Windows XP
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Valami sysu.exe program minden windows start-nal elindul.
Nem tudom kiloni a rendszerbol meg az msconfig-gal sem
raadasul amig fut addig a windows nem tudja betolteni a talcat
sem az asztalt. Viszont ha a tasklistaban kilovom akkor mar bejon rendesen az asztal. Mi a fene ez a program?
Java:
http://origo.hu/szoftverbazis/windowsxp/msjavwu.html/
Microsoft .NET-keretrendszer 1.1, magyar nyelvû változat
Information About Jet 4.0 Service Pack 8
Microsoft Windows Journal Viewer (Windows XP)
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Az audió fül alatt is hiába veszem ki a pipát a "csak alapért. szerinti eszközök használata" alól, ha ok-zok és visszalépek megint benn van a pipa. Ez azért gond mert winfosban nem hallom a hangokat (pl. msn, icq, stb.). Ez a jelenség 1 hete van, és fogalmam sincs mitõl, és hogy lehet visszaállítani, de nagyon idegesít.
Tudja valaki a megoldást?

Most már tudom miért vagy szakács...úgy ütsz mint egy buzi!
[email protected]
Régebben gyorsabb volt 5 perc alatt átnyomott egy 730MBos filmet, egyik mobil rackrõl a másikra.
Most ez legalább 15 perc.
Hogyan lehetne visszagyorsítani?
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
egy ghost másolat mennyi helyet foglal átlagban? mennyi idõ felrakni reinstall helyett ghosttal a rendszert..
A Nortonnál lemaradtam a Diskspeed és NaVnál 😊
Mindent felpakolt, pedig nincs rá szükségem és eszi a memóriát.
Megvan a titok nyitja.
(CSAK) NAv 2003 Hun és XP nálam nem jó
Norton Systemworks 2003 (Eng) jó. Gond nélkül bootol.
Kérdés, h a 3x install-uninstall mennyire cseszte szét a win registryt?
Más
Megpróbáltam telepíteni a MsJava-t. Nem sikerült. Újraindításnál fekete képernyõ - reset - utolsó helyes konfig - bejön egy 4 féle szinbõl összerakott képernyõ - Nvidia driver újra rak - elvileg ok a gép.
Kérdésem: Ez most mi lehetett?
Érdemes hagyni az XP vagy tegyem fel újra? Nem akarom, h vmi rejtett hiba miatt szétessen 2 hónap múlva... 😞
Köszönöm
Tudtok bármilyen olyan problémát ami bekavarhat az XP Sp1a és NAV 2003 (HUN) között?
Nekem 2 percig bootol vele a gép és fagy a Norton. Pl rendszerellenõrzés után. Mi lehet a gond?
Köszönöm
Tudom hogy ez nem az a hely,de lenne pár kérdésem:
-Hogyan kell Ps2-es és Xbox-os játékot kíírni DVD-re?
-Ha sima CD-re írom akkor is elindulnak?
-Nero-val meglehet oldani vagy mivel?
-Milyen méretû kb. egy ilyen játék mert találok 200Mb-tól 2Gb-ig is ezekbe is vannak RIP-es meg ISO-s játékok?
THX a segítõkész emberkéknek!!!
Milyen programmal lehet korlátozni az egyes programok, le ill. >feltöltési< sebességét az interneten? Eddig Netlimitert használtam, ami tökéletes is lenne,csak ha feltelepítem nem megy onlin az NFSU, és hát mostanában jáccanék vele 😉
Szóval kellene vmi hasonló kaliberû program, hátha akkor menne mellette NFS online... Elõre is kösz!
A Save (meg sokszor a config is) egyébként azért megy az user folderbe, hogy több felhasználó is játszhasson ugyanazzal a játékkal, de egymás mentéseit ne lássák és ne is piszkálják. Ez tkp. olcsóbb megoldás, mintha saját profile rendszert építenének be a játékokba...
Bérbe vehet? reklámfelület...
Nincs bekapcsolva a System Restore.Minden meghajtóra kikapcsoltam még az XP installálása után.
Nem szoktam a C:\ meghajtóra telepíteni semmit akaratlagosan, de mostanában a játékok elõszeretettel rakják
a SAVE mappájukat a Documentek közé.Nem tudom ki volt az az "okos" aki ezt kitalálta, és miért nem volt jó a game saját mappája erre a célra.
Valamint szokott még néhány felhasználói program is "szemetelni" a Program Files mappába, annak ellenére, hogy a D:\ meghajtóra telepítek minden programot.
Ha külön összeadom a 3 mappa tartalmát a C:\-n
(Documents and Settings--Program Files--WINDOWS),akkor a méret most 2.1Gb.Ha jobbklikkel rákérdezek C:\-n a tulajdonságokra, akkor azt írja, hogy a szabad terület 340Mb, holott kb.900Mb-nak kellene lennie szerintem.
Mi a fene foglal le 500 Mb-ot?
Már rákerestem méret szerint is a 50,100,200,300Mb-os méretû mappákra és file-okra, de így sem talált semmit.
ASUS Prime Z270A;i7 7700K;ASUS Dual GTX 1070;2x8Gb Corsair DDR4 3200Mhz;FSP Hyper 600W;Kingmax Zeus 256Gb SSD:WD Red 3Tb:Seagate 3Tb SATAIII;Optiarc DVD-RW AD7241S;LG 24MP59G;Xbox360 controller
Aztán ha már a Services-ben vagy, lelõhetõ az Indexing is, semmi szükség rá (hacsak nincsenek valami extra fájlkeresési igényeid 😊 ).
Azokat a dll-eket egyébként le lehet törölni?
Kiürítettem 3 Temporary mappát is(1.--C:\WINDOWS\Temp,2.--C:\Documents and Settings\Default User\Local Settings\Temp3.--C:\Documents and Settings\névmappa\Local Settings\Temp), de azok is csak 40 Mb-ot foglaltak összesen.
ASUS Prime Z270A;i7 7700K;ASUS Dual GTX 1070;2x8Gb Corsair DDR4 3200Mhz;FSP Hyper 600W;Kingmax Zeus 256Gb SSD:WD Red 3Tb:Seagate 3Tb SATAIII;Optiarc DVD-RW AD7241S;LG 24MP59G;Xbox360 controller
Nekem olyan problémám van, hogy a C:\ meghajtóra telepített
WinXP-nek a mérete állandóan növekszik.Ezt egy 3Gb-os particióra raktam, akkor a mérete 1.8Gb-os volt.
Most eltelt 3 hónap, és a mérete 2.6Gb-os.
ki van kapcsolva minden visszaállító funkció,és mégis "hízik".
Már csak 320 Mb szabad helyet jelez ki, pedig nem szoktam semmit erre a meghajtóra installálni.
Mi lehet a gond?
Elõre is köszi a válaszokat!
(õt viszont minden érdekli). akkor egy öszvér megoldás esetleg, hogy csak a rendszermeghajó hozzáférését letiltani a kicsik profiljából?
szóval simán xp alatt, hogyan?
A munkahelyemen én vagyok az Isten. Mindenki tudja, hogy létezem, de még senki se látott....
2 oprendszer (multi boot). A C: partícióra 98, 98SE vagy ME. FAT32 -n. A D:-re XP NTFS partícióra ( belépési jelszóval védve). + XP-re telepítsd fel a Drive Image 2002 programot. A jól beállított és a gyerekek számára a 98-ra feltelepített programokkal XP alatt a Drive Image-el le tudod menteni a C:-t, és ha kell tökéletesen az eredeti állapotba vissza is tudod állítani azt. A te rendszeredet csak te tudod használni. A gyerekek nem látják a rendszeredet és igy nem kotorhatnak bele. És ha nagy hülyeséget csinálnak nem kell órákat tölteni a 98 visszaállításával sem. Ha a Drive Image-el az XP-det is lemented és készítesz DI. indító floppyt még akkor is vissza tudsz állítani, ha pl.: leformázzák a C:-t.
Adott egy gép amit ketten használnak. Felnõttek és
gyerekek. A gyerekeket le akarom tiltani minden rendszermeghajtóról és a felhasználói dolgoktól is. Semmilyen hozzáférést nem akarok engedélyezni ezeken a meghajtókon, kivéve egy-egy progi parancsikonos v. automata indítását (pl. erre a meghajtóra telepített dvd lejátszó). Ebben kérném a segítségeteket esetleg egy lépésrõl- lépésre leírással. Elõre is köszi!
A munkahelyemen én vagyok az Isten. Mindenki tudja, hogy létezem, de még senki se látott....
Azóta hanyagolom az Aware-t😊
Esetleírás:
Visszaemlékezvén eszembe jutott, hogy tegnap este tettem fel a VIA HYPERION 4 in 1 4.50V-t.
Gyakorlatilag (valószínûsíthetõen)az ebben található új IDE/ATAPI vezérlõ tette tacsra a gépet. Mikor reggel bekapcsoltam (ez volt az elsõ indítás a kötelezõ reboot után) kék képernyõ fogadott miszerint az írás/olvasás nem sikerült. Reboot után jöttek fel a figyelmeztetések (még nem indult el a rendszer), hogy a késleltetett írás nem sikerült itt-ott-amott😊) és az adatok elvesztek. Gyors reset után csökkentett mód, rendszervisszaállító. Sikerült minden, s mint a jóllakott óvodás örültem az MS felett aratott gyõzelmemnek, amíg az egyik particióról nem kellet pár fájl. Ekkor derült ki, hogy ott tényleg elvesztek az adatok. Na ekkor írtam be ide.
Az XP lemezkezelõje RAW módúnak látta a partíciót, de a PQMagic normál, hibátlannak. Azaz, hogy majdnem, mert a Check Errors menüpont alatt talált bõven hibát.
Adatmentést végeztem a GetDataBack for NTFS 2.22-vel, ami tökéletesen kb. 4 perc alatt mindent kinyert a particióról. Ezután akartam a chkdsk paranccsal helyrerakni a dolgokat csökkentett módban -XP alól nem ment-, ami 2,5 óra alatt /r-kapcsolóval meg is oldotta a kérdését. Visszapakolt minden eltûnt dolgot a helyére.
A java még ekkor hátravolt, mert még nem voltam biztos a VIA hibájában, ezért még 1* ráküldtem. Reboot, késletetett írás hibák, adatvesztés.
(A biztonság kedvéért végigkergettem a NAV-ot is a rendszeren, ami nem talált károkozót.)
A már tökéletes particióm ezután elkezdett kiabálni, hogy kevés rajta a hely. Szerintetek miért?😊 Csak úgy odapakolta az XP a pagefile-t, annak ellenére, hogy az össze beállítás a C:-re mutatott, s ezt többször le is próbáltam.
Futtattam a chkdsk-t a c-n is, ami hibát talált a pagefile.sys-ben, de természetesen javítani nem tudta. Csökkentett módban sem sikerült sehogy sem rávenni, hogy javítsa ki, mert nem tudta leválasztani a kötetet. Mindig ütemezte, de ütemezve sem indult el, mert -mintha megnyomtam volna egy gombot- mindig megszakadva továbblépett. Totális kétségbeesésembe már majdnem a reinstall mellett döntöttem, de kipróbáltam a cd-rõl bootolva "javítást a helyreállító konzolon". Itt már mûködött a chkdsk parancs, de csak az /r kapcsolóval lehet itt operálni. Sikerült is, javította a hibás lapozófájlt, reboot után manuálisan töröltem is, majd ismét átkapcsoltam a c-re a pagefile helyét.
Innen már tök jó lett volna az egész, de reboot-nál ismét kiírta, hogy a lemezellenõrzés ütemezve van, de meg lett szakítva. Természetesen ez nincs benne a hagyományos feladatütemezõben, ezért ott nem lehet kikapcsolni. Megoldás az volt, hogy ismét reboot csökkentett módban, chkdsk x: /f kapcsolóval (a lényeg, hogy olyan meghajtót kell megadni neki, amit le kell választania a kötetrõl -erre figyelmeztet is- és egy sikeres ellenõrzés után reboot. Csodák csodájára ezek után már nem akarta a c-t ellenõrizni...
A viaarena.com-on már nem elérhetõ a kérdéses driver. Ezek szerint rájöttek, hogy tényleg szar...
Az ütemezés törlése szerintem önmagában még nem fogja megnyitni a partíciót.
Ha telepítés után még nem csinál ilyesmit, csak késõbb, akkor a legelsõ dolog, még mielõtt a hálót is beizzítanád, hogy felraksz egy tûzfalat, leszeded az M$ biztonsági patch-eket és a legelsõ gyanús motoszkálásra kitéped a hálózatot a gépbõl és szerzel egy "megbízhatóbb" XP telepítõt...
Köszi a jó tanácsot hasznomra lesz ,sokat segítettél.
Közben ajánlottak egy másik progit aminek a neve: AdAware több mint 200 olyan dolgot talált ami kéretlen bosszantó és veszélyes. Így hát megoldódott a problémám. Köszönöm Laci
Lenne egy kisebb gondom. A rendszer újraindításánál lemezellenõrzés szeretne csinálni az XP, de azt is kiírja, hogy az megszakítva és továbblép...(Bocs ha volt már)
Hogyan tudnám rábírni arra, hogy:
- megcsinálja a lemezellenõrzést
- az üztemezést törölje (az ütemezett feladatok között nincs bent)?
Fontos lenne, mert jelenleg az egyik partícióm nem hozzáférhetõ...
Nem akarok fölöslegesen zavarni senki de jobb fórumot nem találtam.
A gondom a következõ: Betelepítette magát egy fájl mappa a gépembe.Neve: i-lookup.com
Keresõ oldalként jelenik meg minden indításkor és rögtön 4 oldalt indít.Nagyon erõszakos és agresszív,mert eddig semmilyen módon nem tudtam kitörölni v. megszüntetni mindig vissza rakja magát. Eddig minden létezõ törlést és írtást megpróbáltam ,eredménytelenül.
Tanácsot vagy ötletet kérek tõletek hogyan tudnék megszabadulni tõle.
Elõre is köszi Laci-Maci