25353
Whistler - Windows XP
  • Toto652
    http://www.teamviewer.com/download/index.aspx

Én ezt már használtam, nagyon jó és sokoldalú, akár telepítés nélkül is fut. Egyértelműen mindkét félnek el kell indítania aztán meg kell adni egymásnak a kódokat amiket a program generál.

Erős gép kell hozzá!
  • Pummis
    Sziasztok tud valaki olyan progít amivel 2 gépet tudok össze kapcsolni :D egyik ismerösöm laptopjára akkarom tenni mikkor be kapcsoja én meg itthon tudjak turkálni benne :D nem számit az se ha az ö gépére kell tenem valamit a lényeg hogy neten keresztül tudjak a gépével komonikálni
  • Zsolt01
    Sziasztok.

Tud valaki olyan progit amivel utólagosan lehet partíciót felosztani!
    Úgy gondolom, hogy nem felosztott HDD-n Win és így utólag felosztani kéne.
    Olyan prgi kéne ami magyarul tud !

Köszi, ha valaki ...
  • Evin
    Normál esetben az a c, amelyikre a Win-t telepíted, vagy amelyik előbb van a partíciós táblában. Úgyhogy ha ténylegesen a 40-esre van rakva a Win, akkor nincs más mód, mint újraparticionálni.
    De utólag, ha fent van a Win, már nem lehet betűjelet módosítani.
  • Csaba86
    Üdv!

Lenne egy "kis" problémám, remélem Ti tudtok rá megoldást találni.
    Tegnap újraraktam az xp oprendszeremet.
    C: 40 giga (rendszer)
    D: 260 giga (adat)
    Ma kapcsolnám be a gépet, és kiírja, hogy hiányzó NTLDR. Gondoltam ha már így belelendültem, újrarakom megint. A partíció kiválasztásánál aztán kiderült a hibaüzenet oka. Ez fogadott:
    D: 40 giga
    C: 260 giga
    Fogalmam sincs miért cserélődött meg.
    Gondoltam, majd ha felraktam az xp-t a(z) (immár) D-re, akkor majd megváltoztatom a betűjelet. De nem megy, mert a C az elsődleges partíció, és nem lehet átnevezni.
    Így most:
    D: 40 giga (rendszerindítás)
    C: 260 giga (aktív)
    Mivel jelenleg nem áll módomban lementeni az összes adatomat, ezért az újrapartícionálás nem jöhet szóba. Partition Magic meg valami Init failed: Error 117-et ír ki.

Nincs valakinek ötlete, hogy tudnám az elsődleges partíciót (260 gb) logikaivá tenni, a másikat (40gb) meg elsődlegessé változtatni úgy, hogy a nagyobbik partíción minden adat megmaradjon?
  • majse52
    Köszönöm
  • gergely1991
    sajátgép jobbgomb(helyimenü)>tulajdonságok>spweciális>legalul Indítás és helyreállítás>beállítások
  • majse52
    Köszönöm a választ,hol kell kivenni a pipát?
  • computerguru
    Az újrainditásból vedd ki a pipát,igy mivel a gép nem tud újraindulni,kék halál képernyő fog fogadni,nem kell mindjárt megijedni tőle! Ott viszont kiirja a hibaüzenetet,majd újrainditás után ezt a hibaüzenetet a googleban rákellene keresni,ha szerencséd van,kapsz rá magyarázatot,jobb esetben megoldást.
  • majse52
    Kérdésem lenne a skaypon ha hivnak ,vagy én hivok az xp ét ujrainditja.
    Valakinek volt e már ilyen hibája.
    A segitségeteket megköszönöm.
  • gergely1991
    Kémprogram rootkit modullal...
  • DONGUBA
    Elvileg az a baj hogy nem muxik az a battery dolog......minden inditasnal kiirja hogy uj hardvert talalt de nem tudja telepiteni eszkozkezeloben meg hiaba kattintok ra semmit se enged csak letiltani es akkor nem irja ki indulasnal.
  • computerguru
    Próbáld meg ezt a programot:
    EVEREST Home Edition,elvileg ez minden információt kimutat a gépről.

http://www.letoltokozpont.hu/letoltes_programok_reszletes.php?a=690&k=39
  • DONGUBA
    Sziasztok olyan problemam lenne hogy van egy laptopom amit ujratelepitettem raktam ra xp-t.
    Volt egy progi rajta ami az elemet vagyis az aksit figyelte az a neve hogy battery.Ezt nem sikerult telepiteni mivel nincs hozza progi es minden indulasnal kiirja hogy nem sikerult elindulnia de sehogysem talalok hozza semmi progit.
    Igy nemtudom mennyi van meg az aksiban de azt se hogy tolt-e.Raktam ra egy ilyen laptop battery progit de az nem ir semmit sem.
    Olyan progi van amit ha telepitek kiirja milyen cuccok vannak a gepben es milyen driverek vannak telepitve es megtalalja a legfrissebbet hozza?
    Van ez a driver magician de abban nincs ez a battery progi benne.
  • Czdano
    Sziasztok! A netem mostanában nem úgy viselkedik ahogy kéne neki. Lényeg : rámegyek egy linkre/honlapra/stb és képes 10-20 másodpercekig csatlakozni, és utána kezdődik meg az adatátvitel ami már tökéletes (700 kbpssel szedek lefele, 100al töltök fel). Böngésző hiba lehet, de próbáltam firefoxot google chromeot, ugyan ez a szitu. Játékban tökéletesen pingem van és a szerverekre is gyorsan csatlakozok. Ha valakinek volt hasonló problémája és megoldotta, vagy csak szimplán tudja a megoldást ossza meg velem legyen szives :]köszi előre is
  • Atkatáska
    kösz.
    És van más módja, hogy valaki nézze hogy mit csinálok a gépen vagy milyen fileket nyitok meg?
  • gergely1991
    Tálca> jobb egér gomb> tulajdonságok>start menü fülön>testreszabás>speciális fül>(legalul)Legutóbb megjelenített dokumentumok listázása pipa eltüntetése
  • Atkatáska
    Helo olyan kérdésem lenne hogy hogy lehet kikapcsolni ,hogy a start menüben ne legyen olyan funkció hogy "My Recent Documents" ahol meg lehet nézni minden file-t,képet amit eddig néztünk?

Vagy az is jó lenne ha tudnám hol lehet törölni ezeket az előzményeket

Pls help ,kösz
  • SMGBAS
    Még mindig csinálja...
    Pedig újratelepítettem és a fontos programokon kívül mást nem tettem fel.
  • gergely1991
    Talán a driver előző verziójának a telepítését próbáltad már? Biztos hogy jó drivert telepítettél fel?
    Másik gépen próbálva is ugyan ezt produkálja?
    Wi-fi beállításokat ellenőrizted?Az a "várni kell néhány percet" kb. a netkapcsolat indításához szügséges.
  • SMGBAS
    Mostanra sikerült szereznem kölcsönbe egy vinyót és átmásoltam rá a cuccaimat azután meg újraraktam az xp-t. Jelenleg működik rendesen, de ha ismét előjön a hiba akkor jövök még (:
    Köszi!
  • gergely1991
    Legyen több szabad hely a HDD-n is.
    Növelheted a virtuális memória kapacitását is.(ha nagyon sok a szabad helyed)
  • Toto652
    Hello!

Már lentebb leírtam ezt a problémát de nem találtam rá megoldást!

Nemrég telepítettem egy Wi-fi antennát a gépembe (PCI-os). Friss a drivere is.
    Amióta így internetezek, előfordul, hogy a kurzorom lelassul. A kurzor helyét érzékeli a Windows, de csak egy fél perces fáziskéséssel mozdítja a helyére. Ilyenkor ha kilépek a firefoxból (az egérrel), akkor újraindul a rendszer.

Ideiglenes megoldás, hogy ha ez van, akkor kicsavarom az antennát a vevőből és aztán visszatekerem, illetve előfordul, hogy várni kell néhány percet. Néha így sem javul meg... egy kattintás és a rendszer meghal. Reset gomb és egy miatyánk.

Valami ötlet?
  • computerguru
    Ez nem csak a ramtól függ,hanem sok más dologtól is!
    Azt mondod,akadozik a játék,lehet hogy a videokártyád gyenge hozzá pl.
    Vagy eleve a számitógéped processzora a lassú.
    A játékoknak sokszor megadják,hogy milyen rendszerkövetelményeknek kell megfelelni a gépnek,ezt nézted valaha is?
    Mindig jönnek ki újjabb és újjabb játékok,amik már a mai modern gyors számitógépekre lettek optimalizálva és lehet hogy a te "lassú" gépednek ez már nem tetszik(nem minden játék fog problémamentesen futni a gépen!)
  • Framsen
    Sziasztok !
    Ha veszek RAM -ot a gépembe akkor valóban gyorsabbak lesznek a programok ?
    Mert jelenleg nem élvezet játszani mert akadozik !
  • gergely1991
    Esetleg a helyi menüben(jobb gomb)nincs-e valami hide menüpont?
  • computerguru
    Valószinű úgy,hogy törlöd,maga a programot! De gondolom szükséged van rá?
    Egyébként nálam is kint volt,de megoldottam úgy,hogy van egy mappa az asztalon,aminek az a neve,hogy kevésbé használt programok,egyszerűen fogtam és belehúztam a mappába,most már nem látszik.
  • Pummis
    Na most egy hoszu káronkodást kell elképzelni :) valaki nem tudna nekem segiteni hogy tudom eltünteni a bluetooth ikont mert a delete nem igazán segit csak idegesit hogy kin van asztalon

http://www.kephost.com/view3.php?filename=qzm80q1ihrkuf6ymav5a.jpg <--kép
  • gergely1991
    nálam jó néhány program fut és úgy küldöm standy by be.De ilyesmit nem művel(kivéve ha sokáig nem kap áramot akkor indítani kell már).
  • kl24h
    Mitől lehet, hogy mikor Stand By-ba lép a gép, egyszerűen a monitor kikapcsol (nem kap videó jelet) és a gép leblokkól, csak a RESET segít.

Megyjegyzem, hogy a Stand By-ba lépés előtt fel van nyítva egy pár program (ezek nem kapcsolódnak az internethez) és ha megnézem a használt memoriát a feladatkezelőből, nem haladja meg a RAM-ot.

Ritkán tőrténik ez a probléma, mert legtobbszőr szépen Stand By-ba lép problémamentesen.
  • blekike
    végülis egy pozitívuma lett ennek a hibának: több időt vagyok a szabadban. xd
  • blekike
    igen tiszta telepités volt.
    amugy ma föl lett rakva a linux is és azis mindig újraindul. szóval itt hardverhiba lesz. pff
  • lck
    Az ux theme patch - nem szokott problémát okozni.
    Rengetegen használják alternatív témákhoz.
    Szerintem valami más program keverhet be.
  • gergely1991
    Tiszta telepítést alkalmaztál?
    Lehet hogy a videó szakasznál van a bibi(videodriver,videókártya)
  • blekike
    hát igen, ujraraktam és a hiba fennáll. :/
  • Evin
    Egyértelmű, szedd le a témázós progit, és probléma megoldva, vagy rakd fel újra a rendszert.
    Vagy válthatsz még Win7-re (oda másik dll kell, nálam még sosem halt meg tőle) vagy áttérsz a StyleXP használatára, ami szintén engedélyezi a témák használatát, viszont nem buherált módon, tehát annak nem kellene újraindulást okoznia.
  • blekike
    uh egy kicsit hosszú lett. xd
  • blekike
    üdv.
    problémám a következő:
    untam az xp témát ls szerettem volna valami feketét használni helyette, ezért letöltöttem egy tenervs nevü témát. (kép)
    ahhoz hogy ez a téma müködjön felkellett raknom ezt a progit: windowsxp sp3 ux theme patch. (ugy vettem észre minden olyan témához ami jobban elüt az xp téma formavilágától kell ez a progi.) ez egy dll fájlt ir át. a készitö odairta hogy saját felelösségre mert elszállhat a rendszer. (kép)
    ez megis történt. pár hónapig használtam boldogan a témát aztán amikorteljes képernyőbe kapcsoltam egy videót vagy elinditotta megy játékot, akkor ujraindult a gép. csak ennyit vettem észre ilyenkor hogy egy pillanatra leáll, aztán beindul ujra, betölti az xp-t és kész. egy idö utrán egyre többször indult ujra. pl. mozillától is meg ie-től is amikor pl. amikor lapoztam lefele egy oldalon. a limewire nevü progitól is mindig ujraindult. aztán beállitottam a gépet alapszintü videomódba (kép)
    és igy nem indult ujra. bár votl rá példa amikor egyszer kétszer igyis ujraindult, de léényegesen kevesebbszer mint a beállitás elött. aztán ujraraktam a gépet (ezt amugy többször is megtettem) és mindig visszaállitottam a témát és akkoris ment pár hónapig jól. most pár napja megint ujraraktam a gépet de most nem raktam vissza a témát. ami most van ahhoz nem kellett külön progi és amikor még anno ezt a témát használtam amikor még nem ismertem a tenervs-t akkor soha nem volt ijen ujraindulós problémám. szóval msot megint ujraraktam és a media playerben le jáccottam egy alap windows zenét egy ojan ojan media playeres vizuális effektel ami alapból volt beállitva és még csak teljes képernyöbe se raktam és ujraindult a gép. aztán kipróbáltam egy játékot, elinditottam és ujraindult a gép. szóval most ugyis ujraindul hogy kb semmi progi nincs a gépen, főleg nem baromságok, csak office meg ilyenek. és ami furcsa, amiért szerintem mindig ujraindul a gép az az hogy amióta fölraktam azt a téma progit azóta mindig azt irja a gép hogy 2 cpu-m van, pedig ez még pentium. amikor régebben ujraraktam akkor visszaállt normálisra, nem irta hogy 2 cpu és akkor nemis indult ujra a gép, de most amikor pár napja ujraraktam és ujraindult, megnéztem és ugyanugy azt irja hogy 2 cpu-m van. (kép)
    hát ennyi a problémám.
    elismerem hogy nagy baromság volt fölrakni azt a progit, még odais volt irva hogy elronthat mindent. pff
    remélem azért tudtok segíteni, hogy ne induljon állandóan újra a gép mert igy használhatatlan. előre is köszi a segítséget. :)
  • Evin
    Friss a drivere?
  • Toto652
    Sziasztok!

Nos... ismét egy kissé idegesítő probléma lépett fel, amivel még nem találkoztam.
    Nemrég telepítettem egy Wi-fi antennát a gépembe (PCI-os).
    Amióta így internetezek, előfordul, hogy a kurzorom lelassul. A kurzor helyét érzékeli a Windows, de csak egy fél perces fáziskéséssel mozdítja a helyére. Ilyenkor ha kilépek a firefoxból (az egérrel), akkor újraindul a rendszer.

Ideiglenes megoldás, hogy ha ez van, akkor kicsavarom az antennát a vevőből és aztán visszatekerem, illetve előfordul, hogy várni kell néhány percet.

Na, ez mi a tök lehet?