Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lacibacsi
Köszi, utánajárok.

A NIS lecserélésén eddig még nem gondolkoztam. Win98-al tökéletesen mûködött, soha nem jött be a netrõl semmi a gépemre, amit nem oda való volt. Lehet, hogy az XP-t nem szereti annyira?!?

Az öregséget onnantól kell számolni, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

ollie
Egyébként meg a Norton cucc semmit sem ér, jobban jársz egy ingyenes AVG Antivirus Free Editon és Zonelarm comboval, de ha nem töltöd le rendsezresen a biztonsági frissítéseket, akkor nincs olyan tûzfal és vírusírtó, mely megvédene.

ollie
Sasser vagy MSBlast.

lacibacsi
Az a helyzet, hogy Norton Internet Security 2004-et használok, heti frissítéssel. Minden programnak letiltom a netes kommunikációját, fájlcserélõ hálózatokon nem forgalmazok. Úgy gondoltam, hogy ez elég védelem, de ezek szerint nem? A féreg nevét esetleg nem tudod pontosan?

ollie
A 2. hibát egy féreg okozza, le kell töltened egy patch-t az MS-tõl, hogy javítsa a hibát, meg persze egy vírusírtót is, mert attól még ottmarad a féreg. Ja és mindig használj tûzfalat és vírusírtót, különben durvább dolgokban is lesz részed. Persez nem ártana tájékozódni windows biztonsági kérdésekben, ugyanis már év eleje óta fenáll ez a probléma. DLL file-okat nem tudsz szabályosan szerkeszteni, ezek ugyanis gépi kóddá fordított program file-ok. Bár van valami resource editor nevezetû cucc, de azzal legfeljebb a bennük tárolt szöveget és grafiákat tudod cserélgetni.

lacibacsi
Ha zavarhatok még, akkor lenne még két kérdésem.

Felraktam az ACDSee-t. Minden képfájlt ehhez a programhoz rendeltem. Az a gondom, hogy a Total Commanderbõl sikerül is megnyitni a képeket, de a Win Intézõ alól, vagy a leveleimbõl mindig a Win XP saját képnézegetõje indul el. Hogyan tudom ezt kikapcsolni.

A másik kérdésem a következõ. Többször elõfordul (leginkább internetes kapcsolat alatt), hogy a rendszer újraindítja magát. Bejön a kis ablak, hogy az NT AUTORITHY/SYSTEM (remélem jól írtam) hibát talált, ezért újra indul a Windows. Nos, én vállalnám a hibákat is, mert marhára utálom amikor újraindulgat, arról nem beszélve, hogy modemes internetem van otthon és évekbe telik, mire újra csatlakozom. Szóval kilehet iktatni valahogy ezt az automata leállítást?

Végül egy korábbi kérdésem ismétlése: mivel lehet szabályosan szerkeszteni a .dll fájlokat?

Köszi

ollie
Mivel az IE engine-t használja, ezért az is annak a kezdõlapjára megy...

Tertovan
Hello
Itt nem lattam semmit:
http://www.avantbrowser.com/faq.html
Udv:Tertovan

Met
Úgy értem, hogy ha a kedves user letölt egy sex.exe-t vagy sexsearch.exe-t ami át állítja a kezdõlapot az ie-ben. Ilyenkor biztonságosabb az avant vagy van más böngészõ?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Met
Az AvantBrowser immunis a férgek által beállított kezdõlapra?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Tertovan
Hello

CSak ugy magatol nem kezdi el felmasolni a fajlokat egy sima xp. 😊
probald elolvasni hogy mit is kerdez.
Udv:Tertovan

Falconer
Hát ez a gebasz, mert akkor a másik is szétmegy

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

ollie
Úgy tudsz formázni, hogy elõtte eltávolítod a partíciót, majd újra létrehozod.

Mikiller
Sziasztok!
Kérdésem a következõ:Hogyan lehet normálisan formattálni a C:, és D: partíciókat a WinXP CD-vel. A partíciók meg vannak,de ha CD-rõl bootolok be akkor egybõl elkezdi másolni fel a File-okat a C:-re,és nem is ajánlja fel a formatot,csak a meglévõ windows könyvtár törlését,ami ugye nem igazi format.Most úgy van a 160GB-os winchesterem partícionálva,hogy a C:5GB, a D:50GB az E: a maradék 99GB.Ezt még a MAXBLAST progival osztottam ki anno, de most nem merem használni,nehogy egybeszabja az egész winchestert,mert az E: partíción van az összes zene,film és egyéb dolgaim amiket eddig összegyûjtögettem.Csak úgy ajánlja fel a formázást,ha a C: partíciót törlöm,majd újra létrehozom,ezt meg is csináltam,de majdnem odalett az E: partíció is,mert az XP telepítése után az E:-t hibásnak találta,de a CheckDisk-el sikerült a kötethibákat kijavítani.Szóval valamilyen jobb megoldás kellene az XP telepítése elõtti format-ra.
Elõre is köszi!

ASUS Prime Z270A;i7 7700K;ASUS Dual GTX 1070;2x8Gb Corsair DDR4 3200Mhz;FSP Hyper 600W;Kingmax Zeus 256Gb SSD:WD Red 3Tb:Seagate 3Tb SATAIII;Optiarc DVD-RW AD7241S;LG 24MP59G;Xbox360 controller

Tetsuo
ez lemaradt: Utána nem lesz ilyen problémád.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Tetsuo
Az XPnek ill az Explorernek ez 1 közismert hibája, néha elfelejti az ablakok méretét..
Az IEhez ajánlom neked erõsen az AvantBrowser nevû kis progit (kicsit tuningolja az IEt), jobb lesz mint a Firefox!

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

lacibacsi
Felraktam a legfrissebb ATI drivert és láss csodát: mûködnek a játékok. Ebben az az érdekes, hogy Win98 alatt sok-sok verzióval ezelõtti sriverrel is mûködtek.

Azonban továbbra is probléma, hogy valamiért a The Cat In The Hat címû játék nem indul. Nem jó "cím" szerepel az egyik dll-ben.

Kérdésem: Mivel lehet szabályosan és szabványosan szerkeszteni a dll fájlokat?

ibrik
Nézd, nem ez az egyetlen dolog, amire az XP-ben nem létezik "orvosság".
Ilyen pl. az automatikus kiegészítés, ami csak néhány használat után kérdezi meg, hogy bekapcsolódjon-e (pl. freemail postafiókodba belépéskor vagy más internet-oldalakon való belépéshez amikor beírod a logint, stb)

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

Hat nemtom, 1 ido utan eszhez ter es automatikusan minden uj ablakot maximizedben nyit meg, csak nincs kedvem hetekig varni minden reinstall utan hogy eszhez terjen a win.

Die Hard 3 ugye... Bruce Willis.

ibrik
Erre már (burkoltan) válaszoltam is a #6624-ben. Ezt csak akkor lehetséges, ha a link a megfelelõ script-el van az indítóoldal html-kódjába beírva.

Ha ilyen 1szeru lenne meg se kerdeznem. Maxira van allitva az ie, ha nyitok uj explorert maxira is rakja, de ha 1 linkre kattintva azt mondom neki hogy mehnyitas uj ablakban, maris normal meretben jelenik meg.

ibrik
Akkor még egyszerûbb...
Lépj ki minden IE ablakból.
Indíts egy új IE-ablakot, tedd maximálisra, majd ebbõl is lépj ki.
Az IE mindig emlékszik a legutolsó ablakméretre - én pl. pont ezt utálom benne.

Nem programozni akarom, hanem azt hogy ha olvasgatok 1 oldalt, es 1 linket masik ablakban akarok megnyitni, akkor hiabavan beallitva az ie-hez hogy maximized, pont leszarja, az uj ablak normal meretben jelenik meg. Ilyenkor mindig 1esevel kell egesz kepernyosre kihuzni, ami idegesito.

ibrik

ibrik
XP-ben ott nem az van.
Az a rész arra vonatkozik, hogy ha a betett CD-n különbözõ kategóriájú fájlok alapján melyik program induljon el a gépeden, ami ezeket a fájlokat (video, hang, kép, zenei CD, stb) meg tudja nyitni ill. lejátszani.

#6603-ra vki?

Ott van igen, jobb gombbal klikk a cd ikonra --> tulajdonságok --> automata lejátszás

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

A "sajátgépenél" a CD-nél nincs valami ilyesmi?

Azon állt és nem nyúltam hozzá.

ibrik
Elindítod a regedit-et.
Kibontod a HKEY_LOCAL_MACHINE \ System \ Controlset001 \ Services \ Cdrom ágat.
Megkeresed az Autorun bejegyzést és az értékét 1-re módosítod.

Sziasztok!

Az lenne a gondom, hogy tegnap egy frissen felpakolt windows (SP1-es verzió) után semmilyen cd nem indul el automatikusan. És egyszerûen nem találom a beállítás lehetõségét.

Ha valaki tudja írja meg. Köszi!

Hi all!

Olyan problémám lenne, hogy Partition MAgic csak 32K-ig engedi változtani a FAT32-es particio blokkméretét.

MIért van ez?
KÉP:

lck
ATI-ban nem vagyok jártas. De annyit hallottam hogy a legutolsó hivatalos drivereket szereti.
lacibacsi
Egyenlõre próbálkozok. Letöltöttem a legfrissebb drivereket. Majd meglátom hogy futnak vele. Különben engem is az zavar, hogy a tavaly kiadott játékot nem tudom elindítani.

Valahol olvastam, hogy az XP-nek vannak saját driverei, amiket nagyon "szeret". A tulajdonságoknál az ATI Ctalyts-ot írja ki, mint illesztõprogramot. Ennek ellenére lehet, hogy nem is az hajtja a kártyát? Ezt hogyan tudnám biztosan ellenõrizni?

lck
Kedves Druszám!

Amikor elõször XP-t raktam, pár nap múlva én is hasonló gondolatokkal foglalkoztam. Aztán manapság már le nem szedném. Lényegesen modernebb, kiforrottabb, stabilabb és biztonságosabb.
Csak annyit tudok mondani hogy türelem és tapasztalatszerzés.
Egyébként sajnos konkrét tanácsom sajnos nincs de azt gondolom hogy 2002 és utáni játékoknak el kellene menni XP-n, lehet hogy tényleg valami más gond van málad. ( Rakd fel a legújabb XP-s drivereket + directx9-et + SP1-et vagy SP2-t) Amúgy meg lásd még: #6584. Tényleg nem rossz az a módszer. ( A szûz 98 ról ha csinálsz egy image file-t XP alól, akkor azt is bár mikor viszaállíthatod úgy hogy az XP-d megmarad. ) Ha mégis vennéd a bátorságot 2 oprendszerhez és elakadsz szívesen adok tanácsot mailben is.

meg mondom elindul a dc csak az összes hub ledob 1-2 perc után

War. War never changes.

teljesen friss gépre raktam fel mindent, mennie kéne elvileg

War. War never changes.

Serpa
ugyanis kb. 2 hónapja csak úgy látta azt a winyót, ha secondary masterre raktam.
de most ott nincs hely.

ibrik
Próbáld me gújratelepíteni a DC++ -t.
Már többen is említették, hogy SP2-re frissítés után nem árt újratelepíteni a nem induló programokat

ibrik
80 GB-os vinyó fölött már a partícionáláshoz is minimum a Window Millennium bootdisk-jén lévõ fdisk.exe és format.exe verzió szükséges.
Vagy a Windows XP telepítõ CD-jérõl boot-olva az XP telepítõjével is lehet partícionálni és formázni - de ezzel már FAT helyett NTFS-re is formázhatsz.

Hali. Az a bajom, hogy újraraktam a gépem és az SP2-t, és nem megy a dc++. Eddig semmi baj nem volt vele, most meg állandóan ledob az összes hub. A tûzfal le van tiltva. Nem tudjátok mi lehet a baja? Eddig ment. Ja és 0.401 van fent.
Köszi a helpet.

War. War never changes.

lacibacsi
Az biztos, hogy 80 GB-al elbír. A másik (régi) vinnyogóm ekkora. Az is egy jó kérdés, hogy ha a 120 Gb-ot két felé particionálom (fdisk-kel), akkor két 60 Gb-osat lát-e a Win98, vagy tudja, hogy ez igazából egy 120 GB-os és nem kezeli.

Igen, ez a kérdés engem is érdekelne. Azt már tudom, hogy a win98-nál sajnos csak 4,2 gigabyte lehet egy file maximális mérete (ami pl. dvd írásnál nagy szívás), mert többet nem kezel, de mi a helyzet a winyóknál? Mennyi a maximum méret, amit kezelni tud?

Serpa
primary slaven látni fog egy másik winyót az XP ?
egy lepukkat ops van rajta.

IE-nek hol kell beallitani hogy ha vmit uj ablakban nyitok meg, az is alapbol maximized legyen?

lacibacsi
A Win98 mekkora vinyót lát maximum?

Trade
namloos neven es csak bmp-be akar menteni az xp regebben a win98-on volt olyan ha megtelt a winyo akkor nem az eredeti neven mentette le a kepet

ezeket az újításait ismerem én is mint az usb 2.0-t és a 120gigánál nagyobb vinyók kezelését, de a sima is kezelte a ht-t és kezeli is, ez saját tapasztalat😄

Energiatakarékosságból. - 40 Vödör sóderb?l -

janos666
Ez azért így nem igaz. A gyártók és a microsoft csak ajánlja a SP1-et a HT-hez, anélkül is megy, esetleg nem gyorsabb annyival mint ha 1 szálon futna. Sõtt, az a baja hogy fizikailag is 2 processzorként kezeli, vagyis pl. 2.6-os prici helyett azt hiszi összesen 5.2-en, (2 fizikai 2.6-os CPU-n) ül és persze ez nem szerencsés.
ibrik
Van még egy-két dolog, amit csak az SP1 óta támogat az XP is.
A HT-támogatáson kívül pl. USB 2.0 vagy a 120 GB-osnál nagyobb HDD-k kezelése az új rendszerû adatátvitel miatt, stb stb...