Windows XP
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mi nem megy? Kicsit pontosabb leirast adj.
Rakd be a WinXP CD-t, a bios-ban allitsd a first boot-ot CD-re aztan inditsd ujra a gepet. Akkor elindul a setup es leformatalhatod a winyot, aztan telepitheted ujra.
Rakd be a WinXP CD-t, a bios-ban allitsd a first boot-ot CD-re aztan inditsd ujra a gepet. Akkor elindul a setup es leformatalhatod a winyot, aztan telepitheted ujra.
köszi
windowsupdate
sziasztok
áttérnék magyar xp-re milyet kéne letöltenem és miket hozzá, hogy minden rendben legyen? olvasgattam sok felé, de sokfélét írnak nem tudok eligazodni rajtuk, esetleg egy jó magyar nyelvû oldal ahol korrekt leírás van? kössz a segítséget
áttérnék magyar xp-re milyet kéne letöltenem és miket hozzá, hogy minden rendben legyen? olvasgattam sok felé, de sokfélét írnak nem tudok eligazodni rajtuk, esetleg egy jó magyar nyelvû oldal ahol korrekt leírás van? kössz a segítséget
feltettem az sp1-et, azóta kicsit fura
pl. ha beteszed a cd-t ugye alapból jön az a trutyi ablak, hogy mit kezdejn vele: ott pl. nincsenek most ikonok.
másik: ha pl. fehér a menüelemek szine, akkor bizonyos programoknál a menüsorban a szöveg fehér alapon íródik ki, de a háttér marad (jelen esetben) vajszinü. Mondjuk ez csak csúnya.
vki tapasztalt már hasonlót?
pl. ha beteszed a cd-t ugye alapból jön az a trutyi ablak, hogy mit kezdejn vele: ott pl. nincsenek most ikonok.
másik: ha pl. fehér a menüelemek szine, akkor bizonyos programoknál a menüsorban a szöveg fehér alapon íródik ki, de a háttér marad (jelen esetben) vajszinü. Mondjuk ez csak csúnya.
vki tapasztalt már hasonlót?
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
Az Office gyorsindító ( vagy mi a rák ) is pörgeti a vinyót. Ha rajt van a vezérlõpultban van az ikonja.
http://cwx.ini.hu
Tudna valaki segiteni? Most raktam fel újra az XP-t de az Explorerben nincs Java-támogatás. Hol lehetne letölteni valami patchet ehhez?
Válaszok:
Dodi:
Nem a cdrommal van bajom, hanem a vinyoval, hogy állandóan ír...
user01:
Indexelést már rég kikapcsoltam...
Butuska:
Ki van lõve a rendszervisszaállító, de így is megy...
Szóval a vinyo még mindig megy, valamit állandóan ír/olvas (mégha nem is nyúlok a géphez), nállatok is ez van?
Megszüntethetõ?
XP rulez!
Dodi:
Nem a cdrommal van bajom, hanem a vinyoval, hogy állandóan ír...
user01:
Indexelést már rég kikapcsoltam...
Butuska:
Ki van lõve a rendszervisszaállító, de így is megy...
Szóval a vinyo még mindig megy, valamit állandóan ír/olvas (mégha nem is nyúlok a géphez), nállatok is ez van?
Megszüntethetõ?
XP rulez!
SoftFX
Tehát a benti gép, visszahívás után modemen keresztül "továbbítaná" felém a netet. „Hídkapcsolat” a hálókaresz és modem között kéne...
Sziasztok!
Az Xp-ben melóhelyemrõl a visszahívás otthon, távoli sima modemes gépre, rendben visszajön, de a másik munkahelyi gépem (ami visszahívott) nem megy ki a netre.
Munkahelyi gépemben van egy 56k modem,+hálókártya. Az Internetre ábra: davicom->cisco router->catalyst switch->path kábel : )-> hub-> munkahelyi gépem hálókártyája. Mindent beállítottam az ajánlás szerint, DNS, IP, Getway belõve. Minden okés is, de otthonról a visszahívás után,nem tudok kimenni a munkahelyi gépemmel a netre.
Szokásos dns error...
Elõre is kösz!
Az Xp-ben melóhelyemrõl a visszahívás otthon, távoli sima modemes gépre, rendben visszajön, de a másik munkahelyi gépem (ami visszahívott) nem megy ki a netre.
Munkahelyi gépemben van egy 56k modem,+hálókártya. Az Internetre ábra: davicom->cisco router->catalyst switch->path kábel : )-> hub-> munkahelyi gépem hálókártyája. Mindent beállítottam az ajánlás szerint, DNS, IP, Getway belõve. Minden okés is, de otthonról a visszahívás után,nem tudok kimenni a munkahelyi gépemmel a netre.
Szokásos dns error...
Elõre is kösz!
Hat en rakerestem es az összes link a java sun-hoz vezetett! Nekem az 1.3-as van fent, mert az legalabb nem installalja azt a szar webready-t vagy hogy hivjak azt a fölösleges programot. Es eddig semmi bajom nem volt! Meg java alapu rpg-ket is tudok jatszani a weben, ugyhogy nincs igazad Palika!
BorgTV www.borgtech.org
Download.com-ról töltsd le az MS Java-t, a Sun-féle Java-val nem fog menni sok minden
Nem lehet automatikusan letölteni!!!! Menj el a http://java.sun.com/ -ra es töltsd le onnan kezzel... Azt ajanlom töltsd le inkabb az 1.3-asat ne a legujabbat az 1.4-eset! Egyebkent megjelent a servicepack 1, amiben ujra benne van! De csak akkor tudod installalni, ha eredeti az XP!!
én mikor SA6-ról TUSL2-Cre átálltam (alaplap proci ram csere) akkor megoldotta az XP magától a dolgokat, semmi reinstall nem kellett.
Persze ha nagyon változik a chipset, meg a konfig, akkor érdemesebb ujratelepiteni...
Persze ha nagyon változik a chipset, meg a konfig, akkor érdemesebb ujratelepiteni...
Köszi az infõkat. Egy próbát megér akkor a telepítés nélküli, ha nem megy akkor újrarakom. Ezek szerint nem kötelezõ csak ajánlatos.
Van rá esély, hogy elindul az új hardverrel is, de elõtte szerintem mentsd el, ami menthetõ és csak úgy próbálkozz! 😊
"rendesen tele van a gépem."
Pont emiatt ajánlatos. De nem kötelezõ.
Pont emiatt ajánlatos. De nem kötelezõ.
Hali mindenkinek!
Volna egy olyan kérdésem, hogy alaplap és proci cseréje esetén "kötelezõ" nulláról felinstallálni az XP-t (format C😊 vagy inkább csak "ajánlott"? Vagy esetleg van valamilyen okosság az ilyen esetekre, mert nem szívesen törölnék mindent, rendesen tele van a gépem.
Segítségeteket elõre is köszönöm.
Volna egy olyan kérdésem, hogy alaplap és proci cseréje esetén "kötelezõ" nulláról felinstallálni az XP-t (format C😊 vagy inkább csak "ajánlott"? Vagy esetleg van valamilyen okosság az ilyen esetekre, mert nem szívesen törölnék mindent, rendesen tele van a gépem.
Segítségeteket elõre is köszönöm.
Húúú! Szép korán keltél! 

Helló!
Van egy-két kérdésem, ami itt kell megkérdeznem, mert úgy érzem érdemi választ is kaphatok rá!
Mire van a System Volume Information nevû mappa? És mit keres benne egy Restore2345fdfs235fsdf... kb ilyen nevû másik mappa, amiben kb 100 kisebb mappa van, és azokban vagy 3,5 GB adat, ami csak foglalja a helyet. Lehet ezt törölni szimplán kidobálással? Van valami beállítási lehetõség arra vonatkozóan, hogy ne kezdjen el az XP ilyen nagyméretû restore anyagot gyártani?
Elõre is köszönöm a szaktudást!
node
Van egy-két kérdésem, ami itt kell megkérdeznem, mert úgy érzem érdemi választ is kaphatok rá!
Mire van a System Volume Information nevû mappa? És mit keres benne egy Restore2345fdfs235fsdf... kb ilyen nevû másik mappa, amiben kb 100 kisebb mappa van, és azokban vagy 3,5 GB adat, ami csak foglalja a helyet. Lehet ezt törölni szimplán kidobálással? Van valami beállítási lehetõség arra vonatkozóan, hogy ne kezdjen el az XP ilyen nagyméretû restore anyagot gyártani?
Elõre is köszönöm a szaktudást!
node
Sziasztok!
Tömörített mappát akarok létrehozni.
De az Új>Tömörített mappa menüm nincs.
Vszleg az XP AntiSpy tiltotta le, de nem állítja vissza. Tudtok megoldást?
KSZI. LCK
Tömörített mappát akarok létrehozni.
De az Új>Tömörített mappa menüm nincs.
Vszleg az XP AntiSpy tiltotta le, de nem állítja vissza. Tudtok megoldást?
KSZI. LCK
Kapcsold ki a CD olvasók, írók automatikus indítását. (autorun)
LCK: nálam mindig villog 2-5mp kölönbséggel az a bizonyos piros-led (halványan de megy)...😞
Fam😊: jók, de...
Kérdés még mindig:
Megszüntethetõ-e a vinyo állandó menése?
Ha igen hogyan?
Fam😊: jók, de...
Kérdés még mindig:
Megszüntethetõ-e a vinyo állandó menése?
Ha igen hogyan?
SoftFX
Nekem csak akkor dolgozik egy kicsit ha 5-10 percig békén hagyom. Gomdolom ellenõriz v. optimalizál ezt eazt. Ez max 1 perc. Nem nagyon zavar.
Hello mindenkinek...
Végre én is csatizhattam az XP-sek táborába 😊...
Szeretem beoptimalizálni a rendszert, úgyhogy legközelebb leközlök egy listát a Folyamatok és Szolgáltatások-bõl, hogy melyiket lehet/érdemes kikapcsolni...elvégre minek terheljem folyamatosan a rendszert ha nem muszály...
De most abban segíthetnétek:
Ti megoldottátok, hogy ne írjon/olvasson az XP állandóan?
Nálam, ha nem is nyúlok a géphez perceken át, akkor is villog a hdd-led...
Ezt valamely szolgáltatás csinálja, vagy más...?
Ez megszüntethetõ úgyhogy azért az XP még mennyen 😊 ?
Végre én is csatizhattam az XP-sek táborába 😊...
Szeretem beoptimalizálni a rendszert, úgyhogy legközelebb leközlök egy listát a Folyamatok és Szolgáltatások-bõl, hogy melyiket lehet/érdemes kikapcsolni...elvégre minek terheljem folyamatosan a rendszert ha nem muszály...
De most abban segíthetnétek:
Ti megoldottátok, hogy ne írjon/olvasson az XP állandóan?
Nálam, ha nem is nyúlok a géphez perceken át, akkor is villog a hdd-led...
Ezt valamely szolgáltatás csinálja, vagy más...?
Ez megszüntethetõ úgyhogy azért az XP még mennyen 😊 ?
SoftFX
és engem az hol érdekel hogy te mit forditottál le?
nem tud valaki angol bootolhato xp iso lelohelyet ,mert ami nekem van az nem bootolhato.
Koszi.
Koszi.
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!
Akit érdekel howto, hogy kell felrakni corporate devilsown winXPre az SP1-et, itt megvan a megoldás:
http://kickme.to/trwxp
http://kickme.to/trwxp
Feltettem a mobil winchesterre is az xp, és miután letöröltem, még mindig megkérdezi induláskor, hogy melyik xp-t akarom használni, pedig már csak az egyik mûködik. Hogyan lehet ezt kiiktatni?
hat nekem nem
Bilux: corporate verzióra felmegy ez a sar valahogy? (SP1)
Egy kéréssel fordulok hozzátok,szükségem lenne egy olyan progira amivel szöveget tudok folyamatosan megjeleniteni a képernyön folyamatosan futó szövegben.pl. ahogy a Big Brother-ben az sms üzenetek a kép alján. Várom .SÜRGÕS………………[email protected]
Már próbáltam. Más?

Az se mindig jön be....
távolitsd el az eszközkezelõbõl a cdromokat, majd inditsd ujra, és a win felismeri ujbol
Tele lett a wincsi és nekiálltam törölni, restart és látom, nincsenek meg a CDk. Az eszközkezelõben megvannak, de egy sárga ! mellette.
A Windows nem tudja elindítani ezt a hardvereszközt, mert az eszköz konfigurációs információi (a rendszerleíró adatbázisban) nem teljesek vagy sérültek. (Kód: 19)
- ezt írja ki mind a CD olvasóra, mind az íróra.
Nem tudtok rá orvosságot? Az újratelepítés nem jó, mert sok minden elveszik.
A Windows nem tudja elindítani ezt a hardvereszközt, mert az eszköz konfigurációs információi (a rendszerleíró adatbázisban) nem teljesek vagy sérültek. (Kód: 19)
- ezt írja ki mind a CD olvasóra, mind az íróra.
Nem tudtok rá orvosságot? Az újratelepítés nem jó, mert sok minden elveszik.
hát sorry, csak azért mert 140MB, nem fogom felrakni😊))
Valamit csak javítottak benne... 140 MB szóval hajrá...