Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zan
Sziasztok!

Már egyszer megfordultam itt ezzel a problémával,amivel majd most fogok megint,mert akkor nem oldódott sajnos meg és még most is fent áll!

Szóval az van,hogy az Xp-m érzékeli ugyan a dvd-írómat,de nem lehet használni,eszközkezelõben meg sárga felkiáltójel van mellette.Eddig azt hittem,hogy a dvd-író ment szarrá,de most vettem észre,hogy a Daemon Tools-os virtuális meghajtókkal is ez a helyzet,nem tudom õket használni,de az eszközkezelõ látja csak sárga felkiáltójeles az is,mind a kettõ.Szóval itt szerintem nem a dvd író a hibás...!

Ötlet?

Xp sp3-as,elég régi,de ezen kívül semmi baja nincs...!

Asrock Z68 Extreme3 Gen3,Intel I-5 3570 @4.5 ghz, Gigabite Geforce GTX 670 OC, 8gb Kingmax 2000Mhz, Enermax 550W,Creative SB X-fi Platinum Fatal1ty Champion,Logitech Z-5500 + G35,Samsung UE40D5003

Sziasztok!
Vettem egy Acer emachines E725-432G25Mi készüléket.
Xp szépen felment rá, minden mûködik kivéve a wifi :S
Már számtalan drivert leszedtem de semmi :S
Ha valakinek lenne mûködõképes drivere és elküldené azt megköszönném😊
(XP Professional sp3)
email: [email protected]

gergely1991
Nincs hozzá telepítendõ driver vagy segéd program?

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Peetboy
Miért nem látja a Sony Ericsson telót az XP, ha rákötöm vezetékkel? Nemrég lett új rendszer rakva és azóta nem látja.

AMD Athlon II X4 QuadCore (4x3 Ghz), Geforce GTX 750 - 1 GB, 6 GB Kingston RAM

Evin
Nálunk munkahelyen is van olyan, amibe beraktunk egy csomó sata drivert és ott sem kell. Win verzió, buherálás és rendszertípus kérdése az egész.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

gergely1991
Milyen érdekes én átállítás nélkül telepítettem/használom az xp-t

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Evin
-Én már vagy 1 éve nem raktam XP-t satás vinyóra, de Thinkpad laptopon ha fent van a rendszer (nem hozzá adott lemezrõl), AHCI-re kapcsolva már nem fagy ki. <#nemtudom>
-Azért ennél többet is tud.
-Ez sosem vitattam.

lck
- Általában meghal a boot ha váltsz AHCI-ra.
- AHCI csak annyival jobb hogy engedi a lecsatlakoztatást futó rendszerrõl. Egyébként a sebesség egál.
- A gyári XP is felmegy satára sok esetben, ha a gép BIOS-ában van xp kompatibilis IDE emuláció.
Evin
Én úgy tudom, hogy csak telepítésnél van kékhalál.Ha már 1x felraktad, utána nem fog meghalni.
Talán SP2-tõl van benne SATA driver, de ez nem jelenti azt, hogy a tiéd pont benn lesz. A barkács verziókba meg bármi lehet. láttam én már dvd méretût is.

Felesleges vissza állítani. Szinte semmivel sem gyorsabb, mint az IDE mód.
Úgy tudtam, hogy a visszaállításra azonnal kékhalállal reagál. Mesélj, hogy hogyan is kéne ezt?

Egyébként asszem SP2-tõl fölfelé ismeri az XP a SATA-s vinyókat, illetve a szétbuherált példányok olyanok még, hogy raktak bele mindenféle drivert vinyókhoz.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Evin
A helyzet a következõ: az XP nem ismeri a SATA funkcióit, ezért ha gyári XP-d van, nem fog felmenni rá, csak ha BIOS-ban a SATA csatlakozót IDE kompatibilisre kapcsolod AHCI helyett. Ekkor felmegy az XP, és utána érdemes visszaállítani AHCI-re.
Ha nem tudod átkapcsolni, mert nincs a BIOS-ban ilyen (pár gagyi laptopnál megesik), akkor kell drivert keresgetni, belerakni az XP telepítõbe vagy betöltéskor F2-zni.

gergely1991
Most látom sata vinyód van😄
Nekem driver nélkül is felment😄

gergely1991
tudtommal igen, ha nem akkor beszerzed valahonnan a vinyó driverjét...

Köszönöm szépen! akk végülis az uj xp-nek fel kell menni a satás vinyóra?
vagy pedig ha nem akk f2....?
gergely1991
És még valami a rendszertelepítés során lehet külön drivert is telepíteni(arra az esetre ha a xp nem támogatná) azt hiszem az F2 billentyûvel kell elõhívni.Ha nem tudod milyen driver kell akkor a internetes kereséssel vagy pl.:Everest-el vagy egyéb rendszer-analizálóval lehet(csak azért említem az everestet mert linket is adhat hozzá a letöltéshez ami könnyítene a helyzeten)

gergely1991
Hát amíg nincs OS(Operating system=Operációs rendszer pl.:win változatok) addig nincs driver se, bár az oprendszernek támogatnia kellene a vinyódat.
A driver egy hardverhez írt vezérlõprogram(telepítéséhez OS szükséges)

Hali! telepiten akarok win xp-t és itt ott olvasgatok h sata vinyora vmi driver kell, de az mi? meg mikor kell hova telepiteni? hali, kösz😄
computerguru
Privi ment!

Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.

ok köszi
Licenszkulccsal próbáld, és ne mindenféle szétcrackelt windowssal.
berczely
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Valaki tud adni egy 100% mûködõ SP3-hoz is jó aktiváló cuccost mert már 2 napja sz*pok az aktiválással, sok mindent kipróbáltam egyik sem volt jó!

Be tudod állítani az XP-t, hogy ne dobja fel az üzenetet, vagy át kéne méretezni a C meghajtót, 15-20 gigásra az ingyenes EASEUS-szal, vagy egyéb partíció kezelõ progival, vagy Nem real-time nézed a filmet, hanem a FF-hoz leszedet a Video Download Helper nevû kiegészítõt és leszeded vinyóra a cuccot.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

zeli
Szerintem meg kéne növelned az XP-s partíció méretét. 10GB az elég kevés neki.

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

SMGBAS
Üdv.
Van két partíció a gépen. Egyiken az xp van a másik meg adat. Az xp-snek 10 giga a mérete. Ha Firefox-szal nézek neten filmet akkor a c-re (xp+progik) bufferel, viszont azon már nemnagyon van hely és így mindig feljön az a k*csög üzenet a tálcán. Kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnám átállítani a Firefoxot, hogy a másikra töltse a videót? Elõre is köszi.

Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"

Hát a maradék lemezterületet eddig szerintem rajtad kívül mindenkinek sikerült formáznia, nem érdekes? Az inaktívvá tett rendszerpartíción nem CSAK az újratelepítés segít. Egy Hiren's boot CD-vel, vagy Powerquest Partition Magic (Norton) CD-vel pl. bármikor megoldható. Namármost ezek után ugye megítélhetjük másképp is a dolgot. Milyen úton módon jutottál hozzá a jogtiszta Win7-hez? Mert ha egy 3. személy által feltört OS-t használsz, akkor tényleg van bõr a képeden szidni egy olyan szoftvert ami az embereknek bevált, pontosabban jobban bevált mint az XP? Nem védem a MS-ot, mert ezt az OS-t is csak külsõ segítséggel tudták létre hozni, de elegem van a fikázó emberekbõl akik a hibát nem kijavítani, de még definiálni sem tudják, olyan hibákat produkálnak ami másnál fel sem merül. Én RAID köteteket kezelek egy 7600-os Win7 alatt, bár a használt sw-ek miatt továbbra is XP az alap, de eddig nekem sem mint másoknak sem volt különösebb baja a Win7-tel.

Nem tudom, hogy mennyire vágod a témát de érdekelne, hogy mindezt érzelemmentesen, tárgyilagosan sikerült-e leírnod, vagy csak dühös vagy mert nem mûködik? A kérdésem konkrétabban, elgondolkodtál-e azon, hogy egy szoftvert vagy drivert csak meglévõ technológiákhoz tudnak megírni vagy sem? Tehán egy 7100-as szériás Win7-tõl ugye nem várjuk el, hogy ismerje a tegnap megjelent új lapkacsaládot vagy CPU-kat, mert ha nem mûködik, akkor azért továbbra sem tehetõ felelõssé értelem szerüen a Microsoft és a Win7, hiszen a cuccokat az adott hardvered gyártójának kell hozzá szolgáltatnia. Te is gyárthatsz pl. hangkártyát és hülyén jönne le, ha az általad megírt sz@r driver miatt a Win7-et szidnák az azt használó userek. Tehát ennek tudatában Te hol látod a hibát?

tigerbácsi
nekem eddig nem volt gondom sem a 64 sem a 32 bites windows7el. mind a 2 oprendszer fut szépen s támogat is mindent. bár azt meg kell hagyni érdekes menürendszere van :-)

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

Látod, kell neked francos új konfig😊
Oh, és mielött elfelejtem másfél órával a feltelepítése után megtapasztaltam a kékhalált win7-en.. ugyanolyan mint XP-n.
hát, akkor elmondom h a win7-el pár óra alatt több gondom volt mint XP-vel soksok év alatt.
Rögtön a telepítésénél nem tudtam particionálni a d-nek fenntartott helyet, aztán a rendszermeghajtót inaktívvá tette (ergo Windows nem állt fel), ezen újratelepítés tudott segíteni, aztán másnap megint cseszett elindulni. mindezt abban a tudatban mondom, hogy "win7-nél jobb oprendszert még nem csináltak"
Sziasztok!
A problémám az lenne, hogy újraraktam az xp-t, a régi pedig megvan egy másik meghajtód, de az ott lévõ képekhez a -dokumentum mappában- nem tudok hozzáférni. Azt írja, hogy "a hozzáférés megtagadva". A mappa méretét sem írja ki, és az egész írásvédett, amit nem enged feloldani.
Tudnátok segíteni?
tigerbácsi
uhhh azért lehet nem mertem volna rá felpakolni! :-) de ha fut gond egy szálse! :-)

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

6éves 1 magos p4esem 1gb rammal HD2400pro videókártyával fut az ultimate... és még játszom is rajta.
tigerbácsi
támogatom! :-) csak sok gép van ami nem elég hozzá.

Az már a te bajod, pedig win7nél jobb windowst eddig még nem csináltak.
h lehet átállítani, ha nem tartalmazza a "nyelvet"? 😛
Mind1, mostmár minden magyar, mindneki heppi, Win7-hez pedig az életbe nem nyúlok többet 😛
zeli
Azt alapból is át lehet állítani, nem ?
pl.: γ0ρ0γ νζελω

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

Nos, a billentyûzet már magyr, ez félsiker 😊
Persze ez nem sp3hoz van.. úgyhogy CSAK saját felelõségre.
Elvileg ezzel: Nevezd át exe-re.
tigerbácsi
ohh sorry! amikor néztem akkor volt több!
bocs!

bepuki bekaki. a Legjobb amit talaltam egy 2 Gigas mui csomag, ami persze 1 fajlban vanm es 1 seedere van O.o
szupi
tigerbácsi
megy pm. :-)

hat a joistenbe se talalok iylesmit :S
lck
Lehet.
Olyat keress hozzá a neten hogy windows XP hun mui pack. 80 mega körüli cucc.
Hivatalos oldalon nincs ilyen - illetve fizetni kell érte.
Sziasztok!

Lenne egy fontos dolog: Angol XP SP3-m van, h lehet magyart varazsolni belole?
tigerbácsi
ok köszönöm!

Evin
A monitorkártya beállításainál lennie kell ilyen beállítási lehetõségnek. Ott ne klónozást válassz, hanem kiterjesztett asztalt.

tigerbácsi
Sziasztok!

van 1 monitor s egy Tv egyszerre csatlakoztatva a számítógéphez. azt hogy tudom megoldani, hogy a 2 monitor ne ugyanazt a képet mutassa, vagy, hogy csak símán eltudjak tolni a másik monitorra az egyikrõl. a lényeg az az, hogy az egyiken (monitor) lehessen pl word doc ot olvasni, még a másikon (tv) menjen mediaplayer egyidõben. mert akkor az egyik ember tud tanulni a másik tv-zni :-)