Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez a gép már vagy 1 éve mûködik rendesen. SP1-es windows van rajta (igaz az csak pár hete) ezért gondolom hardweresen nincs gond. Azt hittem valami vírust vagy valamit benyaltam. De végignézve nem talált a gép semmi ilyesmit.

memtest- ez mi? és mit vizsgál?

A játékok simán mennek rajta akár órákat is de ha felhasználóit használok az elõbb-utóbb kifagy. És mindig ugyanazzal a felirattal. XY.exe hibát észlel és ezért leáll. A játékok és a programok egy vinyóra vannak telepítve igaz külön particióra. Ez zavarhatja?

nemcsakfeel
hw hiba kizárható?
memtest?
más oprendszer stabil?

*hihi ** *

Sziasztok!

A segítségetekre lenne szükségem. Az utóbbi pár napban a felhasználói progrmok pár perces használat után leállnak. Sõt! A windows intézõ is kilép asztalra elég gyakran. És kiírja, hogy az explorer.exe hibát észlelt és le fog állni. Van valami ötletetek mi lehet a gond?
Elötte nem csinálta, végigfutott egy víruskeresés és egy adaware.

Elõre is köszi!

azé nem 1xerû, hogy a dos-ra fejlesztenek emulátort <#idiota>

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

ollie
Használd a DOSbox-ot, ingyenes progi, és szinte tökéletesen emulálja (ahogy fejlesztik, egyre tökéletesebben) a DOS-t. Eddig csak jót hallottam róla.

lck
Wmware vagy Microsoft Virtual PC. Ezekkel lehet virtuálisan egy 6-os DOS-t telepíteni, és a tényleg régi és tényleg DOS-os játékok lemennek.
Rincewind
Mit kell csinlanom, hogyha szeretnek XP alatt regi DOS-os jatekokkal jatszani. Letezik valamifele emulator vagy valami hasonlo?
Mar majdnem sikerult elinditanom, de valami XMS vagy EMS-t keres, de fingom nincs hogyan csinaljak ilyet. Kulon particiokkal meg nem nagyon akarok szarakodni...
Tud valaki, egy egyszeru, gyors es hatekony megoldast?
Ja a progi az underdig-rol letoltott, Land of Lore lenne.
nemcsakfeel
ez lesz az: az elvi ábra: (( sry többiektõl ))

*hihi ** *

nemcsakfeel
olvasgass errefele

Basically, a VPN is a private network that uses a public network (usually the Internet) to connect remote sites or users together. Instead of using a dedicated, real-world connection such as leased line, a VPN uses "virtual" connections routed through the Internet from the company's private network to the remote site or employee. In this article, you will gain a fundamental understanding of VPNs, and learn about basic VPN components, technologies, tunneling and security.

*hihi ** *

Nem LAN van nekunk, hanem csak egyszeruen van valamilyen kapcsolatunk (ADSL, KabelTV-s) es ezeket a kulombozo IP-ket kellene egy halozatba emulalni, hogy a jateknak ugy tunjon, mintha nalam jatszanank egy LAN partit. Szerintem SSH nem kell, mert titkositani nem akarok, annyira nem ertekesek az adatok... :-)
nemcsakfeel
hi. az eleg bonyolult dolog, VPN-t kell kialakitani ( Virtual Private Network ), portforward ssh csatornan keresztul, en azt ajanlom...
vmi ilyesmikre keress rá. + hálózati alapismeretek.

(( mindegyikõtöknek van net, és azt akarjátok LAN ná szervezni?? ))

*hihi ** *

Tud valaki olyan programot, amivel kulombozo halozaton levo IP cimeket egy virtualis LAN-ba lehet kapcsolni? Azert kellene, mert LAN partit szeretnek jatszani haverokkal, akik mas halozaton vannak, mint en es a jateknak a LAN-os modjat szeretnem hasznalni.
Bocsi, hogy mar feltettem ezt a kerdest regebben is, de meg sajnos nem valaszolt senki.
dirty dogg
hello!
azt meg tudná nekem valaki mondani, h a windows media player 9-el amikor lejátszok dvd-t, akkor miért nincs hangja? sem akkor, ha közvetlen a lejátszóról sem akkor, ha az iso-t próbálom virtual drive-on keresztül lejátszani.

If it ain\'t broken, don\'t fix it.

nemcsakfeel
a teljesítmény / látvány beállítás fülön ( vagy mi a franc ö )
az utolsó box ot pipáld be.
vetett árnyék az asztalon. vmi ilyesmi

*hihi ** *

streeter
Van megint egy kis gondom XP-vel.

Újra lett telepítve 1 hete és azóta baszakodik.
Mappákat nem tudok kitörölni a lent említett hiba miatt.
Most újabban mappák eltûnnek de meg is ott vannak.
Ez azt takarja,hogy egy mappába van egy másik mappa és ha létre akarok hozni egy másik olyat akkor nem engedi mert már van olyan,pedig nem is látszik.
Ha pedig máshonnan ugyan olyan nevû mappát akarok bemásolni akkor kérdez, hogy felülírom-e vagy sem.
Ez valamivírus lehet vagy mi????? Segít az ha újra telepítem megint???

Jah és Win XP Professional + SP1 van fent.

\"Hungarikum jövője a föld alá elásva, 15millió szempár néz bambán egymásra,mindenki gyáva ennek nincsen sehol párja, ha egy jót akarsz röhögni gyere Magyararszágra!\" AnonimMC

Skacok!! ez egy durva hülye kérdés lesz , de már elfelejtettem hogyan lehet az ikonok írásnál lévõ sötétített részét átlátszóvá tenni???
nagykispeter
Köszi!

Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,

ollie
Belefér.

nagykispeter
Aha!Tehát most P III-as gépem van.Ha alaplapot cserélek bármilyen okbol pl.:bõvítés vagy elromlik akkor mivel csak P IV-re lehet cserélni akkor ahhoz újj proci és memória kell SD helyett DDR.Ez még belefér?Tulajdonképp ebbõl indult ki az egész téma!

ollie
Nem, ha bõvíted a gépet, akkor nem kell új oprendszer, csak ha minden fõ alotóelemet kicserélsz.

nagykispeter
Elfogadni volt már olyan nekem is hogy telefonon bírtam,akkor a csaj azt mondta azért van mert sûrûn volt egymás után aktiválva azóta már aktiváltam neten is!De ezekszerint ha alaplap csere vagy vinyó csere történik mert épp meghal valamelyik akkor vehetek hozzá ujj Op.rendszert?!Dobozos verziót azt meg nem is láttam sehol csak OEM-t! Mennyi lehet az ára ha egyáltalán lehet kapni,mert elvileg akkor az nem üzlet,vagy lehet hogy többet ér ha az ember visszatér az ME-re!Bár ha tudtam volna eleve nem is vettem volna XP-t!

Az én oem verzióm már kb. tucatszor lett aktiválva ;-) Az utolsó alkalomnál már nem fogadta el a cuccot de telefonos üfsz-n kaptam egy új aktivációs sorszámot és semmi gond.

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

ollie
Úgy, hogy a sorozatszáma el van tárolva az MS-nél, a regisztrálások számával együtt. De akkor ezexerint okésnak tûnik a dolog.

nagykispeter
Köszi!Ezt hogy értetted hogy 3-szor,mert ugyanazon a gépen már legalább 6-7-szer aktiváltam.Szerintem OEM-es verzió mert hardverral vettem egy modemmel ami azóta sincs benne a gépbe!Egyébként az nem tiszta hogy honnan tudja aktiválásnál hogy ez másik géprõl tõrténik

ollie
Ha OEM verziós XP-d van, akkor nem lehet a másik gépre tenned, ha full (dobozos) verzió, akkor meg lehet. De OEM-tõl függetlenûl elõferdûlhet, hogy mégis tudod aktíválni (ha minden igaz, az OEM-et max 3x lehet, a dobozosat meg akárhánykor).

nagykispeter
Tud-e valaki arrol valamit hogyha van egy jogtiszta xp-m akkor ha ujj gépet veszek akkor azt fel lehet-e telepíteni az ujjra (természetesen a régire nem)vagy ahoz is kell egy másik XP.Ma felhívtam az aktiválást és ott azt mondták hogy próbálgassam vagy lehet aktiválni vagy nem!Valakinek van-e valamilyen tapasztalata vagy mennyi az a maximális hardver csere ami után még elfogadja az aktiválást!?

sry a sok hozzászólásért, de asszem megcsináltam, active desktopba volt 1 maradványa a féregnek, remélem más már nem maradt belõle<#nevetes1><#taps>

Energiatakarékosságból. - 40 Vödör sóderb?l -

ilyen és villog néhány mp-ként

Hi!

vmeik oldalról beszedtem vmi trójait meg adware-eket, na és ilyen fekete képernyõ van háttérnek ( volt már róla kép vmeik topicban csak nem találom) és 1 csomó szöveg, hogy mindent logolnak, meg az alján removal instructions, na szóval ad-wareket leszedtem,(remélem) már csak ez van, de ebbõl is már csak 1 fehér háttér maradt ami villog, mi a neve , hogy szedhetem le? most éppen fut nod32 restart után meglátom leszedte-e...<#szomoru1><#falbav>

Tud valaki olyan programot, amivel kulombozo halozaton levo IP cimeket egy virtualis LAN-ba lehet kapcsolni? Azert kellene, mert LAN partit szeretnek jatszani haverokkal, akik mas halozaton vannak, mint en es a jateknak a LAN-os modjat szeretnem hasznalni.
Köszi a bõség zavarától nem is tudok választani 😊
Kipróbálom õket.
Thx

ollie
MS RegClean
RegScrubXP
EasyCleaner
RegCleaner
RegSeeker

xp alá egy megbízható registry cleaner-t tudna nekem ajánlani valaki?

nemcsakfeel
én meg feltettem nagy bátran SP1 es win-t, erre a 98 as partícióm szõrén szálán eltünt. mi a csudától?????

*hihi ** *

fifi
Ma újból feltettem a Wint. Full steril a gép. Netre nem mentem vele mostanáig. Mégsem enged a vezérlõpultba pl. Állítólag nincs jogom hozzá, vagy nem elérhetõ. Rendszergizda vagyok a gépen... Mi lehet ez?

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

nemcsakfeel
írd le hogy sikerült!!

*hihi ** *

thx!
holnap az is meglesz!

A munkahelyemen én vagyok az Isten. Mindenki tudja, hogy létezem, de még senki se látott....

PetruZ
Az SP1 elég, az javítja ezt (is).
ollie
SP2-õt nyomd fel, de min az SP1-et.

Met
van valami pacs erre

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Sziasztok!
Van egy aprócska bibim! Most raktam össze egy gépet amiben van egy ASUS P4C-800 alaplap és kettõ 250GB-s maxtor vinyó! Az egyik SATA a másik pedig egy rackban figyel. Namost a problem a következõ:
-a bios látja mind a két vinyót 250 gigásnak ez eddig ok!
-a windows telepítõje már csak 128GB-ot lát vinyónként.
-ha lekapcsolom a rackot akkor is csak 128gb-ot lát
-nincs bent jumper a vinyóban (nincs limited capacity)
-a feltelepített windows sem lát többet a lemezkezelõben.
Volt valakinek ilyen vagy hasonló?

A munkahelyemen én vagyok az Isten. Mindenki tudja, hogy létezem, de még senki se látott....

streeter
Kössz a tippeket de csökkentett módba sikerült kitörölni.

\"Hungarikum jövője a föld alá elásva, 15millió szempár néz bambán egymásra,mindenki gyáva ennek nincsen sehol párja, ha egy jót akarsz röhögni gyere Magyararszágra!\" AnonimMC

psg5
Restart újra a gépednek és próbáld utána törölni.
Csodát fogsz látni😊)
Sok progi bemászik a windowsba és addig ott reked amíg nem kap egy maflást hogy tûnjön el mert nincs mihez kapcsolódnia😊)

F.K.T.

M@TriX
ha valami exe file, lehet használatban van néz meg a "CTRLALTDEL"-en.
vagy a msconfig-al mert lehet be van rakva autoindításhoz. Oda amúgy is érdemes benézni, sok szemetet jó kihányi...

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Sziasztok!
#6996-ra valakinek valami ötlete?

streeter
Ez egy játék mappájába van. Egy kamion mappája. Már nem tárol semmit. Most az asztalon van, eddig a dokumentumokba volt. Rejtett file nincs benne mert az engedélyezve van hogy lássam. Majd csökkentett módba még megpróbálom.

units
mi ez a mappa?
mit tárolt?
hol volt,van?
csökkentett módban próbáltad törölni?

Életfogytig tartó büntetés a Cat8 börtönszigeten HJT Log elemzők: www.hijackthis.de www.help2go.com

ollie
Esetleg rejtett file van benne.