Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

rvn
Üdv! NAGyon kérek mindenkit h ha tud segytsen mert már lassan ojan ideges vok h az agyamn Ldobom! Szval probléma már du 2 óta fel aakrom rakni az xp t aköv konfigra asus p5gd2 delux 1024 ram 3200 intel proci samsung sata vincsi és akár mi van már 3x formáztam le a vincsim meg 2 x vizsgáltattam ár de még mindg arra hivatkozik h virus vagy rossz terület lehet a lemezen vagy uj lemezvezérlöt tettem fel és ezt kék halálban irja ki! mikor a gép lassan egy éves!!! Nem csak Sata hadnm sima vincsiket is Lutasít és hiába csinálok az aléaplapi driverröl inditóflopyt beolvassa betölti d ea végén ugyan az irja ki

Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic

rvn
igen xp telepítövel igy nem lehet fájlrendszeri hiba szval ha megpróbálnám ntfsel?

Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic

rvn
ki

Kikapcsoltad a víruskeresést a biosban?

rvn
de a kék halál ban irja "hivatkozik h virus vagy rossz terület lehet a lemezen vagy uj lemezvezérlöt tettem" ezeket!

RVN!!
Az xp telepítõvel próbálod feltenni?
mert ha nem akkor lehet ilyen hibaüzenet, ha a 98-as telepítõvel probálkozol.Feltéve ha aza partíció amire akarod tenni az ntfs.

Nick0name: az sp2 fõleg a netbiztonsági témákban nyomult, tehát elsõsorban itt láthatod az elõnyét, ha használod azt a gépet netre is, akkor ajánlanám mindenképp (a milliónyi kis biztonsági javítást is tartalmazza, ami idõközben megjelent), emellett az sp2 tartalmazza az sp1-et is, tehát azzal nem lesz kevesebb a géped, hogy nem az sp1-et raktad rá. Ellenben, akkor nem ajánlom az sp2-t felrakni, ha nem újonnan telepített konfigra megy, mivel egy már használatban lévõ windowsnál néha hülyeségeket idéz elõ.

Rvn: mivel nézted át a vinyót? Ajánlott a samsungtól letölteni a diagnosztikai progijait (hutil és shdiag) és azokkal megnézetni. Mindenesetre, inkább a memóriát ajánlanám letesztelni, mivel az is okozhat kék halált, és elég sûrûn van, hogy normál használat közben képzõdnek hibás cellák rajta. Gyakorlati tapasztalatom, hogy mostanság a memóriák, optikai meghajtók és a vinyók hibásodnak meg legsûrûbben sajnos.

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

rvn
Üdv! NAGyon kérek mindenkit h ha tud segytsen mert már lassan ojan ideges vok h az agyamn Ldobom! Szval probléma már du 2 óta fel aakrom rakni az xp t aköv konfigra asus p5gd2 delux 1024 ram 3200 intel proci samsung sata vincsi és akár mi van már 3x formáztam le a vincsim meg 2 x vizsgáltattam ár de még mindg arra hivatkozik h virus vagy rossz terület lehet a lemezen vagy uj lemezvezérlöt tettem fel és képk halál mikor a gép lassan egy éves!!!

Please Help!!!

Sziasztok a kérdésem az lenne,hogy Windows xp sp1-el vagy windows xp sp2-vel?melyiket telepítsem? a gépet inkább játszáni használom!
Tweakguide-XP
Angolul, 175 oldal komplett tweakguide a Win XP-hez. Érdeklõdõknek😊

Fortuna fortes adiuvat.

plzz valaki segytsen hogy hogy lehet aktiválni a home xp-t plzz
Shep
Köszi.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

arsene
Sajátgép->Tulajdonságok->Speciális->Vizuális hatások
itt kapcsold be a Vetett árnyék az asztal ikoncímkéin nevût.
a feliratot szerintem nem lehet eltüntetni, mert fájlnevet meg kell adni neki.

\"Találkozni kell Istennel, meg akarok kérdezni tőle egyet-mást\"

Shep
Hogyan tudom megcsinálni azt, hogy az ikonok alatt látható felirat körül ne legyen ott a ki téglalap ezáltal a háttérképet kitakarva? Másik variáció el lehet tüntetni a feliratot az ikonok alól?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

lck
akkor: van adu
Met
ez nem teljesen igaz
ugyan úgy torrentrõl is lehet gyorsan letölteni mint bárhonnan

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Constantine 01
a torrent lehet hogy jó megoldás de lassú!

333 half way to Hell

lck
bittorrent
Nekem teljes verzió kéne!!!

Honnan lehet az XP 64 bit es változatát letölteni?

sziajsztok home xp hogyan milyen patchel lehet aktiválni?
Tomicsek
Errõl a Spyware Terminátorról, már olvastam, hogy újraindításokat csinál.

Taylor
Köszi a válaszokat. Ezt a chkdsk/r-t lefutattam, hát nemtom mennyit ért, remélem javít a helyzeten.
Én nyomtam volna a print screen gombot, de itt ugye nem lehetett.😄

Mostanában semmit nem maceráltam a hálozat beállításoknál. Symantecet nem használok, NOD32+Kerio.

Viszont: ma felraktam a spyware terminator progit, és mikor ez jelentkezett be indulásnál, akkor szállt el mindig, leszedtem, most jó.
De ezt hogy csak néha használat közben elszáll ezt nem elõször csinálja, pár hete volt az elsõ, azt pár naponta elszáll.

Na én is pont erre gondoltam <#wow3>

PetruZ
Mondjuk egy esetben talán lehet: ha VMWare alatt futó XP hasal el. De ilyet még nem láttam, lehet, nem is sikerülne. 😊
"Kíváncsacsi lennék, hogy egy BSOD képernyõrõl hogyan csinálsz screenshot-ot..."

Aha! Lehet, hogy igazad van. Ha tudnám, visszavonnám elõzõ HSZ-emet. És ezúton kérek elnézést Taylortól<#miaz>

PetruZ
Volt-e valami mostanában a hálózattal kapcsolatban? Az afd.sys a rendszer része, a TCP/IP (Winsock) kapcsolatokban vesz részt.
A másik kérdés: használsz-e valamilyen Symantec terméket (mondjuk vírusírtót, vagy tûzfalat)?
PetruZ
Kíváncsacsi lennék, hogy egy BSOD képernyõrõl hogyan csinálsz screenshot-ot... <#wilting>
arsene
egy drasztikus chkdsk/r talán tudja orvosolni

Taylor!

Van egyszerûbb módja "lefényképezni" a monitoron látható képet, mint egy digit fotó!
Ha megnyomod a PRINTSCREEN gombot, majd megnyitod pl. a PAINT nevû progit, nyomsz egy CTRL-V gombot, akkor megkapod az asztal teljes képét. Ezután már csak el kell menteni a képet pl. JPG formátumban.
Ha ALT+PRINTSCREEN gombot nyomsz, akkor az éppen aktív ablakot lehet "lefotózni". Az eljárás további része olyan, mint feljebb.

Sanyix
A pagefile.sys mindenkinek ott van a gépén aki vindózt használ, mivel virtuális memória nélkül nem mûködik valami jól a vindóz...

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Taylor
Jah és átnyálaztam a vinyómat már két víruskeresõvel, spy progikkal, de semmi.

Taylor
Hello emberek!

Mostanában kicsit megvan õrülve a winem, mert ma pl szinte minden indításnál elszállt ezzel a hibával.
Ezt talán sikerült orvosolnom, de elõbb meg ezzel szállt el. A géppel nincs gond, mert másik vinyóval megy simán.

Jah meg még valami van: a c: gyökérben van egy rejtett fájl, pagefile.sys, "csak" 1,5 GB szegény. Halvány gõzöm sincs, hogy mi lehet. Tudomásom szerint ez másnál nincs jelen.

Tomicsek
urbijoe
tud valaki olyan progot amivel törölt képeket vissza tudok állitani?

iMac 20\" 2.4Ghz ,2Gb ram, 320Gb,ati HD 2600 ,OSX Leopard 10.5.5

A NET framework-hoz van egy 1.1-es service pack.Azt tedd fel,újraindítás után nem lesz logon.
Mayday
Sziasztok,

Olyan kerdesem lenne, hogy hogyan tudom beallitani a gepen, hogy XP bootolaskor ne jojjon fel a felhasznalo valaszto ablak, hanem rogton bootoljaon, es jojjon az Asztal.

Alapbol ez oke volt, de amikor feltettem a Microsoft .NET framework nevu csodat (ATI driver miatt), azota ki kell valasztanom a felhasznalonevet. Alapbol egy felhasznalonev van ugyhogy nincs is nagy valasztasi lehetoseg 😊

Szoval ezt el lehet tuntetni valahogy? (Vagy alapertelmezette tenni a felhasznalot, vagy mittudomen?)

Elore is koszi a valaszokat!

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

Bármilyen programmal,ami image fájlt tud készíteni,klónozható a lemez.A CD image pontos másolata a bootCD-nek.Erre a ma népszerû programok bármelyike képes: Alcohol120,Daemon tools,PowerISO,Néro vagy akár CloneCD.
Cd-n a boot fájlokat nem látod soha, mivel a fájlrendszer elrejti õket (de nem úgy, mint a sima rejtett fájlokat a vinyón). Ha le akarod õket menteni, akkor ajánlott pl. a winiso, annak van egy save boot info (vagy hasonló) pontja, azzal tudod megtenni, bár sajna a lementett formátumot nem sok minden kezeli, de ha winimage-el átkonvertálod, akkor akár egy nero-val is használható formátukot kaphatsz.

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

urbijoe
az XP cd-n melyik file felelös a boot-olásért?
mert át lett véve egy XPSP2-es cd de nem boot-ol ,amiröl meg átvették az igen.
mert nem cd copy-val csinállta ,hanem csak áthuzta a file-okat és,lehet hogy lemaradt egy file

iMac 20\" 2.4Ghz ,2Gb ram, 320Gb,ati HD 2600 ,OSX Leopard 10.5.5

hali
win xp 2 felhasznalora(fiók) van oszta és a bejelentkezésnél nem
lehet válsztani a rendszergazda fiokót (mert csak halványan látszik) és hogy lehetne megcsinálni?
köszi

pedestrian
Bocsi. Nem a saját üzenetemre akartam válaszolni, hanem a TÓTH LACI-éra

Köszi sikerült.!Jó hogy vagytok!

arsene
a BIOS-ban a Password check-et állítsd át System-re (advanced BIOS features).
a Setup a default érték.
eztán tudod megadni a Main menu-ben a Supervisor password-öt.

pedestrian
Nem lesz ez így jó hosszú távon.

TothLaci
Aha, akkor a magyar, nem legálisan szerzett XP tulajdonosoknak most még nem kell félniük.
Szerintem kapcsold ki a frissítést, ha ezután is megjelenik, akkor változtasd meg a kulcsot, vagy telepítsd fel a magyar változatot, aztán frissítsd, és kapcsold ki az automatikus frissítést, hátha már meglepetést okozhat a májusi frissítés...
pedestrian
nem. angol.

TothLaci
Magyar XP-d van?