Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Attila8805
Hali egy edereti Xp-t lehet használni két gépen?

Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"

WuFraZselic
üdv, nemtudom jó helyen járok-e, de megpróbálnám... ;
windows update töltõdik le, kész, installálja magát, ujrainditás most / késõbb option feljön, mondom persze most... erre azóta nem indul a windows, tölti a wint, megy a kis csík balról jobbra ahogy mindig, aztán mikor bejönne a kék képernyõs "üdvözöljük" kommerz szöveg, na ahelyett fekete képernyõ, sehol semmi, windows nem jön be. mindez az IE7 v meik uj ie HIVATALOS WIN frissités miatt... most ez igy mi? vmi ötlet? csökkentett móddal is ugyanez a helyzet, nem tölt be win... pls help

\"some red bull, some water, some nice fresh house music\" FORZA INTER Javier Zanetti, I Signori del Calcio

Dj Faustus
Start menü/(Beállítások/)Vezérlõpult/Felhasználói fiókok/A felhasználók be- és kijelentkezési módjának megváltoztatása/Az üdvözlõképernyõ használata

Sziasztok!

A kérdésem az, hogy azt hogyan lehet visszaállítani, hogy amikor a számítógép kikapcsolása gombra megyek, akkor a három gomb jelenjen meg, ne az amit le lehet görgetni, hogy kiválasszam, amit szeretnék?

Prince of Máté
1-en van 😊

a rendszerleíró adatbázist megnyitni / regedit a futtatásba/ és megkeresni:
HKEY_LOCAL_MACHINE \ System \ Controlset001 \ Services \ Cdrom kulcsot
és Autoran értékét 0-ról 1-re állítani
Prince of Máté
Azt tudom, az volt az elsõ amit megcsináltam, de ahogy leokozom visszaáll az alapra-.-

jobb klikk a meghajtóra/cd,pendrive/ \ tulajdonságok \ automatikus lejátszás lap \
mûveletek négyzet pipa \ lejátszás kijelölése

Prince of Máté
Hol lehet azt beállítani, hogy ha csatlakoztatok egy USB eszközt, (pl pendrive) vagy berakok egy CD-t akkor automatikusan lejátssza?
(Adattárolónál pl a mappa megnyitása)

Csá!
Az lenne a kérdésem, hogy miért van az, hogy a Star menû, Vezérlõpult, Tálca és Start menûnél a Spywareterminator úgy van beállítva, hogy a tálcán mindig látszik. Amikor a gépet kikapcsolom és mondjuk aznap vagy másnap bekapcsolom akkor az elõbb leírtakkal ellentétben a Spywareterminator ikonja egy idõ után eltûnik a tálcáról és újra be kell állítani, hogy "mindig látható".
Miért nem elég egyszer ezt beállítanom?

Valami megoldás?

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

Sziasztok! Valakinek mar fent van az SP3? És az már érzékeli 4GB?
Hello nem tud nekem valaki segíteni abban hogy ha a,/WINDOWS XP S.P.2-be fájlmappákat meg akarom nyitni a bal egér klikkel akkor mindig a keresõ program jön be, de ugyan ez van a meghajtó megnyitásakor is.De ha jobb egér klikk és a megnyitásra megyek akkor megnyitja ahogy azt kell.A választ elõre is köszönöm.
Met
usb editionos xp-t kell a pendrive-ra tenni

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

urbijoe
a laptopom tud usb-röl boot-olni
azt hogy tudom megcsinállni hogy pendrive-rol beboot-oljon az xp?

iMac 20\" 2.4Ghz ,2Gb ram, 320Gb,ati HD 2600 ,OSX Leopard 10.5.5

Tényleg, rémlik valami, köszi
zvaragabor
Start menü, futtatás, beírod: msconfig majd auto indítás fül.

Chaos Anno Domini

Hol tudom azt beállítani az xp-ben, hogy milyen alkalmazások induljanak el illetve ne induljanak el a rendszer betöltõdése közben? Emlékszem ilyen lehetõségre de lehet, hogy nem az xp alatt.
Narxis
Olvasgasd a fórumát, ha neked a portable cuccok bejönnek akkor jó...Amúgy készül a ReBorn2.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

zvaragabor
Megoldva.

Chaos Anno Domini

zvaragabor
Foltozó kedd van, meg is jöttek a frissítések. Node nekem köztük van egy WGA is, és gyanítom azt telepítené elõször. Föl lehet telepíteni a többit külön?

Chaos Anno Domini

Sziasztok!

Windows Xp Extended Edition (Codename Pluto)-ról mi a véleményetek? Érdemes letölteni /használni/?? Jó?

Köszönöm!

Prince of Máté
Ez volt a megoldás, be volt pipálva!
Ezer hála! 😄<#worship>

Nézd meg a Vezérlõpult,Felhasználói fiókok,A felhasználók be és kijelentkezési módjának megváltoztatása,Az üdvözlõ képernyõ használata ki van-e pipálva.

lck
Autologon-nál le van véve a pipa ?
Prince of Máté
A loginnál ki van pipálva mindkét felhasználó hogy bejöjjön a képen, de ha bekapcsolom a gépet rögtön a rendszergazdába lép 😞

lck
Rakd fel a TweakUI programot, abban van lehetõség a bejelentkezési szabályok módosítására.
Narxis
Nem tudjuk.

Prince of Máté
Hi!

Felraktam a WIn xp WInter editiont, és magától csinált egy rendszergazda fiókot.
Utólag készítettem 2 fiókot, de windows boot után nem jön be az üdvözlõ kép, nem tudok fiókot választani, hanem rögtön a Rendszergazda jön be!
Hogy lehet azt beállítani, hogy bejelenetkezésnél más fiókba is be tudjak lépni?

#16752 Létszi vki !!! Vagy ha nem tudjátok rá a választ akkor mondjátok meg.

Gregorius
Tegyél fel más verziójú MSN-t, az megoldja valszeg.

Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

bmate0007
Hát nem tudom. Nekem már rég megy. 😊

zvaragabor
Igen, ezt írta, de azért, mert már buheráltam egyet a tûzfal/internetmegosztás ki/be kapcsolásával. Ez elõtt a windows tûzfalat gond nélkül megnyitottam, és ki/be kapcsolhattam.
Azt nem értem per pillanat, hogy mi köze a tûzfal/internetmegosztás újraindításának a biztonsági központhoz. A BK internetkapcsoat nélkül is tud menni. Egyszer restratoltam már, mikor egelõször ütlegeltem be a parancsokat a konzolba. De nem jött össze, mint olvashatod. 😊

Chaos Anno Domini

bmate0007
Ill. van még egy 5letem. Vezérlõpult->Windows tûzfal ikon->katt.
Ilyenkor ezt kéne kiírnia:
"A Windows tûzfal beállításai nem jeleníthetõk meg, mivel a társított szolgáltalás nem fut. Elindítja a következõ szolgáltatást: Windows tûzfal/internetkapcsolat megosztása (ICS)? ->Igen.
Nah most várj egy kicsit, és utána restart. 😄

bmate0007
Most veszem csak észre, hogy nekem se jön be 😮 LOL.😄

bmate0007
Akk várj még egy kicsit, aztán restart. Más ötletem nincs. (:

zvaragabor
Nem mutatja. 😊

Chaos Anno Domini

bmate0007
Ugyanúgy nem mutatja?

bmate0007
Jézusom.😄 Akkor nincs más ötletem.->reinstall.<#szomoru1>

zvaragabor
Nem sikerült.

Chaos Anno Domini

bmate0007
Sok szerencsét hozzá, remélem majd müxik. 😊

bmate0007
Ezeket csináld meg:

Nyitsz egy parancssort,aztán egyesével kiadod a parancsokat:

net stop winmgmt - Leállítja a winmgmnt szolgáltatást
cd /d %windir%\system32\wbem - Belép a system32/wbem könyvtárba
ren repository repository.old - Átnevezi az állományt
net start winmgmt - Elindítja a szolgáltatást

Kicsit majd várni kell amíg újra létrehozza az állományt. Ha már vártál, akkor restart.

zvaragabor
Ja. De megpróbáltam a paranccsal is, amit írtál, de nem jött vissza. Esetleg egy reboot kell hozzá?

Chaos Anno Domini

bmate0007
Ilyen képed van?

zvaragabor
Akkor úgy mondom, hogy törölve van ez a szervíz, és itt van a csavar a dolgon, mert nincs benne a listában. Leginkább az a bajom, hogy ugyan a BK-t meg tudom nyitni, de nem lehet a riasztások módján változtatni, illetve nem mutatja, hogy antivirusom meg tûz falam be van kapcsolva.

Chaos Anno Domini

bmate0007
Jaja. Vagy pedig parancssorba:net start winmgmt

A Vezérlõpult,Felügyeleti eszközök,Szolgáltatások Biztonsági központnál az inditás tipusát átállítod automatikusra.Ezután meg fog jelenni a szolgáltatás indítása.

zvaragabor
Honnan tudnám az SP2 biztonsági központ szolgáltatását elindítani? Mert letiltottam sajnos, de nem tudom, hogy hogy kellene elindíani.

Chaos Anno Domini

Létszi valaki!!!! #16752

Narxis
Ajánlom ezt a topikot átnézésre.Van benne pár értelmes tipp. 😊

Érdekes, addig oké lenne, hogy a gyártó dönti el, ami szerintem nem igaz, de a kedves vásárló, ha már megvette akkor keresse is meg ho la telepítõ? Ezért rejtik el biztos...
Amúgy ma Magyarországon nem hozható komplett PC forgalom elõre telepített operációs rendszerrel. EZért szoktak sok esetben Linuxot felrakni az eladandó gépre. Ilyenkor trükköznek az árral.
Namost a te esetedben simán el tudom képzelni fogták és a matricát és a dokumentációt (ez alatt nemtom pontosan miket értesz) odaadták neked, majd az eredeti lemezt és a te kódodat másnak eladják pl fél áron (biztos van aki megveszi), hogy nicsn matrica, de attól eredeti. Vagy nem is mondják, hanem egy óvatlan vevõre rásózzák.
Noha errõl a gyártó dönti el dologról még sose hallottam, de eléggé furcsálnám. Azt javaslom hívd fel a Microsoft Magyarországot és kérdezz rá a dologra. Ha õ szerintük is nekem van igazam akkor a bolt bizony átvert. Na meg a másik, hoyg felhívod õket és azt mondják, hogy....Nem mindent kell elhinni. Õk nem biztos, hoyg a te kedvedért tesznek valamit, haszonra mennek. Az eladók 90%-a nincs is tisztába a jogszabályokkal. Meg figyelni kell minden lépést, nem csak, hoyg a vásárló milyen fogást tud találni rajtuk, ha gond van. Hanem azt is, hogy az eladók mivel tagadhatnak meg valamit.
Ha ezek után gondod van akkor érdemes jegyzõkönyvet is felvenni a helyszínen véleménykülönbség esetén. Erre mellesleg jogszabály kötelezi az eladókat, de ugyancsak nem szokásuk. Késõbb aztán cseszheti az ember. Szó elszáll írás megmarad.
Kíváncsi lennék, mit mond a Microsoft és/vagy a Fogyasztóvédelem, ha felhívod õket kérleks számolj be róla mit mondtak.

GA EP35-DS3, C2D E6400@3,2, Geil Ultra 2x1 CL4, GTX 280 1024MB, 250GB WD RE, TT Armor Jr., Logitech X-230...Win 7