Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dtk1985
Hi
Miert nem veszi figyelembe az xp a config.sys-be irtakat. Egy DOS-os program keri, hogy nagyobbitsam a FILES utan levo szamot, de hiaba irok be ide barmit nem veszi figyelembe. Fontos nekem ez a progi. Probaltom egy inditolemezrol inditani a rendszert es ott megy, de nemlehet nyomtatni. Nem lehet valahogy ezt megcsinalni vagy nem lehet elerni vhogy a DOS-t?

http://flickr.com/dtk | http://last.fm/user/dtk1985

thx
NEm igazan szerencses ha a registryben hasrautesszeruen irogatod at a dolgokat. Nem biztos hogy utana bootolni fogsz meg arrol. Ezert kerdeztem hogy pontosan mire kell atirni.
1xû, csak úgy nem ment, ahogy én tudnám
Pheel
bazz..
http://www.extra.hu/bestof411/index.html

Szal akkor ez a link, beszúrni nem sikerült.
Nézd meg URL=http://www.extra.hu/bestof411/index.html]Ezt[/url]
Nem tudom, hogy le van -e már írva, de sztem innen valaki csinálta ezt. Nekem így mûködött, igaz, magyarhoz.
Hunnenkoenig
Az a pontos müködö rendszer!
Mit nem lehet azon erteni, hogy "irjunk at egy szamot masikra" mondatban?

Valaki mar le is forditotta magyarra azt az angol szöveget itt a forumon.

En is feltennem a szokasos kerdest (WinXP Pro corpratere hogyan lehet rabuvolni az angol SP1-et), viszont egy nem szokvanyos valaszt varnek ra. 😊 Az "irjuk at a szamot vmi masra" tipusu leiras nekem se igazan korrket; egy pontos, mukodo modszer erdekelne.
NEm. Ausu CUSL2-C-rol (inteles) valtottam egy Shuttle akarmire (vias) alaplapra (nem onszantambol, a tap tonkrekurt 2 CUSt), bootolas utan kicsit varialt maganak, de aztan felfogta mi a helyzet, es m1 rendesen.
Mas kodtablaval keszult a filenev, ezt az angol win nem kezeli korrektul, mert az altala hasznalt kodtablaban azon a helyen nincs ertelmezve semmilyen betukod.

A windows explorerrel megnyitva a drivet at tudod nevezni a magyar ekezetes filenevet ekezet nelkulire, utana mar korrektul megy minden.
start menu >> turn off computer >> megnyomod a shiftet, ekkor a standby atvalt hibernatere.
lck
Vezérlõpult>Felügyeleti eszközök>Számítógép kezelés>Lemezkezelés
Hol kell?

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Épp errõl van szó, hogy ott be van jelõlve a hibernálás csak nem jelentkezik sehol! (Mármint a START menüben)

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Nem tudja senki??

simia
úgy döntöttem én is csatlakozom az érdelkõdõkhöz! 😊
én telepítés után mindig ki szoktam kapcsolni, gondoltam most visszakapcsolo, hogy kipróbáljam és nálam sem jelenik meg...
most hogy alapból benne volt -e azt nem tudom...
szóval én is érdeklõdve várom a megoldást!

De ott be van kapcsolva és mégsem ok.
Vagyis csak akkor ha beállítom a kikapcsológombra. A Start menü\kikapcsolás-nál nem kéne ott lennie?

simia
a hibernálást a power vagyis energia menüpontban a vezérlõpultban.
nálam a 3 fül. (angol verzió)

Hol lehet bekapcsolni a hibernálást?

Összeraktam egy gépet és az alábbi problémát produkálja:
Néha (nem rendszeres idõközönként) fogja magát és nem ismeri fel a DVD ROM-ot van benne lemez de azt írja ki hogy ilyen meghajtó nincs! A windows látja és a tulajdonságoknál azt írja ki, hogy a hardver üzemel meg minden rendben van.
Mitõl lehet ez és mivel lehetne orvosolni?

lasd az elozo uzimet....nezd meg, hogy ACPI, vagy Standatrd PC kent van telepitve a gepedre az XP. Aztan kapcsold ki (vagy be😊 az ACPI-t. (Dislay Properties->Desktop->Power...->ACPI ful...sok sikert!
Srácok egy láma kérdés!
Win 98-ban a gépem automatikusan leáll, de XP-nél nem, csak ha nyomvatartom az on/off-ot. Help plíz!

\"The old man then prepares to die regretfully, that old man here is me.\"

nos....lehet ACPIrol atmenni Standard PCre...Ott volt a szemunk elott:
Device Manager, Computer ful, ACPI...Update Driver...Install from a list of specific location....Don't Search....es ott mar ket valasztasi lehetoseged van: ACPI, v Standard PC....bingo 😊)))
Evil
mintha a www.root.hu n lattam volna.

Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

Csacsi
Köszi mindenkienek a segítséget, majd este kiprobálom, az ip cím megadását, és utána mondok véleményt, mert virusírtok még nincsenek fent, csak 2 napos a gép... 😊

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

simia
ha hálókártyád van és netalántán még adsl is akkor, a hálókártya tulajdonságain bellül a TCP/IP menüpontban állíts be egy állíndó ip-t
10.0.0.1 , õ kifogja tölteni az alatta lévõ sort is, elfogadod és kész is.
ha antivírusod van fent (mondjuk norton antivirus) vagy internet seurity ill firewall akkor egyszerûen csak azért kell annyit várnod, mert indításkor ezek marha lassan élednek fel.
(bár az enyém most viszonylag gyors, pár másodperc alatt összeszedi magát)
remélem tudtam segíteni
üdv

NAV nincs a gépen? Vagy hálókártyád esetleg?
Hunnenkoenig
A lejebb belinkelt progival :-))

Csacsi
Nekem olyan problemam van, hogy miutan bejon az xp, akkor utana vagy 2-3 percig nem tudom elinditani ay internet csatlakozast, sem a sajatgepet. Nem tudja valaki, hogy mitol lehet?
Miutan letelt a 2-3 perc utana mar siman megy.
Help pls.

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

azt mondjuk leírhattad volna, hogy elõtte LEÁLLT, csak egy idõ óta újraindul.
hali mindenki:
szoval kikapcs es ujraindul problema.
miutan feltelepitettem az Adaptec directCD progit jelentkezett ez a hiba. most hogy leszedtem, siman kikapcsol a gep.
azert köszi az ötleteket.
üdv

osztan hogy? 😊
Hunnenkoenig
A haverome engedte :-)

utána lehet nézni, bár én még nem hallottam olyan megoldásról, hogy ACPI-t meg lehessen változtatni reinst nélkül, de próba szerencse.
sok sikert
es ezt is koszonom! 😊))
Azert meg kuzdok, mert raadasul egy tobbparticios gepre ment ez fel, 2 particion 1-1 XPvel...szoval dual-boot-os a rendszer, raadasul (LAMER vagyok 😊) csak akkor derult ki a baj, amikor mar minden egyebet is feltettem...szoval igyekszem elkerulni az ujrainstallt 😊))
de azert koszike!
koszonom!
Utólag, ahogy én tudom sehogy nem lehet ezt átállítani, XP reinst...
Egyprocis, többprocis mind1, xp simán nem ismeri fel az ACPI-t, nekem egy régi lapom van, azért, újnál nem tudom mi a baja.

MEM tesztelése meg BIOS-ban tiltható le a...2dik, vagy 3dik opciós oldalnál, most így látatlanba nem tudom 😊 De talán valami mem self test lehetõség lehet.
http://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=2&t=001164
Olvasd el ezt esetleg, nekem ez oldotta meg.
utolag hogy allitom at standard-rol? computer management? 😊
nadehaegyszer egyprocis a gep? 😊)
eddig 50 gepen megy...ezen az egyen nem....
TUSL2...ilyenre meg nem tettem fel, lehet, hogy ez a baj? 😊)
Ja, meg egy kerdes, hol lehet ennel a lapnal kikapcsolni a memoria haromszoros teszteleset a boot-up-nal? Ezt is koszike!
Talán F5-nél nem standard PC-t kell választani, hanem multiproc ACPI-vel?
Csakmert nekem is volt iylen bajom, és nekem így már ment.
ha elolvastad, KI ES BEKAPCSOLT ACPI eseten is ujraindul a Shutdown-ra klikkelve.
Az erdekesseg, hogy szuz gep, 0km-es vinyo, nyomokban sincs rajta szemet, plusz az Xp-t kb. 50 fele gepre tettem mar fel, egyiknel sem volt ilyen problemam (max olyan, hogy nem akart kikapcsolni, amig nem allitottam at az ACPI-t. Ahogy azt megtettem, megjavult). Szoval nem csak "nincs turelmem, valaki gondolkodjon helyettem" szitu van, hanem GAAZ van...ezert batorkodtam kerdezni itt...
Tudsz valami forumot, ahol ilyen velos problemakat oldogatnak meg az emberek tanacsokkal?
Elore is koszi!
kíváncsi
sziasztok.
kérdés: mi a manó a gond ha xp installkor ,förszt boot után aztat írja állandóan ,hogy hibát talált.
ezután akárhányszor újra indítom a gépet mindíg ez az üzi jelenik meg 😞
mi a hibás ? az xp vagy a gép??
config:cel 900,20 gb vincsi,384mb ram,gef4 mx440 64nb ram,abit alaplap
Pheel
Nemtom. Nekem sosem volt ilyen bajom, de le van írva a fórumban, hogy mit kell ilyenkor tenni.
nekem is ugyanez a bajom...installnal F5, hogy Standard PC legyen...aztan Xpben ACPI ki....de ujraindul a Shutdown-ra....ha visszakapcsolom az ACPI-t akkor is...szoval szep kerek tortenet! 😊
Ha lehet kerni, MEGOLDAST is irjatok, ne csak kicikizzetek akinek problemaja van!? Kinevettetni massal is tudom magam 😊 Koszike!
Az igaz, hogy változik.
Meg ha kicsit utánaolvasna máshol, még akár le is állna magától a gépe.
Az lehet, ez nem derült ki abból, amit írtál😊
Egyáltalán engedik az ilyen újabb vinyók a low level formatot?..
Hunnenkoenig
Azert varjon egy napot, hogy megkeljen az elesztö benne....nem, azert, mert egy napot el fog tartani, mig lefut a foramatalas egy 20GB-s vincsin.