Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

win me, win98, win98se ben mindben jól működött eddig
abban van. mindig arra rakom, mert akkor dma-t nem fogyaszt
Pheel
Majdnem. Van ugye az ősi SPP, aztán az EPP és az ECP. Majd a legújabb az ECP/EPP. Na neked az SPP kell.
van az XP-m mellé egy ősi Star NL-10 matrix printer. néha meghüjül, és minden 3-4 oldal után baromságokat nyomtat, egy fél sorba, aztán teker 2-3oldalt, utána megint jó(ilyesmit nyom ˇ^˘°đĐ[]) mi lehet ez?
nem hajlandó az őskövületeket használni?
Nekem is a refresh rate-tel van problémám. Szintén csak 60Hz-en mennek a játékok. Amúgy Matrox G450-em van. Segítsetek! Köszi.
Hi!

Innen letöltheted a megfelelő segédprogit:

nVidia Refresh
Rate fix

Minden felbontáshoz egy kattintással beállíthatod a képismétlési frekvenciát. Csak nvidia kártyával műxik...
lenne egy kérdésem:
nálam 2000/xp alatt is a játékok nagy része 60Hz-en fut függetlenül a felbontástól,
és hiába váltogatom windows alatt a frissítést csak 60-nal megy.
Ez miért van?
nem csak nálam láttam ezt, nekem is meg a másik gépen is nvidia vga kártya volt.
tud valaki valami okosságot?

Bocs valóban elírtam de már késő volt.
A program a: Microsoft Word
A hangkártya: Genius SoundMaker Live Legacy Audio
És nem az enyém hanem egy barátomé.

Köszönöm Pheel!!!

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Pheel
Ne bántsd már! Te még sosem írtál el semmit? 😊
Ilyen hangkártya is létezik?
és milyen program az a world?
Pheel
1: igen.
2: www.driverzone.com
3: ha van az alaplapodon extra IDE vezérlő és a vinyód azon van, akkor lehet IRQ ütközés is. Illetve mindenképpen lehet IRQ ütközés a hangkülyü és az IDE vezérlő között.
Volna egy gond amit meg kéne oldani: Van egy Genius SM Live Legacy Audio hangkártya és az XP alatt ha ez üzemel és ment valamilyen program (pl.:World) akkor az XP kék halállal elszáll!
Kérdés 1: Okozhatja-e a problémát a hangkártya rosz drivere?
Kérdés 2: Honnan lehet letölteni ehhez a kártyához friss (XP-s) drivert?

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Pheel
A NAV lesz a gáz IMHO.
Tud valaki Kep-Hang Digitalizalo programot ami jol megy XP alatt ? Videomagnorol (VHS) szeretnek digizni mpg - be vagy avi-ba de az Asus Live nem megy normalisan ! Van erre valami profi program (Macromedia, Adobe ) vagy valami kis amator ami hasznalhato ???

Pheel
2 helyre lehet jobb klikket nyomni. A drive nevére illetve a csíkjára. Ez a csíkján van.
Nekem ott nincs ilyen ! Legalabbis en nem latom. A propertiesben nekem csak a kovetkezok vannak :
-general
-properties (itt csak a cd hangerejet lehet allitani es a digitalis lejatszast lehet engedelyezni)
-volumes
-driver

Ezek kozott nincs, nem tom holvan !

Pheel
Control Panel->Administrative Tools->Computer Management->Disk Management->az adott eszközön jobb gomb->Properties->AutoPlay

Magyarul nem tudom.
Azt mondja meg valaki, hogy hogy kell XP ben leszedni az AUTORUN - t !!! Mar elegem van abbol, hogy barmilyen cd-t beteszek mindig lejatsza magatol a media fileokat vagy megkerdezi, hogy mivel akarom megnyitni.

Pheel
Az új XML alapú csicsás felület, ami az XP-ben van. Alapból azzal kezd, ha feltelepíted.
lehet egyedül vagyok, de gőzöm nincs mi az a Luna😞
Pheel
XP-t használsz? Kapcsold ki a Luna-t!
neem😊
a Carmageddon első részénél volt ilyen gépem😊
most cel 488-on, 384ram, meg gef2mx-el nyomulok, de az IE eskü szokott akadozni...gyakran...
Dikkma
Mivel sok ramod van, nem lenne olyan bazi lassú. Netre ftpzni stb. feltenném, ha van helyed-de csak meglevő win98/me mellé.
Pheel
Aziránt érdeklődtem, hogy tényleg ezzel a konfiggal szenvedsz vagy csak poén volt.
Elvileg jó hozzá a WIN2000-s driver de nézd meg a www.primax.nl címen.

??
Thanks! Érlelődik a váltás, pedig nagyon elégedett vagyok a Win98Sec-emmel.
Pheel
Te tényleg ezen próbálkozol? Ugye nem?
Pheel
nincs. uaz, mint win2k-nál
😊 kezdem lassan úgy érezni magam, mint 166mmx- es 8MB-ram-os pentiumommal, a carmageddon első része futtatásánál (low memory mode invoked😊
tényleg akadozik😞
Particion magic 7-el már átnyomtam a partíciókat NTFS-re, csak az XP-nek van valami új fajta NTFS-e nem?
Pheel
Hát nem 😊
Pheel
Az lesz az!
nektek nem akadozik, ha be van lőve 2nél több internet explorer?😊
Nekem Cel 366 es 192 Mb RAM van ! Nem tom , hogy menne jobb geppel de ezen a gepen eddig az XP megy a lejobban !

Hol tudom az Xp-s NTFS-re konvertálni a vincsieimet az XP-ben. Vagy utólag már csak valami külső progival tudom megtenni?
Előre is köszi!
Lenne egy questionöm:

Mindenki dícséri ezerrel az XPt. Szerintetek elmegy egy Cel300, 256 RAM konfigon, vagy tápolni kell mindenképp? Mi az a min. konfig, amin már jól elmegy?
Hat nem tudom ! Feltettem az osszes lehetseges Windows Komponenst ami elerheto ! Abban lehet hogy volt webserver cucc.

Megtudja nekem mondani valaki hogy mi külömbség
van a HOME és a PROFESSIONAL között?
Azt hallottam hogy a HOMEn jobban mennek a játékok
mivel a PROFESSIONAL cégeknek lett kiadva.
Törölt felhasználó
segítséget kérek, sürgős!!! újra lett formázva a merevlemezem amin előzőleg xp futott. nos az xp telepítéséhez kell egy aktiválási kód és regisztráltatni kell a használathoz. nos ezt el is végezném, csakhogy azt az üzenetet kapom, hogy a termék már regisztrált. van valakinek ötlet, hogy mit csináljak?? vagy én vagyok béna? előre is kösz!
Bradock
Én akkor jártam így amikor feltelepítettem az Easy CD Creator -t. Ugyan azok a hibák jöttek elő amit leírtál. Egy programfrissítés (Easy CD) megoldotta a problémát.
Persze ettől függetlenül lehet, hogy nálad egész más a hiba oka, de javaslom gondold végig milyen programokat telepítettél az utóbbi időben.
FormatC
Hali Süti!

Eztet olvasd el: http://www.jsiinc.com/subj/tip4500/rh4563.htm

FC
FormatC
Hali Chender!
A dialup kapcsolat propertisének a második füle (Options) és ott a dialing optionsnál a négy pipát nézd végig.

FC
Pheel
Húha. Nem hangzik túl biztatóan...
Mnemomic
Köszi de lehet hogy kénytelen leszek feltenni a powerstripet mert ezt mikor elinditom valami meg nem engedett utasításra hivatkozik és nem engedi felrakni

Pheel
NVRefFix a neve, fellelhető bárhol a neten.
Mnemomic
HI!

A powerstrip-en kívül ki tud olyan progit ami csak arra jó-a powerstrip túl sokat tud nekem nem kell-hogy a játékok alatt ne menjen le 60Hz-re a képfreki? Direktx alatt oké de opengl alatt így is lemegy 60 Hz-re...

Mondjuk nem tudom ez miért így van az xp-ben...

Pheel
Véletlenül nem tettél fel WebServert?
A c: meghajton a gyoker konyvtarba van egy olyan Mappa, hogy INETPUB !!! Nem tudja valaki, hogy hogyan kerul az oda ??? Nem merem kitorolni mert lehet, hogy valami hasznalja !

Nekem mindig sz@rra megy az XP ! De hat ez van, nem tudok jobbat !!! 😊