Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

stp4trick: ismerõs érzés. Nekem is volt már, hogy úgy kellett egy ügyfélnek a problémájára választ találnom telefonon, hogy csak angolul tudtunk kommunikálni, ráadásul egyikünk sem túl perfektül emellett nem is igazán tudta azt sem elmagyarázni, mi a problémája, csak azt tudta normálisan ismételgetni, hogy nem mûködik úgy az eszköz, ahogy szeretné, de a legdurvább mégis az volt, amikor elösször láttam életemben win. 2003-at, mivel a windows kóreai nyelvû volt, az ügyfél pedig valamelyik másik távol keleti orszából származott, és csak hozzávetõlegesen tudta lefordít, mit ír ki a gép, de azt is csak angolra 😊

Csono: igazából annyi a lényege, hogy benne vannak a javítások, illetve rengeteg felhasználói programot lehet a windows telepítõ után automatán (oké, félautomatán, mert azért kell hozzá a felhasználó is) telepíttetni vele, illetõleg rengeteg beállítást lehet vele módosítani. Én mondjuk nem kedvelem, mert "kézzel" hamarabb befejezem egy hagyományos telepítést, a szükséges programjaimmal, mint amíg a kollégám elszüttyögött a blade-essel.
A problémára ami nála jelentkezett valami olyan volt, hogy miután egy másik vinyóról átghostolta az op. rendszert egy satásra, nem volt hajlandó többé sehogy bebootolni róla, ám miután egy hagyományos windows telepített fel ugyanazon progikkal, az már tökéletesen elindítható volt ghostolás után.

Dying: angol win. esetén elõfordulhat ez a õ és û betûkkel is, de magyar win. esetén én azt tapasztaltam, hogy a kalapos betûkkel (ahol a û és az õ betûn az ékezet nem párhuzamos, hanem egy fél X -et formáz), jelentkezik, vélhetõen azért, mivel a 852-es kódlapon nem szerepelnek ezek a betûk, így nem tudja normálisan kezelni. Próbálja ugyan sima magyar karakterekké konvertálni, de kevés sikerrel. Annyi a megoldás, hogy nevezd át õket a magyarnak megfelelõ betûkre (kinézetre amúgy majdnem ugyanaz), akkor nem jelentkezik a probléma.

Zed: én a scandisk-nél nem vagyok elájulva azért, hogy annyit közöl, hogy melyik fázist csinálja, a win98 esetében fényévekkel jobb volt (nem a bootoláskor lefutóra gondolok). Illetõleg volt már olyan xp-nél, hogy szépen hibátlannak nyilvánította az értelmetlen karakterekkel teli meghajtót, ellenben a következõ indításkor a bootoláskor lefutó scandisk már ki tudta javítani. Ha az xp alatt nem tudja javítani, akkor ne mondja már nekem, hogy hibátlan....
A dos-os norton utilities az frankó volt, win95 elött még sokat használtam a progijait, de 200 gigás ntfs particióknál nem tudom, mihez kezdene.

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

mrzed001
fájlrendszer ellenõrzõ, karbantartó: bõven jó erre a win saját scandisk-je, már csak azért is mert pölö a perfectdisk is azt futtatja boot time defrag elõtt ha valami nem tûnik teljesen korrektnek neki a partícióval kapcsolatban.
Töredezettség mentesítésre persze a perfectdisk a legjobb...

Most így hirtelen a norton dos-os sd.exe-n kívül nem is ugrik be más ilyen tool

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Én a perfectdisk 7.0-át használom, hibátlanul mûködik, és elég gyors is...

Dying Soul
Az miért van, hogy a windows pl û vagy egyéb "idegen" betûk esetén egy zeneszámról egy 0kb-s másolatot készit, aminek címében már nem szerepel az a betû?

Közben megtaláltam itt a fórum témák között!
Windows Blade Edition
http://forum.sg.hu/listazas.php3?azonosito=bladeedition&id=1144886883&order=timeline
Halottam már a blade editionnal-rõl, mely a Windows finomra hangolt verziója.
Mennyiben más mint az elõzõek?
"Keeper2" megtudnád mondani, milyen problémái voltak a spanodnak a sata vinyójával az átszerkesztett Win alatt?
stp4trick
én is erre gondoltam, de telefonon nehéz elmagyarázni egy laikusnak (még nálam is azabb), még a csökkentett mód maradhat, mert csak a jelszót kéri, nincs névmegadás

MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP

Az xp alapból létrehoz még egy fiókot, nem csak azt a felhasználóit, amit a felhasználótól bekér a telepítéskor. A neve Rendszergazda (angol windowsban Administrator). Ha úgy van beállítva a win. hogy be kelljen gépelni a felhasználónevet is, akkor ott beléphetsz vele, ha nem, akkor csökkentett módban indítva próbáld. A gyakorlatban a felhasználók 90%-a lekódolatlanul hagyja ezt a felhasználót, és valami fura ok miatt a windows meg is engedi, pedig ez a legnagyobb jogosultságú felhasználó (linuxot próbálj úgy telepíteni, hogy a root nem kap kódot... ha sikerült meséld el nekem is a megoldást)

Az az sp3 nem igazi sp3, mivel olyan még nem jelent meg xp-re, hanem valaki összerakott egy javítócsomagokkal, hotfixekkel és egyéb progikkal felvértezett windows telepítõt. Attól függetlenül persze lehet, hogy jó, ellenben pl. a blade editionnal egy kollégám jót szívott, mire rájött, hogy azt a furcsa hibát a sata vinyóval az átszerkesztett win. okozza.

Egy kérdés: az nlite-al készített integrált hotfixes telepítõmet kicsit próbálnám újítani. Tegnap megjelent .net 2.0-hoz is hotfix. Hogy lehet megoldani, hogy jól legyen benne, mivel ugyebár a hotfix a .net hibáit javítja, tehát elvileg azt csak a .net-es verzióra lehet felrakni. Tehát, hogy oldhatom meg, hogy elöbb integrálódjon a .net és csak aztán a hozzá való javítás? Én arra gondoltam, hogy netán megcsinálom a .net-es imaget és miután ez megvan, újrakezdem ezt forrásként használva, és eztán rakom rá a hotfixeket.
Valamint, egy jól mûködõ scandisk alternatívát javasolna valaki? Kellene nekem felületellenõrzés lehetõsége, illetve azok a fájlrendszer ellenõrzõ, karbantartó feladatok, amiket a windowsos is végrehajt. Kezdem unni, hogy a windowsban lévõ nagyjából annyit közöl, hogy csinálja a dolgát és kész, sõt, rendszerint bár õ tökéletesen lefutott, az sem változtat semmit, ugyanúgy megmaradnak a kijavítatlan hibák. Persze, ne a nortos diskdoctor legyen, mert az meg felrak rengeteg hülyeséget a gépre, ami jól lelassítja, ráadásul sokszor még több hibát csinál, mint amit javít.

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

Hajnalban letöltöttem, az este folyamán pedig feltelepítem az XP Sp3-mal integrált verzióját. Valakinek ezzel kapcsolatban van tapasztalata?
Remélem ez lesz a legmegbizhatóbban mûködõ Winfos!
Pár napon belül írok majd róla véleményt...
stp4trick
Egy barátom kért segítséget, feltehetõleg a nagyobbik fián a kisebbik fia torolt meg vmi sérelmet így. Kérdésem a következõ:

Xp-be belépéshez jelszó lett beállítva a felhasználói fiókhoz.
Csak 1 felhasználói fiók van.
A jelszó beírására hibát jelez, valszín valaki átírta.

Lehet-e vmit kezdeni vele, vagy újrahúzás?

MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP

RelakS
épp ezt nézem ^^

GYÁÁÁÁ!!! Felhajított annyi frissítenivalót, hogy valsz már elhiszi, amit akarok 😄

Azért kösz mindenkinek 😊

(visszaolvasás rulz, türelem meg nemvanik... 😄 )

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Tomicsek
Ezt másold a sytem32 mappába.
Vagy futtatsd ezt.

Met
9down.com

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

szerezz corporate windozt es egyetemi kodot.

RelakS
Szeretnék update-elni.
Ismerek egy módszert, amivel elhiszi a microsoft, hogy eredeti a windowsom. Egyetlen gond, hogy már az MS is ismeri, szal nem megy 😄

Tud valaki aktuálisan mûködõ megoldást? (persze vásárláson kívül <#vigyor1>)

Kösz!

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

PetruZ
1. A javítások kivétel nélkül SP1-re is felmennek (kivéve azokat, amelyek az SP1-et vmilyen okból nem is érintik). Az viszont igaz, hogy az alap SP1 már semmire sem elég, mindenképpen fel kell tenni a késõbbi frissítéseket is.
2. Még nem találkoztam ilyennel.
1. nem , hisz vannak programjavitasok is boseggel.
2. vannak programok amik sp2 t kovetelnek. azok nem mennek sp1 en.

baajos
Kérdés: Ha nem telepitem fel az Sp2-t,hanem hagyom az alap Sp1-et, és van hozzá egy jó virusirtóm és tûzfalam,akkor az megvéd e azoktól az esetleges károktól és támadásoktól ami ellen az Sp2 védelmet nyújtana?? Illetve tud e minden futni Sp1 alatt is ami Sp2-n. ?

Pet

Balumann
felirat mindig eltûnt, viszont az hogy nem tudtam rámenni a felhasználóra olyan már volt, nem is egyszer... :S

Nektek volt már olyan, hogy indításkor "A windows indítása..." felirat nem akart eltûnni, vagy hogy nem tudtál rákattintani a felhasználókra?

Balumann
úgylátom külön kellett volna :| most jó

Balumann
de mondjuk most leállítottam a windowblinds skinezõt és nem dobott ki...

Balumann
lehet, mert össze-vissza telepítgetem mostanában a drivereket, próbálgatom. Nem értem, hogy ezeket az optimalizáló drivereket, mint a DNA vagy omega driver, ezeket simán felkell rakni ,vagy rátelepíteni az alap ati-ra? :S

valamilyen video kártya meghajtó gebaszra utal
mekkora frekvenciát használsz?
Balumann
Helo! Állandóan kidobál a játékokból. Vagyis játszok (akármilyen teljes képernyõs játékkal), és lerak az asztalra. Nem tudom miért 😞. Nem jön fel semilyen ablak, meg semmi, de spyware írtás is volt (spyware doctor, meg spybot s&d -al is).

ffxi
Meg volt és még mindig nem jön elõ<#rinya>!!

Fákjúal!

ollie
nem hiszem el, hogy nem lehet rájönni

pacman
Köszönöm a segítséget.

Meg tudtam oldani a problémát................................

pacman
Nagyon köszönöm a segítséget, meg oldódott a probléma.<#wave><#circling>
Azt csináltam : Csökkentett mód, beírtam rndszergazda és már is belépett.

A kérdésedre :
Csökkentett módban csak a jelszóablak jön elõ. Ebbe írtam be : Rendszergazda

Csökkentett mód, és elõjön egy rejtett rendszergazda fiók.
Vagy SP2 alatt nincs már ez a backdoor?

Nézd meg légyszíves!
pacman
Segítséget kérek .
Oprendszer Win XP SP2_hu.
Letiltottam afelhasználói fiókot és nem tudok az oprendszerbe belépni .
Ilyenkor mit lehet tenni ,hogy ne kelljen új oprendszert telepíteni.
Hogy lehet belépni és a rendszert vissza állítani ?
segítségeteket elõre is köszönöm...

pacman
S

jobb klikk a talcan , eszkosztarak nyelvi eszkoztar pipa

Alt+Shift ?
ffxi
HELP!! Eltûnt innen a nyelv szarság. Hogyan kell visszahozni? Nemtok angolra váltani, mert gémekben elõ kell hozni a konzolt és magyarral nem lehet, csak angollal. THX!!

Fákjúal!

petipetya
Itt a gond. Mar megbocsass, de ki az a hulye, aki eredeti windowst rak fel a gepere, mint otthoni felhasznalo...

petipetya
Itt a gond. Mar megbocsass, de ki az a hulye, aki eredeti windowst rak fel a gepere, mint otthoni felhasznalo...

petipetya

petipetya

azért mert szar a wincso részben meg bekaptam virust stb!!ezért formatálni kellet

pasz!!! 7*

ollie
heló! micsoda meglepetés, itt talizunk. 😊

ollie
Ennek semmi köze az aktíváláshoz. Attól még el kell fogadnia a cd kulcsot.

Control Panel - Regional and Language settings

http://www.winportal.net

m66
hali.
hányszor aktiváltad már a Windows-t?

Hy
nekem A Media Center edit./el lenne gondom hogz lehet nzelvet vatltoztatni mert evvel syenvedek billentz\yet is naggyon xar
ollie
Akkor hívd fel a microsoftékat. Ugye nem adtad oda a kódot másoknak is?

eredeti windowson van!! van cd kodom csak az már egy szer aktiválva lett és nem fogadja el!!!

petipetya
Van egy sp1 is, hatha: 7RYTG-T2738-WRKJB-YKRFQ-XVK98 (az elso tagban a G-betu lehet hogy 6-os szam).