Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ibrik
Haveros bekapta a Sasser férget.
Megoldás:
- pl. a Symantec oldalárol letöltöd a W32.Sasser Removal Tool-t és használjátok (a letöltõ linket és a toolhoz a leírást megtalálod a linken)
- vagy használd a Microsoft-ét: Sasser féreg és variánsai eltávolítására szolgáló eszköz

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

ollie
A boot.ini-bõl töröld ki a nem kívánt oprendszert.

Sziasztok! Remélem érthetõ lesz amit most magyarázok. Na szal az van h haverom gépén nem indul XP, mert bejön az Üdvözöljük ablak és kiir vmi rendszerhibát lsass.exe-re hivatkozva, ezután ujraindul a gép. Ezért fölraktunk egy másik vinyóra egy windows-t de ugy h az volt a primary master, amin a rossz xp volt,(csak igy tudtunk, mert másképp vhogy nem akarta felrakni) tehát igy most két xp van fenn két vinyón, a jó XP rackben. Ezt azért csináltuk, h átmásoljuk ami kell mivel nem lehet szétszedni a gépét garancia miatt :S. Na a bajom az h ugye amikor bootol akkor bejön egy ablak h mejik windowst indítom. De amikor kiveszem a racket akkor is bejön ez az ablak, na ezt szeretném megkérdezni h azt h lehetne eltûntetni onnan. Egyébként rendszerhibával ilyen esetben lehet vmit csinálni format C:-n kivûl? nemtom igy hirtelen mi a pontos üzenet, de jó lenne ha nem kéne formázni. Sztem hülye kérdés de érne vmit ha csinálnék a rossz meghajtón egy ellenõrzést, ami igy megkeresi a kötet meg a fájlrendszer hibáit?
Elõre is kösz
ricsi1
köszi,most már jó!

ironmaiden
Ha valamilyen codec-csomagot raktál fel, azt szedd le, és tedd fel helyette ezt:
http://woyaya.tar.hu/vid.zip
Kicsomagolás után kapsz 3 fájlt, mindhármat telepíteni:
1 BSPlayer
2 ffdshow
3 AC3Filter
Ezeken kívül semmi más nem kell.A kodek csomagok minden sz@rt felraknak,amire semmi szükség.

Ha csak bizonyos filmeknél jelentkezik a hiba, akkor szerintem a kódoló-dekodoló modul (codec) miatt omlik össze a rendszer.

Dr. Debreceni László egyetemi tanár

ricsi1
hY!
nme tudja vkih mér történik ez,ha le akarok játszani bizonyos filmeket : kijön a windows XP hibajelentõs ablak,és bezár mindent.
plz help!

LoDMaSt
asszem start, futtatás, msconfig, ott automatikus indításnál tudod állítani.

@ Hellomarci

ffxi
Ennyire jártas vagy a regedit-ben, megtudnád mondani hol lehet beállítani az XP indítási ill. leállítási tuningot?<#nemtudom>

Fákjúal!

LoDMaSt
regeditben:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion itt ProductId, talán itt

@ Hellomarci

kérdés! Meglehet valahogyan változtatni a windows termékkulcsát?<#wow2>
units
keress valami jópofa hdd tesztet.
A hardwer az az amibe bele lehet rúgni ha ideges az ember 😊

Életfogytig tartó büntetés a Cat8 börtönszigeten HJT Log elemzők: www.hijackthis.de www.help2go.com

Gladiator
megvolt. mondjuk ezt azóta csinálja, mióta egyszer "kézrátétellel" próbáltam orvosolni egy hibát. lehet akkor kicsit nagyon megütöttem.

Gladiator
hogyan kérlek?

DanyyX
Kontakthibás a Kábeled büdös kurva isten halál faszától.
<#nyes><#nyes><#nyes><#nyes><#nyes>

\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"

units
Akár attól is lehet <#vigyor2>
Gondolom kábeleket átnézted, megmozgattad.
Eseménynapló?

Életfogytig tartó büntetés a Cat8 börtönszigeten HJT Log elemzők: www.hijackthis.de www.help2go.com

Mr Manson
jumper nem cable select?

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

Gladiator
Az mi a büdös kurva isten halál faszától van, hogy ez a gép egyszer csak fogja magát, és nem ismeri fel az egyik merevlemezt? Fasz kivan, mert állandóan elszáll a munkám. Viszont, ha újraindítom a gépet, akkor megint felismeri.

Serpa
az jó vagy rossz jel, ha reset/fagyás után nem jön be a scandisk?

Mr Manson
Hali!
A windows XP-ben található zip-et, lehet használni parancssorból?
Ha igen mi a parancs? Az istenért nem találom...

Köszi mégegyszer a segítséget,sokat tanultam töletek.Jol esõ dolog,hogy vannak ismeretlen emberek akik önzetlenül segítenek másoknak.Mégegyszer,minden elismerésem a tied és a hozzádhasnloké!!!!

units
Szerintem rendben van. Van néhány szolgáltatás ami szügségtelen, de az nem a hjt dolga.
Miért szedted le a Keriot?
legyen valamilyen tûzfalad, ha netezel!

Mr Manson
alaplapi elem lemerült valószinü, és nem jegyzi meg a bios beállításokat!
mérd meg vagy cseréld ki

Gladiator
bootolásnál ezt írja ki:

CPU is unworkable or has been changed.

ha nyomok egy F1-et, akkor megy tovább, de akkor is minek írja ki?

Csacsi
Ja és ami még fontos, hogy csak ez az egy ftp.

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Csacsi
Sziasztok. Windos xp sp2 van fent. Otthon ha töltök ftp-rõl, akkor stabil a sebeség.
Munkahelyen routeren keresztül megy a net. Mindnehol stabil a sebesség, viszont ugyanarról az ftp-rõl, amirõl otthon töltök sokkal lassabb akad. Nem tudja vki mi lehet ennek az oka?

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

ollie
Legalább ne lenne ilyen köcsög, hogy még gariztatja is.

UNITSnak:
Köszi a segítséget és küldöm az uj log-ot.
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 21:39:11, on 2005.03.08.
Platform: Windows XP Szervizcsomag 1 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP1 (6.00.2800.1106)

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\VS7Debug\mdm.exe
C:\WINDOWS\System32\tcpsvcs.exe
C:\WINDOWS\System32\Fast.exe
C:\Program Files\VirusBuster\Bin\VBSNTW.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\WINDOWS\System32\ctfmon.exe
C:\Program Files\LeechGet 2004\LeechGet.exe
C:\ScanPanel\ScnPanel.exe
C:\WINDOWS\System32\wuauclt.exe
C:\totalcmd\uj\TOTALCMD.EXE
c:\apu\HijackThis.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Hivatkozások
R3 - Default URLSearchHook is missing
O4 - HKLM\..\Run: C:\WINDOWS\system32\NeroCheck.exe
O4 - HKCU\..\Run: C:\WINDOWS\System32\ctfmon.exe
O4 - HKCU\..\Run: "C:\Program Files\LeechGet 2004\LeechGet.exe" -intray
O4 - Global Startup: Microsoft Office.lnk = C:\Program Files\Microsoft Office\Office10\OSA.EXE
O4 - Global Startup: ScanPanel.lnk = C:\ScanPanel\ScnPanel.exe
O8 - Extra context menu item: E&xportálás Microsoft Excel formátumba - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office10\EXCEL.EXE/3000
O8 - Extra context menu item: Elemzés: LeechGet - file://C:\Program Files\LeechGet 2004\\Parser.html
O8 - Extra context menu item: Letöltés: LeechGet - file://C:\Program Files\LeechGet 2004\\AddUrl.html
O8 - Extra context menu item: Letöltés: LeechGet Varázsló - file://C:\Program Files\LeechGet 2004\\Wizard.html
O9 - Extra button: Related - {c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a} - C:\WINDOWS\web\related.htm
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Show &Related Links - {c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a} - C:\WINDOWS\web\related.htm
O16 - DPF: {EE8B6D5F-FEF2-11D0-B13F-00A024798EF3} (Microsoft Search Settings Control) - http://lg.home.microsoft.com/search/lobby/searchsettings.cab
O23 - Service: InCD Helper (InCDsrv) - Unknown owner - C:\Program Files\Ahead\InCD\InCDsrv.exe (file missing)
O23 - Service: NOD32 Kernel Service (NOD32krn) - Unknown owner - C:\Program Files\Eset\nod32krn.exe (file missing)
O23 - Service: Kerio Personal Firewall (PersFw) - Unknown owner - C:\Program Files\Kerio\Personal Firewall\persfw.exe (file missing)
O23 - Service: VirusBuster Component Manager Service (VBCompManService) - VirusBuster Kft. - C:\Program Files\VirusBuster\Bin\VBCMServ.exe
O23 - Service: VBShieldNT Workstation - VirusBuster Kft. - C:\Program Files\VirusBuster\Bin\VBSNTW.exe

-nak:Nagyon köszönöm segítséged és küldöm az uj log-ot.

DanyyX
Ezt nézzétek meg:
Halott 9800-as

units
new.net domains 6.38: szedd le azonnal (lehetöleg csökkentett módban. net kikapcsolva) Böngészõ eltérítõ kém azaz hijack!
utána új log.

Helló!
A scanpanel\.. ez egy "astra" képolvasó és a telepítéskor keletkezett
NewDotNet ilyen nincs,de new.net domains 6.38 az van,
a M$Am meggyorsítota a gépet érezhetöen!

units
A NewDotNet nincs ott a programok hozzáadása és eltávolítása listában?

C:\ScanPanel\ScnPanel.exe ez mi? nem ismerem.

fixáld csökkentett módban:

O2 - BHO: URLLink Class - {4A2AACF3-ADF6-11D5-98A9-00E018981B9E} - C:\Program Files\NewDotNet\newdotnet6_38.dll
O10 - Hijacked Internet access by New.Net

nincs tûzfal a gépeden. telepíts egy keriót és nem fog visszajönni a szemét.
Mire jutottál az M$Anti... val?

Mars
Ilyen gépen úgy kéne mennie, mint a villám. Szerintem túl sok progid indul a startupnál. (Start menü/Futtatás/msconfig) Nézd meg mik indulnak, amiknek nem kéne.

Éhes makkal az ember disznókat álmodik...

lck
( P4 1700 celeron 512 RAM )
lck
Tényleg, nekem is Kaspersky fogta legjobban, de most Avast-ot, Keriot vagy Bitdefendert észre sem veszem hogy van.
STLRR
P4 2.4Ghz 512MB-ezen fut

Mars
Talán, ha leírnád a konfigurációt. Ebbõl számomra nem derül ki, hogy P1-en vagy Athlon 64-en nyomatod.

Mars
Nálam is NIS2005 pöszörög, de nállam nem eszi jobban a gépet, mint a Kaspersky vagy az F-Secure. Pillanatnyilag ezen a konfigon megy: AthlonXP 1700+, 256 DDR PC2100. Mint látjátok nem erõgép, mégsem fogja meg a NIS. Max 5-6 másodperccel áll fel a rendszer késõbb. ennyi...<#vigyor0>

lck
A Norton Antivírus egy nagyon jó szoftver de sajnos eszi a gépet. Szép nagy erõmûvekre való. Nálam jópár program kipróbálása után ez fogta meg legjobban. Ha esetleg nem jogtiszta akkor azzal is meggyûlik idõvel a bajod. Jobbat nem tudok mondani, vagy megszokod a lassulást, vagy választasz egy másik kevésbé gépigényes védelmet. Esetleg ha nagyon ragaszkodsz hozzá, veszel egy nagyobb gépet.
STLRR
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, és egyben segítségeteket is szeretném kérni!Nemrég kaptam egy új gépet amire SP2-es windowst raktam!Felraktam rá a Norton Antivirus 2005 de ettõl úgy belassult induláskor a gép, hogy az hihetetlen!Az lenne a kérdésem, hogy ez ellen mit tudnék tenni?
Elõre is köszi!

UNITS:átjött az egyik barátom és vele megcsináltuk amit kértél:
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 21:59:15, on 2005.03.07.
Platform: Windows XP Szervizcsomag 1 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP1 (6.00.2800.1106)

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\VS7Debug\mdm.exe
C:\WINDOWS\System32\tcpsvcs.exe
C:\Program Files\VirusBuster\Bin\VBSNTW.exe
C:\WINDOWS\System32\Fast.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\WINDOWS\System32\ctfmon.exe
C:\Program Files\LeechGet 2004\LeechGet.exe
C:\ScanPanel\ScnPanel.exe
C:\totalcmd\uj\TOTALCMD.EXE
c:\apu\HijackThis.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Hivatkozások
O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 6.0 CE\Reader\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O2 - BHO: URLLink Class - {4A2AACF3-ADF6-11D5-98A9-00E018981B9E} - C:\Program Files\NewDotNet\newdotnet6_38.dll
O3 - Toolbar: &Rádió - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - C:\WINDOWS\system32\msdxm.ocx
O4 - HKLM\..\Run: C:\WINDOWS\system32\NeroCheck.exe
O4 - HKCU\..\Run: C:\WINDOWS\System32\ctfmon.exe
O4 - HKCU\..\Run: "C:\Program Files\LeechGet 2004\LeechGet.exe" -intray
O4 - Global Startup: Microsoft Office.lnk = C:\Program Files\Microsoft Office\Office10\OSA.EXE
O4 - Global Startup: ScanPanel.lnk = C:\ScanPanel\ScnPanel.exe
O8 - Extra context menu item: E&xportálás Microsoft Excel formátumba - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office10\EXCEL.EXE/3000
O8 - Extra context menu item: Elemzés: LeechGet - file://C:\Program Files\LeechGet 2004\\Parser.html
O8 - Extra context menu item: Letöltés: LeechGet - file://C:\Program Files\LeechGet 2004\\AddUrl.html
O8 - Extra context menu item: Letöltés: LeechGet Varázsló - file://C:\Program Files\LeechGet 2004\\Wizard.html
O9 - Extra button: Related - {c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a} - C:\WINDOWS\web\related.htm
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Show &Related Links - {c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a} - C:\WINDOWS\web\related.htm
O10 - Hijacked Internet access by New.Net
O23 - Service: InCD Helper (InCDsrv) - Unknown owner - C:\Program Files\Ahead\InCD\InCDsrv.exe (file missing)
O23 - Service: NOD32 Kernel Service (NOD32krn) - Unknown owner - C:\Program Files\Eset\nod32krn.exe (file missing)
O23 - Service: VirusBuster Component Manager Service (VBCompManService) - VirusBuster Kft. - C:\Program Files\VirusBuster\Bin\VBCMServ.exe
O23 - Service: VBShieldNT Workstation - VirusBuster Kft. - C:\Program Files\VirusBuster\Bin\VBSNTW.exe

Szia!Nagyon köszönöm de csak holnap állok neki mert most jöttem haza a suliból/különóra sbt/és eléggé fárad vagyok,a fater pedig délutános és holnap délelött itthon lesz.Majd jelenkezem.Üdv:györgy

igaz, sry

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

o nem sVChost ot irt,hanem sCVhost ot ... az elobbi a windoz, az utobbi a virus

Az svchost(Service Host Process) az XP része. Ha hibát okoz annak vírusfertõzés lehet az oka, de a progi maga nem vírus/trójai.

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Falconer
Nem tudja megmondani valaki, hogy a lementett film licenszek hova mentõdnek el?
elõre is kösz

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

DanyyX
Kösz a segítséget.
Egyébként találtam még néhány dolgot:
Regmgr: scvhost.exe <=ez valami trójai program, leszedtem.
WindowsMediaScope winmep.exe <=erre sincs szükség
Legérdekesebb, hogy nVidia videokarim van, és ilyet látok a Feladatkezelõben: AtiDisplayDriver atidrvxx.exe <=Ez is törlõdött
Meg persze a w32.MiMail is.

DanyyX
Azt sajna használom.
Tudom, hogy ritka szar, meg biztonságim rés, de sok hüllye hawerom csak azzal hajlandó nyomni, mert számukra a biztonság ismeretlen fogalom.
+ "õk nem értenek az IRC-hez"
<#sniffles>

ollie
kapásból msn messenger 😉

units
Frissítsd a NAV adatbázisát
indítsd el a gépet csökkentett módban.
Full scan.

O4 - HKCU\..\RunServices: w32.exe

Ez a w32.mimail.i@mm vírus
Valószínû, hogy már nem aktív, de nem árt megnézni.
irtó:
FxMimail.exe

egyenlõre...