Windows XP
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sziasztok!
Lenne egy igen bosszantó problémám az XP-vel kapcsolatban!
Amióta telepítettem a gépemre az XP home editiont nem hajlandó lejátszani egy nagy csomó zenémet!
Ha el akarom indítani pl. a média playeren a zenét akkor a következõ hibaüzenetet kapom:
"Ez a fájl ezen a számítógépen nem játszható le
A Windows Media Player nem tudja lejátszani a fájlt, mert az digitális licenccel van ellátva. A védelmet feloldó licenc azon a számítógépen található, amelyre a CD-n lévõ fájlt másolta.
Ha azon a számítógépen próbálta lejátszani a fájlt, amelyre eredetileg másolták, a licenc hiányzik vagy sérült. Ebben az esetben másolja le újra a fájlt a CD-rõl, és próbálkozzon ismét a lejátszással.
Hibakód = C00D274B, javítás kódja = 0x00000000
"
Hasonló a helyzet bármely más lejátszónál is amit kipróbáltam...
A hiba elõjön netrõl letöltött és CD-rõl felmásolt zenék esetében egyaránt!
Kérem ha valaki tud segítsen, mert egy csomó zeném ott hever "parlagon" és már nagyon hallgatnám õket!!!
Lehet, hogy elõttem már ezren hozták fel ezt a témát, de sajnos nincs idõm végig olvasni az egész topicot, úgyhogy bocs ha lerágott csont volt!
Üdv.: wTommy
Lenne egy igen bosszantó problémám az XP-vel kapcsolatban!
Amióta telepítettem a gépemre az XP home editiont nem hajlandó lejátszani egy nagy csomó zenémet!
Ha el akarom indítani pl. a média playeren a zenét akkor a következõ hibaüzenetet kapom:
"Ez a fájl ezen a számítógépen nem játszható le
A Windows Media Player nem tudja lejátszani a fájlt, mert az digitális licenccel van ellátva. A védelmet feloldó licenc azon a számítógépen található, amelyre a CD-n lévõ fájlt másolta.
Ha azon a számítógépen próbálta lejátszani a fájlt, amelyre eredetileg másolták, a licenc hiányzik vagy sérült. Ebben az esetben másolja le újra a fájlt a CD-rõl, és próbálkozzon ismét a lejátszással.
Hibakód = C00D274B, javítás kódja = 0x00000000
"
Hasonló a helyzet bármely más lejátszónál is amit kipróbáltam...
A hiba elõjön netrõl letöltött és CD-rõl felmásolt zenék esetében egyaránt!
Kérem ha valaki tud segítsen, mert egy csomó zeném ott hever "parlagon" és már nagyon hallgatnám õket!!!
Lehet, hogy elõttem már ezren hozták fel ezt a témát, de sajnos nincs idõm végig olvasni az egész topicot, úgyhogy bocs ha lerágott csont volt!
Üdv.: wTommy
Lehet hogy nem is a codec-kel van a baj, hanem a vassal !? 😊)) ( Én AMD K6-II 500-al a DivX 5-tel kódolt filmet nem tudok normálisan megnézni.)
Sziasztok
Mit tegyek Trojai virus van a gépemen aupdate.exe
A norton felismeri de nem tudja javitani, Tud valaki valami segitséget
Köszi
Mit tegyek Trojai virus van a gépemen aupdate.exe
A norton felismeri de nem tudja javitani, Tud valaki valami segitséget
Köszi
Telepíts egyet. 😊 Minden videókártya driver-nek része, lehet, hogy valami régebbi verzió van fent nálad.
Lenne egy kérdésem.Mit csináljak akkor ha az xp az OpenGL-el futó programokból az indításkor egybõl kilép mert nem tudja betölteni az OpenGL subsystemet?
Úgy tûnik ez zsákutca lesz. Mert már ennek egy újabb frissítése teleptve van (application compatibility update)
És véletlenül nem tudod honnan tudnék mûködõ sp1 kódhoz vagy full sp1-et tartalmazó xp isohoz jutni?
Ez a frissítés valószínüleg bekerült az sp1-be, de én azt nem tom telepíteni, mert, õ, izé...
Jó lenne, ha valahol külön hozzá tudnék jutni.
Jó lenne, ha valahol külön hozzá tudnék jutni.
Találtam valamit, de sehonnan nem tudom letölteni a száma Q313484 remélem, hogy ez az.
Akkor a feltett kérdéseim harmadik része lép életbe: töltsd le az XP D3D-hez készült javítását. Nem tudom a pontos számát, keress rá az M$ KnowledgeBase-ben az "XP d3d8.dll access violation" szavakra, biztos kidobja.
Ja és mégvalami: minden program szó nélkül kilép vagy újraindul kivéve a Pure Pinball ami a következõ hibaüzenetet hagyja:"Access violation at address 02f7cc4c in module 'd3d8.dll'. Read of address 00000008.
A 9es directx-et már újraraktam és az xpset. De milyan d3d patchre gondolsz?
Ha az OpenGL mûködik, akkor nem lehet hardverhiba. DX9-et újraraktad? _Biztosan_ az XP-hez készült DX-et raktad fel? Feltetted a DX9 D3D-jéhez a patch-et?
Az XP-nek - egy bírósági döntés miatt - már nem része a Java környezet, ezt külön kell telepítened. Választhatsz több közül is, a legjobb a Sun, vagy az M$ csomagja. Ez utóbbit letöltheted vagy az M$ oldaláról (linket nem adok, mert dinamikusan generált), vagy egy hivatalos magyar oldalról, az msdownload.netacademia.net-rõl (ott van az 'Egyebek' között).
Gyors megoldás:
regedit - hkey_current_user\software\microsoft\internet explorer\main ág, itt keresd meg a Start Page kulcsot és írd át 'about:blank'-ra (idézõjelek nélkül). A biztonság kedvéért keresd végig ugyanezt az ágat a hkey_local_machine és hkey_users-en belül is (ha léteznek).
Ezután bizonyosodj meg róla, hogy rendszergazdaként vagy bent a gépen. Ha nem, akkor vszleg egy rendszergazdai jogú user (vagy program) letiltotta ezt a lehetõségedet. De az is lehet, hogy kaptál valami férget, futtass le egy keresõt (pl. TheCleaner). Ha pedig az MSN Explorer akar mindenáron futni, távolítsd el a gépedrõl, ehhez segítséget a misterxp.uw.hu oldalon olvashatsz.
regedit - hkey_current_user\software\microsoft\internet explorer\main ág, itt keresd meg a Start Page kulcsot és írd át 'about:blank'-ra (idézõjelek nélkül). A biztonság kedvéért keresd végig ugyanezt az ágat a hkey_local_machine és hkey_users-en belül is (ha léteznek).
Ezután bizonyosodj meg róla, hogy rendszergazdaként vagy bent a gépen. Ha nem, akkor vszleg egy rendszergazdai jogú user (vagy program) letiltotta ezt a lehetõségedet. De az is lehet, hogy kaptál valami férget, futtass le egy keresõt (pl. TheCleaner). Ha pedig az MSN Explorer akar mindenáron futni, távolítsd el a gépedrõl, ehhez segítséget a misterxp.uw.hu oldalon olvashatsz.
Ez alapból benne van, sztem ne piszkáld, biztos kell valamire. Úgysem marad a memóriában, csak egyszer fut le, úgyhogy mindegy. A neve alapján valószínûleg valami rendszerellenõrzést végez.
Van egy hatalmas problémám. Egy pár napja újratelepítettem a WinXP-t és azóta az összes directx-es játék kifagy vagy újraindítja a gépet amikor megkezdõdik a játé. Felpakoltam már minden létezõ frissítést és drivert,de semmi. Már a windowst is újra telepítettem, de semmi. A telepítési óta annyit változtattam, hogy ntfs-rõl visszatértem fat32-re. Az lehet-e a gond, hogy a gépet elhurcoltam 1 lanpartira és esetleg ott megsérült valai hardveresen? Ja, a legdurvább, hogy az opengles cuccokkal minden rendbe van!
Szasztok!
Amikor belépek egy olyan ahova Java virtuális gép kell, akkor rámegyek hogy letöltés, átdob a Microsof Update oldalára, ott megkerestetem a frisítéseket a gépemhez, rámegyek hogy telepítés és ezt írja ki.:
Az alábbi elemeket nem sikerült telepíteni. Ha újra meg szeretne próbálkozni a telepítéssel, kattintson a Frissítések áttekintése és telepítése elemre, majd a Telepítés gombra.
Mi lehet a hiba? Segítsetek!! Vagy esetleg mondjátok meg honnan tudom letölteni a Java virtuális gépet!!! Lécci!!
Amikor belépek egy olyan ahova Java virtuális gép kell, akkor rámegyek hogy letöltés, átdob a Microsof Update oldalára, ott megkerestetem a frisítéseket a gépemhez, rámegyek hogy telepítés és ezt írja ki.:
Az alábbi elemeket nem sikerült telepíteni. Ha újra meg szeretne próbálkozni a telepítéssel, kattintson a Frissítések áttekintése és telepítése elemre, majd a Telepítés gombra.
Mi lehet a hiba? Segítsetek!! Vagy esetleg mondjátok meg honnan tudom letölteni a Java virtuális gépet!!! Lécci!!
Szerintem nem egészséges egy vincseszterrre xp és bármilyen más op rendszert tenni (esetleg linuszot)valamilyen particiomegikkel probáld meg én a paration megic-et ajállanám ott meg tudot formázni a winchestertés fat 32 be nyomd fel az xp
Szevasztok ma ferraktam az Office xp -t és ha kinyitom az eszplore-t folyamatossan hibauzeneteket ír ki tudnátok segíteni hogy megszünjön
elõr is köszike
elõr is köszike
Ha NVidia kártyád van, akkor az újabb Detonator verziókban benne van ez a funkció (a 43.45-ben tutira benne van, most néztem).
Ops, sorry.😊 Ezt elbasztam. Most látom csak, hogy marsu több topikba is megírta a baját, én meg abból indultam ki, hogy normális ember csak 1 helyre írja be, emlékeztem, hogy válaszoltam rá, most meg sehol semmi.😊 Akkor ezt a 2 postom most tényleg lehet moderálni.😊
Mid lett kitörölve? Én nem tudok róla.
Fura, látom itt is mûködik a cenzúra... Csak tudnám mi rosszat írtam...?
Ez régebbi Win-ek alatt is elõfordul. Egyszerûen nem a valós, hanem a COM portra beállított maximális sebességet írja ki, ami persze közel sem egyenlõ a ténylegessel. Ha normál telefonos modemes kapcsolatod van, elméletileg max. 56K-t tudsz elérni, ez függ a vonalminõségtõl, a modemet típusától és a szolgáltatód betárcsázó kiszolgálójának terhelésétõl is.
Keresgélj a COM, vagy a hálózati beállítások között, hátha van vmi kapcsoló, vagy pipa, amivel a valós sebességet írja ki. De egyszerûbb vmilyen sebességmérõt használni (DUMeter, NetActivity, ...).
Keresgélj a COM, vagy a hálózati beállítások között, hátha van vmi kapcsoló, vagy pipa, amivel a valós sebességet írja ki. De egyszerûbb vmilyen sebességmérõt használni (DUMeter, NetActivity, ...).
Sziasztok.
Az lenne a problémám, hogy a modemem 115,2 kb/s- os sebességgel dolgozik internetes kap-csolatban, de ennek ellenére nagyon lassan jönnek be a dolgok.
Mi lehet ennek az oka????
Sziasztok.
Az lenne a problémám, hogy a modemem 115,2 kb/s- os sebességgel dolgozik internetes kap-csolatban, de ennek ellenére nagyon lassan jönnek be a dolgok.
Mi lehet ennek az oka????
Sziasztok.
Tudna nekem valaki adni egy eredeti XP prof. cd-keyt? mert így nem tudom felrakni SP1-et. elõre is köszi
hibát elméletileg már kijavítja, de közben rájöttem, hogy a Partition Magic 8 csinálja. Elõször a c utáni pertíció elejérõl felszabadítok egy kis helyet, majd hozzárakom a c-hez. Ekkor mondja, hogy újra kell indítani a gépet. Bootolás után csinálná is a mûveletet, de csak error100-as hibát jelez, meg hogy rossz a fájlrendszer, meg hogy nem találja a programot (PM), vagy mi... Ezután a chkdsk-val megint javíthatom ki a hibát...
Üdv! Ha win alól, parancssorból lefuttatok egy chkdsk-t a c partíción, akkor hibát észlel a fájlrendszerrel kapcsolatban (NTFS), és kiírja, hogy futtassam le f (fix) paraméterrel, hogy kijavíthassa. A gond az, hogy mivel ezen a partíción van a win, nem engedi így lefutni, hanem beütemezi a következõ restart utánra. Ekkor szépen el is indul boot után, de itt már nem veszi észre a hibát, ezért nem is javítja ki! Pedig van, a Partition Magic-kel is ezért nem tudom átméretezni a partíciót, mert fájlrendszerhibára panaszkodik, de nem tudom kijavítani sehogy sem...
Thx elõre is a segítséget!
Thx elõre is a segítséget!
Nekem is csinált hasonlókat az XP! De a service pack 1 telepítése megoldotta a problémát! Próbáld meg te is feltelepíteni!
...sose azt nézd...
Ja, megoldható-e a dolog, mert ha nem, akkor vissza az me
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
Elhatároztam, hogy a me-t leváltom xp-re. DE! Tegnap este xp alól egyszerûen használhatatlan volt a szupergamez. Néhány karakternyi szöveget még be tudtam írni, de olyan 20-nál már sokat várt, 30-40 karaktert meg be sem tudtam írni, küldéskor nem találta az oldalt. A mailbox-al is így jártam
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
W98 esetén a config.sys-ben kell felvenni egy 'files=nn' sort. Ha átírtad és úgy sem megy, akkor passz. Ha esetleg régi Clipper-es cuccról van szó, akkor vedd 60-ra, azzal már általában mûködni szokott.
Urak, a winben hogyan lehet a files=*** étéket állítani, mert nekem sehogy nem akar sikerülni és emiatt egy szar ámde igen fontos dos-os program nem fut, próbáltam újraindítás/dos modeban (a dosos cfgt átírtam) de hát semmi, úgy sem indul. A dolog sürgõs lenne. Elõre is kösz. az op rendszer win98 tudom ez az XP topic, de gondolom azért segítettek.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
XP-hez hogy tudok olyan boot-lemezt csinálni, amivel le lehet futattni egy chkdsk parancsot, és látja az NTFS partíciókat is??
Nem írtad, hogy minden játéknál-e, milyen típusú játékoknál (D3D, OpenGL), a hw-igényesebb tesztprogramok is leakadnak-e, van-e valami error bejegyzés az event log-ban, stb...
Egyébként, nincs valami olyan progi amivel meg tudom nézni, hogy melyik fájlt milyen program tartja kezelés alatt?
Repeta:
Hi mindenkinek!!!
Lenne egy gondom ami elõtt abszolút tacstalanul állok: Egy pár hete, úgy döntöttem az összes vinyót át konvertálom NTFS-re, mivel ez a rendszer partíción nagyon jól mûködött. Azóta a nagyobb video és multimedia fájlok valamiért nem törölhetõk le. Hiába írtom ki az összes lehetséges taszkot a memóriából mindig azt írja ki hogy az adott fájl használatba van ezért nem törölhetõ.
Az oprendszer igaz egy kicsit régi, már rég volt formázva, de most erre nem igazán van idõm.
Másik érdekesség néha ha elcsípem a pillanatot bootolásnál akkor törölhetõ, vagy áthelyezhetõ az adott fájl. Az utóbbi néhány esetben már ez se sikerül, túl hamar foglalja le a fájlokat valami progi.
Találkozott már valaki illyennel? Mi rá a megoldás? Újratelepítés nélkül is megoldható a probléma?
A válaszokat elõre is kösz mindenkinek.
Hi mindenkinek!!!
Lenne egy gondom ami elõtt abszolút tacstalanul állok: Egy pár hete, úgy döntöttem az összes vinyót át konvertálom NTFS-re, mivel ez a rendszer partíción nagyon jól mûködött. Azóta a nagyobb video és multimedia fájlok valamiért nem törölhetõk le. Hiába írtom ki az összes lehetséges taszkot a memóriából mindig azt írja ki hogy az adott fájl használatba van ezért nem törölhetõ.
Az oprendszer igaz egy kicsit régi, már rég volt formázva, de most erre nem igazán van idõm.
Másik érdekesség néha ha elcsípem a pillanatot bootolásnál akkor törölhetõ, vagy áthelyezhetõ az adott fájl. Az utóbbi néhány esetben már ez se sikerül, túl hamar foglalja le a fájlokat valami progi.
Találkozott már valaki illyennel? Mi rá a megoldás? Újratelepítés nélkül is megoldható a probléma?
A válaszokat elõre is kösz mindenkinek.
Ja, ha törölni, akkor Dx Uninstaller, de az eredmény kétes. Vagy meg lehet próbálkozni a regisztri buzerálással (visszaírni a verziószámot)
szvsz törölni akarja 😊
tötölni? az meg mi? :-))
Ha letölteni, akkor pl.: http://www.hwsw.hu/letoltes.php3?path=/DirectX.
Telepíteni meg értelemszerü
Ha letölteni, akkor pl.: http://www.hwsw.hu/letoltes.php3?path=/DirectX.
Telepíteni meg értelemszerü
"sütik" fogadása be van állítva a ME-s gépen?
milyen szinten van a biztonság?szedd azt le alacsonyabbra, és dobj fel arra pl egy ZoneAlarmot.
milyen szinten van a biztonság?szedd azt le alacsonyabbra, és dobj fel arra pl egy ZoneAlarmot.
nem az én gépemen jön be a net, a másikon meg ME van, ott nincs firewall asszem
kikapcsoltam a tüzfalat (sztem alapbol ki volt) de ez se gyogyitotta meg.
!!!VKI SEGGITSEN PLZ!!!
nagyon fontos lenne h rendesen müködjön
!!!VKI SEGGITSEN PLZ!!!
nagyon fontos lenne h rendesen müködjön