Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

rendben

Energiatakarékosságból. - 40 Vödör sóderb?l -

ibrik
Mert csak az SP1-ben van HT-támogatás.
Hidd csak el...

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

a ht-s procikhoz miért nem lenne elég a sima xp? ugyanúgy kihasználja a sima xp mint az sp1-es...

Energiatakarékosságból. - 40 Vödör sóderb?l -

ibrik
A 120 GB-os vinyód a fõ érv az XP megtartása mellett. Fõleg, ha 40 GB-osnál nagyobb partíciók is vannak rajta.
A régi játékoknak (és a Win98-nak) meg vegyél egy 10-20 eFt-os használt gépet, ha annyira fontosak azok az õsjátékok.
Az újabb játkoknál sem biztos, hogy az XP a hiba oka.
Lehet, hogy cak nem a megfelelõ driver-ek vagy directx vannak fent...

lacibacsi
Nagyon gondolkodom, hogy visszarakom a WIN98-at. Eddig csak gondjaim vannak az XP-vel.

A felhasználói programok jól futnak (Office, Nero, Paint Shop Pro, Movie Maker, stb.), de a játékokkal sok gondom van.

Ezek közül három problémát megosztok veletek, hátha tud valamelyikõtök segíteni.

1. The Cat In The Hat
(Megjelenés éve: 2003) Egy macskával kell szaladgálni különbözõ pályákon. A macska nagyon ocsmány, de a gyerekeim rajonganak érte. Win98 alatt elfutott simán, de itt már el sem idul, hanem "Az eljárás belépési pontja (?findSection@igRegistry@Core@Gap@@QAEIQBD_N@Z) nem található a DLL-ben (libIGCore.dll). A nevezett dll-ben valóban nincs benne ez a karaktersor, azaz benne van csak egy betû eltéréssel. Vajon miért? Amikor ezt az eltérõ karaktert kicserélem a szükségesre (Notepad-del) és elmenetm, akkor meg a dll fájl nem tetszik neki, azért nem indul el. Hogyan lehetne rávenni a mûködésre.

2. The Battle of Yavin
(Megjelenés éve: 2004) Egy kis játék a Star Wars világában. Aki ismeri tudja mirõl van szó, bár a probléma más hasonló "kis" játéknál is elõfordult már. A program indítása után fekete képernyõ jelentkezik be. A program fut, sõt enterrel el is indul a küldetés, de a nyitó képernyõ sötét marad. A küldetés végén, vagy elhalálozáskor ismét a fekete képernyõt látom.

3. Star Wars: Racer
Megjelenés éve: 2002?) Szerintem senkinek sem kell bemutatni ezt a játékot. Szépen települ, indul és egészen a verseny kezdetéig minden mûködik rendesen. Azonban amikor a kép vált és pályán kellene "állni" hirtelen kifehéredik a kép, amit a verseny hangjait hallgatva bámulhatok, mert egyébként lefagy a rendszer, olyannyira hogy resettel kell újra indítani.

A rendszer: ABIT SA-7, PIV Celeron 1,7, Samsung 120GB (8MBCache), Sapphire Radeon 9600 Pro 128MB, 512MB DDR. A grafikus kártya telepítve van.

Próbáltam az exe fájlok tulajdonságainál beállítani, hogy WIN98 kompatibilis módban fusson, aztán próbáltam minden más módot is, de ez semmit nem változtatott a helyzeten.

Utolsó elkeseredésemben még várok néhány jó tanácsot, de ha ilyen sok gondom lesz, akkor jöjjön inkább a Win98 hibáival és egyre inkább úgy érzem a hatalmas elõnyeivel együtt.

Köszönöm türelmeteket.

Az öregséget onnantól kell számolni, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

sry, hogy egy kicsit lassan válaszoltam...DE nekem az autoexec.nt és a config.nt fájlban egy rakás sor NEM volt remelve...így hááát most már úgy van és MEGY minden progim...annak ellenére hogy elõször egy hibaüzeneted ad, pl. a 3DS Max 5, hogy vmi dosx nincs konfigolva, de utána elindul és megy rendesen.
Ezek után hol szarom le azt a nyomorék hibüzenetet...
Kössz a segítséget!
ollie
A Prescott sajna lassabb az azonos órajelû HT-s Northwood-nál. Egyébként meg a HT pont arra való, hogy az egyidejüleg futó alkalmazások erõforráshasználatát optimalizálja, oly módon, mintha 2 processzorra osztaná szét a futó alkalmazásokat.

ibrik
Hát nekem HT-snél egy fokkal jobb van - Prescott. Amellett, hogy HT-s, 1 MB L2 cache-el van "megáldva".
Bár mostanában nincs kihasználva teljesen az "erõmû", de amikor összeállítottam, kipróbáltam: elindítottam egy film kódolását és mellette akadás nélkül ment a NOLF2 full beállításokkal, amikor újra játszottam - a Doom3 azért még ebben az extrém helyzetben már picit megtorpantotta volna

Ja ésmégvalami!
A HT-s procikhoz nem elég a sima XP. Legalább SP1-nek kell lennie.

Köszi a választ. (Mondjuk filmet sosem kódoltam, de meggondolandó.) Neked pl. milyen a procid? Ha HT-s, akkor te miket csinálsz egyszerre vele?

ibrik
Ne gondolkozz ilyen kicsiben.
A HT ennél jóval többre képes.
Mondjuk egy jó HT-s procival egyidõben tudsz pl. filmet kódolni és még játszhatsz is közben szinte bármelyik erõforrásigényes játékkal.
Mondjuk nem árt ehhez memóriát is biztosítani - bár csak ritkán vészes.

Szerintem meg nem arról közismert a win98, hogy újra kell tenni állandóan. Nekem 2001 novembere óta az van, és sosem tettem újra. (Azt nem tagadom, hogy takarítgattam a registryt párszor.) Tökéletesen megy rajta minden: Webkamera, régi dos játékok, új játékok (pl. Doom3 sosem fagyott le rajta)emulátorok, a net, cd írás, nyomtatás, és még sorolhatnám.
Viszont most gondban vagyok, mert gépet akarok fejleszteni. Csak hát az xp támogatja a kétprocesszoros rendszert, a 98 nem. Kérdésem egyszerû: Miben nyilvánul meg ez? Csak annyiban, hogy egyszerre tudok scannelni, meg mást is csinálni, pl. nyomtatni közben? (Azért mondtam a scannelést, mert közben semmit sem lehetett csinálni, az egér is akadozott, de pl. cd-t írni meg nyomtatni egyszerre tökéletesen lehetett.) Mert ha ennyiben, akkor könnyedén lemondok róla. Vagy pl. ugyanaz a program (mondjuk a doom3) ugyanazon a kétprocesszoros (valami hyper threading a neve, vagy ilyesmi...) gépen xp alatt mondjuk 60 fps, de win98 alatt csak 30? Mert az elég nagy érvágás lenne. Ha viszont elenyészõ a különbség, akkor is könnyen lemondok róla.
Tudna valaki válaszolni? Köszi. (Nekem valahogy az xp nem tetszik annyira, ha xp-s géphez ülök, elsõ dolgom visszaállítani a klasszikus nézetre.)

Hali tudja vki hogyan lehet megoldani azt hogy ne jöjjön be ez a szöveg néhány játék installakor?
1607: Unable to install Installshield Scripting Runtime
Utánanéztem google-n, azt írta hogy frissítsem a Windows Installert de nem tudtam sehogy, tudna vki segíteni? Kösz

War. War never changes.

lacibacsi
Nem rossz módszer, de én nem vagyok egy nagy számtech-zseni, ezért kissé (nagyon) félek tõle. Ráadásul a Win98 közismert arról, hogy igen sûrûn kell újra telepíteni. Inkább tisztán XP környezetben gondolkodom megoldani a problémát. De azért köszi.

lck
Kedves Druszám!

Hallgasd most meg az én javaslatomat ami nálam tökéletesen mûködik régóta:

2 oprendszer: W98 ( vagy ME ) + XP = multiboot

Kell még hozzá egy ghost program ( Drive Image 2002-t javasolnám )

C: meghajtó: Fat32( mondjuk 4Gb-s) a W98-nak (a gyerek cuccainak.)
D: meghajtó: NTFS ( az is kb 4 giga) a rendszernek
maradék meghajtó(k) NTFS az adataidnak.

Felrakod a 98-at aztán egybõl az XP-t. Utána Drive Imege-el elmented a W98 partíciót image fájlba az adataid közé.
Az XP-t jelszóval levéded.

Elõnye: A gyerek nem látja a rendszeredet és adataidat. Bármit csinálhat a C:-vel ( le is formázhatja )Drive Image-el 5 perc alatt visszaállítod. + 98 alatt sok játék gyorsabban indul és fut.

Hátránya: A 2 oprendszer összefügg. Ezért ha valamiért új W98-at kell raknod, az XP- indításával is gond lesz, mert a C: rõl indul a multiboot. De ez megéri a biztonság miatt.
lacibacsi
Hallottad a csengést? Mert már leesett, hogy mirõl van szó! Csak öreg embernek már lassabban forog az agya és jól körül kell írni neki a dolgokat.

ibrik
Nem érted...
Amikor te lépsz be a windows-ba, akkor elindítod a programot és a jelszavaddal tudod a windows számára láthatóvá tenni az elrejtett cuccokat. Ezután már úgy használod, mintha nem lett volna elrejtve. Amikor végzel a munkáddal, akkor újra lezárod a cuccaidat és mások számára ismét láthatatlan lesz.
Csak ne felejtsd el a jelszavad

lacibacsi
"Kizárólag a saját jelszavaddal tudsz a progival hozzáférni az így elrejtett cuccokhoz."

Ezt úgy értsem, ahogy írva vagyon? Ha ezzel védem le a mappákat, akkor csak ezzel a programmal tudom megtekinteni/módosítani/stb is õket? Azért jó lenne, ha a Total Commander legalább látná õket (természetesen csak az én fiókomban).

ibrik
OK

ollie
Nem formáz semmit, hanem konvertál.

ibrik
A Folder Guard azt csinálja, hogy elrejti mások elöl a célba vett mappát vagy partíciót. Ráadásul úgy elrejti, hogy még ha bekapcsolják a rejtett mappák és fájlok kijelzését, akkor sem látszik.
Kizárólag a saját jelszavaddal tudsz a progival hozzáférni az így elrejtett cuccokhoz.

De közben találtam egy hasonló progit is a Honosítómûhelyen: Lock Folder XP v3.4.2

Az XP-ben a partíció átkonvertálásáról ahogy én tudom az azt jelenti, hogy a megadott partíció formázásáról van szó, tehát az átkonvertálás elõtt nem árt más partícióra átmenteni az adatokat.

ollie
Elvileg nem lehet adatvesztés, de még az MS is javasolja, hogy elõtte csinálj biztonsági másolatot a vinyóról.

A PSP-s dolog, hát meg kell nézni, hogy le lehet e tíltani másokat...

lacibacsi
Igazad van, valóban FAT32 fájlrendszer van rajta. Az átkonvertálás nem okozhat adatvesztést? 60 GB-nyi érték van rajta (fotóktól kezdve a zenéken át a munkámhoz kapcsolódó anyagig minden).

Megnézem ezt a Folder Guard-ot. Köszi. Ez segít az imént leírt Paint Shop Pro "típusú" hiba orvoslásában?

ibrik
Keress rá erre a progira: Folder Guard - ezzel mások számára láthatatlanná/használhatatlanná tehetsz bármilyen fájlrendszerû partíciót vagy mappát.

ollie
Szóval, a lényeg, hogy admin jogokkal legyen telepítve a játék, és ha minden igaz, akkor bárki fogja tudni használni, csak el kell indítani. Az említett drive-ot meg át kell konvertálni ntfs-re, és akkor majd lehet állítani jogokat. Mivel korábban win98-at használtál, értelemszerûen csak fat32-es lehet a régi vinyód, azon meg nincsenek ilyen jogok. A konvertáló progit megtalálod valahol a start menuben.

lacibacsi
Sziasztok!

Elõre is elnézést kérek a következõkben bizonyított lámaságomért, de az új kor hajnala (meg az XP) csak most köszöntött rám. Eddig Win98-am volt, meg voltam vele elégedve. Most vettem egy új 120 gigás vinyót és úgy gondoltam, hogy XP-t telepítek rá.

Mivel van két gyermekem, akik egyre jobban belemélyülnek a számítástechnikába, úgy gondoltam, hogy létrehozok két fiókot. Egyet magamnam, ahol a fontos dokumentumok illetve a saját használatú programok vannak, egyet pedig a család többi tagjának, ahol a játékok és a megosztott dokumentumok (zene, képek, stb) vannak.

A saját fiókomban ha létrehozok egy dokumentumot, azt meg tudom osztani a többiekkel a "Megosztott dokumentumok" mappára való ráhúzással. Ez O.K. De van a gépemen egy másik HDD is (ez egy régi, tele mindenféle adattal) amit szeretném, ha csak én látnám. Na ezt hogy csináljam? Hasonló gond: van egy mappa, amit szeretnék kizárólag én használni, ezt hogyan tudom megtenni? Jobb gombbal feljön a "Megosztás" funkció, de ott nem tudom bejelölni a kis pipát a kizárólagos hozzáférésnél.

Ilyen gond az is továbbá (bár lehet, hogy a fenti orvoslásával ez megszûnik), hogy a családi felhasználó az intézõn keresztül simán eléri az összes fájlt. Például: telepítettem a Paint Shop Pro-t. Az "All user" startmenüjébõl kivettem a parancsikont, csak én tudom elindítani a Start menübõl. Azonban a családi fiókban az intézõvel eljutva a telepítési mappába, az .exe fájlt simán meg lehet nyitni és a programot elindítani.

Játékok. Szeretek játszani (talán túl sokat is), nem tagadom. S a családban nagy az egyetértés a játékokról: õk is azt szeretik, amit és és fordítva. Kérdésem: ha a saját fiókomban telepítek egy játékot, akkor azt simán tudják õk is használni? Vagy kell még valami extra beállítás?

Bocsi ha hosszúra sikeredtem, de tényleg nagyon amatõr vagyok és eddig nem tudtam kiolvasni a választ a fórumból (igaz, hogy még nem is sikerült teljesen végigérnem rajta).

Köszönöm elõre is a segítségeteket.

units
nézz körül a folyamatok közt is.
HijackThis.exe

Életfogytig tartó büntetés a Cat8 börtönszigeten HJT Log elemzők: www.hijackthis.de www.help2go.com

Trade
nem tudja vki hogy miert csak naamlos neven akarja a kepeket lementeni az XP?

Mr Manson
Memtest

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

precision
Tudom, hogy nem az sp2vel van a gond. De már nagyon idegesít a dolog, nemtom mi lehet a probléma.

Bazinga!

Mr Manson
Baromság... SP2 nem csinal ilyen hibákat.

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

lck
Most aztán gyorsan és pedánsan - logikai úton megoldottad a problémát. Ezek szerint SP2 alatt minden játék 25 perc után kidobja magát.
ibrik
Megmondom én neked, mi a gond.
Maga az SP2.

precision
Legujabb nVidia detonator van fent!

Bazinga!

units
videokari driver?

Életfogytig tartó büntetés a Cat8 börtönszigeten HJT Log elemzők: www.hijackthis.de www.help2go.com

precision
win gomb? nem szoktam megnyomni ha arra gondolsz 😊

Bazinga!

units
nem lehet, hogy a Win gomb kavar valamit?

precision
Van egy kis problémám! Akármilyen játékkal játszom xp egy idõ után kivág a desktopra (kb 20-25 perc után). A játékból nem lép ki csak leteszi a tálcára, utána vissza is tudok bele lépni, csak hát rohattul idegesít pl egy multi közben ha kivág 25 percenkén. Ja amugy winxp sp2 hun integratedem van. Mi lehet a gond?

Bazinga!

Tojesz
Hát nekem Gef4 TI4200-am van.Ja,és valamelyik venti is zörög
Ez lehetséges probléma....Majd kipróbálom

units
de legalább tanultam belõle

units
sajnos nekem ilyen is volt. a tápom csinálta a feszültséget. csak kicsit sokat.

Sziasztok!
Volt egy seagate sata-s winchesterem, ami sectorhibás volt, és konzisztenciahibákat keresett, ezért párszor az xp behalt (kék képernyõ, frissitsek BIOS-t ...), de úgy, hogy nem lehetett újratelepíteni sem. A telepítés közben is kék képernyõ... Megpróbáltam másik winchesterre installált xp alól elindítani, de azt is ledöglesztette. Végül Linux alól sikerült lementeni az adataimat, meg újraparticionálni. Most kicseréltem egy samsung sata-sra. Mûködött is egy hónapig, majd ismét konzisztenciahibákat keresett indításkor, aztán mikor elindul kék képernyõ, a gép újraindul...
Valaki találkozott már hasonló problémával?
ibrik
GeForce ugye?
Az én elõzõ Ti4200-asomnak is megvolt ez a típushibája.

units
A videókarin zörgött a venti. nem nagyon foglalkoztam vele.
utána nálam is jelentkezett ez a fagyás elsõ indításnál fõleg. kitakarítottam, egy kis olaj és azóta ilyen fagyi nincs.

Tehát egy venti takarítás az egész rendszerben ajánlott.

bon
Melegedés?

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Tertovan
Hello
Tedd vissza dhcp -re.
Udv:Tertovan

Tertovan
Hello
A hibanaploban nincs bejegyzes hogy mert fagysz?
A hutes rendbenvan?
Udv:Tertovan

Tojesz
Hali!
A windows XP-mnek az lett a gondja,hogyha megnyomom a resetet fagyás után,vagy ha simán csak újra akarom indítani,akkor nem jutok tovább a töltõképernyõn.De ha kikapcsolom,és várok 30-40 mp.-t elindul.Ennek mi lehet az oka?Ha valaki találkozott már ezzel a problémmal létszi válaszoljon!

janos666
Tutdtam hogy ez lessz, de már kész.
janos666
Ó, a.... Annyit turkálom már a szolgáltatásokat meg mindent hogy többetér (idõben is) ha újratelepítem a windowst.
janos666
Nem! Kábelmodem és már áramtalanítottam (egész tegnap estére, mint álltalában) de ebben a szûzwindowsban van net szó nélkül, csak a másikba nincs és elszált a norton antivirus is a tûzfallal együtt. Ha szolgáltatásként újraindítom õket akkor bevillan a NAV2004 ikonja majd eltûnik és az autoprotect ismét disabled, pedig a windows úgy látja hogy fut a szolgáltatás, manuális idítottra tettem, de semmi.
Ebbe a windowsban felnyomtam egy vírusirtót, frissítettem de nem talált semmit.