egy rooteres rendszer amibõl az egyik gépet ki kell cserélni. szóval az új gépet hogy kell ráhangolni erre a rendszerre? mert még rooteres dolgokat sosem csináltam :-(
köszy elõre is!

Sziasztok.A hibakódokat honnan lehet tudni hogy miért csinálja a gép? Vagyis valahol utána lehet nézni amire hivatkozik hogy micsoda? feleségem laptopján be van állítva még egy fiók.Ha ez a másik fiók van használatban és le van csukva a teteje,és felnyitja akkor kék képernyõ ezekkel a feliratokkal.(vagyis szerintem kék halál).
Stop:0x0000008E(0xC0000005,0XF5BEC3B8,0xF76EF0AL,0x00000000)
HSX_CNXT.syu-Adress F5BEC3B8 base at F5B48000, Datastamp 45366d81 Na ebbõl mit lehet kihozni hogy miért csinálja amit csinál? Köszi a választ.
ffxi
Hy all!

Az mitõl van, hogy a CPU használat üresjáratban 50% :F Naon lecsökkent a gép teljesítménye. Restart megvolt.

Config: Asus P5K-E || E6550 alapfesz || HD4850(RV770)+Accelero S1 || KINGMAX 4*1GB 800mhz RAM || FSP350-60THA-P || XP SP3

Feladatkezelõ

Fákjúal!

Sziasztok lenne egy kérdésem az Eszközkezelõben az egyéb eszközöknél még van hiányzó driver.Ez mi lehet?

kép

Köszi.
gergely1991
Ha nem állítottál rajta semmit akkor elvileg le kell állnia.
Ideiglenes megoldásként:
Futtatás>shutdown -s -t 00

hello!

Tegnap raktam fel a win xpt és most az a baja hogy hiába kattintok a leállításra vagy az újraindításra nem csinál semmit!
mi lehet a gond?
Köszönöm mindazoknak akik segítettek,végül azokon az oldalakon nem mentem semmire mert amikor beintegráltam a drivereket már több féle képen is próbáltam és fölsikerült installálni a wint,állandóan kék halál és újraindult.(szerintem driver hiba volt).Meg szereztem wint amibe bele volt integrálva az is ugyan ezt csinálta.Aztán végül találtam egy oldalt 3napi keresés után(ja és megtanultam gyorsan englisül <#nyes>) a siker megtörtént. Itt az oldal ha véletlenül még valaki így járna mint én.
oldal
gergely1991
Téged nem vettelek észre(mert amikor hszt írtam akkor még nem voltál itt igaz késtem problémám volt) 😄

gergely1991
Flash player telepítve van?Képek megjelenítése engedélyezve van?Milyen böngészõt használsz?

computerguru
Nézd meg hogy a gépen telepitve van e a Flash Player,adobe reader,valamint valamelyik Java alkalmazás,ezek hiánya okozhatja a problémát.

Hello bárki aki tud segiteni. Egy régebbi laptopra most telepitettem internet lehetõséget, megy is minden de a megnyitott oldalakon nem jelenik meg minden animáció.Pl.képek, vonalak stb. Mi lehet az oka.
Most megcsináltam egy jó öreg bevált XP SP2-essel de ugyan az a hiba feltelepül és indulásnál kék halál. Gondolom valamelyik driverrel lehet gond nem?
Sziasztok.Na végül sikerült nagy nehezen megcsinálni fel is települt a Win de most ahogy újraindította magát és bejött az XP felirat a csíkokkal ,egybõl kék halál feliratokkal és újraindul egybõl. még csökkentett módban sem tudok bemenni mert ugyan ezt csinálja. Szerintetek mit lehetne csinálni?
Közbe rohangáltam.Leszedtem rakjam bele egy mappába? és úgy a pendrivra? vagy csak úgy egyesével? Másik kérdés,az nem baj ugye hogy van más is a pendrivon? Meg még egy kérdés.Láttam az Everest-be hogy a Biosnál van bios frissítése ,ez nem olyan hogy rámész és lefrissíti magát?
gergely1991
És ez nem jó megoldás?:
Jobb gomb>Hivatkozás mentése más néven...

Pummis
nagyon szépen köszönöm <#worship><#vigyor4>

Próbáld ki ezt: Link
Vagy egyszerûen, fájl menü - oldal mentése, és lemented olyan néven, amilyen a inf fájl.
Pummis

Jön az, csak megnyitja az inf fájlokat. Tehát hozz létre egy szöveges fájlt, azzal a névvel amit ír, tehát iaahci.inf, iastor.inf és TXTSETUP.OEM és azokba belemásolod amit a böngészõ megnyit.
Pummis
Szevasztok nem tudja valaki nincs ilyen menü xp-re az orás menüre gondolok jobb oldalt

A 2-es 4-es 6-os linkrõl nem jön le semmi
Biosban nem lesz változás akármilyen drivert szedsz is le.
Köszöntem nektek a segítséget,mindjárt megpróbálom elõször a pendrivos változatot. Gondolom úgy érted hogy megnyomom a telepítést és az F6-ot mert akkor kérdi hogy más gyártótól .... és akkor dugjam be neki a pendrivot.

Érdekes leszedtem a Driver Chacker-rel az összes hiányos drivert ki is írta hogy benne van most a
Intel(R)82801 HEM/HBM Sata AHCI Controller
Intel(R) ICH8M Ultra ATA Storage Controllers-2850 de gondolom ez nem jelent semmit mert bementem a Biosba és még mindig nincs semmi változtatni való. Örülök hogy segítetek. <#worship>