25353
Whistler - Windows XP
-
#23473 csannow? LOL -
#23472 Okké! Rájöttem... elírtam! xD -
#23471 No, barátom, ezt kaptam:
Most akkor mi is történt? :D Ilyet még nem csináltam... -
#23470 drwtsn32.exe egy hibakereső alkalmazás ami akkor fut le ha az adott progi (most pl.: explorer.exe) váratlanul leáll egy adott hiba következtében.
Ellenőrizd nem-e vírus támadja az explorer.exe-det pl.:Nod32 Avast,
Még olyan tehetsz hogy ezt kijavítod :
1.Jelenlegi windowsod telepítő lemezét berakod
2.start>futtatás>cmd>majd beírod sfc/scannow
ha utána is lefagyna akkor a feladatkezelőben(crtl+alt+del) a folyamatoknál kilövőd,(előtte elindítod a parancssort, lásd 2. utasítás) -
#23469 No... hála Istennek ismét fagyogatok és megtudtam, hogy ez mellett mik szoktak néha leállni:
"explorer.exe"" és utána közvetlen a "drwtsn32.exe"
Most épp az UBCD4Win-t próbálom kiírni és egy kicsit belenézni a rendszerbe... ért valaki hozzá?
Mihez ne piszkáljak? Totál hazavágni nem tudom vele ugye? :D -
imre07 #23468 Köszönöm a segítséget, közben csináltam egy-két dolgot, s egyelőre megoldódni látszik a probléma. Mivel a másik gépen is szakadozott,ami közvetlenől a routerhez kapcsolódott vezetékkel, valószínűleg a T-s szolgáltató is ludas volt a dologban... -
#23467 pentium II vagy I ?:D
Emlékeim szerint Pentium III-ba van már ilyen:D
-
slylecz13 #23466 Sziasztok!
Egy régi gépre kellene XP-t telepítenem, de a BIOS-ában nincs állítási lehetőség, hogy CD-ről boot-oljon. Régi vasat még nem húztam újra, ezért nem tudom, hogy hogyan tudnám ezt megcsinálni...
A segítséget előre is köszi! -
#23465 Avirám van! :)
Igazából újratelepítés után végigfuttattam... akkor nem volt semmi.
A miarák.exe nem tudom pontosan mi vlt, ezért írtam ezt, de ha megint előferdül megmondom :D -
#23464 "nemtudomiarák.exe"
pontosan miaz?:D -
#23463 látom ide is kiterjedett a dolog.
Ha ez többször is előfordult akkor ez, vagy ez vagy ezzel nem ártana ellenőrizni.
Tipp:Ha netán vírusosként jelezne az Explorer.exe-re és nem tudja helyreállítani (csak törölni) akkor folyamatokból kilőni majd kézileg törölni aztán jelenlegi xp lemezét beteszed majd
futtatás >sfc/scannow parancs.
-
#23462 Tudod mi a tuti? Hogy, most már előfordul a "jó öreg" 'az eplorer.exe leáll' hibaüzenet is illetve a 'nemtudomiarák.exe leáll'
Nem győzöm hangsúlyozni, hogy frissen telepített rendszerről van szó!
Mi a tök baja van? Üssem? :D -
#23461 ha a modemmel se tudna kommunikálni akkor előfordulhat -
SzocsA #23460 Microsoft Outlook 2000 ret használok! ráklikkelek fél óra múlva tölti be a progit vagy be sem tölti!
programok telepítésénél a windows összetevőknél újraraktam de nem jó!
másik programhiba hogy a NFS World játékot meg se nyitja valami EXE hibát ír! ezt is hiába raktam újra semmi!
-
imre07 #23459 Nem lehet valamilyen vírus a szakadozás oka? -
imre07 #23458 Azt nem próbáltam még, hogy vezetékkel közvetlenül a modemhez csatlakozatva mit csinál, ha erre gondolsz. -
#23457 router nélkül látná a kapcsolatot? -
imre07 #23456 Sziasztok!
Lenne egy kérdésem a tagokhoz:
Mi lehet az, ami XP-nél egy notebook esetében letiltja az internetkapcsolatot? A gép a routert látja, azzal van kapcsolat, csak a net kapcsolat szakadozik folyamatosan.
A win tűzfalat már kikapcsoltam, a vírusírtót (nod) ideiglenesen kidontam, de még mindig szakadozik.A hálózati kapcsolatoknl az ikon azt jelzi, hogy az internetkapcolat le van tiltva. Mi a fene tilthatja le?
Előre is köszönöm a segítséget, az ötleteket!
-
#23455 Értem... én a Firefox legújabb verzióját használom, nem beta: 3.6.8
Egy kiegészítő fut, a Free Download Managernek a beépülőmodulja, viszont a bővítmények között van olyan amit nem is ismerek és nem tudom mire jó, a képen pirossal jelöltem:
Egyébként max letiltani lehet itt, törölni hogy? -
#23454 inkább az elsőt(próbálj ki másik verziót) mert mondom a beta-k csinálhatnak ilyen fagyásokat mivel instabilak.
Esetleg tiltsd le néhány kiegészítőt nem-e az egyik kavar be:S -
#23453 Tehát, azt mondod, használjak egy másik vagy beta Firefox böngészőt? -
#23452 FF beta beadhat ilyesmit vagy esetleg a kiegészítő... -
#23451 Hát, gyorsnak gyors, csak lefagy, és nem csak videóknál, hanem akár csak úgy... de internetkapcsolat kell hozzá az tuti o.O -
Puhos #23450 Szia!
Itt olvasgass! -
#23449 én csak 150 MB-ra állítottam és egyből begyorsult az egész:S
1GB cache?:D
Még annyit hogy amennyit állítasz neki annyit vesz le a HDD-d szabad kapacitásából is. -
#23448 Úgy néz ki,hogy az oprendszered nem ment át a windows tesztelésen,tehát nem eredeti igy van?
Megkellene próbálni,keress egy xp eredetiség cracket! -
#23447 XP telepítésekor (még a particiók kiválasztás előtt) miért jelenik meg ez a hibaüzenet ??? -
Disinfo #23446 Sziasztok,
Olyan problémám lenne, hogy valamiért a mai naptól nem enged belépni xp. Megpróbálom, de feljön egy ablak, hogy aktiválni kell. Ha rányomok nem-re, kilép, ha rányomok igen-re, hogy aktiválja, akkor bejön asztal minden nélkül, majd egy szép ablak, hogy már aktiválva van. Erre van valami megoldás? Csökkentett módban sem enged belépni. Csak nem belekerültem a 22es csapdájába?
Előre is köszi -
#23445 No, akkor kérem szépen a lehetséges okokat :D
Még mindig fagy... azelőtt sosem csinálta ezt. Az imént telepítettem újra emiatt, ugye, de most annyi a különbség, hogy meghagytam SP2-nek a windowst és nem hagyom, hogy települjön frissítés.
Az előző oprendszer a legfrissebb cuccokkal teli SP3-mas volt... -
#23444 Köszönöm, ezt kipróbálom... 50 Mega helyett beállítottam 1024-et... zabáljon a rohadék, van miből :D
Egyébként, én úgy tudtam, hogy a mély formázás, az a másik lehetőség a gyorsformázás mellett o.O
Isten igazából nincs is több lehetőség, csak formázás és gyorsformázás. -
#23443 Hello,tudom hogy nem ide tartozik,és nem lehet varezollni..De,valaki privátban adna nekem linket win7 ről?:| lehet hülye kérés...megköszönném. -
#23442 kösz, lehet az volt a gond, azóta próbáltam egy win xp sp3-as cd-t, és arról bebootolt -
#23441 Webes videónál ajánlanám a böngésző cache memória bővítését(ennek ezt meg kellene oldania). -
#23440 Talán erről nem tudsz, de SOHA NE mélyformázz egy vinyót, csak és kizárólag akkor, ha szaporodnak rajta a hibás szektorok.
De ha csak elírtad, figyelj oda, hogy pl a mélyformázás nem egyenlő a teljes formázással!
Szerintem szoftveres gondod van, illetve nem biztos, hogy az oprendszer a gond, talán a böngésző, vagy annak bővítménye, a hardveres gyorsításra nem képe vga-d stb.
KG21
Én csak arra tudok gondolni, hogy esetleg a meghajtó SATA-s, és a régi XP-d nem képes kezelni. Főleg a gyári SP2-nél régebbiek. -
#23439 Hello!
Most telepítettem újra az Xp-met, azért mert, már piszkosul be volt lassulva és még fagyogatott is videólejátszásnál. Offline vagy youtube-féle videó tökmindegy, de inkább webes videónál.
Természetesen egy egész napot igénybe vett az újratelepítés, mélyformázás stb., és ugye a windóz feszt szívat valamivel, de a lényeg, hogy adtam a sz*rnak egy pofont, ugyanis most is fagy a videóknál!!!
Mi az Isten nyila van ezzel a szemét dobozzal?!
Oké, hogy hat éves, de ettől még teljesen jól működött mindeddig!
Köszönöm előre is! -
#23438 Üdv! Nemrégiben vettem új gépet, amire a boltban feltettek nekem win7 ultimatet. Szeretnék tenni rá XP-t is, de a régi winxp telepítő cd-mről nem hajlandó bootolni a gép, azt írja insert proper boot media. Biosban beállítottam hogy cd ről bootoljon, de nem ismeri fel. A régi gépemen azonban gond nélkül települ róla az xp. Van ötletetek mi lehet a baj? -
Zsolt01 #23437 Hogy milyen időnként tenni új XP-t!
Ez attól függ, hogy ki hogy használja / bánik vele szerintem!
Nekem 2 éve kb. ugyan az van és nem kívánom újra tenni a közel jövőbe, semmi gondom vele, pl. gyorsasága ok.
De Én "vigyázok" is rá. Vírus, fertőzés, kártékony dolgok miatt még nem kellett sohase újra raknom magamnak xp. (Pedig jó pár éve felhasználó vagyok.) Bezzeg másoknak sűrűn kell újra raknom. -
#23436 én olyan félévente-évente szoktam. fontos cuccokat kimentem egy másik merevlemezre, aztán full format c:D utána olyan jóérzés h friss a rencer -
#23435 persze akár 9-10 havonta is.
tipp:Ne gyors formázást használj.
Mentsd le a másik partíción (is) lévő adataidat és úgy formázd le mindet.Csinálj 2 partíciót a második legyen dokumentumaidnak illetve ntfs formázás ajánlott. -
#23434 Sziasztok szeretnék tőletek tanácsot kérni a windows újratelepítéssel kapcsolatban.
Egyáltalán érdemes-e 1-2 évente, és hogyan álljak neki, mire figyeljek...
Előre is köszi !!!