Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dreet
Voodoo3 2000-eshez talalok valahol friss biost ( gondolok itt hazi krealmanyra mint a driverek )
( voodoofiles.com-ot azertr most megnezem.... )

----------------------- Regisztráció időpontja:2001. 08. 08. -----------------------

Dreet
Pheel azokat nem, sőt semmi mást csak az általad pontositott ( :-) ):

*** Hardware Malfunction
Call your hardware vendor for support
*** The system has halted ***

duma irodig ki egy szep kék képernyőre. Legalább valami log file-t generalna a düg, hogy mivel is volt a gondja....

----------------------- Regisztráció időpontja:2001. 08. 08. -----------------------

Pheel
Amiket az 1538-as üzenetben írtam, azokat nem írja ki? Egyiket sem?!?
Havernak ugyan ezt a hibát üzente egy ABIT BX133-as lappal. SEmmi nem segített, de azt tanácsolták, hogy bootCD-vel tegye fel, előtte úgy nem próbálta. Úgy is adott hibát, de kiderült, hogy a hiba a vidkártya biosa....ebbe kötött bele. Azóta nem beszéltem vele, hogy megy-e, de már mevolt a hiba...

Esetleg egy próbát megér, ha még nem próbáltad.
Dreet
Lassan odaig fajuk a dolog, hogy en is inkabb valahogy rabeszelem a tagot hogy hasznaljon 98-at vagy Me-t, nekem tok mind1 csak ezt a gepet vigye mar el innen.
Memoriakat kicsereltem ugyanez a hiba
Biost frissitettem ugyanez a hiba
Videokartyat kicsereltem a hiba megmaradt.

Szerintem ez az acorp alaplap nem szereti az nt kornyezetet, csak az a fura szamomra hogy ilyet meg nem halottam.

Ja ma kiprobaltam NT4-el es az is produkalta a hibat!!!!

Nekem van egy haverom akinél ugyanez a probléma csak az a külömbség hogy neki már a telepítéskor jön ugyanez az üzenet!
És láss csodát neki is Acorp alaplapja van (igaz egy kicsit idősebb).
Neki nem volt kitartása (és pénze sem kicserléni az alaplapot) ezért ő megmaradt a Win98-nál!

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Üdv srácok, lévén hogy a téma WinXp-hez kapcsolódik szeretném feltenni a kérdést, hogy igazak a rémhírek az XP-vel kapcsolatban??

Olyanokat hallottam, hogy pl install után magától létrehoz egy rejtett felhasználó nevet, amit nem tudok se módosítani, se semmi, és a mikroszoft-nál bármikor be tudnak loggolni hozzám?

Ez tényleg igaz, mint a MediaPlayer-es hír, vagy csak rémhír??
Dreet
Pheel nekigyurkozom....
Biost amugy a legfrisebbre upgradeltem de az nem segitett :-((

na de most atomjaira bontom ezt a dogot

Pheel
Ilyeneket is ki kellene írnia, ami szintén közelebb vihet a hiba okához:

NMI: Parity Check / Memory Parity Error
NMI: Channel Check / IOCHK
NMI: Fail-safe timer
NMI: Bus Timeout
NMI: Software NMI generated
NMI: Eisa IOCHKERR board x
Pheel
Persze az egészet kezd azzal, hogy csak a mem, a proci, meg a vidkártya, plusz 1 vinyó van a gépben. Ha úgy nem csinálja, akkor könnyű kiszúrni a tettest.
Pheel
Alaplap, memo vagy vidkártya lehet hibás.
Ha memória, az azért lehet, mert a 98 nem használta mind a 256MB-ot és a végén van a fizikai hiba. Próbáld más modullal!
Ha alaplap, akkor segíthet egy BIOS frissítés, esetleg a BIOSban próbáld a Load BIOS Defaults menüt kombinálni a Plug and Play OS NO értékével.
Ha videokártya, próbáld ki más kártyesszel is.
Az üzenet helyesen, amit a Win kiírt:
*** Hardware Malfunction
Call your hardware vendor for support
*** The system has halted ***
Dreet
Mar nagyon utalom a kéket !!!!

Dreet
Nos emberek van itt valami amire nem igazan tudok gombot varni:

Adott egy gép:
P II 400 Acorp 6bx86 alaplap 10g-s winyo SB128hang
1 cdrom, 2 com port 256MB ram
w98 el van rajta mint a befott...
Ha win2000-et vagy XP-t telepitek ra akkor 5 inditasbol 4* kiirja hogy:

Hardware Malfunction
All your hardware vendor for support
The system has halted

Ez altalaban a win betoltodesenek 2/3-adanal tortenik.
Kicsereltem a biost, driver minden xp-s van fenn.
Mi a belemerevedett lo futyi lehet itt a hiba. Mar 3 napja kuzdok vele es nem igazan tudok rajonni.

Ha valaki tud valami okosat mondani buszke tulajdonosa lehet egy uveg francia pezsgőnek vagy bármilyen italnak amit szeret, csak nekem ezt a dolgot meg kell oldanom !!! :-))

thx elore is

Megy az, NFS5 pl csak win98 comp üzemmódban fut...(valamennyire..)
Lenne egy kérdésem.
Működött már valakinek ez a "Program compatibility wizard"?
A lényeg hogy a régi command and conquer-t már nem futtatja az xp.Namost ezzel próbáltam rávenni,hogy indítsa el és nagyon segítőkész ez a progi.
Csak nem működik.Tapasztalatokat várok.Köszi.

Pheel
Gyorsabb nem lesz, csak megbízhatóbb.
Hogyan lehet azt megcsinalni, hogy ha en letrehozok egy Limitalt usert XP Prof alatt, bejelentkezek vele, akkor tudjak CD-t irni??? A Nero elindul szepen, de csak Image-be hajlando irni.
Azt is meg lehet hogy elinditom pl az admin jogosultsagaval, de akkor keri az admin jelszavat. Ha azt is beirom, akkor megy rendesen. Nade nem akarom kiadni az admin jelszot 😊 Szal ez erdekes.
ja, megvan: tweakxp

meg tudná valaki mondani, hogy hol lehet beállítani azt, hogy automatikusan bejelentkeztessen egy usert a win induláskor?

valahol egyszer már ráakadtam, de elfelejtettem, hogy hol

Ja még egy dolog,a scenner feltelepítése és uninstallja óta a rendszer indulásakor mindig feljön ablakocska és arra panaszkodik, hogy a rendszerleíró adatbázis nem találja a fájlokat. Elméletileg azokat amiket a driver rakott fel.

Tud ezen segíteni valaki?????????
A kérdésem az lenne, hogy sikerült-e valakinek XP pro Hun alá felinstallálni Genius scannert? Én megpróbáltam felment az install, de baszott elindulni. A genius szerint nincs XP-s driver, de egy srác írta valahol, hogy valami kis progi kell hozzá, de azóta nem találom a srácot.

Előre is köszi
Bármi lehetséges, de én szerintem a norton tüzfal pl jelezné, hogyha bármi komponens az én utasitásom nélkül netre akar menni, mint ahogy azt meg is teszi, minden programmal, amit nem tettem bele a listájába...
Szóval nemtom mi van ebben a serialos dologban... már vagy egy éve van XPm az elsö béták óta, ISDN, most meg már ADSLel, de nem láttam nyomát ilyesminek... de mondom bármi lehet...
Nem. Campus-os.

Dörmike
Bolti?
Nekem is angol XP prof. van fent, és nincs benne ez a juzer. Micsoda egy átkozott lámer vagyok.

Olyan problémám van az Office XP-vel hogy nem tudom CD-ről telepíteni csak vinyóról mert az Office1.cab fájl rejtett és nem találja. Viszont ha a vinyóra másolom és feloldom a fájl rejtettségét akkor simán települ. Hogyan lehetne feltelepíteni!
A vezérlőpulton a rejtett mappák beállításánál a "látszik" van bejelölve.

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Érdekes, nekem winXP Pro eng van, és nem is volt, és nincs is ott ez a user.
Dörmike
Én mindig higgadt vagyok
A cikkből egyértelműen az látszik, hogy nem sok köze van a cikk írójának a windows XP-hez és csak azt tudja róla, amit hallott másoktól. A véleményem indoklása pedig az, hogy ha kipróbálta volna rendesen akkor láthatta volna, hogy a support user ott van mint builtin user. Törölje ki ha nem kell, de ne állítsa már, hogy nincs ott telepítés után.
Efreet
akkor most higgadtan írd le légyszi, hogy miért.

"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"

Dörmike
Mi a véleményem? EZT EGY BÜDÖS KÖCSÖG ÍRTA, AKI BAZMEG 3 PERCIG NEM KÉPES 20 CM-T A FEJÉBEN TARTANI. AKÁRKI KIPRÓBÁLHATJA BAZMEG, HOGY FELRAK EGY XP-T A GÉPÉRE MINDEN FAJTA KOMMUNIKÁCIÓS ESZKÖZ NÉLKÜL ÉS _OTT LESZ EZ A JUZER_ RÁADÁSUL MÉG LE IS VAN ÍRVA MIÉRT. Ez a véleményem. Minden fasz írhat minden félét , pedig nem is látta még az XP-t, csak kirakatban.
Efreet
olvastátok a hwsw-n a supportos useres cikket?
http://www.hwsw.hu/hir.php3?id=14079&ido=3
vélemények? (nálam volt)

Dörmike
Hali!
Igen luika ez így van :-D, sőt ha nem vagy a géped elött, akkor fenyegető leveleket ír a nevedben, és kikutatja a dugipénzt a párnád alól. Babona amit írsz, nincs alapja, de ha el is küldené az XP, a Microsoft kb. negyed óra alatt menne tönkre a perekben, ha ez kiderülne.
Pheel
Hát ha elküldi, akkor igencsak kevés forgalommal járhat, mert én mindig látom, ha forgalom van és hogy éppen mi csinálja, de ilyen még sosem fordult meg a forgalomban. Paranoia rulz 😊
Vak vagyok. Boccs. Már megtaláltam.
HELP!
Már nagyon unom, hogy a winxp nem állítja le a gépem /epox 6vba, pII450/ és a barátomét sem...
Lehet ezt valahogy orvosolni???
Evil
kuldok mailt estefele ,jo lenne megfejteni mi van odairva.Lehet megint valami bill suxx felirat mint anno a p2 es procikban 😊 De ez nem ugy kezdodik.

Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

Hali!
nalam ha beteszek egy cd-t az olvasoba akkor olvassa rendesen.ha kiveszem es nem hasznalok cd-t egy 20-30 percig akkor ha utanna beteszek egy cd-t akkor mar nem olvassa,csak ha kijelentkezek es vissza. mi lehet a gond?
Efreet
stimmt, van ott valami írás... nagyon úgy néz ki legalábbis...

Pheel
Nekem tökéletesen müködik XP alatt a npf 2002, bár nem barmoltam semmit a settings-ben, csal a privacyt kapcsoltam ki, hogy a kukikat ne blokkolja feleslegesen.
Evil
hova toltsem fel a kepet?

Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

Pheel
Linkeld már be azt a részt! 😊
Evil
Hali! Lehet mar masnak is feltunt de lehet csak halucinalok ,de azon a hatterkepen amit a windows defaultnak bead(az a lankas domb) ,mintha lenne valami irva a bal also sarkaba az arnyek folott.Photoshoppal kinagyitva ,meg elesitve szerintem valami szoveg van ott.Annyi biztos hogy "The Gre...." a tobbit meg nem sikerult megfejtenem.De aze birizgalja a csorom hogy az tenyleg az e vagy csak a veletlenek jatszanak ossze.Aze aki akarja megnezheti.

FormatC
bocsesz themexp.org
FormatC
JoeJoe!
http://tehemexp.org

FC
FormatC
Hali user03!
Ez akkor szokott bekövetkezni, ha hálózati meghajtó mapjeid vannak, vagy ha CD van a CD meghajtóban...
IE és a Windows integráció :-( No comment...

FC
Én nem találtam ezen az oldalon!
Ha van valakinek hozzá jó linkje az nem lenne rossz!

HI mindenki!
Nemrég op rendszert váltottam, WIN ME ről XP profra. A következő problema adodott. Két vinyóm van, egy quantum és egy segate. ME nél müködött rendben mindkettő, most meg a segata ( primeri slave) nem formázható. A rendszerinfó szerint a HDD rendben mukszik. Mit lehet itt csinálni?

Hi !
Feltettem a Go! Zilla 4.11 - et es mikor elinditom akkor bejon valami Microsoft Script Editor vagy valami ilyesmi es ez engem mar nagyon idegesiett (mer hulye vagyok az egeszhez es asse tom , hogy mi az a script (csak halvanyan) ) Nem ertem miert kell azt mindig behoznia, es most valami uton-modon leszedtem rola.
Ez jo nekem vagy rossz ?

A taskbar beállításinál az első oldalonm group similar windows, vagy valami ilyesmi neve van, azt kell kikapcsolni.